הסיבוב השני בליגת העל הסתיים בשעה טובה. אחרי שהבאנו בסיום הסיבוב הראשון באתר “ספורטס רבי” זווית שונה לעונה עד כה עם המספרים הביזאריים שלפחות את רובם לא הכרתם, עשינו את זה גם כעת בסיום הסיבוב השני. דבר שעליו הקפדנו: מספרים ביזאריים שנכנסו לכתבה הקודמת או לכתבות אחרות באופן כללי לא נכנסו הפעם. לדוגמא, בגוף הכתבה לא תראו את האחוזים הנמוכים של גיא פניני לשלוש בתום הסיבוב השני (25.7%) אפילו ביחס לסיבוב הקודם (30%).
ג’יי פי טוקוטו עם 9.1% לשלוש
זה לא חדש, שכן ג’יי פי טוקוטו קלע ב-10% לשלוש כששיחק בהפועל אילת בעונת 2018/19 (ואם מחשיבים את הפלייאוף זה יוצא בדיוק כמו כאן עם 2 מ-22 ששווים 9.1%), ועדיין, אחרי שבעונה שעברה ראינו שיפור מסוים (5 מ-16, 31.2%) הקריסה הזאת היא די מוגזמת עבור כוכב הפועל תל אביב. הדבר הבולט אצל טוקוטו זה הגיוון במשחק, שכן הוא יכול לקלוע מחצי מרחק, להטביע, לקחת ריבאונדים, למסור ולחטוף, אך דווקא מחוץ לקשת הפורוורד עדיין מתקשה.
בניה סרור עם 69.6% לשתיים ו-21.4% מקו העונשין
קו העונשין מעולם לא היה חברו הטוב של בניה סרור, כשבעונת 2019/20 הוא דייק ב-50% מהטווח ובעונה שעברה ירד ל-28.6%, אבל העונה הוא שובר את השיא השלילי עם 6 מ-28 בלבד. וזה חבל, כי סנטר הפועל גלבוע/גליל דווקא מסיים היטב בזריקות לשתיים עם 16 מ-23 מהטווח, בטח ביחס לעונות הקודמות (48% ו-48.5% בהתאמה).
ליאור קררה עם 31.9% לשתיים
כל מי שעוקב באדיקות אחרי הכדורסל הישראלי שם לב לכך שהתרומה ההתקפית של ליאור קררה הופכת ליותר ויותר מזערית בזמן שהוא משחק (3.7 נקודות בלבד ב-24.2 דקות בממוצע העונה). אבל בעוד שבעונותיו הראשונות בליגת העל עם עירוני נס ציונה הוא היה יחסית יעיל בזריקות שכן לקח עם 36.4% לשלוש ו-58.6% לשתיים בעונת 2019/20 ו-36.8% לשלוש יחד עם 55.7% לשתיים בעונה שעברה, העונה קררה ירד ל-29% לשלוש ובעיקר לנתון הנמוך לשתיים שמוצג למעלה, על אף שהוא פורוורד.
נטע סגל עם 32.3% לשלוש ו-30.2% לשתיים
אין הרבה שחקנים שקולעים באחוזים נמוכים יותר לשתיים מאשר לשלוש, אבל נטע סגל של העונה הנוכחית הוא כזה. רכז הפועל באר שבע מרגיש הרבה יותר בנוח מרחוק עם 32 מ-99 מאשר מקרוב עם 13 מ-43, כשבעונה שעברה הוא דווקא היה מדויק יותר בזריקות לשתיים (13 מ-26, 50%) ביחס לזריקות לשלוש (18 מ-59, 30.5%).
טראוויס ווריק עם 33.3% מקו העונשין
עוד שחקן מהקו האחורי של הפועל באר שבע. זוהי עונה לא מספיק טובה של טראוויס ווריק לכל הדעות, ולמרות שהוא לא זרק הרבה פעמים מהקו (15 בסך הכל) הוא דייק משם 5 פעמים בלבד, למרות שהוא גארד שהיה רחוק מלהצטיין בזריקה הזאת במשך השנים שלו בישראל.
טל פלד עם 17.4% לשלוש
לעונה הנוראית של מכבי ראשון לציון יש כל כך הרבה גורמים, ואחד מהם, גם אם ממש לא המשמעותי ביותר, הוא חוסר היכולת של הישראלים הצעירים להתעלות, וביניהם טל פלד. נכון שהגארד, שנחשב לאחד הקלעים הגדולים ביותר שצמחו כאן, זרק 23 פעמים בלבד מחוץ לקשת ב-16 משחקים העונה, אך הוא לא ניצל את ההזדמנויות המעטות שקיבל כשדייק 4 פעמים בלבד מהטווח, כאשר מצופה ממנו להרבה יותר.
ג’וניור איטו עם פלוס 4 במצטבר במדד הפלוס-מינוס
הפועל באר שבע רושמת עונה לא מספיק טובה שבה היא נמצאת בסכנת ירידה כשהיא מפסידה הרבה (מאזן 15:7) ומחזיקה בהפרש הסלים השני הכי נמוך בליגה (מינוס 105). אחד השחקנים שמסמלים את אי היציבות של הקבוצה הוא הכוכב ג’וניור איטו שרושם משחקים מצוינים לצד כאלה פחות טובים, כשבאופן מעניין בדקות שלו על הפרקט העונה הקבוצה נמצאת ביתרון קטן, מה שאומר שבזמן שהוא לא משחק הקבוצה נמצאת במינוס 109 במצטבר, דבר פשוט בלתי נתפס.
ג’ו רגלנד עם מינוס 6 במצטבר במדד הפלוס-מינוס
יחד עם ההצלחה בליגת האלופות, הפועל חולון רושמת עונה טובה מאוד גם בליגה עם 8:14 ופלוס 75 בהפרש הסלים. אלא שדווקא עם אחד הכוכבים, ג’ו רגלנד, שמחזיק במאזן 8:13 במשחקים שאליהם נרשם, הקבוצה נמצאת בפיגור במצטבר.
הפועל ירושלים עם 16.5 אסיסטים בממוצע למשחק
הפועל ירושלים נמצאת במקום השני בליגה ונהנית מיכולת אישית גבוהה של מספר שחקנים בהתקפה יחד עם מחויבות קבוצתית בהגנה, אלא שדווקא בטבלת האסיסטים היא שלישית מהסוף. ירושלים של המאמן יותם הלפרין מקדימה רק את באר שבע וראשון לציון החלשות, ואם היא לא תתחיל לשפר את הנתון הזה אז הספקות לגבי זכייה אפשרית באליפות יהיו אפילו גדולים יותר.
הפועל חיפה מבצעת 24.3 עבירות וסוחטת 18.5 עבירות
זה נתון שכבר דובר עליו לא מעט בעקבות התלונות על השיפוט בהפסד החוץ להפועל תל אביב, ועדיין, חשוב להדגיש את המספרים האלה של הפועל חיפה, שמחזיקה בפער של מינוס 5.8 ביחס של העבירות שהיא סחטה לעומת העבירות שהיא ביצעה. יכול מאוד להיות שהקבוצה של המאמן אלעד חסין נחשבת לחריגה עם המשחק ההגנתי הקשוח מאוד שלה, ובכל זאת, בלתי נתפס שהיא מובילה את הליגה בפער גדול בביצוע העבירות מהבאה אחריה (2.5) ונמצאת במקום האחרון בסחיטה שלהן (0.8 מתחת לקבוצה שלפניה).
הפועל באר שבע עם 73.3 נקודות זכות ו-45.8% לשתיים
התחלנו לדבר על העונה הלא טובה של הפועל באר שבע, והנתונים ההתקפיים שלה רק מדגישים זאת. אחרי שבפעם הקודמת הזכרנו את זריקות העונשין, הפעם נציג את מספר הנקודות שהיא קולעת שהוא למעשה 4.2 פחות (!) ממכבי ראשון לציון שמקדימה אותה, כשגם באחוזים לשתיים היא אחרונה בזמן שראשל”צ כמובן מקדימה אותה (48.1%).
בני הרצליה עם הפרש סלים של 0 במצטבר בשלושת הרבעים הראשונים ופלוס 3.8 ברבע הרביעי
דובר רבות על העונה המדהימה של מחזיקת גביע המדינה, אך צלילה פנימה לנתונים מגלה דבר מעניין. בני הרצליה של אורן אהרוני לא מובילה או מפסידה במצטבר בשלושת הרבעים הראשונים, אבל ברבע האחרון היא נוהגת להתעלות עם 18.7:22.5 בממוצע, כשבאופן כללי היא מובילה את הליגה ברבע הזה (וגם בנקודות הזכות ברבע הרביעי).
הפועל ירושלים עם פלוס 0.7 במחצית הראשונה ופלוס 5.4 במחצית השנייה
עוד נתון מעניין שמגיע מצידה של הפועל ירושלים. למרות היתרון הברור שלה בסגל השחקנים על פני רוב הקבוצות, הקבוצה של הלפרין די רדומה במחצית הראשונה עם פלוס 0.6 בהפרש הממוצע ברבע הראשון ופלוס 0.1 ברבע השני, כאשר במחצית השנייה היא נוהגת להתעורר עם פלוס 2.9 ברבע השלישי ופלוס 2.5 ברבע הרביעי.
0 תגובות