הסיבוב הראשון בליגת העל הסתיים בשעה טובה. אחרי שהרחבנו בדרכים כאלו ואחרות על נבחרי הסיבוב, כעת בחרנו להביא לכם באתר "ספורטס רבי" זווית שונה לעונה עד כה עם המספרים הביזאריים שלפחות את רובם לא הכרתם.
עמית גרשון עם 18.8% לשתיים ו-57.1% לשלוש
אצל רוב השחקנים האחוזים לשתיים הם מן הסתם גבוהים יותר מהאחוזים לשלוש. אצל עמית גרשון לא רק שהאחוזים לשתיים נמוכים מהאחוזים לשלוש, אלא שזה קורה עם פער פשוט בלתי נתפס מצד הקלע של הפועל ירושלים.
גיא פניני עם 30% לשלוש
נכון, עבור שחקנים אחרים נתון כזה הוא באמת לא יוצא דופן, אבל כשמדובר בגיא פניני צריך להודות שהמספר הזה הוא חריג, בטח ביחס לשנים האחרונות, שהרי קפטן הפועל חולון נחשב ובצדק לאחד מקלעי השלשות הטובים והיציבים שהיו כאן. אין לנו ספק שזאת תקלה זמנית.
סקוטי ווילבקין עם 61.5% מקו העונשין
המדגם שלו העונה בליגה מקו העונשין אמנם לא גדול (8 מ-13), ובכל זאת, הכוכב של מכבי תל אביב הוא גארד שמעמיד דווקא משם אחוזים נמוכים יותר מלא מעט גבוהים בזמן שביורוליג הוא נמצא במקום השני במפעל עם לא פחות מ-94.1% מהקו.
נמרוד לוי עם 61.4% לשתיים ו-40% מקו העונשין
גם המדגם של נמרוד לוי מקו העונשין לא גדול מדי (6 מ-15), אבל העובדה שהוא קולע באחוזים הרבה יותר גבוהים לשתיים היא בהחלט חריגה. האמת? מוזר שאת הישראלי המצטיין של הסיבוב לא שלחו יותר לקו, כי זאת נראית כמו הדרך הכי טובה לעצור אותו.
נועם אביבי עם 14.3% מקו העונשין
אוקיי, הוא לקח העונה רק 7 זריקות מהקו (וקלע כמובן אחת מהן), אבל שום דבר לא יכול להצדיק את הנתון הזה שרושם נועם אביבי מקו העונשין. אולי הנתון הכי ביזארי שמופיע כאן.
גיא פלטין עם 6.2% לשתיים
עוד נתון פשוט בלתי נתפס. רוב העיסוק, ובצדק, הוא באחוזים של נועם דוברת לשתיים (11.1%), אבל מה עם המצב של חברו לקו האחורי במכבי ראשון לציון? לא יותר טוב. ככה זה כשאתה רושם 1 מ-16 בלבד לשתיים, כאשר הסל היחיד הגיע במחזור האחרון.
דיימון סימפסון עם 30.8% מקו העונשין
למדנו להכיר את האחוזים הלא טובים של דיימון סימפסון מקו העונשין, אבל בקדנציה הנוכחית הוא ירד עוד יותר נמוך מהטווח עם 4 מ-13 בלבד מהקו. לשלוח אותו לקו זו מניה בטוחה עבור הקבוצות היריבות.
כריס ג'ונסון עם מינוס 5
הפועל חולון במקום השני בטבלה, וכריס ג'ונסון הוא הכוכב הבלתי מעורער שלה תוך שהוא על פי רבים שחקן ההגנה הטוב ביותר שיש בליגת העל. אז איך זה שבדקות שלו על הפרקט העונה הקבוצה עם הפרש שלילי של מינוס 5 במצטבר במדד הפלוס-מינוס? גם לנו אין תשובות לגבי הנתון המפתיע.
דריק וויליאמס עם מינוס 13, ג'יימס ננאלי עם מינוס 8
ההשפעה השלילית של ג'יימס ננאלי על מכבי תל אביב מגובה גם במספרים, כשכמו חברו לקבוצה ג'יילן ריינולדס הוא הפסיד את רוב משחקיו בליגה (4 מ-7), תוך שהוא רושם מינוס 8 בדקות שלו על הפרקט. חשוב לציין גם את האחוזים הרעים שלו לשתיים (36.8%). הבעיה של דריק וויליאמס גם דרושה טיפול, שכן הבחירה השנייה בדראפט 2011 רושמת מינוס 13.
הפועל חולון עם 31.8 ריבאונדים בממוצע למשחק (7.4 בהתקפה)
לא הנתון הכי נוצץ, אבל כשהקבוצה הבאה לוקחת 36.9 ריבאונדים והפועל חולון שמדורגת בצמרת היא היחידה שלא רושמת מספר דו ספרתי של ריבאונדים בהתקפה (הקבוצה הבאה עם 10), זה בהחלט מוזר.
הפועל באר שבע עם 61.5% מקו העונשין
נתון כזה נמוך מקו העונשין מעיד על בעיה שלא שמורה רק לבודדים בהפועל באר שבע, בטח כששאר הקבוצות עם לפחות 70% מהקו. לא טוב בכלל.
5.7 הפרש לטובת הפועל גליל עליון במחצית הראשונה, מינוס 4.4 הפרש במחצית השנייה
הפועל גליל עליון הייתה ברוב הסיבוב הראשון המרעננת הרשמית של הליגה. מבט מעניין על הרבעים והמחציות שלה מציג ממצא מעניין במיוחד: היא מנצחת את הרבע הראשון בהפרש ממוצע של 3.8 נקודות ואת הרבע השני ב-1.9, אך מפסידה את הרבע השלישי ב-2.6 הפרש ואת הרבע הרביעי ב-1.8. מה העולה החדשה עושה בהפסקת המחצית?
0 תגובות