אלחנן הכהן הוא שליח אתר “ספורטס רבי” למלאגה
אז מה היה לנו שם?
אווירה מחשמלת – יש.
קבוצות חזקות – יש.
מאמנים מהטופ האירופי – יש.
הגנה – יש, ועוד איך יש.
דרמה – יש, והרבה.
לפני עשרה ימים מרסליניו הוארטס התפוצץ, 43 נקודות, 7 אסיסטים, 5 ריבאונדים ב-31 דקות, המספרים האלו מדהימים, בטח כשמדובר בשחקן שבעוד כמה ימים יחגוג את יום הולדתו ה-40. באופן טבעי רבים בכדורסל הישראלי דיברו על הנתונים החריגים האלו ותהו איך הפועל ירושלים תתמודד עם שחקן כזה, דבר אחד קצת נשכח, טנריפה הפסידה באותו משחק למורסיה, קבוצה טובה אומנם, אך לכל הדעות לא טובה כמו הפועל ירושלים.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
כי זה הקטע בטנריפה, זאת קבוצה של שיטה, של חוקים מסודרים וברורים, של היררכיה ומשמעת, קבוצה של מאמן, הדברים האלו הם טובים ויפים כל עוד אתה מצליח לשמור על השיטה, על אותם חוקים והרגלים, כי ברגע שמשהו קורה והאבן הראשונה במגדל של השיטה שלך טיפה נסדקת אז כל הבניין מתערער. וכשבקבוצה כזאת שחקן, בטח אם הוא הרכז המוביל שלך, קולע 31 נקודות יותר מהממוצע שלו – אתה כנראה בבעיה כי היסודות מתערערים, השיטה, שהיא הבסיס להצלחה שלך כל השנים, כבר לא כל כך רלוונטית.
וזה מה שהפועל ירושלים הצליחה לעשות אתמול לאורך המחצית הראשונה, כי לגרום לסאסו סאלין לזרוק 3 שלשות במקום ה-8 שהוא זורק כל העונה – זה להוציא משיטה, ולגרום לרוב הזריקות האלו להיות ברמת קושי גבוהה – זה להוציא משיטה, ולגרום לגיאורגי שרמדיני לשחק 6 דקות יותר ממה שהוא רגיל – זה, במקרה של טנריפה, להוציא משיטה.
ובתחילת הרבע האחרון הוארטס הבין את זה, שהם כבר לא בשיטה, הוא חייב להתחיל לייצר נקודות, עם עד לרגע זה היו לו 8 כאלו, מרגע זה ואילך הכל עליו, 12 נקודות ברבע אחד כמעט עשו את ההבדל, ובסוף, במהלך האחרון בהחלט הרכז הברזילאי הצליח לעשות בדיוק את מה שהוא רצה, מסירה שמשאירה את ברונו פיטיפלדו, שחקן של 50% עונתי ל-3, לשלשה פנויה, ופיטיפלדו החטיא.
אז כן, בסוף היה לירושלמים מזל, והרבה, אבל עצם זה שהיא הורידה את טנריפה מיותר מ-80 נקודות בממוצע למשחק ל-68 במשחק הזה זה כבר עניין של שיטה, ואיך להוציא את היריבות מהשיטה, ומהכלים.
עד כאן ניתחנו מה היה, ועכשיו המבט קדימה, מה יהיה?
בון היא קבוצה שונה משאר המשתתפות בפיינל פור הזה, אם על מלאגה, טנריפה והפועל ירושלים ניתן להגיד שהם “קבוצות של שיטה” על בון צריך להגיד שזאת “קבוצה של שחקן”, וזה לא שאין לה שיטה, מאמן בון, שנבחר גם למאמן העונה במפעל, הוא כישרון על ועוד יעשה דברים גדולים בכדורסל, אבל בסוף, זאת הקבוצה של ה-MVP של המפעל, טי-ג’יי שורטס, הגארד הנמוך מעמיד ממוצעים היסטוריים של 18.9 נקודות, 7.1 אסיסטים ו-3.8 כדורים חוזרים ב-30 דקות על הפרקט. לכאורה אפשר להגיד שהפתרון של הפועל ירושלים לקבוצה כזאת הוא פשוט, מדביקים את אור קורנליוס לטחול של שורטס, והשאר כבר יהיה בסדר, רק שיש עם זה שתי בעיות.
א: זה לא כל כך קל לעצור את שורטס, רבים וטובים ניסו ולא הצליחו, וקורנליוס כבר התקשה בשמירה על גארדים קטנים וזריזים (מישהו הזכיר דיוויד הולסטון?)
ב: גם כששורטס לא טוב – בון מנצחת, חמש פעמים קלע שורטס העונה פחות מ-10 נקודות, בכולן בון ניצחה, בארבעת ההפסדים של בון בליגה וב-BCL קלע שורטס ממוצע של 25.25 נקודות.
אז איפה היתרונות של הפועל ירושלים?
יתרון ראשון הוא זאק הנקינס, הסנטר שנבחר לחמישיית העונה אומנם התקשה בחצי הגמר, אבל מייקל קסנס וליאון קרצר הם לא גיאורגי שרמדיני ואפילו לא פראן גוארה, הנקינס חזק וזריז מהם והם יתקשו מאוד לעצור אותו.
היתרון השני והיותר משמעותי בעיניי זה הכושר של ליוואי רנדולף וקאדין קרינגטון, לבון יש מספר שחקנים בעמדות האלו שנוטים להסתבך בעבירות וזה יכול להיות מפתח משמעותי עבור הירושלמים.
ויש עוד יתרון אחד נוסף, כבר בחצי הגמר השליטה ביציעים הייתה של האדומים מהבירה, כ-3000 איש ואישה שנמצאים כבר כעת במלאגה יחוזקו בעוד מאות רבות ואולי אפילו אלפים שעושים את דרכם ברגעים אלו למלאגה, משיחות שקיימתי עם כמה מאוהדי בון גם הם צפויים להתחזק בעוד מאות אוהדים, שיצטרפו לכ-500 שנמצאים בעיר כבר מיום שישי.
דבר אחד בטוח, יהיה מעניין, מאוד.
0 תגובות