עושים סדר בבלאגן: כל ההעברות הבולטות באירופה

על ידי Yoav Cohen

בחודש האחרון עולם הכדורגל עוצר את נשימתו לאור הטירוף המוחלט המתרחש בצפון ומרכז אמריקה, אבל מתחת לרדאר, בענף השכן לא קופאים על השמרים ובונים במרץ את הסגלים לקראת העונה הבאה. הכדורסל באופן כללי מאופיין בנורמות גמישות יותר בכל הקשור להעברות, אך גם בסטנדרטים שלו, אנחנו בקיץ הסוער ביותר שראינו מזה מספר שנים, עם העברות שמטלטלות את יחסי הכוחות בליגה הטובה באירופה מדי יום.

אני באופן אישי הייתי בחודש האחרון במילואים בחזית הדרומית, ומצאתי את עצמי מתקשה מאוד לעקוב אחרי כל מה שהיה מעבר לסאגת בחירתו של  ים מדר. פספסתי קאמבקים מרגשים, עזיבות כואבות, צירופים תמוהים ותוספות מבטיחות שהולכות להכות גלים בעונת 26/27 שתבוא עלינו לטובה.

על כן, למעני ולמען קהילת הכדורסל, קבלו סיכום ביניים של מירוץ החימוש המטורף בכל החזיתות האפשריות באירופה. קחו עט, פנקס ונשימה עמוקה.

Yam Madar – Photo Credit: Yehuda Halickman

החזית הישראלית

מכבי ת״א התחילה לעבוד מוקדם מאוד הקיץ, עם הארכות חוזה משמעותיות של קלארק, הורד, ריימן, בריסט ולאחרונה גם של הקפטן ג׳ונדי. בזמן שהארכת החוזה של סורקין מתקרבת, מכבי החזירה אליה את בונזי קולסון האהוב מפנר ולקחה מהפועל תל אביב לא רק את תואר האליפות אלא גם את ים מדר בחוזה שהוא כולו הצהרת כוונות שבאה להגיד שהשנה קטש מכוון גבוה הרבה יותר ממאבק אמוציונאלי על הפליי-אין.

ליבת הסגל הזו, שהרשימה יותר בליגה שלנו אך פחות מעבר לים תקווה להסתדר ללא החוזה הכבד של לוני ווקר ותיאלץ להסתדר ללא מרסיו סנטוס (מכללות) ותמיר בלאט (הפועל ת״א?) וכרגע גם בלי איפה לונדברג שדורש לא מעט כסף עבור שירותיו המבוקשים באנדולו. כך או כך למכבי תל-אביב ישנה עוד לא מעט עבודה כדי איים על הקצפת האירופית, במיוחד לאור הכישלונות האחרונים עם הסנטרים מוזס רייט וברונו פרננדו שהלכו ליריבות אחרות שנכנסו למשחק עם כיסים עמוקים משלהן.

Bonzie Colson – Photo Credit: Dov Halickman

הפועל תל אביב היא אחת כזו, והיא התחילה את הקיץ שלה ברגל שמאל. אובדן האליפות והעזיבה של ים מדר למכבי שמו את הפועל במומנטום די שלילי אל מול היריבה העירונית. השמועות על הרצון של טימור וגינת לקפוץ מהעגלה גם כן, יחד עם עזיבותיהם של כריס ג׳ונס (הכוכב האדום), רנדולף, ואדוארדס (חתם בווירטוס בולוניה), השאירו הרבה עבודה על השולחן של הצוות היווני.

והם התחילו לעבוד. בגזרת הישראלים קאדין קרינגטון ותמיר בלאט (אם המהלך ייצא לפועל) צפויים להיות מוצגים בקרוב ויהיו תחליף משמעותי לג׳ונס ומדר. בגזרת הזרים, הפועל סיכמה עם הגארד של ברצלונה תומאס סאטורנסקי, החתימה את הפורוורד המרשים אמיר קופי ישר מהנ.ב.א והאריכה את חוזיהם של אלייז׳ה ברייאנט, בלייקני, אודיאסי, וויינרייט ואוטורו. בימים האחרונים עולה גם שמו של זאק לידיי כוכב ארמאני מילאנו כהחתמה אפשרית שמוכיחה שבהפועל ת״א לא שכחו איך עושים גלאקטיקוס.

אחרי המפלה ביורוקאפ וההתפרקות בפלייאוף ליגת ווינר, הפועל ירושלים מגיעה לקיץ הזה עם מאמן חדש ונוצץ אבל עם סגל מלא בחורים שצריך למלא. העזיבות המשמעותיות יותר הן של קרינגטון, סמית׳ ואוסטין וויילי (באיירן מינכן) והמשמעותיות פחות היו של מובלי ולאמב. בכל זאת, הירושלמים צריכים להחתים הרבה שחקנים ומאז שהחתימו את הגארד ג׳אלין סמית׳ (בחצ׳שהיר) הקבוצה נצפתה בעיקר ״מתעניינת״ במגוון סנטרים. לאחרונה החתימה את קאקוק (מורסיה), אך נראה שהיא עדיין לא מוכנה להעמיד לצד ג׳ארד הארפר שחקנים בקליבר של יורוליג, שהוא כאמור ה-יעד של הפרויקט האדלסוני.

Khadeen Carrington – Photo credit: Yehuda Halickman

החזית היוונית

מאיפה לעזאזל להתחיל ?! שתי היווניות הגדולות נמצאות בקיץ של טירוף חושים ושמות את הידיים על השמות הכי גדולים באירופה ומחוצה לה.

האלופה הטרייה אולימפיאקוס נמצאת בעיצומה של מהפכה בסגל המפחיד ממילא שלה, שעם כל יום שעובר נראה מפחיד יותר ויותר. מלבד העזיבה המשמעותית של אלק פיטרס (מילאנו), הפיראוסית נפטרה מלא מעט ״שומן״ ושחררה את קינאן אוואנס, מקיסיק, ניליקינה, מוסטפה פאל (שחתם בפאו), וקוסטאס אנטוקומפו. על חשבונם היא החתימה שניים מהגארדים הטובים ביבשת: קודי מילר מקינטייר מגיע אחרי עונת שיא בכוכב האדום ולא פחות מזה, יאן מונטרו מגיע בחוזה ל-3 שנים מוולנסיה. ״הבעיה״ צפויה להרוויח 2.7 מ׳ דולר לעונה, ולפי האירועים האחרונים בגזרת ים מדר, ניתן להוסיף את המילה ״בלבד״.

בצד הירוק של המטרופולין האתונאי השמות נוצצים לא פחות, ינאקופולוס נפטר מעתמאן והכין את הקרקע לקאמבק של העשור עם חזרתו המרגשת של ז׳ליקו אוברדוביץ׳ לקווים של פנאתינייקוס אותה הפך ונהפך בה בעצמו לאייקון. איתו (ועם פאל) מגיעים שלושה שמות מבטיחים ביותר שבאים על חשבון קנת׳ פאריד המזדקן, טי-ג׳יי שורטס, גריגוניס וסמודורוב שלא הצליחו למצוא את עצמם בסגל העמוס. ברנקו באדיו ואייזק בונגה מגיעים אחרי עונה מצוינת מולנסיה ופרטיזן בהתאמה, והשם הנוצץ של הקיץ הוא גרשון יאבוסלה, שכנראה השלים עם המאמן הסרבי לאחר הקטטה ההיא מ-2023 בה חבט ללא רחם בשחקני פרטיזן, וחוזר לאחר שנתיים בנ.ב.א. להזכירכם שבקבוצה הזו, שהפסידה בסדרת רבע הגמר לוולנסיה, עדיין משחקים קנדריק נאן, סלוקאס, הייז-דיוויס, מתיאס לסור וחואנצ׳ו הרננגומז.

Zeljko Obradovic – Photo Credit: Dov Halickman

החזית הספרדית

הפיינליסטית ריאל מדריד פיטרה את סקאריולו והביאה במקומו את ״ידיד המערכת״ מוולנסיה פדרו מרטינס שהביא איתו את חיימה פראדילה שייתן עומק בקו הקדמי. השם הגדול שנמצא כרגע על הכוונת המדרידאית הוא ה״מריו הזוניה״ של באסקוניה, טימות׳י לואוו-קאבארו, שעשוי להחליף את הצלף הקרואטי במקרה שזה ינסה את מזלו בליגה הטובה בעולם. בברצלונה יש הרבה כאוס ולא הרבה שחקנים סביב קווין פאנתר. השמועות על הגעתם של ג׳וש ניבו, מוזס רייט (שהגיע ועזב), מייק ג׳יימס ונוספים לא הבשילו כאשר העזיבות ממשיכות להצטבר ובראשן וויל קלייבורן, יאן וסלי (פרש) והמאמן צ׳אבי פסקוואל (דובאי). נכון לעכשיו רק חמישה שחקנים חתומים בסגל הקטאלני, נעקוב בעניין.

אם הצלחתם להבין בין השורות, ולנסיה די התפרקה מנכסיה והולכת לקראת בנייה מחודשת בעונה הקרובה. למעט מור וטיילור, כל הכוכבים הגדולים עזבו לאימפריות הגדולות (מונטרו, באדיו, קי, פארדייה ודריוס תומפסון), מרטינז עזב ובמקומו מונה עוזרו צ׳אבי אלברט שכבר הספיק להחתים את טי-ג׳יי שורטס שמחפש לחזור להוביל קבוצה שצריכה אותו. נעקוב בעניין 2.

TJ Shorts – Photo credit: Euroleague

מידע משאר החזיתות

פנרבחצ׳ה גם היא באמצע של מהפכה בסגל, והחתימה כבר את קי (ולנסיה), טרנט פורסט (בסקוניה) ושייבון שילדס (מילאנו) על חשבונם של ביברוביץ׳ (דאלאס מאבריקס), דבון הול (מילאנו) דה-קולו (פרישה) ושחקני רוטציה נוספים. היא גם צפויה להשלים את החתמתו של לארקין מאנדולו אפס, שהביאה במקומו את מייק ג׳יימס ומתיו שטרזל ממונאקו המפורקת, יחד עם דאריו סאריץ׳ וברונו פרננדו. הטורקית החדשה בשכונה בשיקטאש התחדשה בסקוטי ווילבקין שינסה להחיות בה את הקריירה.

וירטוס בולוניה הצליחה לשים את ידה על מאמנה של נבחרת גרמניה אלכס מומברו, אך ויתרה על כרים ג׳אלו ומאט מורגן שישחקו ביורוקאפ במדי דרטונה ואריס סלוניקי. מילאנו שצפויה להיפרד מלא מעט כוכבים מכוונת גם אל עבר מוזס רייט. ז׳לגיריס מתחדשת בקו אחורי של סייבן לי, קארסן אדוארדס וסטרלינג בראון, שספק אם יצליחו למלא את החלל שיותיר אחריו סילביין פרנסיסקו שחוזר לארץ מולדתו תמורת 4 מיליון דולר בעונה וינסה להוביל את וילרבאן לעונה טובה יותר מזו שחלפה לה.

מקווה שעשיתי סדר במלפפונים, עד הפעם הבאה.

Scottie Wilbekin – Photo Credit: Dov Halickman

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות שיעניינו אותך