ראשל״צ הדהימה את הפועל ת״א 74:82, התגובות בפנים

מאי 31, 2026 | כדורסל, ליגה | 2 תגובות

על ידי Moshe Halickman

מכבי ראשון לציון הדהימה הערב (ראשון) בחוץ 74:82 את הפועל תל אביב בהיכל מנורה מבטחים, ובכך עלתה ליתרון 0:1 בסדרת הטוב משלושה ברבע גמר הפלייאוף בליגת העל. אחרי דרבי תל אביבי אדיר מול מכבי תל אביב, הפתיחה הייתה של חניכיו של דימיטריס איטודיס עם 6:20. אלא שראשל״צ של גיא קפלן, בראשות ערב ענק של אמין סטיבנס, חזרה והשתלטה על המשחק ברבע השלישי, אולי היא סיימה ביתרון דו ספרתי של 55:67 בזכות סל של ג׳יי ג׳יי קפלן. ראשל״צ עלתה ליתרון שיא של 14, ים מדר החזיר את הפועל והעלה אותה ליתרון, אלא שראשל״צ חזרה לשלוט, וסלים של צ׳ונסי ג׳נקינס וגייב דבו (שלשה) כיבו את האורות.

סטיבנס הצטיין עם 27 נקודות ו-10 ריבאונדים בדרך ל-32 במדד היעילות, דבו קלע 14, קוויי גרנט 12 (8 אסיסטים, 6 איבודים), ג׳יי ג׳יי קפלן 9 (7 ריבאונדים), צ׳ונסי ג׳נקינס 8, גולן גוט 6, ג׳וש פרוינד 4 ודי ג׳יי ברנס 2 (7 ריבאונדים), כשירון גולדמן שותף. ראשל״צ שלטה בצורה מוחלטת בריבאונד, עם 9:21 במחצית הראשונה (0:6 בהתקפה) ו-29:41 במשחק כולו (7:12 בהתקפה). בנוסף, היא עצרה את הפועל על 23.1% לשלוש (6-26). מנגד, מדר קלע 20, ואסיליה מיציץ׳ 16, טאי אודיאסי שלפני המשחק נבחר לחמישיית העונה קלע 13 (4 חסימות), ג׳ונתן מוטלי 12 (7 ריבאונדים), קיאנדרה קוק 6, עוז בלייזר 3 וכריס ג׳ונס ותומר גינת שחזר מפציעה 2 כל אחד, כשגיא פלטין שותף ולא קלע.

גיא קפלן סיפר על סטיבנס בסיום: ״מבינים ביחד מה צריך לעשות כדי לנצח. הוא חוויה לכל מאמן״.

סטיבנס על היכולת שלו בפלייאוף: ״אני משחק 14 שנה. אלה המשחקים שאני קם בבוקר ומתרגש באמת לשחק״.

מאמן הפועל ת״א, דימיטריס איטודיס: ״בוודאי שהלחץ עלינו. אנחנו אוהבים את הלחץ. הבעיה שייצרנו לחץ נוסף. אנחנו משחקים עם לחץ כל העונה״.

‏״אחרי תחילת המשחק חשבנו שיהיה משחק קל, והם המשיכו להאמין ולקחו את כל כדורי ה-50/50״.

‏״אנחנו צריכים אופי עכשיו. אני לוקח את החלק שלי של האחריות, זה הפסד קשה לקהילה שלנו. כלום עוד לא גמור״.

2 תגובות

  1. beni kashi

    כמה קהל היה ?
    מהטלוויזיה היה נראה שהקהל של הפועל שוב הצביע ברגליים

    השאר תגובה

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות שיעניינו אותך