"הוא אפור" "מה הם מביאים אותו, יש לאדלסון כסף" "זה בחירה בבינוניות" "החתמה מוזרה, איפה הם ואיפה הפועל ת"א שהביאה כוכב מה-NBA". התגובות האלו, שאחת מהן הייתה גם התגובה שלי בזמן אמת, לא נכתבו על קשיוס ווינסטון (כן, כך יש לומר), הרכש החדש של הפועל ירושלים, אלא על רכז אחר. גם הוא נמוך עם עבר לא מאוד מרשים באירופה וסימני שאלה גדולים סביבו. לרכז הזה, שחתם השבוע לפני שנה, קוראים ג'ארד הארפר. איך זה נגמר, בסוף, כולם יודעים (או שלא? ותודה למבצע "עם כלביא" שביטל את משחק מספר 3 בגמר…).
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
מאז הכובע ההוא שנאלצתי לאכול (בשמחה יש לומר) במהלך העונה שעברה, אני משתדל להסתכל קצת פחות על השמות והמספרים היבשים של השחקנים שמחתימים, ובמקום זאת, לנסות ולהבין מה אנשים שמבינים בכדורסל קצת יותר ממני רואים בו. אז אחרי תקופת המתנה ארוכה, הפועל ירושלים החתימה, סוף סוף, שחקן, אבל, מה קשיוס ווינסטון והיכולות שלו יכולים לתרום להפועל ירושלים?
בראש ובראשונה – נקודות, והרבה. וינסטון הוא סקורר בנשמתו, הוא רואה את הסל ומחפש איך להעביר את הכדור ברשת. אם נוציא מהמשוואה את שתי העונות שלו בוושינגטון וויזארדס, קבוצה שכולנו יודעים כמה גרועה היא הייתה ואיזה פירורים נשארו לשחקים שהם לא בראדלי ביל, ואת העונה הראשונה שלו במכללות מישיגן, ווינסטון לא סיים אף עונה עם פחות מ-12 נקודות למשחק, כאשר בשלושת העונות האחרונות שלו הוא עומד על 14 נקודות בבאיירן מינכן, 14.6 בטופאש בורסה ו-16.3 ברג'יו אמיליה. אבל היי, שוב ברחנו למספרים יבשים. מה הם אומרים בכלל? בגדול – התלות של האדומים בג'ארד הארפר יורדת משמעותית, יש עוד שחקן בעמדה שלו שמסוגל לייצר נקודות, והרבה, עוד שחקן שהגנות צריכות לתת לו תשומת לב מיוחדת – כי אם הן יירדמו, זה ייגמר בסל.

Cassius Winston – Photo Credit: Euroleague
את העונה שעברה פתחה הפועל ירושלים עם שני רכזים זרים שונים אחד מן השני בכמעט כל פרמטר, ספידי סמית' פרח במשחק הגנתי ואיטי. הצטיין במסירות ובאופן כללי, שום דבר בו לא היה ספידי. הארפר לעומתו הוא אחד הסימנים המובהקים של תהליך שהולך וצובר תאוצה בדמות גארדים קטנים, מהירים וקטלניים, יתרון הגובה במקרה הזה עובד הפוך, והוא, כמו טי ג'יי שורטס, פשוט עובר מתחת לשחקנים גבוהים ממנו ששולחים אותו המון פעמים לקו העונשין. במובן הזה, ווינסטון דומה מאוד להארפר, הוא חד, מהיר וקטלני. יכולת נוספת שלו היא כיווץ ההגנות. וינסטון חודר מצוין, ומשם הוא מסוגל למסור כדור לשחקן פנוי על קשת ה-3. דמיינו הרכב של נמרוד לוי כ-5, יחד עם זוסמן, קרינגטון, ווינסטון וקלעי נוסף שעתיד להגיע, ותקבלו כלי נשק משמעותי. אבל ככל הנראה, היתרון הכי משמעותי של וינסטון הוא השילוב עם אוסטין וויילי, לא הצלחתי למצוא נתון מדויק, אבל במבחן העין, חלק משמעותי מהאסיסטים שלו בטופאש בורסה הלכו לסנטר שלא הופעל מספיק טוב בעונה שעברה, אם הם יצליחו לשחזר את ההצלחה – לאנשי התחזוקה של הסלים בארנה תהיה לא מעט עבודה.
אבל, יש גם חסרונות. אם ווינסטון היה יציב, כזה שמסוגל לסחוב לגמרי לבדו קבוצה על הגב – הוא פשוט לא היה כאן. ההגנה שלו, איך נגיד, לא מדהימה. לפרקים מסוימים קבלת ההחלטות שלו מוטלת בספק ובעיקר – האחוזים שלו יורדים משמעותית כשמגיעים לאירופה או לפלייאוף, זה קרה גם בבאיירן, גם בטופאש וגם ברג'יו אמיליה. אלו לא בעיות קטנות, יונתן אלון יהיה צריך למצוא להן פתרונות, אך בעיניי לפחות מדובר בהחתמה עם פוטנציאל התפוצצות מצד אחד, וסיכון די נמוך מצד שני.

Austin Wiley and Cassius Winston – Photo Credit: FIBA





0 תגובות