קרדיט לתמונה הראשית: פיב"א
נבחרת העתודה של ישראל סיימה את בית א' באליפות אירופה שנערכת בכרתים שביוון במקום הרביעי עם מאזן 2:1 בדרך למפגש עם ספרד בשלב שמינית הגמר, כשהמשחק ייערך היום (רביעי, 16:00). כעת, בחרנו באתר "ספורטס רבי" להציג 5 שיעורים שלמדנו משלב הבתים של הנבחרת.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
1. דני וולף צריך להיות חלק חשוב מהעתיד של הכדורסל הישראלי
דני וולף הוא ללא ספק השם המדובר ביותר בנבחרת העתודה. המתאזרח, שמשחק במכללת ייל, הגיע לראשונה לכדורסל האירופי, והיה ברור שהוא יהיה אחד השחקנים המובילים של הנבחרת, אבל לא ידענו עד כמה הוא יהיה טוב. אלא שהסנטר מרשים מאוד עד כה, כשהוא מסוגל להוריד כדור לרצפה, לכדרר ולחדור כדי לסיים מבפנים, לדייק מהקו, למסור (5 אסיסטים לעומת 0 איבודים במשחק הראשון, לצד 9 איבודים ו-0 אסיסטים במצטבר בשני המשחקים האחרונים), לרווח את הפרקט עם היכולת לקלוע מבחוץ, לקחת ריבאונדים בשני צידי הפרקט וגם לספק מאמץ הגנתי גדול. נדמה שכבר כעת וולף נמצא ברמה המתאימה לנבחרת הבוגרת, ומה שבטוח זה שמכבי תל אביב והפועל ירושלים יעקבו בעניין. לפני הטורניר קיווינו שוולף יוכל ללכת בדרכו של ג'ייק כהן, שכבר הביע את הערכתו בטוויטר, וכעת נדמה שהשמיים הם הגבול עבורו. ובמספרים: 17.7 נקודות (שלישי בטורניר), 57.1% לשתיים, שלשה אחת בממוצע למשחק ב-25%, 85.7% מהקו (רביעי בטורניר), 8.7 ריבאונדים (חמישי בטורניר), 1.3 חטיפות ומדד 19 (שלישי בטורניר) ב-29.9 דקות.
— Jake Cohen (@jacohen15) July 8, 2023

Danny Wolf – Photo Credit: FIBA
2. התלות בנועם יעקב היא גדולה מדי
נועם יעקב הגיע לטורניר ככוכב הגדול של הנבחרת, ועד כה הוא מצדיק את ההייפ כשהוא מחלק מסירות קסומות, סוחט עבירות בדרך לקו העונשין, מציג ידיים טובות בהגנה ולוקח ריבאונדים, כשמעל הכל הוא היחיד שמסוגל להזיז עניינים ברגעים (הרבים) שבהם כלום לא הולך, כאשר הממוצעים שלו כוללים 14 נקודות, 8.3 אסיסטים (ראשון בטורניר בהפרש של 3 אסיסטים בממוצע למשחק) ו-4.3 ריבאונדים ב-32.6 דקות למשחק (חמישי בטורניר), כשהוא רושם את מדד הפלוס-מינוס הכי גבוה בנבחרת (פלוס 2.3). אלא שכאן גם טמונה הבעיה הגדולה של הנבחרת, שלא באשמתו של יעקב: הדקות (המעטות) שבהן הוא נח נמשכות לנצח, כשאין לו אלטרנטיבה אמיתית שמסוגלת לקחת פיקוד. נדמה שכמו במקרה די ג'יי קופר (להבדיל אלף אלפי הבדלות) המאמן אלעד חסין סובל שוב מתלות גדולה מדי ברכז בודד, וגם פה יש מחיר, כשיעקב מתקשה לקלוע מחוץ לקשת (10% לשלוש), מאבד כדורים קריטיים (3 בממוצע), נחסם פער אחר פעם כשהוא חודר (42.9% לשתיים, 3 מ-11 במשחק האחרון) ואפילו מועד מהקו (6 מ-10 במשחק האחרון).

Noam Yaacov – Photo Credit: FIBA
3. קשים הם חייו של קלע
תפקיד הקלע הוא תפקיד די אכזרי. מצד אחד, כשהשלשות נכנסות זה נראה הכי יפה בעולם, ומצד שני, כשהשלשות יוצאות החוצה זה נראה הכי רע שיש, וגם עבודה הגנתית טובה לא מפצה על זה. תשאלו את רון ציפר, עוד שחקן שהגיע לטורניר עם ציפיות של כוכב, זכר לאותו טורניר צ'לנג'ר אייקוני ב-2021 שבו הוא נבחר לשחקן המצטיין. בניצחון על טורקיה במשחק הראשון הוא צלף 20 נקודות (5 מ-12 לשלוש), אלא שבמשחק הבא מול איטליה הוא נעצר על נקודה אחת (0 מ-4 לשלוש) ובמשחק האחרון מול בלגיה הוא רשם 7 נקודות, 2 מ-16 מהשדה עם 0 מ-6 לשתיים, 2 מ-10 לשלוש ומינוס 5 במדד היעילות, כשבדומה ליעקב גם הוא מתחיל למעוד מהקו ולהחטיא בזמן שהוא חודר. העבודה של ציפר יכולה להיראות קלה, כי כשהכל נכנס אז הכל טוב, אבל היא למעשה גם הכי קשה שיש, כי כשהכל לא נכנס אז הכל רע.

Ron Zipper – Photo Credit: FIBA
4. הספסל לא נותן מספיק
אם בתוך החמישייה יש חוסר איזון בכל הנוגע לתרומה של מספר שחקנים, אז בכל הנוגע לספסל המצב קטסטרופלי. עד כה, הנבחרת קיבלה רק 10.7 נקודות בממוצע למשחק מהספסל, כשהיחיד שמבליח עם כמה הופעות סבירות הוא עידו הראל (4.3 נקודות). השאר נותנים מעט מאוד, וניכר שיש כאן שילוב: השחקנים עצמם לא לוקחים את ההזדמנויות בשתי ידיים, וגם לחסין יש אחריות, שכן הוא לא מריץ את שחקני הספסל לכמות מספקת של דקות (הראל מוביל עם 13.1). הייבוש של שחקני הספסל גורם לירידה ביכולת של שחקני החמישייה במהלך משחקים עקב שחיקה, מה שניכר בעיקר אצל יעקב ו-וולף. הנבחרת פשוט קרסה ברבע הרביעי בשני המשחקים האחרונים, והעייפות של הכוכבים בהחלט מורגשת.

Elad Hasin – Photo Credit: FIBA
5. זו לא נבחרת מהסוג שהתרגלנו לראות בשנים האחרונות
התרגלנו בשנים האחרונות להצלחות של הנבחרות הצעירות בכדורסל בדגש על נבחרת העתודה, וכעת גם התחלנו להתרגל להצלחות של הנבחרות הצעירות בכדורגל. אלא שכנראה שנבואות הזעם של פיני גרשון לאחרונה היו קשורות למציאות, וכעת הנבחרת נראית כמי שתיגרר לקרבות ההישרדות בדרג א', אלא אם כן היא תחולל סנסציה מול ספרד (מה שיכול להפוך את הכתבה הזאת למצחיקה במיוחד, ואנחנו נשמח שכך יהיה). בכל שנה אומרים שנבחרת העתודה חלשה מהשנים הקודמות ובכל שנה זה מתברר כלא נכון, וגם השנה היה נראה שמדובר בטעות כשהנבחרת חגגה מול טורקיה החזקה במשחק הפתיחה, אלא שמסתבר שזה כנראה היה נכון, וכך למדנו עוד שיעור, בונוס אם תרצו: לא להסיק מסקנות אחרי משחק אחד, וזה יכול ללכת לכאן או לכאן, שכן הנבחרות של 2018 ו-2019 הפסידו בהתחלה ובסופו של דבר זכו בטורניר. נקווה שהנבחרת הנוכחית היא אומנם אולי לא הכי מוכשרת, אבל שהיא גם לא הכי פחות מוכשרת.

Israel – Photo Credit: FIBA
0 תגובות