אנטוניוס קליבלנד הוא ללא ספק אחד המפתחות להצלחה של מכבי תל אביב בתקופה האחרונה. הסווינגמן, שפתח את העונה טוב אך מהר מאוד הפך לאכזבה גדולה, הצליח לצאת מהבור מאז הגעתו של ג’ו תומאסון, דווקא אחרי שרבים הספידו אותו. כעת, בעקבות הפריחה של קליבלנד ורגע לפני שקבוצתו תתארח הערב (חמישי, 21:30) בספרד למשחק חוץ חשוב מול ברצלונה ביורוליג במטרה לשמור בחיים על הסיכוי לעלייה ישירה לפלייאוף, בחרנו באתר “ספורטס רבי” לדרג את 5 השחקנים שהפכו מפלופים (באופן יחסי) לסיפורי הצלחה (שוב, באופן יחסי) במכבי ת”א בשנים האחרונות.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
5. אנטה ז’יז’יץ’
כבר כשהסנטר הקרואטי, בן טיפוחיו של ניקולה וויצ’יץ’ ואחיו הקטן של אנדריאה ז’יז’יץ’ שהיה חלק מהזכייה של הצהובים ביורוליג בעונת 2013/14, חתם במכבי על חשבון ריאל מדריד, הוא הוכתר במהירות כ”גניבת העונה”, אלא שבהתחלה זה לא תאם את מה שהתרחש על הפרקט. אחרי שכיכב בדרושפאקה של דייויד בלאט ולא הצליח לתקוע יתד באן.בי.איי, ז’יז’יץ’ הצליח לתרום למכבי ת”א ביורוליג מבחינה התקפית, אך תוך כדי עונת 2020/21 הוא סבל מתקופות יובש ולאורך כל הזמן גרם ליותר מדי נזק בצד ההגנתי. ז’יז’יץ’ נבחר לחמישיית העונה בליגת העל וזכה בדאבל המקומי, אך חוץ מזה הוא לא עמד בציפיות, והוא אף נבחר על ידי כותב שורות אלו לפלופ הגדול ביותר במהלך אותה עונה בישראל (לא חושב שהייתי מעלה כתבה כזאת היום…). בעונת 2022/23 המאכזבת של מכבי זה השתנה, כשז’יז’יץ’ העמיד בעונה הסדירה ביורוליג ממוצעים מפלצתיים של 12.8 נקודות (67.6% לשתיים) ו-5.2 ריבאונדים בדרך למדד 16.6 ולפלייאוף, אלא ששם הוא וקבוצתו חטפו סוויפ מהדהד ממי אם לא ריאל מדריד. הסנטר נפצע בצורה מבהילה מול הפועל חיפה, חזר בסדרת חצי גמר הפלייאוף מול בני הרצליה וכבר לא נראה טוב בדרך להדחה כואבת. ז’יז’יץ’ עבר בחוזה עתק לאנאדולו אפס, אלא שהוא גילה יכולת מאכזבת, עבר במהלך העונה הנוכחית לווירטוס בולוניה ומאכזב עוד יותר.
4. אנטוניוס קליבלנד
הסווינגמן בן ה-30 (1.96 מטרים), ששינה את העונה שעברה של הפועל אילת כשעבר לראשונה לאירופה, הגיע לצהובים בעקבות הוויתור על בריאן אנגולה, שכבר היה חתום עד שחוזהו בוטל בטענה שהוא לא עבר את הבדיקות הרפואיות. אנגולה חתם בסופו של דבר בהפועל תל אביב ונראה טוב בפתיחת העונה הנוכחית, אלא שגם קליבלנד, שנבחר פעמיים ברציפות לשחקן ההגנה של העונה בליגה האוסטרלית, הצליח להביא את האיכויות שלו כבר בקדם העונה תוך שהוגדר כ”גניבה”, מה שנמשך בפתיחת עונת היורוליג, והיה נראה ששתי התל אביביות שמחות בחלקן. אלא שאז קליבלנד חווה ירידה ולא הצליח לתרום ביורוליג, למעט הבלחה בהפסד ה”בית” לברצלונה בבלגרד במחזור העשירי, כשהוא קלע לראשונה מחוץ לקשת במדי הצהובים. האוהדים הצהובים כבר התייאשו מקליבלנד בפלטפורמות השונות כולל פודקאסט, הסברה הרווחת הייתה שלשחקן מסוגו היעדר משחקי הבית ביד אליהו זה מה שפגע בו יותר מכל, ולכאורה, ההחתמה של ג’ו תומאסון ב-7 בפברואר הייתה אמורה לדחוק אותו החוצה ואפילו לשחרר אותו מהקבוצה. אלא שקליבלנד הגיב במהירות, כשהציג סימני חיים עם 12 נקודות בהפסד לאנאדולו אפס. מייד לאחר מכן הגיעה פגרת הנבחרות, ומאז החזרה ממנה מכבי רק ניצחה וניצחה מבלי להפסיד, תוך שקליבלנד לא עוצר ותורם בשני צידי הפרקט בדרך לקאמבקים של הקבוצה. כעת, על אף שלמשחקים החשובים בליגה חסיאל ריברו מועדף על פניו, לא רק שקליבלנד כבר לא עם רגל וחצי בחוץ, אלא שרוב האוהדים גם מצדדים בהשארתו לעונה נוספת. בינתיים, דווקא אנגולה, שגם נפצע במהלך העונה, הוא זה שמתקשה לחזור לעצמו. האם ההצלחה של קליבלנד תימשך ואף תגדל?
3. טיילר דורסי
הגארד המוכשר, ששיחק בצעירותו באן.בי.איי, הגיע למכבי בעונת 2019/20 כמי שאולי ייחשב למתאזרח. אלא שזה לא קרה, ודורסי אכזב במשחקי היורוליג הראשונים שלו בזמן שהוא בכלל לא נרשם למשחקי הליגה הראשונים, כשאף נשקלה האפשרות שהוא ישוחרר. בסופו של דבר מכבי רשמה את דורסי כזר לקלאסיקו הישראלי מול הפועל ירושלים במחזור הרביעי, והוא הפציץ 15 נקודות בדרך לניצחון, כשמשם הוא לא עצר ומייד המטיר 19 נקודול בניצחון החוץ המוחץ 65:90 על אולימפיאקוס. דורסי היה סוג של “ספלאש בראדר” בקו האחורי של הצהובים לצד סקוטי ווילבקין, וכשהוא פתח משחקים בצורה טובה הוא היה פשוט בלתי ניתן לעצירה מחוץ לקשת, אך הבעיה המרכזית שלו הייתה חוסר יציבות. הגארד היה חלק מהריצה של הקבוצה שהבטיחה מקום בפלייאוף היורוליג, אלא שזה נקטע על ידי הקורונה. דורסי זכה באליפות, ובמהלך העונה האחרונה (2020/21), שבה מכבי שוב זכתה באליפות לצד גביע המדינה אך אכזבה ביורוליג על אף שהשחקן קלע ממוצע דו ספרתי של נקודות (11.2), הצדדים נפרדו אחרי שדורסי לא נרשם למשחקי ליגה רבים והוא החליט לעזוב בעקבות “מבצע שומר החומות”. מאז, דורסי הפך לפרסונה נון גרטה אצל אוהדי מכבי, כשהוא התגרה בצהובים במשחקים מולם במדי אולימפיאקוס, במדיה היה ה-MVP של גמר הגביע היווני, אחרי זה הוא עבר בדאלאס מאבריקס וכיום מככב בפנרבחצ’ה הטורקית לצד ווילבקין.
2. אלכס טיוס
המתאזרח, שהגיע לישראל לראשונה בעונת 2011/12 שבה כיכב במכבי אשדוד ונבחר לשחקן השישי של העונה, עבר בקאנטו האיטלקית לפני שהגיע למכבי ת”א בעונת 2013/14. למרות שההגדרה של “פלופ” לא מדויקת במקרה הזה, טיוס מיעט לשחק ביורוליג בתחילת העונה, אלא שבעקבות הפציעה של שון ג’יימס הוא קיבל יותר ויותר קרדיט, ולקראת הפלייאוף כבר החל להתפוצץ. הסנטר הציג יכולת אדירה בסדרה האייקונית מול מילאנו, ועשה עבודה איכותית גם בפיינל פור, כולל תצוגה של 12 נקודות, 11 ריבאונדים ו-3 חסימות בדרך למדד 23 בניצחון על ריאל מדריד בתום הארכה בגמר. באותה עונה, טיוס הוביל את היורוליג באחוזים לשתיים (72.3), ונבחר לחמישיית העונה בליגת העל בדרך לזכייה באליפות בנוסף לזכייה בגביע המדינה. בעונה הבאה, טיוס זכה בגביע המדינה. מאז, טיוס חזר לקדנציה נוספת במכבי שבה הוא זכה בשתי אליפויות נוספות (2018-2019) כולל בחירה לחמישיית השנייה של העונה ול-MVP של הפיינל פור בשנה הראשונה, ולאחר מכן שיחק בין השאר בריאל מדריד ובווילרבאן, כשכיום הוא משחק ברונה באסקט מוסקבה הרוסית. לאורך השנים, לסנטר הייתה מערכת יחסים לא בריאה עם נבחרת ישראל. טיוס הפך לאחד מגדולי החוסמים בתולדות היורוליג, כשהוא מדורג חמישי עם 236 חסימות.
1. טייריס רייס
לא באמת הייתה כאן שאלה, נכון? הרכז, שהגיע למכבי בעונת 2013/14 אחרי ששיחק במדי באיירן מינכן הגרמנית, פתח את העונה בצורה מאוד מאכזבת, כשגם אחרי סל ניצחון מול ריטאס וילנה הוא לא הצליח להתרומם, וכפי שסיפר לימים, הוא היה בדרך החוצה ועמד לחזור לבאיירן. אלא שבסופו של דבר רייס נשאר, והשאר היסטוריה. הוא השתפר והיה עקבי יותר ככל שנעונה הלכה והתקדמה, היה מגיבורי “נס מילאנו הראשון” עם 17 נקודות בניצחון החוץ על ארמאני מילאנו בתום במשחק הראשון בסדרת רבע גמר הפלייאוף ביורוליג אחרי שהצהובים היו בפיגור 12 בדקות הסיום של הרבע הרביעי, סיפק את הרגע הגדול ביותר שלו בקריירה עם סל הניצחון המפורסם בחצי גמר הפיינל פור מול צסק”א מוסקבה ב”נס מילאנו השני” אחרי שקבוצתו כבר הייתה בפיגור 15 הפרש באיטליה, והשלים את המלאכה כקלע המוביל של קבוצתו בגמר מול ריאל מדריד עם 26 נקודות ב”נס מילאנו השלישי” בדרך לניצחון לאחר הארכה ולזכייה בגביע אירופה. רייס כמובן נבחר ל-MVP של הפיינל פור, ומשם השלים גם זכייה בטרבל עם אליפות ישראל כשהוא נבחר למצטיין צמד משחקי הגמר מול מכבי חיפה, כולל תצוגת שיא של 30 נקודות בניצחון החוץ במשחק הראשון.
הבעיה היא שמכבי לא הצליחה לשמור על רייס, וכבר בעונה שלאחר מכן, 2014/15, הוא זכה גם ביורוקאפ עם חימקי מוסקבה, תוך שנבחר ל-MVP של המפעל ול-MVP של הגמר. מאז, הוא שיחק בין היתר בברצלונה ובפנאתינייקוס, כשהוא אף זכה בתואר ה-MVP של ליגת האלופות במדי באמברג בעונת 2018/19.
0 תגובות