קרדיט לתמונה הראשית: מנהלת הליגה
עונת 2022/23 בליגת העל הייתה מלאה ברגעים גדולים והיא בסופו של דבר הסתיימה עם אליפות של מכבי תל אביב. כעת, אנו באתר “ספורטס רבי” ממשיכים עם הסיכומים, כשהפעם בחרנו לדרג את 5 ההחתמות הטובות ביותר במהלך העונה. מי תפס (או תפסו…) את הפסגה? איזה שחקנים נוספים נכנסו לרשימה? הכל בפנים.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
5. טוני קאר בהפועל גלבוע/גליל
הוא הובא במקומו של ג’וש פרקינס כדי לנסות להשאיר את גלבוע בליגה וזה לא עבד, אבל הוא האחרון שאפשר להאשים, שכן הוא עשה את שלו בצורה מצוינת מהרגע שהגיע. הרכז התפוצץ בכמה משחקים כולל תצוגת ענק של 31 נקודות, 10 אסיסטים ו-6 ריבאונדים בדרך למדד 42 בניצחון הבית על בני הרצליה, והוא סיים במקום השלישי בטבלת מלך הסלים של הליגה (17.4 נקודות), כשרק העובדה שהוא בקושי שיחק בגארבג’ טיים של העונה הורידה לו את המספרים. הוביל את הליגה באחוזים מקו העונשין (90.1).
4. וויין לנגסטון בהפועל גליל עליון
נכון, הוא היה אחד הזרים הכי פחות מרשימים בליגה מבחינה מקצועית נטו, אבל ההחתמה שלו שינתה את העונה של גליל עליון, לא פחות. הביג-מן, שהגיע במקומו של עבדול-מאליק אבו בזמן שלקבוצה עדיין לא היה מחליף לג’יילן הדסון שעזב, הפך בזמנו לזר השלישי של גליל עליון, ופתאום, במקום להיאבק נגד היריבה, לנגסטון וחבריו לא הפסיקו לנצח, כל הדרך לצמרת. למעשה, בשמונת המשחקים הראשונים של לנגסטון בגליל עליון, הקבוצה ניצחה 7 פעמים, כשההפסד היחיד היה למכבי תל אביב. המאמן ברק פלג נהג לדבר על כך שלנגסטון, שעבורו זו הייתה הקדנציה השנייה בקבוצה זכר לימיו בליגה הלאומית, מוריד את האגו מההתקפה של גליל עליון, ואי אפשר להתווכח איתו. מסוג השחקנים שמחברים קבוצה.
3. ג’וליאן גמבל בבני הרצליה
בעקבות פציעתו של רוברט קרטר עוד לפני תחילת העונה, הרצליה נאלצה לחפש סנטר חדש, והיא הצליחה למצוא שם גדול בדמותו של גמבל. הסנטר הגיע קצת אחרי תחילת העונה, וכבר החזיר באופן מיידי עם הופעת בכורה מרשימה בניצחון הבית על הפועל ירושלים. היו עליות, מורדות וגם אחוזים מסמרי שיער מקו העונשין, אבל בשורה התחתונה גמבל על יתרונותיו וחסרונותיו עשה טוב, כולל כשקרטר חזר. יותר מהכדורסל, הסנטר התגלה כאישיות מדהימה.
2. ברנדון בראון בהפועל ירושלים
הגארד, שעבר טרגדיה אישית, הצטרף לקבוצה אחרי פתיחת העונה, ולמרות העונה המצוינת שרשם במדי קלוז’ בליגת האלופות, שום דבר לא הלך לו בתחילת הדרך בישראל, כאשר היה ניכר שהוא לא בכושר משחק. אלא שבראון ניצח את הכל ובסופו של דבר קלע בצורה יוצאת מן הכלל מחוץ לקשת, כולל כמה תצוגות ענק. מעל הכל, הוא התפוצץ בחצי גמר הפיינל פור של ליגת האלופות מול טנריפה. נכון, הוא לא שיחק בחצי גמר וגמר גביע המדינה וגם לא הצליח להפוך לשחקן שנרשם באופן קבוע בליגה, אבל אי אפשר לקחת ממנו את החלק שלו בעונה המצוינת של ירושלים.
1. אנטוניוס קליבלנד, מנגוק מתיאנג ואוסטין טילמן בהפועל אילת
נכון, הם לא חתמו בדיוק באותו זמן, אבל אי אפשר להפריד בין שלושת השחקנים שהפכו את העונה של אילת מהקצה אל הקצה. כשהיה נדמה שאילת נמצאת בקצב של ירידת ליגה, מאוריציו בוסקאליה, שהתקשה לנצח בהתחלה, יצא למסע רכש שנפתח עם מתיאנג, נמשך עם קליבלנד והסתיים עם טילמן. בתחילת הדרך של מתיאנג וגם במשחק הראשון של קליבלנד הקבוצה עדיין הפסידה, אלא שאז אל שני השחקנים שהגיעו מהליגה האוסטרלית הצטרף טילמן, שבאופן מיידי הוביל את אילת לארבעה ניצחונות רצופים. קליבלנד היה הכוכב הכה אתלטי של העסק, מתיאנג העמיד מספרים פשוט מפלצתיים מתחת לסלים כולל תצוגת שיא של 22 נקודות, 24 ריבאונדים ו-5 חסימות בדרך למדד 44 בניצחון הבית על הפועל חולון, וטילמן, שהגיע כסוג של ברירת מחדל, חיבר את הקבוצה שהייתה זקוקה לרכז כמו אוויר לנשימה, כשאילת כמובן נשארה בליגה ולרגע אפילו חלמה על הפלייאוף.
0 תגובות