הפועל באר שבע עבדה במרץ במטרה להביא מאמן חדש במקום רמי הדר שהתפטר במפתיע לפני כשבוע וחצי ולמעשה היה המאמן שכיהן הכי הרבה זמן ברצף בקבוצה אחת בליגת העל מבין כל המאמנים, שכן הוא הגיע בקיץ 2018 והיה בקבוצה במשך יותר משלוש שנים. הקבוצה אכן צירפה היום (שלישי) מאמן זר, כריסטופורוס ליבאדיוטיס הקפריסאי-יווני. כעת, כשהקבוצה עם שני הפסדים רצופים ובסך הכל שלושה הפסדים בארבעת המשחקים האחרונים בדרך למקום השביעי בטבלה עם מאזן 4:3, סימנו 5 דברים שנרצה לראות מהמאמן החדש של באר שבע.
1. משחק התקפה יותר טוב
טענה: ההתקפה של הפועל באר שבע היא החלשה ביותר בליגת העל, אולי חוץ ממכבי ראשון לציון. עם הטענה שלי סביר להניח שיסכימו רבים, והנתונים הסטטיסטיים בוודאי מחזקים זאת. 80.6 נקודות בממוצע למשחק זה עוד סביר (חמישית מהסוף בליגה), וכך גם 17 אסיסטים (גם חמישית מהסוף), אבל השאר זה פשוט מזעזע: 47.8% לשתיים (שנייה מהסוף אחרי ראשל”צ כמובן), 27.9% לשלוש (אחרונה) ו-62.5% מקו העונשין (אחרונה כמובן כשליתר הקבוצות יש מעל 70%!). למרות שהיא לא טובה בזה, באר שבע משום מה זורקת 29 שלשות למשחק (שנייה בליגה). לא הכל רע אצל הקבוצה, שבזכות השליטה המרשימה בריבאונד ההתקפה (18.7 למשחק, ראשונה בליגה כשלמקום השני יש 13.3!) מייצרת הכי הרבה נקודות מאיבודים (21) ונקודות מהזדמנות שנייה (17.3) בליגה, אך אם היא תפסיק להחטיא בלי סוף היא לא תצטרך להגיע למצב שהיא נשענת על ריבאונד ההתקפה.
משחק ההתקפה הוא לרוב קשה מאוד לצפייה, ויכול להיות שזה בעיקר בגלל הכישרון המוגבל בקבוצה. עם זאת, אפשר בהחלט להציג כדורסל אטרקטיבי ולספק משחק התקפה מלוטש יותר עם הגעה למצבי קליעה נוחים יותר ומציאת היד החמה על הפרקט, כשערב כמו של נטע סגל בהפסד בתום הארכה בנס ציונה (1 מ-13 לשלוש) לא יכול לחזור על עצמו. זו תהיה המשימה המקצועית המרכזית של המאמן החדש.
2. לחימה בסף השבירה הנמוך של הקבוצה
באר שבע הצליחה להפסיד בנס ציונה למרות יתרון 17 בכניסה לרבע הרביעי. בבית נגד הפועל גליל עליון היא שוב איבדה יתרון דו ספרתי בדרך להפסד. מעבר לכך, באר שבע היא היחידה שנכנעה לראשל”צ, ועוד פעמיים בבית: פעם אחת בגביע ווינר ופעם נוספת בליגה. הפסקה הזאת קצרה, אך המסר ברור: המאמן הבא של באר שבע יהיה חייב לטפל בצד המנטאלי של הקבוצה.
3. חיזוק ישראלי
העזיבה של ספנסר וייס בקיץ הותירה חלל גדול, שכן לבאר שבע לא נותר ישראלי שנחשב בכיר. לא סתם הדר התאכזב מהעזיבה של הקפטן לשעבר. לראיה, לבאר שבע לא היה אפילו נציג אחד בסגל של השחקנים שהתחילו את האימונים בנבחרת ישראל. באר שבע מקבלת 22 נקודות בלבד למשחק מהישראלים שלה, מקום שני מהסוף בליגה. אין הרבה ישראלים פנויים בשוק וגם חלק מאלה ששם הם יקרים יחסית (טי ג’יי קליין) או שלא ירצו להגיע לבאר שבע, בעיה גדולה שתמיד מסתובבת סביב הקבוצה, אבל המאמן החדש חייב לחזק את הסגל הישראלי שלו, להרחיב את הרוטציה של הישראלים או לעשות את שני הדברים ביחד. אנחנו נציע רעיון קטן בנוגע להרחבת הרוטציה.
4. נתינת הזדמנות לרון ציפר
נכון, הוא עדיין רק בן 18 ומשחק במסגרת הכרטיס הכפול בא.ס אשקלון מהליגה הארצית, אבל אחרי שקיבל הזדמנות ראשונה בקבוצה מליגת העל הגיע הזמן שבאר שבע גם תתחיל לתת לרון ציפר לשחק. יכול להיות שהוא עוד לא מוכן לשחק באופן קבוע בליגת העל, אך הקלע הוא כישרון יוצא דופן ויעיד על כך כל אדם שצפה בו מככב בטורניר הצ’לנג’ר של נבחרת הנוער בקיץ בדרך לזכייה בתואר השחקן המצטיין. ציפר, שעוד לא רשם הופעת בכורה העונה, צריך לקבל לפחות את ההרגשה של משחק בליגת העל ולא רק להצטרף לקבוצה בחלק מהזמן. ציפר יכול לעשות דברים מדהימים, ואם זה לא יקרה כרגע אז במקרה הרע אפשר יהיה לחזור למצב הקיים.
5. קביעת זהות לקבוצה
האם דרוש גם חיזוק זר לקו האחורי? איזה זרים צריכים להתלבש למשחקים? האם משאירים את ניק הורנסבי או לא? הדגש המקצועי יהיה על ההגנה או על ההתקפה? למאמן הבא של באר שבע יהיו כל כך הרבה שאלות שהוא יצטרך להתעסק איתן, והוא יצטרך למצוא פתרונות ולקבוע את הזהות של הקבוצה כדי שהיא לא תידרדר לליגה הלאומית.
0 תגובות