צילומים: יהודה הליקמן
מכבי תל אביב תתארח מחר (חמישי, 21:45) אצל וילרבאן הצרפתית למשחק פתיחת העונה שלה ביורוליג. רגע לפני, אנשי הקבוצה דיברו בנמל התעופה בן גוריון.
המאמן עודד קטש אמר: "אנחנו מאוד מתרגשים, אבל עדיין מוקדם. קשה לדעת למה לצפות. כפי שאנחנו יודעים, זו עונת יורוליג מאוד אינטנסיבית. אין משחקים קלים. סגלים מטורפים. לעומת זאת, קבוצות חדשות שנבנות – גם אולי בתקציבים פחות, אבל מאוד מעניינות. אנחנו כבר מתחילים במשחק חוץ שאולי הייתי מעדיף לפגוש אותם אחרי כמה מחזורים, אחרי שנעבור כל מיני מפגשים קודמים עם קבוצות, בטח צרפתיות, שעבדו פחות טוב בתחילת העונה עבורנו. קבוצה מאוד אתלטית, עם גארדים מאוד מאוד מסוכנים. סגנון שעוד לא נחשפנו אליו ולא חווינו אותו. מעבר לזה, עוד עונה שאנחנו מתחילים, עונה אינטנסיבית, ומאוד מקווים שהמשחקים יחזרו לארץ, כי אנחנו יודעים מהחוויות הקודמות כמה זה משמעותי".
על המפגש עם מאמן היריבה טוני פארקר: "אין ספק, אגדה. יהיה מאוד מעניין לראות את טביעת האצבע שלו. מן הסתם גם הוא עוד לא הספיק לגבש אותה. יהיה נחמד. יצא לי ככה לפגוש אותו פעם-פעמיים, הוא בחור מאוד נחמד".
מצב הפצועים: "שלושה, האמת שכולם חזרו. כל אחד במצב קצת אחר, אבל נצטרך לבחור את ה-12 שלנו. נשאיר את זה קצת לקראת המשחק, כדי באמת לראות איך כולם מרגישים".
העונה הזו בהשוואה לעונה שעברה: "אני חושב שנקודת הפתיחה שלנו – גם כסגל, גם מבחינת עומק הסגל, וגם מבחינת ההמשכיות – אנחנו במצב התחלתי יותר טוב. אבל עדיין, אם תשאלי אותי בכלל על היורוליג ועל הליגה הישראלית, אני גם חושב שהתחרות התחזקה, כך שזה הרבה עלינו. הרבה ייקבע באם המשחקים יחזרו לארץ, אם יהיה לנו מזל בלהישאר בריאים. וכל השאר – אני מאמין שאנחנו נעשה ונחבר את הדברים ככל שהזמן ילך ויתמשך".
על פטי מילס מווילרבאן שיערוך בכורה ביורוליג: "מן הסתם, אנחנו מכירים אותו ואת היכולות שלו. היכולות שלו ידועות. הוא גם עשה אליפויות מאוד מרשימות עם הנבחרת. אנחנו נצטרך לתת דגש מיוחד מן הסתם, אבל זה לא רק הוא. מצד שני, גם בגילו יש לו קצת חסרונות, ואנחנו נצטרך לדעת להשתמש בזה לטובתנו".

הפורוורד אושיי בריסט סיפר: "אנחנו חוזרים ישר לעניינים. זה מרגיש כאילו הייתה רק הפסקה קטנה, והנה אנחנו שוב כאן. אבל זו העבודה, ואני חושב שכולם פשוט מתרגשים לחזור לעניינים. עונה חדשה, הזדמנות חדשה. סיימנו את העונה שעברה בטעם טוב. הרבה מהשחקנים שיש לנו עכשיו יודעים למה לצפות לקראת המשחקים האלה, ואני חושב שזה יעזור לנו מאוד.
החשיבות של פתיחת עונה טובה ביחס לעונה שעברה: "כן, אני חושב שזה בדיוק מה שדיברנו עליו. השחקנים צריכים לדעת מה מונח על הכף ולהבין עד כמה כל משחק חשוב. זה משהו שדיברנו עליו גם בשנה שעברה, אבל בכנות, אני והרבה שחקנים אחרים שהגענו מליגות שונות, לא באמת מבינים את זה עד שאתה נמצא בתוך זה. ועכשיו, כשאני כאן בעונה השנייה שלי, אני חושב שכולנו נהיה פשוט יותר מחויבים, יותר מרוכזים, ונתמקד בזה כבר מההתחלה".
על החברים לקבוצה החדשים: "יש לנו סגל פשוט אדיר, מלמעלה ועד למטה. הרבה שחקנים מנוסים, ושחקנים שפשוט רוצים לנצח. אני חושב שזה החלק הכי חשוב. כבר מההתחלה היה ברור שכולם התחברו למה שעודד מנסה לעשות איתנו, וכולנו יודעים שאנחנו רוצים לשחק כאן כדורסל קבוצתי, כשהקבוצה במקום הראשון, לאורך כל העונה. אני פשוט חושב שזה יעזור לנו מאוד. אז אנחנו מתרגשים, ואני חושב שכולם צריכים להתרגש לקראת העונה הזו".
על וילרבאן שנחשבת לקבוצה פחות טובה העונה: "אני חושב שקבוצת יורוליג היא קבוצת יורוליג. אם אתה מגיע לכל משחק עם ציפייה כזאת, אתה בסוף יכול להפסיד ב-20 הפרש. אנחנו רוצים להיות דומיננטיים לא משנה נגד מי אנחנו משחקים, ואנחנו רוצים להתייחס לכל משחק כאילו הוא משחק גמר. אז כמו שאמרת, הם לא התפתחו להיות מה שהם היו אמורים להיות וכל הדברים האלה, אבל זה לא קשור אלינו. אנחנו פשוט מנסים להשתפר בכל משחק, וזה רק הצעד הראשון".
האם זה משחק שחובה לנצח בן: "כל משחק הוא משחק שחייבים לנצח. כל משחק הוא משחק שחייבים לנצח, אין ספק".





0 תגובות