קרדיט לתמונה הראשית: משה הליקמן, ספורטס רבי
נבחרת הנוער של ישראל תחל את דרכה באליפות אירופה בטרנטינו שבאיטליה בשבת הקרובה (14:00) במשחק מול יוון. מי שנבר להנהיג את הנבחרת של המאמן נדב זילברשטיין הוא ליאור הרשקו, שישמש כקפטן. הגבוה (2.02 מטרים), שחוגג בדיוק היום (שישי) את יום הולדתו ה-18, נבחר לחמישיית העונה האחרונה במדי הפועל עמק חפר שהגיעה בשתי העונות כפסע מזכייה באליפות ליגת העל לנוער, והוא צפוי להיות שחקן חשוב בנבחרת, שכן בנבחרת הקדטים של קיץ 2024 הוא היה בורג מרכזי (6.3 נקודות, 60.7% לשתיים, 5.9 ריבאונדים כולל 2.1 בהתקפה, 0.9 חטיפות, 11.1 במדד היעילות ופלוס 6.3 במדד הפלוס-מינוס ב-20.7 דקות למשחק), ובקיץ שעבר עשה אליפות אירופה עם נבחרת הנוער למרות שהיה צעיר מרוב השחקנים בשנה, והעמיד ממוצעים של 4.1 נקודות, 2.9 ריבאונדים ו-6.1 במדד היעילות ב-15 דקות למשחק. רגע לפני האליפות, הרשקו דיבר על הכל בראיון לאתר "ספורטס רבי" במדיה דיי של הנבחרת באולם הדר יוסף החדש.
לכל הסיקורים על נבחרת הנוער הורידו את אפליקציית ספורטס רבי
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אליפות אירופה לנוער. כמה אתה מתרגש?
"אליפות אירופה שלישית שלי. ראשונה בתור מישהו שאמור להוביל את הנבחרת הזאת, אז מן הסתם שמאוד-מאוד מרגש, מאוד מצפה לזה. אין כיף כזה".

Lior Hershko – Photo Credit: Moshe Halickman
מהן המטרות?
"קודם כל להוביל את הנבחרת הזאת בפן המנטאלי. אני חושב שהחבר'ה פה סומכים עליי שאני אוביל אותם בראש ושאני אהיה זה שמחבר בין כולם. דבר שני, אני רוצה מאוד לבלוט בעיקר בפן ההתקפי, אם זה בא בריבאונד התקפה, נקודות, אסיסטים, הדברים האלה שאני יודע שאני עושה אותם טוב. בפן ההגנתי אני מצפה מעצמי לשמור על כל עמדה על המגרש, גם אם יבוא סנטר או רכז נמוך, אני מצפה מעצמי שאני אוכל לעצור כל מי שבא מולי".
יש פה המון כישרון, כמה רחוק אתם יכולים להגיע?
"אני מאוד מאוד מתלהב מהנבחרת הזאת. יש פה באמת סייזים ואתלטיות שלא היו בנבחרת הנוער אולי אף פעם. יכולים להגיע באמת הכי רחוק שיש. פודיום אני בטוח שאנחנו יכולים לעשות אם אנחנו נדע לעבוד על הדברים שלנו ולשחק ביחד, אני בטוח שאנחנו נוכל להגיע רחוק מאוד".
מה נדב זילברשטיין מביא?
"קודם כל הוא מאוד-מאוד אוהב משחק ריצה, שזה המשחק שאני גם מאוד אוהב. ככה שיחקנו גם בעמק חפר. משחק הריצה זה משחק שהוא מאוד-מאוד מאמין בו, ואני יודע שאם קבוצה יכולה לעשות אותו טוב אף קבוצה לא יכולה לעצור את זה. בנוסף, הוא דורש המון הגנה וריכוז, שזה משהו שקבוצת נוער חייבת, כי בגיל הזה מאוד קל להתפתות לבלאגנים על המגרש ולחוסר ריכוז. הוא מאוד-מאוד חושב שצריך להיות עם ריכוז על המגרש, ריכוז בראש, ואני נורא אוהב את זה".

Oren Trushkin, Amitay Azriel, Lior Hershko and Omri Orland – Photo Credit: Moshe Halickman
בנבחרת, הרשקו משתף פעולה עם כישרונות גדולים נוספים וביניהם הרכז עומרי אורלנד ששיחק איתו בעמק חפר והגבוה דיויד מוזס, שחקן העונה בליגת העל לנוער במדי א.ס רמת השרון, איתו שיתף פעולה בינתיים בכל קיץ בנבחרות. "עומרי קודם כל היה איתי בקבוצה כמו שאמרת. האמת שהייתה לנו שנה מאוד-מאוד מעניינת, אני מאוד התחברתי לילד הזה בשנה הזאת ואני אוהב אותו מאוד. אני חושב שהוא מהרכזים הטובים שיש לנו פה בנבחרת ובכללי בארץ. אין לי תלונות עליו.
"דיויד – יש לו את האספקטים שהוא טוב בהם מאוד. אם הוא שחקן שלוקח את הכדור מקוסט לקוסט ולא רואה אף אחד ממטר, ובין אם הוא יודע לנצל את הגובה שלו ובהגנה לשחקנים קשה מאוד לשים עליו סל. גם איתו אני מאוד-מאוד מצפה לשתף פעולה, כי בסוף כשיש שני גבוהים על המגרש, ואני אחד שיודע לחפש גם את המסירות לגבוה השני – אני מאוד שמח שהוא איתי, לי זה יעשה את החיים יותר קלים, ואני בטוח שאני אעשה לו את החיים יותר קלים".
כאמור, הרשקו נבחר לחמישיית העונה בליגת העל לנוער. הוא רשם בעונה ממוצעים של 12.7 נקודות למשחק, 63.8% לשתיים, 8 ריבאונדים, 2.9 אסיסטים לעומת 2.4 איבודים, 1.4 חטיפות, 1.6 חסימות ו-18.5 במדד היעילות ב-28.2 דקות. "קודם כל מאוד היה שמח. עבדתי מאוד קשה בשביל זה השנה, הייתה שנה מאוד-מאוד מורכבת בעיקר מבחינה מנטאלית של עליות וירידות. אבל בסוף זה עוד אבן בדרך, ומאמין שאם אני אמשיך לעבוד קשה ואמשיך להתמיד במה שאני עושה זה יבוא ויקרה עוד הרבה פעמים".

Lior Hershko – Photo Credit: Yehuda Halickman
הרשקו הניף בעונה האחרונה גביע כקפטן, כשרשם זכייה היסטורית באליפות התיכונים עם תיכון רמות ים עמק חפר, שהביסה בגמר את תיכון חדש תל אביב בארנה נתניה. "זה היה אולי הרגע הכי מרגש של השנה. באמת להניף את הגביע הזה מול כל בית הספר, מול כל החברים, זה היה כיף גדול. בזכות זה טסנו לפני שבועיים לאליפות העולם בתיכונים בסרביה (שם סיים התיכון במקום העשירי). הייתה חוויה שאני באמת מאחל לכל אחד לעבור, ודברים שנזכור לכל החיים. זה היה שמח מאוד".
כאמור, כבר עונה שנייה ברציפות שעמק חפר הייתה קרובה לזכייה באליפות. בעונת 2024/25 היא הייתה ביתרון 0:1 בסדרת הגמר מול הפועל תל אביב בזכות הצטיינות של הרשקו במשחק חוץ אך הפסידה 2:1 בתום דרמה, ובעונה האחרונה היא ניצחה 73:74 במשחק הראשון בסדרת הטוב מ-2 משחקים מול מכבי תל אביב כשהרשקו סיפק את הסל המכריע, אך נכנעה בגומלין 78:62. "מבאס מאוד", אומר הרשקו. "בסוף אנחנו רוצים לקחת אליפות. זה חלק מהמטרות של המועדון הזה ומאוד מגיע למועדון הזה לקבל כבר אליפות אחרי שנים של בצורת בלי. אין תחושה כזאת מבאסת, גם עבדנו כל כך קשה ובסוף המשחק הזה בכלל ברובו לא היה מספיק צמוד. לא עמדנו בדברים שלנו, לא שיחקנו את הכדורסל שלנו מספיק, מכבי מאוד הקשתה עלינו, וגם בשנה שעברה היינו מרחק של שתי נקודות מאליפות. זה ממש מבאס, אבל זה חלק מהמשחק ומתקדמים קדימה".
אתה יודע איפה אתה תהיה בעונה הבאה?
"לא, עוד לא. יש כיוונים בארץ או באירופה, אבל כנראה שאני אהיה בארץ".

Lior Hershko – Photo Credit: Yehuda Halickman
מכללות זו אופציה?
"זו תהיה אופציה, לא בשנה הקרובה. אבל בטח כשאני רואה את זה קדימה".
מי האדם הכי מפורסם שפגשת?
"אני יכול להגיד ים מדר. כשהתאמן עם הנבחרת הבוגרת ראינו אותו".
יש סיבה מיוחדת למספר 4?
יש לי במשפחה המון מספרים. היה 1, 3, 11. אני חיפשתי את המספר שלי שייצג אותי מתוך המשפחה שלי, שזו משפחה של ספורטאים שעשו דברים נפלאים (הרשקו מגיע ממשפחה של כדורעף), אז רציתי את המקום שלי, וארבע זה המספר שלי".
מה החלום שלך וכמה דני אבדיה נותן אופק?
"החלום שלי זה להגיע לרמות הכי גבוהות שיש בעולם, אם זה ב-NBA או אם זה ביורוליג, זה חד משמעית שני מפעלים שאני מאוד-מאוד מצפה לשחק בהם. דני אבדיה נותן השראה בזה שבאמת פותח דלתות ומראה שבן אדם שיודע לעבוד קשה ועובד קשה בסוף הוא מגיע למה שצריך".

Lior Hershko – Photo Credit: Yehuda Halickman






0 תגובות