התמונה הראשית באדיבות מועדון הכדורסל מכבי תל-אביב
אבל כבד בכדורסל הישראלי, עם קבלת הבשורה על פטירתו של דייויד פדרמן ז״ל בגיל 81. דייויד פדרמן היה מבעלי מכבי תל אביב במשך עשרות שנים, ונחשב לאחד האנשים המשפיעים ביותר בכדורסל הישראלי.
הודעת מכבי ת״א:
הלך לעולמו דייויד פדרמן, מבעלי מועדון הכדורסל מכבי תל אביב ואחת הדמויות החשובות והמשפיעות על הפיכת הצהובים למעצמה אירופאית.
דייויד פדרמן היה מכביסט מלידה. הוא נולד ב-24 בספטמבר 1944 בתל אביב, בן ליצחק פדרמן – מראשוני השחקנים במחלקת הכדורסל הצעירה של אגודת מכבי ת"א. הוא למד בתל אביב, שירת בצה"ל במערך הנ"מ והשתחרר בדרגת סרן. בהמשך למד כלכלה באוניברסיטת תל אביב.
בשנת 1966 עבר דייויד ללונדון, תחילה כברוקר בבורסת הגומי, ובהמשך עסק במשך כעשור במסחר בחומרי גלם (קומודיטיס), בין היתר מול חברת ED and F Man הבריטית. בשנת 1980 שב לישראל עם הון שצבר ונכנס לניהול עסקי המשפחה.
במישור העסקי, אחד הפרקים הבולטים היה מעורבותו בחברת עלית. יחד עם ED and F Man רכש שליטה בחברה, השלים את רכישת השליטה ב-1987, ובהמשך כיהן כיושב ראש עלית – נותנת החסות הראשית של מכבי במשך שנים רבות.
פדרמן נמנה עם בעלי מועדון הכדורסל מכבי תל אביב והיה חבר משפיע בניהול ענייני המועדון במשך עשרות שנים, תקופה בה זכו הצהובים בעשרות תארים – אליפויות אירופה, צלחות אליפות בישראל, גביעי המדינה ועוד.
בשנות ה-90 נקשר שמו גם לזכיינית ערוץ 2 "רשת", שבה כיהן כיו"ר, אבל בהמשך נפרדו דרכיו ושל קבוצת שטראוס סביב עלית. בעשור שלאחר מכן הוביל מהלך השתלטות על "מפעלים פטרוכימיים בישראל" ונכנס באמצעותה להשקעה משמעותית בבתי זיקוק חיפה (בז"ן).
פדרמן הותיר אחריו את אשתו עירית ואת ילדיו עדי, דני ותמי. בתו שלי ז"ל נפטרה ב-2014. יהי זכרו ברוך.
שמעון מזרחי: "קשה לדבר על דיוויד בלשון עבר אחרי הליכה משותפת לטובת מועדון הכדורסל מכבי תל אביב משך עשרות בשנים. דיוויד היה אדם בעל מעוף, ראה תמיד את 'היום שאחרי' וזה בצד הדאגה ליום יום. אני לא אשכח את המאבק לקיום הפיינל פור בישראל בשנת 2004 תקופת פיגועים קשה, אז נסענו יחד לברצלונה במאבק להשאיר את הפיינל פור בתל אביב ולא להעתיק אותו למוסקבה וכן מאבקים משותפים אחרים לטובת הכדורסל הישראלי בכלל ומכבי תל אביב בפרט. יש לציין שדיוויד תרם רבות מניסיונו הכלכלי לטובת היורוליג. זה ידוע לכל שדיוויד היה מכבי בכל רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו. אביו המנוח יצחק שיחק כדורסל במכבי תל אביב ותרומתו הייתה גם למועדון הכדורגל של מכבי תל אביב כאשר היה חלק מרכזי מקבוצת מופ"ת שניהלה את המועדון. הוא משאיר אחריו חלל ריק גדול, יהי זכרו ברוך".
דייויד בלאט: "יום עצוב מאוד למכבי, ולכל הספורט הישראלי והבינלאומי. דייויד היה אדם בעל השפעה ומשמעות בהיבטים רבים ושונים של המועדון שלנו והישגינו. באמת אדם ודמות גדולה שהשפיעה על חיים של כל כך הרבה אנשים בצורה חיובית ומשמעותית. תחסר מאוד. תודה דייויד על כל מה שעשית. יהי זכרו ברוך".
מאמן מכבי Rapyd תל אביב עודד קטש: "זה יום עצוב מאוד עבורנו במכבי. דייויד היה איש מיוחד ומגיעות לו הרבה זכויות על כך שלאורך השנים הפך את מכבי למה שהיא – ההישגים, הדומיננטיות והמעמד. המון מזה בזכות דייויד. המעורבות שלו הייתה מכרעת. זה גם הזמן לתת חיבוק לעירית והילדים. כשגדלתי במכבי ועליתי לבוגרים, הוא ליווה אותי. הוא היה מנטור עבורי, עוד דמות אב שמלווה ונמצאת שם. הוא אהב אותי מאוד ואני כמובן אותו בחזרה".
עמי ביטון, מנהל הקבוצה: "אני משתתף בצערה של משפחת פדרמן, עירית והילדים. הכרתי את דיוויד מעל 30 שנה. עברנו הרבה יחד, נצחונות, הפסדים, נסיעות ואירועים אישיים. תמיד ידעתי שיש על מי לסמוך. מלח הארץ, אדם משכמו ומעלה. זה יום קשה עבורי ועבור המועדון שלנו. הוא היה איש יקר שאהב לעזור לכולם. יהי זכרו ברוך. דיויד. תישאר בליבי לעד".
"יום עצוב למועדון, לספורט הישראלי ולכדורסל הישראלי", אמר הקפטן לשעבר גיא פניני , כיום עוזר המאמן. "דייויד היה מעמודי התווך של המועדון. האהבה שלו לספורט, התרומה שלו וההישגים של המועדון תרמו לספורט הישראלי".
"מעבר לכל העשייה שלו, שנים אנחנו רצים יחד והכרתי אדם מקסים, שקט, מצחיק, תמיד רוצה לעזור ותמיד שם ברגעים הקשים", הוסיף פניני. "הוא היה איש של אנשים, תמיד נתן לנו את הבטחון ותחושה טובה שהדלת תמיד פתוחה לכל בקשה. אחרי הזכיה ב-2014 היה לנו איזה חיבוק. הייתה תקופה קשה בשבילו ואמרתי לו: 'זה בשבילך'".
"בשמי ובשם כל השחקנים אני רוצה להביע תנחומים למשפחת פדרמן ולמשפחת מכבי", אמר הקפטן ג'ון דיברתולומיאו . "למר פדרמן היה קשרים ארוכי ימים למכבי והמסורת שלה. הוא אגדה עבור כולנו במכבי ובכדורסל הישראלי. מה שהוא עשה עבור מכבי והכדורסל הישראלי לאורך השנים זה באמת מרשים. זהו יום עצוב, נזכור יחד את הימים הגדולים והמוצלחים של חייו".
נבן ספאחיה ביקש למסור:
I’m so sorry that we lost our friend and amazing person Mr. David Federman.
My deepest condolences to all members of our Maccabi family
יאניס ספרופולוס ביקש למסור את ההספד הבא:
“I would like to express my deepest condolences to the Federman family and all the friends of Maccabi Tel Aviv, about the loss of Mr. David Federman. David was a true Maccabist, that devoted his life through the years to Maccabi Tel Aviv.
May he rest in peace.”
Giannis Sfairopoulos
הודעת מנהלת הליגה:
ליגת ווינר סל וקהילת הכדורסל כולה משתתפות בצערה של משפחת פדרמן עם היוודע דבר פטירתו של דיוויד פדרמן ז״ל, מבעלי מועדון מכבי תל אביב ואחד האנשים המשפיעים והמשמעותיים בתולדות הכדורסל הישראלי, שהלך לעולמו בגיל 81.
דיוויד פדרמן היה מדמויות המפתח שבנו ועיצבו את הכדורסל בישראל לאורך עשרות שנים. תרומתו רבת השנים למכבי תל אביב בכדורסל, כבעלים, כספונסר ראשי וכחלק בלתי נפרד מקבוצת הניהול, הותירה חותם עמוק על המועדון ועל הליגה כולה. פדרמן פעל לאורך השנים לקידום הספורט הישראלי ברוח של מצוינות, מחויבות ואהבה לספורט.
יו״ר ליגת ווינר סל, ארי שטינברג: “דיוויד פדרמן היה הרבה מעבר לבעלים ומנהל. אדם שראה בספורט שליחות, והשקיע בו מתוך אמונה עמוקה, אחריות ואהבה אמיתית למשחק. תרומתו העצומה לליגה, למכבי תל אביב ולקהילת הכדורסל בישראל ובאירופה כולה תיזכר עוד שנים רבות. ליגת ווינר סל מרכינה ראש ומשתתפת בצער המשפחה”.
יהי זכרו ברוך.
הודעת איגוד הכדורסל:
איגוד הכדורסל מרכין ראש על לכתו בטרם עת של דיוויד פדרמן, מבעלי מכבי תל אביב. פדרמן שימש במשך שנים רבות כספונסר הראשי של מכבי תל אביב, ולאחר מכן החזיק באחוזים מבעלות הקבוצה. פדרמן היה שותף בהצלחת הקבוצה לאורך השנים.
איגוד הכדורסל משתתף בצער משפחת פדרמן ומחזק את ידי המשפחה בשעה קשה זו.
הודעת הפועל ירושלים:
הפועל "מידטאון" ירושלים שולחת תנחומים ומשתתפת בצערה העמוק של משפחת פדרמן, מכבי ת"א וקהילת הכדורסל הישראלי עם היוודע דבר מותו של דייויד פדרמן.
דייויד פדרמן תרם רבות לספורט הישראלי ובפרט לכדורסל הישראלי אותו כולנו כל כך אוהבים. יהי זכרו ברוך
הודעת הפועל תל אביב:
מועדון הפועל IBI תל אביב, משתתף בצער משפחת פדרמן.
יהי זכרו ברוך.





0 תגובות