מספר שחקנים בנבחרת ישראל עזבו את ארץ הקודש ואת הקבוצות בהם שיחקו במדינה ועברו לשחק בצרפת בעונה הקרובה. אחד מהם הוא איתי שגב שלאחרונה חתם בקבוצת גראבלין הצרפתית ובעונה החולפת שיחק בעירוני נהריה תחת המאמן דני פרנקו.
אפשר לטעון שהפורוורד בגובה 2.04 מטר חווה את עונת השיא שלו בכדורסל המקצועני כאשר העמיד ממוצעים של 8.8 נקודות ו6.6 ריבאונדים ביותר מ21 דקות בממוצע למשחק בקבוצה הישראלית מהצפון וכעת הוא ירצה להמשיך במגמת העלייה שלו בקבוצה מצפון צרפת.
ל”ספורטס רבי” היה את הזכות לשוחח עם אוליביה בורגיין שמשמש כמנהל הספורטיבי של הקבוצה על ההיסטוריה של המועדון, המטרות לקראת העונה הקרובה ואיך שגב מתאים לתוכניות של הקבוצה.
“גראבלין היא קבוצה שהייתה בליגה הראשונה במדינה במשך 25 שנה, והיא הייתה ועודנה קבוצה טובה”, פתח בורגיין. “בגלל סיבות רבות ב5-6 השנים האחרונות לא הגענו לפלייאוף. היה לנו תקציב ששווה פלייאוף אבל זה פשוט לא קרה. כתוצאה ממגפת הקורונה התקציב שלנו קוצץ בצורה משמעותית אבל אנחנו עדיין תחרותיים ושאפתניים”.
“העונה יש לנו קבוצה חדשה עם שחקנים חדשים, מאמנים חדשים, מדריכים חדשים ואנליסטים חדשים. אנחנו צריכים שתהיה לנו עונה טובה וזוהי המטרה. אנחנו מסתכלים עם הפנים קדימה ויש לנו כיוון חדש”.
בורגיין שיחק במשך 8 שנים עם הקבוצה בין 1988 ל1994, וחזר לקבוצה ב2001 אחרי ששיחק עבור מספר קבוצות צרפתיות כמו גם באיטליה ובגרמניה. ברגע שקריירת המשחק שלו הסתיימה, הוא שימש כמנהל הספורטיבי במשך 15 שנים עם קבוצת בולון מהליגה השנייה ובשתי העונות האחרונות עם לימוז’ שמשחקת בליגה הבכירה.
כאשר בורגיין התחיל לבנות את הקבוצה מחדש יחד עם המאמן סרג’ קרבקור, הם ידעו איזה מאפיינים הם מחפשים בשחקנים שהם רצו להביא לקבוצה, “שגב הוא שחקן מיוחד. לפעמים אתה משלם לשחקן כדי שהוא ישחק הגנה, לחלק אתה משלם כדי לקלוע ולאחרים כדי ליצור. דיברתי עם הסוכן שלו אבי זילברמן והוא אמר שכשאתה שם לב לשחקן מהסוג הזה אתה יודע שהוא לא השחקן הכי טוב, אבל הוא יביא את כל הפרטים במטרה שנהיה קבוצה מצוינת”.
“הוא יכול לדבר בחדר ההלבשה, יש לו גישה טובה, זה לא משנה לו אם הוא קולע או לא, אם הוא יצטרך הוא יקלע, אבל זה לא יפריע לו אם הוא לא יעשה זאת. איתי צעיר ושחקן נבחרת וכעת הוא יוכל לראות מבנה נוסף של כדורסל. לאיתי יש את כל הכלים הפיזיים ואת האיכויות כדי להיות מוצלח בצרפת כאשר הליגה היא מאוד אתלטית”.
אין שום ספק ששגב יהיה חתיכה מרכזית בפאזל אמר בורגיין, “המאמן קרקובר הצטרף לקבוצה בסיום העונה שעברה ואני אוהב את הדרך שבה הוא רואה את הכדורסל מנקודת מבט מקצועית. יש לו מבנה יפה והוא רוצה לשחק ולעבוד עם הצוות שלו ואני מצפה לקראת זה. הוא לוקח אחריות והוא חכם. הקבוצות שלו משחקות כדורסל חכם עם הגנה טובה ומסירות איכותיות”.
שגב חתם אי שם ב2012 במכבי תל אביב והושאל להפועל חולון בנוסף להפועל גלבוע/גליל בשנים הראשונות. כשהשחקן מכפר תבור חזר לצהובים-כחולים בזמן לעונת 2015-16 הוא עבר שנים לא קלות עם הקבוצה אבל עדיין הצליח לזכות בשני גביעי מדינה ובאליפות בשנת 2018. העונה ההיא הייתה תחילת הסוף של שגב בקבוצה כאשר הוא מונה לקפטן בתחילת העונה אבל ויתר על הכבוד בשלב מאוחר יותר בעונה. ב2018-19 שגב שיחק במכבי ראשון לציון לפני שעבר לקבוצה מגבול לבנון לקראת עונת 2019-20.
“זה לא חשוב במיוחד עבורי שהוא שיחק ביורוליג”, הסביר המנהל הספורטיבי בן ה51. “רציתי שחקן מהסוג שיכול להיות הקפטן של מכבי תל אביב, זה אומר הרבה בשבילי ולא החתמתי אותו כדי שיהיה מכונת קליעה. הבאתי אותו כדי שיהיה שחקן דבק שיכול להיות אפקטיבי באימונים ובמשחקים. אנחנו צריכים שחקן מהסוג הזה. נעבוד איתו מבחינה אינדיבידואלית כדי לשדרג את המשחק שלו כולל לשחק עם הגב לסל ואת זריקות העונשין שלו ועם הזמן הוא יהיה שחקן עוד יותר טוב”.
אחד החלקים הכי חשובים כדי להיות ספורטאי מוצלח זה הצד המנטאלי של המשחק וזה דבר ששגב עבד עליו בעונה האחרונה שלו עם נהריה. בורגיין גם מבין את הנחיצות עבור הכדורסלן המודרני שצריך לא רק להיות מוכן מבחינה פיזית אלא גם מנטאלית במטרה להחזיק באיזון הנכון על הפרקט ומחוצה לו.
“הצד המנטאלי של המשחק הוא הדבר המרכזי והמוח הוא זה שמניע את הכל. אתה לא יכול לשלוט בזה שאתה תנצח או תפסיד אבל אתה יכול לשלוט בהתנהגות שלך ובמה שמגיע מהמוח. אם יש לך איזון טוב אתה יכול להיות שחקן כדורסל טוב. ראיתי את זה במשך כל החיים שלי וללא הצד המנטאלי שחקן יהיה פשוט ממוצע ולא יהיה לו את הפוקוס הנכון. להיות עם איזון מנטאלי נכון זה חלק מההצלחה של שחקן”.
כאשר שגב עוזב את גבולות ישראל בפעם הראשונה שלו בקריירה, זה נדמה שיש לו לא רק את הבגרות ואת היכולות הפיזיות כדי להצליח בצרפת אלא גם מנהל ספורטיבי שמבין מה המפתחות יהיו עבור הפורוורד במטרה לשגשג ולפרוח.
0 תגובות