״ניצחון גדול״: ניב משגב חגג את הרגע ההיסטורי של הפועל חולון מול ברינדיזי בליגת האלופות, פניני שוב קבר שלשת קלאץ׳

מרץ 4, 2021 | אירופה, כדורסל

על ידי Moshe Halickman

הפועל חולון השיגה ניצחון ענק בליגת האלופות כאשר היא גברה 85:87 על ברינדיזי באיטליה. הקבוצה של המאמן סטפאנוס דדאס ניצחה במחזור הראשון בשלב הבתים השני של המפעל, והיא עשתה זאת בצורה מרשימה ללא אייזיה מיילס שחלה בקורונה וללא ריצ'ארד האוול הפצוע. זוהי כמובן הפעם הראשונה שבה חולון משתתפת בשלב 16 הגדולות בליגת האלופות ואף מנצחת משחק.

חולון פתחה את המשחק בטירוף ועלתה ליתרון 10:20 בחמש הדקות הראשונות בזכותו של סי ג'יי האריס, אך ברינדיזי חזרה ומשם היתרון עבר מצד לצד במהלך כל הערב. רגע המפתח בניצחון של חולון היה שלשת הקלאץ' של גיא פניני הבלתי נגמר כשנותרו 18 שניות עד לסיום והסגולים עלו ליתרון 85:86, ואחרי שדריוס תומפסון מברינדיזי החטיא זריקה חשובה, ווילי וורקמן סגר עניין מקו העונשין.

CJ Harris – Photo Credit: FIBA


חולון הובסה בריבאונד (24:42 לברינדיזי), אך היא ניצחה בזכות הרבה אופי כשגם אחוזים מצוינים לשתיים (63%) בהחלט תרמו לאורחת. את חולון הובילו האריס וכריס ג'ונסון (8 ריבאונדים) עם 17 נקודות כל אחד, כאשר טיירוס מגי שהורחק בתחילת הרבע הרביעי הוסיף 13 נקודות, ניב משגב סיפק 12 נקודות ופניני רשם 11 נקודות.

”שיחקנו נגד קבוצה טובה, היינו 40 יום ללא משחק בליגת האלופות והגענו מוכנים למשחק הזה. אני גאה בקבוצה שלי, זה ניצחון גדול”, אמר בסיום משגב המאושר, שהיה חתום על האסיסט לפניני בסל המכריע ועוד קודם לכן השווה את התוצאה ל-83:83 עם סל בחדירה גדולה. הסיפור של משגב הוא מדהים, שכן את העונה הנוכחית הוא פתח בעירוני נהריה, ובעברו הוא שיחק בליגות הנמוכות כולל ליגה א'. משגב רשם את משחקו הטוב ביותר בקריירה עם 4 מ-5 לשתיים בפחות מ-16 וחצי דקות, והוא בהחלט ידע לקחת את ההזדמנות הנדירה בשתי ידיים. ממש שפן שיצא מתוך הכובע של דדאס.

Photo Credit: FIBA


”זאת בוודאות צורה טובה לפתוח את שלב הטופ 16 של ליגת האלופות, שיחקנו נגד קבוצה מלאה בביטחון שרושמת עונה טובה בליגה שלה וגם בליגת האלופות. הייתה לנו תוכנית משחק טובה שהוצאנו לפועל ב-10 הדקות הראשונות, אחרי זה נעצרנו אבל בדקות הסיום נצמדנו לתוכנית”, שמח בסיום המאמן המנצח דדאס, ”היו לנו בעיות גודל, היינו חסרים שני גבוהים בדמות מיילס וריצ'י האוול אבל הסתדרנו כחבורה, הצלחנו לנצח וזה חשוב מאוד בשבילנו”.

בצד של ברינדיזי בלטו רפאל גספארדו עם 15 נקודות, דרק וויליס שקלע 12 נקודות, ריקארדו ויסקונטי שתרם 11 נקודות וניק פרקינס שסיפק 10 נקודות.

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. 

You have Successfully Subscribed!