בן שרף נפצע לאחרונה במהלך הפסד החוץ של עירוני קריית אתא לבני הרצליה, ובעקבות כך נעדר משני המשחקים האחרונים של הקבוצה. כעת, רגע לפני ששרף, כפי שפורסם לראשונה באתר "ספורטס רבי", ישתתף בטורניר מחנה כדורסל ללא גבולות של ה-NBA, בחרנו לסכם בטור מיוחד את הצעדים הראשונים של הכוכב הצעיר של קריית אתא, דרך פרויקט "שורף את ליגת העל", שעוקב באופן קבוע אחר הופעותיו של השחקן בליגה של הגדולים. הסיכום נעשה דרך חלוקת תעודת מחצית לשרף, שכידוע, עדיין נחשב לתלמיד כיתה י"ב.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
הסטטיסטיקה של שרף ב-14 המשחקים הראשונים שלו בליגת העל (מאזן 6:8, עלה 5 פעמים בחמישייה): 22.7 דקות בממוצע למשחק, 9.9 נקודות, 2.4 מ-6.1 לשתיים (38.4%), 1 מ-3.1 לשלוש (32.6%), 2.1 מ-3.1 מקו העונשין (69.8%), 3.3 ריבאונדים (2.8 בהגנה ו-0.5 בהתקפה), 3.4 אסיסטים, 1.7 איבודים, 0.9 חטיפות, 0.3 חסימות, נחסם 0.6 פעמים, 2.3 עבירות, סחיטה של 2.6 עבירות, פלוס 0.1 במדד הפלוס-מינוס (פלוס 2 במצטבר) ו-8.9 במדד היעילות
הציון הממוצע של שרף – 6.79
משחק השיא – ניצחון החוץ על מכבי תל אביב
האמת היא שיש כמה אפשרויות וצידוקים לכל אחת מהן, ואכן אזכיר אותן כדי להסביר את הבחירה עצמה. שרף פתח עם משחק בכורה חלומי בליגת העל, שבו הוא היה חד מהפתיחה בדרך ל-19 נקודות (שיא אישי עד כה בליגה, 7 מ-11 לשתיים – הכי הרבה העונה, 5 מ-5 מקו העונשין – הכי מדויק העונה), 5 ריבאונדים (עדיין שיאו האישי) ו-4 אסיסטים בדרך למדד 26 (עוד שיא) בניצחון הבית המוחץ על הפועל חיפה, אבל לצד הקרדיט המוצדק שהוא צריך לקבל על המשחק הזה, שבוודאי ייכתב בספר דברי הימים שלו, הוא פגש יריבה חסרה מאוד שבזמנו לא בדיוק ענתה להגדרה של קבוצה לגיטימית בליגה.
זה מוביל אותנו למשחק הבא שיכול להילקח בחשבון: ניצחון הבית על הפועל באר שבע. שרף סייע לקבוצתו לנצח בלי בעיות, כשהוא סיפק 11 נקודות, שיא קריירה באסיסטים בכדורסל הבוגרים (8) ו-5 ריבאונדים. באותו משחק, שרף רשם גם 5 איבודים (הכי הרבה העונה), ובהתחשב בכך שלא מדובר ביריבה חזקה אעבור לאפשרות הבאה.
מבחינת כדורסל נטו, יכול להיות שניצחון החוץ הדרמטי על הפועל חיפה היה המשחק הטוב ביותר של שרף. הוא קלע 12 נקודות ברבע הרביעי כולל שיא אישי של 3 שלשות בליגה, ומעל הכל קינח עם פייד-אוויי מחצי מרחק דקה וחצי לסיום כדי לקרב את קבוצתו לניצחון. בסך הכל, שרף להט עם 16 נקודות ו-4 אסיסטים ב-21 דקות בדרך לציון מושלם של 10. עם זאת, הבחירה שלי היא אחרת.
אני בחרתי כמובן במשחק שהגיע מייד לאחר ניצחון החוץ על חיפה – ניצחון החוץ הסנסציוני על מכבי תל אביב. שרף כיכב בהיכל מנורה מבטחים מול לורנזו בראון ו-ווייד בולדווין עם 15 נקודות (2 מ-5 לשלוש), 5 ריבאונדים, 3 אסיסטים ו-2 חטיפות (שווה לשיאו העונתי) בדרך לציון 10, כשפעם נוספת הוא בלט בעיקר ברבע הרביעי, כל הדרך לפעם הראשונה העונה שבה הוא היה מצוין בשני משחקים רצופים. בעקבות גודל האירוע, המשחק הזה של שרף וקריית אתא ללא ספק הפך לאייקוני עוד באותו ערב, והוא יישאר כזה גם לשנים קדימה.
משחק השפל – הפסד הבית לבני הרצליה
גם כאן יש כמה אפשרויות… נלך לפי הסדר. אחרי שקלע בספרות כפולות בשני משחקיו הראשונים בליגה, שרף תרם שיא עונתי שלילי של 3 נקודות בלבד בניצחון החוץ על הפועל עפולה, כשהנקודות היחידות שלו למעשה היו משלשה בפתיחת המשחק. שרף סיים עם 0 מ-2 לשתיים – שפל עונתי, 1 מ-3 לשתיים ו-0 מ-2 מהקו – גם שפל עונתי, כשהוא שיחק רק 17 דקות (הכי נמוך למעט המשחק שבו הוא נפצע) וסופסל למשך כל הרבע הרביעי בזמן שראה את גיא פלטין מוביל לניצחון. עם זאת, שרף הוסיף 4 אסיסטים ללא שום איבוד וכן ניצח כאמור, כך שלא נבחר במשחק הזה.
המשחק הבא שנלקח בחשבון הוא הפסד הבית להפועל גליל עליון. שרף נכנס לבעיית עבירות מוקדמת וקלע לראשונה רק ברבע הרביעי, כשבסופו של דבר הוא סיים עם 8 נקודות (2 מ-8 לשתיים – הכי הרבה החטאות מהטווח, 1 מ-3 לשלוש ו-1 מ-2 מהקו), אסיסט אחד בלבד ומינוס 18 במדד הפלוס-מינוס בהפסד המאכזב של קבוצתו. זו בהחלט אופציה, אבל נעבור לאופציות האחרות.
הגענו לניצחון הבית על הפועל אילת. למרות חולשת היריבה (לפחות בזמנו) גם כאן שרף נכנס לבעיית עבירות, ופעם נוספת הוא לא קלע בכלל עד הרבע הרביעי. שרף סיים בסופו של דבר עם 6 נקודות (3 מ-8 לשתיים, 0 מ-2 לשלוש ו-0 מ-2 מהקו) ו-4 אסיסטים, ולאור העובדה שניצח קשה לבחור גם את המשחק הזה.
עכשיו אנחנו מגיעים לנקודת ההחלטה, עם שני ההפסדים לבני הרצליה. בהפסד הראשון, שהגיע בבית ובדיעבד דווקא רגע לפני התקופה הטובה ביותר שלו העונה (שלושה משחקים רצופים בספרות כפולות), הוא אכזב יחד עם קבוצתו כשנראה כבוי ועל אף שסחט 6 עבירות סיים עם מספרים רעים של 6 נקודות (1 מ-3 לשתיים, 0 מ-1 לשלוש ו-4 מ-6 מהקו), ריבאונד אחד בלבד ואסיסט אחד לעומת 4 איבודים בדרך לציון שפל של 4, בזמן שמנגד איתן בורג, חברו הטוב מהעונה שעברה באליצור נתניה, עשה ככל העולה על רוחו. זוהי הבחירה שלי, אבל גם הפסד החוץ להרצליה, שסיים את התקופה הטובה ביותר של שרף העונה, הוא בחירה הגיונית, כשלראיה זו הייתה הבחירה של חברי "קהילת ספורטס רבי" בסקר שתראו למטה בהמשך הכתבה.
באותו משחק, שרף אומנם חילק 3 אסיסטים אך התקשה מאוד לדייק מבפנים, ולצערו באחת הפעמים שניסה לעשות זאת מול רג'י לינץ' הוא נפצע במהלך הרבע השני. שרף קיבל טיפולים ועשה מאמץ כדי לחזור לשחק, אבל חוץ ממהלך של סל ועבירה שנתן תקווה לקבוצתו בסיום הרבע השלישי הוא התקשה לתרום, וסיים עם 3 נקודות (1 מ-6 לשתיים) ובלי אף ריבאונד ב-15 דקות בדרך ל-0 נקודות מדד (מספרי שפל עונתיים) ולציון 4, משחק שגורם לנזק בעקבות העובדה ששרף לא בדיוק בשיא כשירותו כרגע.
ניתוח ה"מקצועות" של שרף
יכולת החדירה – 6
שרף הגיע לעונת הבכורה שלו בליגה הבכירה כשיכולת החדירה היא ללא ספק הנשק הבולט שלו, אלא שעד עכשיו ניתן להביע אכזבה מהאספקט הזה, כאשר בלא מעט מקרים הוא מתקשה לסיים מול שחקנים גבוהים יותר ממנו, ונחסם 0.6 פעמים בממוצע למשחק. כמובן שלא כל הזריקות של שרף לשתיים היו תוך כדי חדירות, אבל ללא ספק מדובר בדבר העיקרי שהוא עושה במהלך המשחקים, ו-38.4% לשתיים זה פשוט לא מספיק (רשם 46.2% במדי אליצור נתניה מהליגה הלאומית בעונה שעברה), בטח בהתחשב בכך שבמשחק הראשון הוא רשם 7 מ-11 (63.6%) ובמשחק השני 4 מ-9, כלומר 55% במשותף, כשמאז הוא רשם 33.3% בלבד. כמו כן, שרף חודר כמעט תמיד בצד שמאל ומנסה לסיים עם יד שמאל החזקה, והוא יצטרך למצוא דרך להפעיל גם את יד ימין בצד ימין (מזכיר לכם מישהו עם יד חזקה אחרת?) כדי שתהיה לו עוד אפשרות להשיג נקודות. עם זאת, עדיין מדובר במקור הנקודות המרכזי שלו, ובזכות זה הוא סוחט עבירות (2.6) בדרך לקו העונשין, משם הוא זורק 3.1 פעמים למשחק. האחוזים מרגישים נמוכים מדי, וסביר להניח שהם יחלו להתיישר.
יכולת הקליעה מהשדה – 6
אם יכולת החדירה הייתה הנשק הבולט של שרף בהגעה לעונה הזאת, אז יכולת הקליעה, בעיקר מחוץ לקשת, הייתה ללא ספק הנקודה שהכי טעונה שיפור. שרף אומנם קלע 1.5 שלשות למשחק במדי נתניה, אבל עשה זאת ב-28.3% בלבד. העונה, לעומת זאת, האמת היא שקצת קשה לבחון בינתיים האם שרף עושה עבודה יותר טובה או פחות טובה בהקשר הזה – מצד אחד, הוא קולע פחות שלשות למשחק, למעשה אחת בדיוק, ומצד שני הוא עושה זאת באחוזים גבוהים יותר, גם אם לא מרשימים – 32.6%. אנחנו נסתכל על חצי הכוס המלאה ונגיד לזכותו שהוא שיפר את האחוזים ועוד ברמת משחק גבוהה יותר, כשלכן הציון הוא 6/10, אבל ברור שרק מדגם גדול יותר של זריקות יוכל להעיד מה באמת המצב.
יחד עם זאת, שווה לנתח יותר את הנתונים, שכן מדובר כנראה באספקט הכי חשוב בכדורסל של היום. בעונה שעברה, שרף קלע 2 שלשות או יותר ב-16 משחקים מתוך 32 – כלומר, במחצית מהמשחקים (50%) הוא קלע יותר משלשה אחת. העונה, שרף עשה זאת בשלושה משחקים מתוך 14 – 21.4%. גם כאן, חשוב להזכיר ששרף, כיאה למעבר משחקן מוביל בליגה השנייה לשחקן שמתחיל את דרכו בליגה הבכירה ומקבל קצת פחות דקות (22.7 לעומת 23.9 בעונה שעברה), זורק פחות, מה שמשפיע באופן ישיר על על הכמות שהוא קולע, כשהעונה הוא לוקח 3.1 זריקות לשלוש לעומת 5.4 בעונה שעברה.
בעונה שעברה שרף זרק יותר מ-4 שלשות ב-19 מקרים (59.4% מהמשחקים), והעונה הוא עשה זאת בינתיים רק ב-3 משחקים (21.4% מהמשחקים), כשב-10 המשחקים הראשונים הוא לא עשה זאת אפילו פעם אחת. בעונה שעברה הוא זרק פחות מ-4 שלשות רק ב-8 מקרים (25% מהמשחקים), ואילו העונה הוא כבר רשם אותה כמות של משחקים כאלה (57.1% מהמשחקים), כולל משחק ללא זריקה (בפציעה מול הרצליה) ושני משחקים עם זריקה אחת, בעוד שבעונה שעברה הכמות הכי נמוכה שהוא זרק הייתה 2. שרף רשם העונה 4 משחקים ללא שלשה מדויקת (28.6% מהמשחקים), לעומת 7 משחקים כאלה בעונה שעברה (21.875% מהמשחקים). מה שכן זה ששרף מצליח לנעוץ זריקות קריטיות, וזה הכי חשוב.
צריך לשים דגש גם על הזריקות מחצי מרחק, שאותן בחרנו לכלול בקטגוריה הזאת על אף שכבר דיברנו על האחוזים הנמוכים לשתיים. הזריקות האלו, שנחשבות ללא כל כך יעילות בכדורסל של היום, הן חלק מהסיבה לאחוזים הנמוכים של שרף מבפנים, אבל לפעמים מדובר בזריקה הראשונה שלו במשחק, כזאת שהוא מן הסתם צריך לקחת כדי להתחיל להיכנס לעניינים, וזה בסדר גמור ואפילו רצוי, כשמעבר לכך הוא גם הוכיח יכולת לקלוע אותה בקלאץ', מה שעשה בחוץ מול הפועל חיפה. יש משחקים שבהם הולך לו יותר באספקט הזה ויש משחקים שבהם הולך לו פחות טוב, ובשורה התחתונה אפשר לכלול את זה כחלק מבעיית הקליעה הכללית מהשדה/ממרחק. כשמסתכלים על מה שדני אבדיה עושה העונה (ההוא שהתכוונו אליו מקודם), בהחלט אפשר להיות רגועים.
זריקות העונשין – 6
דבר ששרף עשה היטב בעונה שעברה, גם אם פה ושם היו מעידות, זה ללא ספק זריקות העונשין. הוא דייק מהקו ב-84.4% (3.4 מ-4), ולאורך העונה החטיא מהקו 20 פעמים במצטבר. אלא שהעונה, למרות שלא מדובר בנתונים רעים, זריקות העונשין שלו הן לא המניות הכי בטוחות, ואפשר להגיד שזה חלק מבעיית הקליעה הכללית, כשכבר כעת שרף השאיר 13 נקודות במצטבר על הקו (30 מ-43), בעת שהוא זורק 3.1 פעמים למשחק (ומדייק 2.1 פעמים). שרף רושם בסך הכל 69.8% משם, כשסביר להניח שזה ישתפר. לא טוב, לא נורא.
האתלטיות – 9
אספקט שידענו שיש לשרף ושבו הוא מרשים זה ללא ספק האתלטיות. שרף סיפק כמה הטבעות מפלצתיות העונה (0.3 למשחק), ומדי פעם הוא חוסם בהגנה, כשהפועל תל אביב נחשבת לקורבן העיקרי. מעבר לכך, שרף גם משתמש באתלטיות ובכוח המתפרץ שלו כדי לכדרר ולחדור פנימה בצורה סופר מרשימה. לצד יכולת הקליעה, גם האתלטיות נחשבת מאוד בכדורסל גל היום בכלל ובאן.בי.איי בפרט, ואת זה יש לשרף ובגדול, כשהגובה הנפלא (1.97 מטרים) כמובן לא מזיק.
התרומה בריבאונד – 7
הזכרנו את הגובה המרשים של שרף, בטח ביחס לעמדת הרכז, ודבר זה בהחלט עוזר לו בכל הנוגע לתרומה בריבאונד. הוא לוקח 3.3 ריבאונדים למשחק, והמשחק האחרון, שבו הוא כאמור נפצע, היה היחיד שבו הוא לא לקח אף ריבאונד, כשאם מחריגים את זה אז אנחנו מדברים על 3.5 ריבאונדים למשחק. שרף לקח 5 ריבאונדים ב-5 מקרים שונים (35.7%), ובסך הכל ב-3 משחקים (כולל האחרון) הוא סיים ללא ריבאונד הגנה.
ההגנה – 6
אספקט שעליו קשה לשבח או לבקר את שרף. מצד אחד, הוא חוטף שלשות על הראש (יש שחקן שזה לא קורה לו?) ולעיתים מפספס את השחקן שלו בצבע, ומצד שני, הוא מספק פוזשנים הגנתיים מוצלחים כולל דיפלקשנים, משתטח על הפרקט, מה שמראה שאין לו גינוני כוכבות, ורושם כמות סבירה של חטיפות בנוסף לחסימות שאותן ציינו. דבר שחייב להשתפר, ושאכן פחות קורה לאחרונה, הוא הסתבכות בבעיית עבירות ובעיקר מהלכים שבהם הוא לא מדייק בהתקפה ובצד השני "מסדר" בהגנה מהלך של סל ועבירה לטובת היריבה. בשורה התחתונה, כרגע הוא לא סטופר הגנתי יוצא דופן אבל גם לא חור בהגנה, שזה הכי חשוב.
יכולת המסירה – 8
אם צריך לבחור בשורה אחת, כזאת ששרף ללא ספק השתפר בה ביחס לעונה שעברה, מה שיכול אולי להפתיע לאור העלייה ברמה, אז מדובר ביכולת המסירה, שיותר מהכל באה לידי ביטוי ביחס האסיסטים/איבודים, אבל גם בכמות האסיסטים עצמה. העונה, שרף מחלק 3.4 אסיסטים למשחק לעומת 1.7 איבודים, כלומר יחס אסיסטים/איבודים של 2.0, בהשוואה לעונה שעברה שבה הוא חילק 3 אסיסטים ואיבד 2.8 כדורים בדרך ליחס של 1.1 בלבד.
מעל הכל, שרף מרשים באסתטיות של יכולת המסירה. הוא מחלק לא מעט מסירות ביד אחת (שמאל) שמגיעות ליעדן, ומציג שיתוף פעולה מושלם בעיקר עם אמין סטיבנס, שחוגג בצבע. למעשה, שרף שני בקבוצתו באסיסטים אחרי ג'יימס בייטמון (4.1), והוא גם שני ביחס האסיסטים/איבודים אחרי גיא פלטין (2.6 עם 2.4 לעומת 0.9).
נכון, לא הכל מושלם והיו משחקים שבהם שרף איבד לא מעט כדורים, אבל בסך הכל הוא מציג שיפור אדיר באספקט הזה, מה שבא לידי ביטוי בנתונים: אם בעונה שעברה הוא רשם 11 משחקים שבהם הוא איבד יותר כדורים מאשר שהוא מסר אסיסטים (34.4% מהמשחקים), אז העונה זה קרה לו עד עכשיו רק פעם אחת (7% מהמשחקים). העונה הוא רשם שני משחקים בלבד עם 4 איבודים או יותר (14% מהמשחקים), בעוד שבעונה שעברה הוא רשם 7 משחקים כאלה (21.9% מהמשחקים) שהיו למעשה עם לפחות 5 איבודים בכל אחד.
בעונה שעברה היו לשרף 9 משחקים בלבד עם 4 אסיסטים או יותר (28.1% מהמשחקים), והעונה הוא כבר עשה זאת 7 פעמים (50% מהמשחקים). לצד זה, רק במשחק אחד העונה הוא רשם יותר מ-4 אסיסטים (7.1% מהמשחקים), כשמדובר כמובן בערב השיא מול ב"ש. בעונה שעברה היו לו 4 משחקים כאלה (12.5% מהמשחקים), אבל אין שאלה בכלל שעדיף עקביות על פני אקספלוסיביות נדירה בכל הנוגע לכמות האסיסטים.
הביטחון – 9
תקראו לזה ביטחון, בגרות, קור רוח או כל שם אחר, אבל דבר אחד בטוח: לבן שרף יש את זה ובגדול. בגיל 17 בלבד הוא לא חושש לקחת על עצמו הרבה בקבוצת בוגרים ועוד מול שחקנים מנוסים בליגה הבכירה, כולל במאני טיים, מה שראינו בעיקר בניצחון החוץ על הפועל חיפה וגם במשחק המפורסם מול מכבי ת"א. הוא גם לא חושש לדרוש את הכדור, כולל הבעת תסכול בפני המאמן שרון אברהמי מכך שרז אדם לקח על עצמו יותר מדי לרגעים מסוימים בהפסד החוץ להרצליה.
הציון של שרף עד עכשיו – 8
כמעט כמו כל ציון שנותנים, יש כמה אפשרויות שניתן לקחת בחשבון ברצינות, וכך גם כאן. עבור הסקר הקהילתי שתראו בקרוב נתתי מנעד יחסית רחב של אפשרויות, וכעת אסביר תוך שאפרט כמובן על הבחירה שלי. כשמנסים לתת ציון על נתח גדול של משחקים מסתכלים קודם כל על העקביות של השחקן, וכאן, כפי שאפשר לשער ממבט על כמות המשחקים המצוינים של שרף לצד כמות המשחקים הרעים, עדיין די קשה להעריך איך הוא יתפקד ביום נתון (למרות ממוצע של 9.9 נקודות, הוא קלע פעם אחת 10 נקודות בדיוק ולא קלע 9 בדיוק בשום משחק). לכן, בטח כשמסתכלים על אחוזי הקליעה שלו, ציון 6 יכול להיחשב ללגיטימי.
הלאה, לאפשרות של ציון 7. בגיל 17 בלבד, שרף הוא שחקן טוב בקבוצה שמצליחה באופן שעולה על הציפיות, אך אם שמים את הגיל בצד אז אנחנו לא רואים משהו יוצא דופן, ואם היה מדובר בזר אז לא ברור כמה היו מתרשמים ממנו (מה שכמובן עונה גם על ההגדרה של ציון 6).
אבל זו בדיוק הנקודה: אי אפשר לנתק בין הגיל והזהות של השחקן לציון שלו – כל שחקן לגופו. ומה ששרף עושה בגיל כה צעיר וברמה די גבוהה בהחלט עונה על הציפיות ואף עולה עליהן, כשכזכור, בכתבה על החתימה שלו בקריית אתא הימרתי שהוא ירשום בערך 10 נקודות, 4 אסיסטים ו-3 ריבאונדים בממוצע למשחק (יש לציין שאותו טור נכתב לפני המלחמה). השאלה היא גם האם בוחרים להקל או להחמיר. ציון 9 אולי היה אפשר לתת מייד אחרי המשחק מול מכבי ת"א אבל לא מעבר לכך כשמסתכלים על כמות גבוהה של משחקים, ומאז עברו עוד שני משחקים, אחד טוב יותר ואחד פחות, כך שהציון הכי הוגן הוא 8 (כמו הציון שלו אחרי הסיבוב הראשון בעונה שעברה בלאומית), בטח כשיש מקום גם לכבד את מה שעושים שאר שחקני הליגה בכלל ושחקני קריית אתא בפרט. שרף עומד על 8 משחקים בספרות כפולות מתוך 14 משחקים (57.1%), וזה נהדר, כשהוא עלה מהספסל בכל 9 המשחקים האחרונים (3 משחקים בספרות כפולות מבין 5 המשחקים שבהם פתח בחמישייה – 60%, ו-5 משחקים בספרות כפולות מבין ה-9 שבהם עלה מהספסל – 55.6%). שרף קלע בספרות כפולות ב-5 מ-8 הניצחונות שלו עם קבוצתו (62.5%), ואילו עשה זאת 3 פעמים מתוך 6 ההפסדים (50%), כשבאף הפסד הוא לא קלע יותר משלשה אחת ורק במשחק אחד מסר לפחות 4 אסיסטים (לעומת 6 פעמים בניצחונות). זמן קצר לפני שנגיע לתוצאות הסקר, אחזור על זה שציון הוא כמובן לא מדע מדויק.
זה הזמן לסכם, אחרי שהרחבנו על שרף כמעט מכל זווית אפשרית ורגע לפני שתראו עוד תכנים ייחודיים על השחקן. כיף ללוות מקרוב כבר עונה שנייה את המסע של שרף מקרוב, בתקווה שהוא יעשה את דרכו ל-NBA, כשבינתיים הוא ללא ספק אחד המועמדים לתואר תגלית העונה בזמן שהוא עוזר לקבוצתו להרשים מול הגדולות לצד מעידות מול הקטנות בדרך למקום השישי בטבלה (מאזן 7:9). גם אוהדים רבים מתחילים לזהות אותו ולהצטלם איתו, כי ככה זה כשאתה עושה דברים חריגים ביחס לגיל שלך.
כך כתבתי בסיבות של למה ללכת לקריית אתא (כתבתי גם סיבות למה לא ללכת) בכתבת הדירוג של התחנה הבאה של שרף אחרי סיום העונה שעברה, שבה בחרתי את קבוצתו הנוכחית במקום השלישי: "החיבור המצוין עם שרון אברהמי, שאימן אותו בנבחרת הקדטים ויאמן אותו בנבחרת הנוער, העובדה שהקבוצה רושמת ארבעה זרים בלבד, התפקיד הבכיר שהוא צפוי לקבל על הפרקט וההתקדמות של ישראלים כמו כרם משעור ויותם חנוכי יחד עם ההזדמנויות שקיבלו שחקנים אחרים בדמותם של עידו דוידי, שלו לוגשי וג'יי ג'יי קפלן, בנוסף לשמות ששיחקו בעבר בקבוצה דוגמת תומר גינת וגור לביא".
"אני מאמין שקריית אתא זאת הקבוצה שתיתן לי הכי הרבה מקום להתפתח ברמה הקבוצתית וברמה האישית", אמר שרף בראיון הראשון שערך עם אתר "ספורטס רבי", ולא טעה. על ליגת העל הוסיף: "אתגר גדול, ואני מרגיש מוכן להתמודד איתו".
כעת, זה הזמן להציג לראווה את היכולות שלו גם בפני העולם וכמובן ארצות הברית בטורניר מחנה כדורסל ללא גבולות ("ה-NBA בשבילי הוא מקום לשאוף אליו", אמר בראיון המדובר), אבל חשוב מכך, רק שיהיה בריא, כי בסופו של דבר זה באמת יקבע לאן הוא יגיע בטווח הארוך, ולפעמים פשוט צריך לקבל הפסדים בטווח הקצר. נבחרת ישראל הבוגרת תצטרך כבר להיות המטרה הבאה. מה שבטוח זה שאנחנו נהנים מכל רגע ומקווים שגם אתם מהמעקב ומהקריאה (מתנצל מראש על החפירות, תמיד אפשר גם יותר…), וכבר ממש, אבל ממש, לא יכולים לעתיד הקרוב.
ועוד קצת מספרים…
הציון הפופולארי – 5 (3 פעמים)
כמות הדקות הפופולארית – 22 (3 פעמים)
כמות הנקודות הפופולארית – 6 (3 פעמים)
כמות הסלים לשתיים הפופולארית – 1 ו-2 (4 פעמים כ"א)
כמות הזריקות לשתיים הפופולארית – 3 ו-8 (3 פעמים כ"א)
כמות הקליעות לשלוש הפופולארית – 1 (7 פעמים)
כמות הזריקות לשלוש הפופולארית – 3 ו-4 (3 פעמים כ"א)
כמות הקליעות מהקו הפופולארית – 1 (4 פעמים)
כמות הזריקות מהקו הפופולארית – 2 (5 פעמים)
כמות הריבאונדים הפופולארית – 5 (5 פעמים)
כמות הריבאונדים בהגנה הפופולארית – 3 (5 פעמים)
כמות הריבאונדים בהתקפה הפופולארית – 0 (9 פעמים)
כמות העבירות הפופולארית – 2 (4 פעמים)
כמות סחיטת העבירות הפופולארית – 2 (6 פעמים)
כמות החטיפות הפופולארית – 1 (6 פעמים)
כמות האסיסטים הפופולארית – 4 (6 פעמים)
כמות האיבודים הפופולארית – 1 (7 פעמים)
כמות החסימות הפופולארית – 0 (10 פעמים)
הכמות הפופולארית של הפעמים שנחסם – 1 (7 פעמים)
הכמות הפופולארית של מדד היעילות – 12 (3 פעמים)
הכמות הפופולארית של מדד הפלוס-מינוס (7 משחקים עם מספר חיובי ו-7 עם שלילי) – מינוס 2 ומינוס 3 (2 פעמים כ"א)
תוצאות הסקר הקהילתי
איזה ציון היית נותנ/ת לעונה של שרף עד עכשיו?
45% – 8
35% – 9
15% – 7
5% – 6
הציון הממוצע – 8.10
מהו משחק השיא של שרף עד עכשיו?
65% – ניצחון החוץ על מכבי תל אביב (15 נקודות ו-5 ריבאונדים)
25% – ניצחון הבית על הפועל חיפה (19 נקודות, 5 ריבאונדים ו-4 אסיסטים במשחק הבכורה בליגת העל)
5% – ניצחון החוץ על הפועל חיפה (16 נקודות, 12 מהן ברבע הרביעי כולל 3 שלשות, ו-4 אסיסטים)
5% – ניצחון הבית על הפועל באר שבע (11 נקודות, שיא קריירה של 8 אסיסטים ו-5 ריבאונדים)
מהו משחק השפל של שרף עד עכשיו?
40% – הפסד החוץ לבני הרצליה (3 נקודות, 1 מ-6 מהשדה, 3 אסיסטים, 0 במדד היעילות ופציעה)
20% – הפסד הבית לבני הרצליה (6 נקודות, 1 מ-4 מהשדה, אסיסט אחד לעומת 4 איבודים ו-3 במדד היעילות)
20% – הפסד הבית להפועל גליל עליון (בעיית עבירות מוקדמת ו-8 נקודות שהגיעו כולן ברבע הרביעי, 3 מ-11 מהשדה ו-2 במדד היעילות)
15% – ניצחון הבית על הפועל אילת (בעיית עבירות, 6 נקודות שהגיעו כולן ברבע הרביעי, 3 מ-10 מהשדה, 0 מ-2 מהקו, 4 אסיסטים ו-2 במדד היעילות)
5% – ניצחון הבית על הפועל עפולה (3 נקודות שהגיעו בפתיחה, 1 מ-5 מהשדה ו-0 מ-2 מקו העונשין, לצד 4 אסיסטים)
איזה אספקט במשחק של שרף הכי מרשים אותך?
65% – הביטחון
30% – האתלטיות
5% – יכולת המסירה
איזה אספקט שרף הכי צריך לשפר לדעתך?
55% – יכולת הקליעה
20% – ההגנה
15% – הסיומת ליד הטבעת
10% – זריקות העונשין
מילה זו מילה
"החתמה מרגשת. מעל 30 שנה, מאז ימי גיא גודס בחיפה, לא הייתה קבוצה בליגת העל שנתנה אמון בשחקן ישראלי בן 17 להיות דומיננטי ומשמעותי כל כך" (המאמן שרון אברהמי על החתימה של שרף בקריית אתא)
"לפעמים קשה לעכל שהוא בן 17, הוא באמת יוצא דופן. אני חושב שהשמיים הם הגבול בשבילו, ואם הוא ימשיך ככה אני באמת רואה אותו ברמות הכי גבוהות" (גיא פלטין בזום של "קהילת ספורטס רבי")
"חושבים שזה הוקוס פוקוס, אבל זה לא הוקוס פוקוס, זה ייקח זמן. הוא עשה דברים נהדרים, מצד שני הוא צריך ללמוד עוד את הדברים ולשחק את המשחק עוד יותר נכון" (אברהמי אחרי הניצחון בשמינית גמר גביע ווינר על הפועל חיפה)
"הדבר הכי גדול זה הביטחון העצמי שלו, הוא מרגיש שהוא השחקן הכי טוב על הפרקט מתי שהוא נמצא שם, אז זו הייתה נקודה מפתיעה כשהגעתי, כי לרוב בחורים צעירים יותר יירתעו מהרגע, אבל לו יש ביטחון עצמי והוא נשאר אגרסיבי. יש לו הרבה עבודה לעשות, אבל הוא מאוד מוכשר ויש לו עתיד עצום לפניו. אם הוא ישמור על הביטחון עצמי הזה במשך כל הדרך אז השמיים הם הגבול עבורו" (ג'יימס בייטמון אחרי אותו משחק)
"כשראיתי את מכבי ואוחיון בגמר היורוליג אמרתי 'אני רוצה להיות שם'" (שרף על תחילת הדרך בראיון למאמן המנטאלי ליאור ליפשיץ")
"אני מאוד שמח בשביל הבכורה של בן! הוא עובד מאוד קשה ומשחק ומתנהג בהמון בגרות. כיף לראות ישראלי צעיר ומוכשר שמקבל את הבמה. אנחנו שם בשבילו ורואים את ההתקדמות וההתפתחות תוך כדי העונה" (יריב עמירם על משחק הבכורה של שרף בליגת העל)
"בן מגיע לסיטואציה שהיא לא כזאת פשוטה בקטע הזה של כל הלחץ עליו וכל הפוקוס עליו. אנחנו וגם המעטפת שלו עושים איתו עבודה לשפר את הדברים שהוא צריך, את מה שיש לו אי אפשר לקחת. אני מאוד מאמין בו, אחרת לא הייתי מביא אותו להיות שחקן חמישייה בגיל 17, ויש גם דברים לשפר, אנחנו כל הזמן מסתכלים על מה לשפר. אחד זה הקליעה, דבר שני זה קבלת ההחלטות שהיום הייתה הרבה יותר טובה. אני מאוד מרוצה ממנו, אבל זה תהליך, יהיו עליות וירידות בתהליך הזה" (אברהמי בראיון לעמרי מנהיים מערוץ הספורט בסיום ניצחון הבית על הפועל באר שבע)
"האמת שאני לא מייחס יותר מדי חשיבות לגיל פה כרגע, זה בא לידי ביטוי מהשחקנים ומהצוות שנותנים לי גב, אז אני לא מרגיש צעיר על המגרש, אני עושה את התפקיד שלי כמו כולם. נותנים פה לכל השחקנים בעיטות, עובדים באמת מדהים כל השבוע, אז אני חושב שזה המקום" (שרף אחרי אותו משחק)
"יש להם פרויקט טוב מאוד, שחקנים צעירים, שרף מדהים" (מאמן הפועל אילת לשעבר מסימיליאנו מנטי בראיון לשני בלאט מערוץ הספורט אחרי המשחק מול שרף)
"יש את המעטפת של הקבוצה שזה עוזרי המאמנים ומאמן הכושר שעובדים איתו מעבר לאימונים, ויש עוד מעטפת גופנית שגיא גפני שעובד איתו כבר כמה שנים נותן את האקסטרה בעיקר בסופי שבוע, מאמן קליעה, עידן אבשלום עובד איתו פה ושם, ובגדול העבודה איתו היא בתיאום עם כל המערכת של הקבוצה. לרוב הוא עובד פעמיים ביום, יש גם כמובן את העבודה הגופנית בקבוצה, ויש לו מעטפת טובה גם בקריית אתא של עבודה בבוקר ועבודה בחדר הכושר, והרבה עניין גם של שיפור ופגישות וידאו, חלק איתי אחרי כל משחק וחלק עם עוזר המאמן. מתקנים, מלמדים ונותנים דגשים בהפיכה שלו לתפקיד שהוא משחק אצלנו ושהוא מיועד לשחק ברמות הגבוהות, שזה רכז. זה קבלת החלטות, איך לשחק את הפיק אנד רול, דברים הגנתיים שיש לשפר, ועם התהליך הזה יש עליות וירידות. בסופו של דבר, בן עשה פה קפיצה מאוד גדולה לשחק ברמה הכי גבוהה, לא היה שחקן בגיל הזה ששיחק, אבל אנחנו מתייחסים אליו כמו שחקן בוגר, נותנים לו את הדקות שלו ויודעים שיהיו עליות וירידות, ובינתיים אנחנו מאוד מרוצים" (אברהמי על שרף בזום של "קהילת ספורטס רבי")
"ברור שאנשים כל הזמן עוקבים, רואים ושואלים שאלות, אבל גם הוא מרוכז מאוד וממוקד באיך להיות יותר טוב, יש לו עוד הרבה דברים לשפר, הבסיס שלו מעולה שזה האופי, הרצון ללמוד והרצון להשתפר. אף אחד לא הבטיח לו שהוא יהיה שחקן אן.בי.איי, הוא עוד צריך לעשות דרך ארוכה, ולהגיע להכי טוב שהוא יכול. זה מה שהוא עושה, ואני חושב שבינתיים ההתקדמות שלו היא טובה. אני מאמין שבהמשך העונה הוא יהיה עוד יותר טוב" (אברהמי על האם הוא מקבל טלפונים ומיילים מארצות הברית בנוגע לשרף)
"זה לא או או, זה גם, בן אצלי וכולם יודעים כמה אני מאמין בו ואוהב אותו, ואני מעריך מאוד את האופי של עומר, אני חושב שהוא פוטנציאל אדיר שיכול להגיע לרמות הכי גבוהות, ובעיקר זה דוגמא לשחקנים שהם צנועים, רוצים ללמוד, בלי אגו, וזו דוגמא לכל השחקנים הצעירים" (אברהמי על שרף ועומר מאייר)
“אללה ילד!” (הפרשן ארז אדלשטיין אחרי ההטבעה של שרף בניצחון החוץ על הפועל חיפה), "תזרוק יותר!" (אדלשטיין אחרי אחת השלשות של שרף), "איזה וובוס" (אדלשטיין אחרי הפייד-אווי של שרף), "הרבע הטוב ביותר בקריירה הקצרה של שרף” (השדר עודד הלפרין על הרבע הרביעי של שרף)
"אני חושב שזה כיף לראות קודם כל ובאמת הוא מוכשר 'פחד' מה שנקרא. זה מטורף לחשוב שהוא רק בכיתה י”ב אז זה באמת מדהים, וגם רואים שהוא מתפתח משבוע לשבוע שזה בכלל כיף. אני חושב שזו בשורה גדולה לכדורסל הישראלי. לאן הוא יגיע? וואו. לליגה של אמצע הלילה, אני מניח. לא מניח, אני די בטוח" (בר טימור בראיון לשני בלאט מערוץ הספורט לפני המשחק האחרון מול שרף)
"אני מברך על זה כי אנחנו רוצים לראות את הכישרונות הצעירים האלה באים, נהיים חלק חשוב מהליגה שלנו ומובילים אותה ושיהיו גם שחקנים שיהיה אפשר להזדהות איתם בליגה שלנו כי הזהות של הליגה קצת נעלמה לי, ואחד כמו בן שרף או חבר'ה צעירים אחרים יכולים להחזיר את זה. קריית אתא השנה תהיה אחת הקבוצות שהרבה אנשים יעקבו אחריה בגללו, אני יכול לאחל לו רק בהצלחה ואני בטוח בכישרון שיש לו שהוא יצליח" (מאיר טפירו לפני פתיחת העונה)
"כישרון גדול, אי אפשר לטעות. יש לו שילוב מאוד-מאוד מיוחד של סייז ויכולות גופניות וגם של כישרון כדורסל, למיטב הבנתי גם של מוסר עבודה גבוה. בהיבט הזה אני חושב שהשמיים הם הגבול עבורו. כמי שלא אימן אותו אבל שיחק נגדו אני יכול להגיד שראיתי את השחקנים הכי מוכשרים בתקופתי בכדורסל הישראלי, ומהחבר'ה שאני ראיתי בן לא נופל מהגדולים ביותר מבחינת כישרון. זה לא מבטיח שום דבר, בעולם הספורט אתה צריך בכל בוקר לקום, להוכיח את עצמך מחדש ולהשתפר, ובהיבט הזה הוא מאוד-מאוד צעיר, כל עתידו לפניו וחובת ההוכחה היא עליו" (מאמן מכבי עירוני רמת גן, שמוליק ברנר, בפודקאסט "התשיעית באירופה" לפני פתיחת העונה)
"יש לו חוצפה חיובית, לא אכפת לו שהוא הכי צעיר, הוא עושה את מה שהוא יודע וזה דבר שמאוד יפה לראות" (אביתר מור יוסף בפודקאסט "התשיעית אירופה")
"הופתעתי מכמה שהוא בוגר, הרבה שקט, ביטחון. יודע מה הוא רוצה ולאן הוא מגיע. אתה יכול לזרוק לו מילה פה ומילה שם, ואתה רואה שהוא בשלו" (אורי חי בפודקאסט "התשיעית באירופה")
"הוא כישרון מאוד-מאוד גדול, אי אפשר לפספס את זה" (בן אלטיט בפודקאסט "התשיעית באירופה")
"הם יוצאי דופן וייחודיים כל אחד. יש בהם משהו שפשוט צריכים לפתוח את ההקלטות האלה ולהקשיב למה שהם אומרים, לכוחות שלהם, לדרך ההסתכלות שלהם ולקבלה העצמית שלהם את עצמם ברגעים שלא הולך וברגעים שהם במשבר
או שהמאמן לא נותן להם כמו שהם רוצים, ואיך הם מתפקדים. אני שמח שאלה הספורטאים שמובילים את הכדורסל הישראלי ונהנה לראות אותם פועלים ומשחקים" (ליאור ליפשיץ על בן שרף ונועם יעקב בפודקאסט "התשיעית באירופה")
"כרגע אני חושב שהפרוספקט המוביל הוא בן שרף. אני מכיר את המשחק שלו כבר שנה וחצי בערך ואני חושב שיש לו משהו מאוד-מאוד מיוחד במשחק שלו. הוא מבחינתי פוטנציאל ריאלי מאוד להיות בחירת הסיבוב הראשון הבאה של מדינת ישראל, לא יודע אם הוא יהיה פוטנציאל לטופ 5 כמו אבדיה כשכמובן שאי אפשר באמת היום לחזות את הדברים האלה, אבל לדעתי הוא כן שחקן שאם תגיד לי שהוא נבחר במקומות 10 עד 25 לא תיפול לי הלסת בכלל. אני כן חושב שהוא פוטנציאל כדורסל נהדר,יש לו כל כך הרבה דברים שאתה מסתכל בגיל כזה ואומר ‘אוקיי, את זה אי אפשר ללמד, או שיש לך את זה בגיל צעיר או שאין לך את זה’, ולו יש את את הדברים, את הניואנסים הקטנים, את הדברים הבלתי מוחשיים שלאו דווקא נרשמים בסטטיסטיקה, אבל אתה רואה שיש לו את המנטליות להיות גם האלפא. יש לו את היכולת לנהל את המשחק, יש לו את המיד ריינג’ שקצת מזכיר לי את דראגיץ' אם אני צריך קצת להתעלות באילנות גבוהים, אני אישית חושב שהוא פוטנציאל אדיר. הוא לדעתי יהיה בחירת הדראפט הבאה שלנו" (פיני בראל, אחד שיודע, בפודקאסט "התשיעית באירופה")
"אתה לא מרגיש שעומד מולך נער בן 17-18, אתה מרגיש שאתה משחק נגד שחקן שמשחק כבר בערך 30 שנה כדורסל, זה מאוד בולט לעין, רמת הבגרות שלו, איך שהוא מקבל את ההחלטות, השכל והאינטיליגנציה. הילד הזה הולך להגיע רחוק, השמיים הם הגבול עבורו. נפיל אני קורא לזה, משהו מיוחד, לא משהו שרואים כל יום" (אלון ספיר בפודקאסט "התשיעית באירופה")
"אני חושב שילד בן 16-17 שמשחק בצורה כזאת זה מדהים. השליטה שלו במשחק בגיל כזה זה משהו שלא רואים הרבה. אני חושב שהוא אחד הפרוספקטים הכי מעניינים שגדלו פה במדינה, ואני חושב שהעתיד ורוד. רק שיישאר בריא בעזרת השם” (עומר פולג בפודקאסט "התשיעית באירופה")
"הדהימה אותי הגישה שלו למשחק, אני דווקא לא אלך על הרגעים שהוא יצא ווינר וניצח, דווקא ברגעים שלדעתי גרמו להפסד, וגם הוא מודה בזה, וזה בסדר גמור, כי זה חלק מהתהליך. לראות איך הוא לוקח אחריות בגיל כל כך צעיר, לא מביא תירוצים, לא מפיל על חברים, אומר זה עליי, יודע שזה חלק, כי אין מה לעשות, כישלונות הם חלק מהדרך והגדולים ביותר יודעים את זה בגדול. ולכן, דווקא ברגעים שהלך פחות טוב, הגישה שלו למשחק, הגישה שלו לחברים, החיוך הנבוך שלו בסוף אבל אין מה לעשות כי זה חלק ממה שהוא עושה, זה הדהים אותי יותר מכל סל ניצחון, ובאזר ביטר, חדירה לסל, בק-סטפ וכל דבר אפשרי שתרצה להגיד” (השדר תמיר ירדן בפודקאסט "התשיעית באירופה")
הציוצים
7 נקודות תוך 7 דקות. הטבעה מפלצתית. בן שרף כבר שורף את ליגת העל
— Moshe Halickman משה הליקמן (@mobluelion) December 4, 2023
כמה מוכשר בן שרף מדהים
— עמית (@my016565241) December 4, 2023
בן שרף שחקן מפחיד
— NimrodRG (@NimrodArgi) December 4, 2023
שחקנים ישראלים בהופעה הראשונה שלהם עם מעל 10 דקות במשחק ליגת על 👀
בן שרף – 19 נק׳, 23/24
רומן סורקין – 13 נק׳, 17/18
דני אבדיה – 11 נק׳, 18/19
ליאור אליהו – 11 נק׳, 03/04
יובל זוסמן, 8 נק׳, 17/18
יותם הלפרין – 8 נק׳, 01/02
ים מדר – 5 נק׳, 18/19
עומרי כספי – 4 נק׳, 05/06 pic.twitter.com/DMMEaXCYKc— Eurozone Basketball (@EuroZoneBasket) December 4, 2023
הקריירה רק התחילה, ובכל זאת: בן שרף עם שיא קריירה של 8 אסיסטים בליגת העל. זה בנוסף ל-11 נקודות ו-5 ריבאונדים
— Moshe Halickman משה הליקמן (@mobluelion) December 17, 2023
סטטיסטיקה בצד. ממשחק למשחק בן שרף נראה שולט בקצב של הקבוצה שלו. מנהיג, מכוון, מוסר, לוקח. הילד הופך להיות בעל הבית.
הרבה גבות הורמו כשהוא בחר בקרית אתא, אבל בסופו של דבר, אין כמו הרבה דקות משחק ברמות הגבוהות כדי להתקדם בתפקיד שלו. לקח את ההזדמנות בשתי ידיים— Yehuda Sobelman (@YehudaSob) December 17, 2023
גם מאמריקה מתקשרים: בן שרף זומן למחנה כדורסל ללא גבולות של ה-NBA @thesportsrabbi ⬇️ pic.twitter.com/SFGFj4cLPK
— Moshe Halickman משה הליקמן (@mobluelion) January 3, 2024
פרסום ראשון של @thesportsrabbi 🔥
הפרוספקט הישראלי המוכשר בן שרף קיבל זימון יוקרתי למחנה המוביל של ה-NBA לשחקנים צעירים מרחבי העולם: ״Basketball Without Borders״ 🍿
ב-2019 דני אבדיה זכה ב-MVP של הטורניר 🏆
📸: @ymacgfx pic.twitter.com/Ys1CEtkHav— עולם הכדורסל (@thebasket13) January 3, 2024
🇮🇱 Ben Saraf (class of 2024) has seen an uptick in minutes in recent games and he has grabbed his opportunity. He has 9.5 points and 3.5 assists this season for Ironi Kiryat Ata. Patient and efficient with the ball in his hands, getting inside to finish or find teammates. pic.twitter.com/qN0h8XV6VT
— Eurohoops Scouting (@EHoopsScouting) December 15, 2023
17 Year Old point guard Ben Saraf has had some impressive games this season and is one of the top international prospects looking forward to next season. Had 15 points 3 assists last night and is averaging 10.3pts 3.3ast in 23mpg 🔥 @winnerleague pic.twitter.com/7F5PqtReSI
— Swish Cultures (@swishcultures_) January 23, 2024
בגיל 17 הדבר הכי משמעותי שעשיתי זה שנ״צ, בן שרף זה משהו מיוחד https://t.co/NqTe7FmVJf
— Eurozone Basketball (@EuroZoneBasket) January 23, 2024
המנייה של בן שרף מתחילה לצבור תאוצה 🔥 https://t.co/fXCfG2x4P0
— עולם הכדורסל (@thebasket13) January 23, 2024
January was a great month for class of 2024 🇮🇱 Ben Saraf. 10 points, 35% from three, 3.1 rebounds, 3.4 assists and 1 steal per game. Good off-ball defender, got some offense going in transition and on drive and kicks pic.twitter.com/MPKsdFabdS
— Eurohoops Scouting (@EHoopsScouting) February 6, 2024
אמש הוצגה תעודת הזהות של בן שרף בחמישיות וכשנשאל על איזה שחקן הוא גדל ומי המודל לחיקוי, הוא לא אמר סטף קרי, קיירי אירווינג או כריס פול, הוא אמר ואסה מיציץ׳!
מעריך אותו פי כמה עכשיו pic.twitter.com/lJwHGo0HVv— Eurozone Basketball (@EuroZoneBasket) January 3, 2024
גם מאמריקה מתקשרים: בן שרף זומן למחנה כדורסל ללא גבולות של ה-NBA @thesportsrabbi ⬇️ pic.twitter.com/SFGFj4cLPK
— Moshe Halickman משה הליקמן (@mobluelion) January 3, 2024
16 נקודות, 12 מהן ברבע הרביעי כולל שיא אישי של 3 שלשות בליגת העל ופייד אוויי ענק בדרך לניצחון חוץ על הפועל חיפה. בן שרף, בליגה של הגדולים, בגיל 17
— Moshe Halickman משה הליקמן (@mobluelion) January 18, 2024
תנו לי רבע אחרון כזה של בן שרף בכל שידור, ואני מרוצה. כמה כישרון ופוטנציאל בגיל כל כך צעיר.
— oded halperin (@halperinoded) January 18, 2024
איזה כיף להיות בן שרף. אתה בן 17, משחק כדורסל נגד מכבי בהיכל ויודע שזה כלום לעומת מה שמחכה לך בעתיד.
— Assaf Ratzon (@AssafRatzon) January 22, 2024
על הלוקה דונצ׳יץ׳, איזה מהלך של בן שרף 🔥
מהפנט כל פעם מחדש כשהוא עם הכדור.— עולם הכדורסל (@thebasket13) January 22, 2024
בן שרף ממש טוב בכדורסל 🔝
— עולם הכדורסל (@thebasket13) January 22, 2024
איך אני אוהב את בן שרף
— Gilad Skop (@GiladSkop) January 22, 2024
בן שרף מדגים מצוין כמה זה חשוב גם לדעת לבחור קבוצה
— Nadav Kochavi (@nako2604) January 22, 2024
בן שרף בן 17 ומשחק ככה???? מרגיש שכל דבר מלבד לחלוק עם אבדיה את הליגה הטובה בעולם בעוד שנה שנתיים יחשב לכישלון
— Yossi Mizrahi (@YossiMizrahi5) January 22, 2024
רק אומר בן שרף היה חייב לחתום במכבי הוא שחקן נבחרת בגיל 17
— עמית (@my016565241) January 22, 2024
בן שרף וואו
— Gilad Skop (@GiladSkop) January 22, 2024
בן שרף זה דני אבדיה הבא
— Nimrod Boroda (@NimrodBoroda) January 22, 2024
בן שרף היום pic.twitter.com/dwaZ62OZix
— sapir segal (@geri6015) January 22, 2024
קשה מאוד לצייץ על כדורסל היום, אבל אנסה, כי לילד הזה מגיע.
כי בן שרף סיפק 15 נקודות, 5 ריבאונדים ו-3 אסיסטים בבכורה שלו ביד אליהו בדרך לניצחון הסנסציוני של קריית אתא על מכבי תל אביב.
בן 17, תלמיד כיתה י"ב, נתן נוקאאוט לווייד בולדווין ולורנזו בראון.
לקום ולהריע 👏 pic.twitter.com/4GfG6SdjMk— Moshe Halickman משה הליקמן (@mobluelion) January 22, 2024
בן שרף הערב נגד מכבי ת״א 🔥
שיחק כרגיל בלי פחד, לקח על עצמו. היה נהדר 👏
15 נקודות
5 ריבאונדים
3 אסיסטים
2 חטיפות
4/9 ל-2
2/5 ל-3
12 מדד
THE REAL DEAL ✅
📸: @thesportsrabbi | @ymacgfx pic.twitter.com/2Gmmf84sA6— עולם הכדורסל (@thebasket13) January 22, 2024
שבוע טוב , קצת מובן מאליו לפתיחת השבוע:
בן שרף עם בחירה אדירה ללכת לאתא. כוכב.
יש לנו יותר מידי רכזים לנבחרת ומישהו הולך שם להתאכזב— Elad Hoffman (@hoff1110) January 27, 2024
בן שרף זומן למחנה ״כדורסל ללא גבולות״, עוד עדות לכך שיש לו סיכוי גבוה להיות הישראלי הבא ב-NBA. גם שון אבייב ישראלי-אמריקאי שמשחק בארה״ב ברשימה. https://t.co/OiDUajhp7k
— Nadav Dimand (@DimandNadav) February 9, 2024
https://t.co/QrzdoDSjLL pic.twitter.com/zBqsg9WUIk
— עולם הכדורסל (@thebasket13) January 29, 2024
0 תגובות