ציוני השחקנים של נבחרת ישראל בניצחון על בלגיה

ספט 2, 2025 | כדורסל, נבחרת

על ידי Moshe Halickman

קרדיט לתמונות בכתבה: פיב"א

נבחרת ישראל ניצחה הערב (שלישי) 89:92 את בלגיה בתום דרמה במשחק הרביעי שלה ביורובאסקט בקטוביץ שבפולין, ובכך עלתה למאזן 1:3 בבית ד' בדרך להבטחת המקום בשמינית הגמר. כעת, הגיע הזמן של אתר "ספורטס רבי" להעניק ציונים לכל אנשי הנבחרת שלקחו חלק במשחק.

לכל התגובות מהניצחון

לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי

ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד

הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.

חמישייה

רכז: ים מדר – 8

ריכז את המשחק היטב בפתיחה, צלף שלשה ברבע השני, והוסיף אסיסט לשלשה של דני אבדיה. נעץ שלשה חשובה במצב של יתרון 7 בלבד באמצע הרבע הרביעי. דייק מהקו במצב של יתרון 3 בשניות הסיום כדי לסגור סיפור. סיים עם 10 נקודות (0-2 לשתיים, 2-3 לשלוש ו-4-4 מקו העונשין), 2 ריבאונדים, 7 אסיסטים לעומת 2 איבודים, 2 חטיפות, 16 במדד היעילות ופלוס 12 במדד הפלוס-מינוס (הכי גבוה על הפרקט יחד עם שחקן בלגי) ב-31 דקות.

קלע: יובל זוסמן – 5

פתח לא מדויק עם החטאות, וסופסל במשך כל המחצית השנייה. סיים עם 0-3 מהשדה (0-2 לשתיים), ריבאונד, מינוס 1 במדד היעילות ו-0 במדד הפלוס-מינוס בפחות מ-8 דקות.

סמול פורוורד: דני אבדיה – 9

פתח עם חדירות נהדרות, וברבע השני צלף שלשה כדי להעלות ליתרון 14. הרים את רומן סורקין לאלי-הופ. סיפק סל חשוב באמצע הרבע הרביעי. יכל לסגור סיפור מהקו בדקה האחרונה אך החטיא את הזריקה השנייה, אלא שזה נגמר בניצחון.  סיים עוד יום במשרד עם 22 נקודות (6-8 לשתיים, 2-7 לשלוש ו-4-6 מהקו), 3 ריבאונדים, 4 אסיסטים לעומת 2 איבודים, 19 במדד היעילות ופלוס 8 במדד הפלוס-מינוס ב-35 דקות (הכי גבוה על הפרקט).

פאוור פורוורד: תומר גינת – 9

הקפטן חזר לפתוח בחמישייה, והתחיל עם פעולות חיוביות בדמות נקודות, ריבאונדים וחוכמה ביכולת המסירה. המשיך לצבור ריבאונדים, כולל סל מריבאונד התקפה ברבע השלישי. סיפק זריקות עונשין מדויקות במצב של יתרון 6 בשלב מתקדם של הרבע הרביעי. רשם מהלך חשוב של סל ועבירה, לצד זה שהחטיא את זריקת העונשין. סיים עוד יום במשרד עם דאבל-דאבל נהדר של 13 נקודות (4-8 לשתיים, 0-1 לשלוש ו-5-5 מהקו) ו-13 ריבאונדים (4 בהתקפה), בנוסף ל-4 אסיסטים ללא שום איבוד, 3 חטיפות, 27 במדד היעילות ופלוס 10 במדד הפלוס-מינוס ב-35 דקות.

סנטר: רומן סורקין – 8

פתח עם סל אחר סל מבפנים ללא החטאה, כשכבר אחרי פחות מ-5 וחצי דקות היו לו 10 נקודות בזכות זריקות עונשין מדויקות. היה פחות דומיננטי במחצית השנייה, כן התעופף לאלי-הופ. סיים עם 18 נקודות (6-8 לשתיים, 0-1 לשלוש ו-6-6 מהקו), 5 ריבאונדים,  2 אסיסטים, 2 איבודים, 20 במדד היעילות ופלוס 6 במדד הפלוס-מינוס ב-27 דקות.

מהצד המנטלי של אלון ספיר:

נקודת אור

הנבחרת היום עברה עוד אתגר מנטלי – להיות ברגע, לחיות בהווה. היא הגיעה מוכנה למחצית הראשונה והראתה שהעבודה המנטלית שלה מתקדמת. הרבה פעמים אחרי ניצחונות גדולים המחשבות נשארות שם, אבל הנבחרת הצליחה לעשות את ההתאמות המנטליות ולהיות מרוכזת בהווה. זה בולט מאוד לראות שהנבחרת עולה ברמה מנטלית ככל שהטורניר מתקדם.

⚡ נקודת שיפור

כל פעם שהנבחרת מרגישה בנוח, כמו נגד איסלנד או במחצית השנייה היום כשהרגישה פייבוריטית, רמת הדריכות ורמת העוררות יורדות בצורה חדה – וזה פוגע בביצועים.

🧠 לקח מנטלי

כשהנבחרת מגיעה עם רמת עוררות גבוהה, דריכות ומנטליות של אנדרדוג שיש לו מה להוכיח – היא נראית מחוברת, אגרסיבית וביחד. אם היא תצליח להגיע ככה לכל משחק שנשאר בטורניר, מהרגע הראשון ועד הסוף, היא יכולה להיות הפתעת הטורניר ואפילו להגיע עד חצי גמר ומעלה.

אלון ספיר, שכיהן כקפטן גליל עליון בעבר, משמש כיום כמאמן מנטלי לספורטאים ועוזר להם להפוך את הלחץ מאויב מפחיד שמשתק אותם — לחבר הכי טוב שדוחף אותם על המגרש ובחיים בעזרת התוכנית שפיתח ״לחץ כחבר״.

ספסל 

קאדין קרינגטון – 7

צלף שלשה ברבע הראשון. בהמשך היה פחות מדויק, אבל בסופו של דבר צלף שתי שלשות רצופות חשובות בשלב מוקדם של הרבע הרביעי, לצד איבוד לאחר מכן. סיים עם 11 נקודות (1-5 לשתיים, 3-5 לשלוש), 2 אסיסטים על איבוד אחד, 7 במדד היעילות ופלוס 3 במדד הפלוס-מינוס ב-19 דקות.

נמרוד לוי – 7

חזר לעלות מהספסל, ופתח עם סלים מבפנים בנוסף להגנה טובה, כשלצד זה הוא נכנס לבעיית עבירות מוקדמת. הוסיף סל מריבאונד התקפה ברבע השלישי. סיים עם 6 נקודות (3-3 לשתיים, 0-1 לשלוש), 2 ריבאונדים בהתקפה, 2 איבודים,  חטיפות, 5 במדד היעילות ומינוס 7 במדד הפלוס-מינוס ב-11 דקות.

בר טימור – 7

חדר היטב ברבע השלישי, ותרם גם בהגנה. צלף שלשה חשובה במצב של יתרון 8 בשלב מתקדם של הרבע הרביעי. סיים עם 5 נקודות (1-2 לשתיים, 1-2 לשלוש), 2 אסיסטים על איבוד אחד, 5 במדד היעילות ומינוס 13 במדד הפלוס-מינוס ב-15 דקות.

רפי מנקו – 5

החטיא שלשה בדקות ששיחק. סיים עם 0-1 לשלוש, ריבאונדים, 0 במדד היעילות ומינוס 5 במדד הפלוס-מינוס בפחות מ-5 וחצי דקות.

איתי שגב – 6

סיפק מהלך של סל ועבירה כדי לקטוע את המומנטום של היריבה ברבע השני, אך החטיא את זריקת העונשין. סיים עם 2 נקודות (1-1 לשתיים, 0-1 מהקו), 1 במדד היעילות ופלוס 4 במדד הפלוס-מינוס ב-6 דקות.

גיא פלטין – 7

חזר לשחק אחרי שלא שותף מול צרפת, והביא את הלחימה המוכרת שבלטה בריבאונד ההתקפה בנוסף לכך שצלף שלשה ברבע השני. פתח את המחצית השנייה, והשתטח על הפרקט בדרך לחטיפה מרשימה. גם דייק מהקו, ובהמשך הרבע השלישי ביצע עבירה רביעית. נחתך בגבה, וקיבל טיפול. סיים עם 5 נקודות (1-2 לשלוש, 2-2 מהקו), 5 במדד היעילות ופלוס 6 במדד הפלוס-מינוס ב-8 דקות.

ללא ציון: איתן בורג (לא שיחק מספיק)

מאמן: אריאל בית הלחמי – 8

חזר לפתוח עם גינת במקום לוי. זה נפתח טוב, ובהמשך הוא הזעיק פסק זמן בעקבות ההתחלה הלא טובה של הרבע השני. ניסה לזמן קצר הרכב של שגב וסורקין. פתח את המחצית השנייה עם פלטין במקום זוסמן, אותו הוא ספסל במשך כל המחצית השנייה. שיתף את בורג בסיום הרבע השלישי. הזעיק פסק זמן בעקבות הפתיחה החלשה של הרבע הרביעי, והזעיק עוד אחד כשהיתרון ירד ל-9. בסופו של דבר, אחרי דפיקות לב מיותרות, הוא עמד במטרה עם העפלה לשמינית הגמר לראשונה מאז 2015, כששחקניו לא פישלו אחרי הניצחון הענק על צרפת. עכשיו המטרה היא מקום ראשון בבית.

מצטייני המשחק בחסות דרור אנגל – תומר גינת ודני אבדיה

הניתוח של דרור אנגל

ראן אנד בלגיהאן

מה שהתחיל עם ריצה טובה של ישראל במהלך המחצית הראשונה נגמר ברגעים לא מעטים של לחץ וחרדה עד סיום מתוק כמו שוקולד בלגי, וכעת אפשר לנשום לשמוח ולהיות גאים מעלייה לשמינית הגמר

פתיחה טובה שלנו בהגנה הובילה לנקודות קלות, ים מדר עושה עבודה יפה לערב את האחרים במשחק ההתקפה כנגד הגנה לא מספיק חזקה של הבלגים והקצב שלנו מהפתיחה. הצבע של הבלגים חדיר ונקווה לנצל זאת בהמשך. תומר גינת ממשיך את האסרטיביות בחדירות, הבלגים מאפשרים כניסה לצבע, נמרוד לוי בתנועה יפה ללא כדור ניצל זאת פעמיים ואני מרוצה מהשטף שלנו, לאחר יום המנוחה רק לא להיכנס לשאננות ואנחנו נסמן פה וי חזק והחלטי שיילך ויגדל.

בעודי מסיק על רבע 1 מוצלח, פתיחה מעט נרפית בתחילת הרבע ה-2 ואריאל עושה בשכל לקחת פסק זמן ולעורר או לשנות, עלינו לא להוריד רגל מהגז כולל רוטציה נרחבת גם במחשבה על עתיד האליפות. הנבחרת בראשות דני וים יוצאת מהקיפאון, ועם שלשה של כל אחד מהם לצד סל קל של סורקין ואנו עולים להפרש שיא של 17, ההגנה מתואמת יותר בין גינת לסורקין, המקשים על חדירות לצבע, והנבחרת ניצלה זו ביעילות ומהירות. על הנייר נראה משחק בשליטה, עם חלוקות כוחות. נקווה לחצי שני טוב אף יותר.

פתחנו את המחצית השנייה עם הגנה אסרטיבית, פועל יוצא של כניסתו של פלטין הרענן, ולבינתיים אנו מכניסים כדורים פנימה וסוחטים עבירות ומגדילים את ההפרש אט אט. הנבחרת מבצעת לא מעט פעולות ספליט של מסירות לפורוורד באמצע הקשת ופעילות חסימה או חיתוך בין ים לדני שיוצרת בילבול בהגנה הבלגית ופותחת הזדמנויות, שווה לראות עוד מכך בהמשך. לקראת סיום הרבע ה-3 ניכר כי בלגיה היא לא אנחנו, ואנחנו לא צרפת, אנחנו משיגים נקודות קלות והבלגים לא מהווים איום של ממש, ייתכן והרבע הרביעי לפרוטוקול, אריאל מספק מנוחה לשחקנים המובילים ואשמח לראות עוד קצת דקות מאיתן בורג ורפי מנקו.

פתחנו את הרבע הרביעי עם בחירת זריקות לא נכונה ומאידך רכות בהגנה שהזעיקה פסק זמן, צריך לדעת שסיום משחק יכול להשפיע על פתיחתו של הבא בתור. בוא נראה איך נצא מפסק הזמן בעוד ההפרש ירד ל-13 בלבד. קרינגטון עם שתי שלשות מוסיף עוד קצת מרווח אוויר, אבל הבלגים מייד עונים גם הם בשתי שלשות , ואנו מעט צריכים לחזור לבסיס, להדק את ההגנה ולצאת למתפרצות. בינתיים ההפרש יורד לחד ספרתי, וזהו מבחן מנטלי לא פחות חשוב מהניצחון על צרפת כשבאנו כאנדרדוג. מצפה ללקיחת אחריות של דני ים וסורקין לסיים את המשחק, ואכן 4 וחצי דקות, חדירה של דני והוצאת כדור מובילה לשלשה חשובה של ים שמעלה ל-12 הפרש. בהמשך הבלגים עוד עושים קולות של חזרה עם סלים בצבע ובריב׳ התקפה, אבל בוקר טוב גם לבר טימור שעם שלשה חשובה מאוד, מחזיר אותנו לדו ספרתי. לקראת סיום המשחק, מעט עייפות אולי כתוצאה מריבוי דקות של שחקני החמישייה הראשונה, והבלגים נגסו ביתרון אבל כנראה שבהיעדר עומק סגל, נסתפק בהפרש שלא מייצג לגמרי את כל המשחק אבל מביא לתוצאה הסופית, עלייה לשמינית הגמר! אל אל.

דרור אנגל הוא עורך הוידאו מספר 1 לענייני כדורסל וכל זמן הוא זמן מעולה לפנות אליו ולהזמין קליפ משלכם. קליפ ממשחק בודד, קליפ תקופתי, קליפ אמצע עונה, קליפ סוף עונה, קליפ יציאה למכללות/תיכון בארה״ב או אפילו רק למזכרת. דרור ידאג לכם בשירות מהיר מקצועי ואיכותי שייקח את המשחק שלכם לרמה הבאה עם המון חשיפה!

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך