הפועל ירושלים הפסידה ביום שישי האחרון 82:73 בבית למכבי תל אביב בהיכל הפיס ארנה במשחק השני בסדרת הטוב משלושה בחצי גמר הפלייאוף בליגת העל, ובכך סיימה את העונה עם הפסד בסוויפ של 2:0 בסדרה. כעת, הגיע הזמן להעניק ציונים עונתיים לכל האנשים שסיימו את העונה בקבוצה.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
גארדים
ספידי סמית’ – 8
הרכז זכה פעם נוספת בתואר ה-MVP של גמר גביע המדינה בזכות תצוגה שכללה בין השאר 15 אסיסטים מול מכבי תל אביב, וגם בליגת העל הוא חילק אסיסט אחר אסיסט בדרך לראשות טבלת האסיסטים. יחד עם זאת, בסדרה מול מכבי כבר הלך לו יותר קשה, למרות מספרים לא רעים על הנייר.
טרבור לייסי – ללא ציון (לא שיחק מספיק)
הגיע כגיבוי בשלב מתקדם של העונה, ומיעט לשחק, כשבדקות שלו הוא התקשה להרשים.
נועם דוברת – 7
חזר בשלב מתקדם של העונה מפציעה בת שנה וחצי, ולמרות החששות המוצדקים שהוא יתקשה לחזור לעצמו, מה שניכר בדקות הראשונות על הפרקט, הוא הצליח להיות גרסה לא פחות טובה של השחקן שלפני הפציעה, כשהוא אף רשם כמות אסיסטים גבוהה בחצי גמר גביע המדינה נגד הפועל באר שבע. נכון, לא הכל מושלם למרות כמה רצפים טובים של קליעה, אבל זה מעבר לכל ציפייה, כשהוא נתן טעם של עוד לקראת ההמשך. רק שיהיה בריא.
ברינטון למאר – 5
הוחתם בטענה שישמש גיבוי לסמית’ בעמדת הרכז, אבל בפועל זה לא קרה, כשהוא נרשם למספר די נמוך של משחקים. סיים את העונה עם ממוצע דו ספרתי של נקודות (11.2) ובאמת היה לא רע בכלל בנוגע ליכולת הקליעה, אבל הוא לא נרשם למשחקים החשובים.
קאדין קרינגטון – 7
המתין בחוץ בפתיחת העונה בליגה כדי לקבל אזרחות ולהירשם כישראלי, אלא שהתהליך התעכב, ובסופו של דבר הוא נרשם כזר. ניכר שהדבר השפיע עליו, כולל כמה תקריות חריגות, אבל הוא עדיין הצליח להביא לידי ביטוי את כוח האש ההתקפי שלו כשהיה צריך, והתעלה בגמר גביע המדינה.
אור קורנליוס – 5
היה חלק מהמאמץ ההגנתי בגמר הגביע ולפחות בעונה הסדירה בליגה רשם מספרים לא רעים ואפילו טובים יותר מהעונה שעברה, כולל שיפור ביכולת החדירה, אבל העונה לא ראינו משהו יוצא דופן ממנו בהגנה, והיה קשה לסמוך על הקליעה שלו מחוץ לקשת. בפלייאוף המספרים כבר ירדו.
עדי כהן סבן – ללא ציון (לא שיחק מספיק)
רכז העבר ומנהל הקבוצה הנוכחי שותף במספר משחקים בעקבות הסירוב של הזרים לחזור לישראל בתחילת המלחמה, והצליח לתרום את חוכמת המשחק שלו לפני שחזר לתפקידו האמיתי.
פורוורדים
ליוואי רנדולף – 9
אחרי שהפגין ניצוצות בעונה שעברה אך לא הצליח להביא את כל הפוטנציאל ההתקפי שלו לידי ביטוי, העונה הקפטן הצליח לעשות קפיצת מדרגה מרשימה, כשהוא פשוט הפך למכונת נקודות. לצערו הוא נפצע במשחק השלישי בסדרה מול הפועל חולון, וראינו כמה היה קשה לקבוצתו בלעדיו בסדרה מול מכבי. נבחר בצדק לחמישיית העונה.
יובל זוסמן – 7
העליות והמורדות היו חדות, אבל בשורה התחתונה זו צריכה להיזכר כעונה טובה של הסווינגמן, שהשתיק את הביקורות נגדו עם הזכייה בגביע שהושגה בזכות הופעה איכותית בשני צידי הפרקט מול מכבי. התקשה לבוא לידי ביטוי מבחינה התקפית בליגת האלופות והלך לאיבוד בתקופת איליאס קנצוריס, אבל הופיע ובגדול ככל שבעונה הלכה והתקדמה, כשהוא אף תיקן הופעה רעה במשחק הראשון בסדרה מול מכבי עם הופעה מצוינת במשחק השני. כששיחק עם ביטחון הוא קלע בצורה נפלאה, בנוסף לתרומה בצד ההגנתי.
כריס ג’ונסון – 7
הגיע לקדנציה שנייה עם סימני שאלה בנוגע לתרומה שהוא יכול לתת בגילו, אבל הסיר אותן כשגילה יכולת נהדרת שכללה כמובן הגנה ואפילו קליעה משופרת מהרגיל, כשהוא הביא אנרגיות מהספסל ועשה את כל מה שהיה צריך כדי שהקבוצה תנצח. אומנם היה פחות טוב בגמר הגביע וגם בפלייאוף (כולל בסדרה מול מכבי), אבל בסך הכל הוא נתן עונה טובה בכל המסגרות.
עוז בלייזר – 5
היה חלק משמעותי מהקבוצה בתור שחקן חמישייה בתחילת העונה כשאלכסנדר דז’יקיץ’ עמד על הקווים והוא הביא את הלחימה שלו על הפרקט, אבל חוסר מזל גמר את העונה שלו, כשהצירוף של נמרוד לוי פגע במעמדו ויונתן אלון מחק אותו מהרוטציה, כולל במשחקי חצי גמר וגמר הגביע וסדרת הפלייאוף מול מכבי, כאשר הוא לא קיבל דקה באף אחד מהמשחקים האלה.
נמרוד לוי – 6
הגיע לקבוצה באמצע העונה אחרי שעשה עבודה מצוינת מבחינה אישית בסמסונספור הטורקית, ופתח את הקדנציה השנייה שלו בירושלים בצורה רעה, כשהכדורים פשוט לא נכנסו. בהמשך הוא נכנס לתקופה טובה שהגיעה לשיאה עם גמר גביע מצוין מול מכבי, אך בפלייאוף חזר להפגין חוסר יציבות. נוטה להיכנס לבעיית עבירות, ולצד הרגעים הטובים הוא יכול לתת יותר.
סנטרים
גבי צ’אצ’אשווילי – 5
הגיע עם ציפיות גבוהות, אך התקשה להרשים בינתיים, ולצערו גמר את העונה בשלב יחסית מוקדם בשל פציעה.
ג’אקורי וויליאמס – 8
הגיע במהלך העונה בעקבות העזיבה של מוריס אנדור, ונכנס היטב לנעליו כשהביא התלהבות בלתי נגמרת והתעופף להטבעות, כולל גמר גביע אייקוני מול מכבי, כאשר הוא למעשה גם נכנס היטב לנעליו של זאק הנקינס שבעצמו עזב בשלב מסוים. לצד זה, התקשה מהקו.
אלכס טיוס – 6
הגיע בשלב מתקדם של העונה כדי לתת דקות מנוחה לוויליאמס בעקבות הפציעה של צ’אצ’אשווילי והעזיבה של הנקינס, ועשה את המוטל עליו, כולל הופעה מצוינת בחצי גמר הגביע מול הפועל באר שבע. הביא טעם של פעם כשהטביע וחסם בהגנה, לצד החיסרון שלו מהקו.
ללא ציון: אפק אמסלם, אילון פולג וניר פרי (לא שיחקו מספיק)
מאמן: יונתן אלון – 8
המנהל המקצועי, שהבטיח כי לא יאמן למרות העזיבה של דז’יקיץ’ ואחרי הפיטורים של קנצוריס טען שהוא רק יסייע לשי אולארצ’יק ולתיאודורוס ינאקופולוס, בסופו של דבר עבר להיות הפנים של הקבוצה על הקווים, ועשה זאת בהצלחה כשעשה עבודה טובה בליגה וכמובן גבר על רבו עודד קטש בגמר הגביע. קצת הרים ידיים בכל הנוגע למאבק על המקום השלישי כשהוא הובס במשחק הליגה מול מכבי אחרי גמר הגביע, מה שעלה לו ביוקר בחצי גמר הפלייאוף, אם כי חשוב לציין שההיעדרות של רנדולף הקשתה על חלום הדאבל שלו. זוסמן פרח תחתיו, קורנליוס עלה לרוב מהספסל, ולצד זה הוא בחר לייבש את בלייזר אפילו כשלוי וג’ונסון לא היו טובים, מה שהותיר טעם רע. בסך הכל, עשה עבודה טובה כמאמן זמני, ויהיה מעניין לראות אותו כמאמן קבוע.
0 תגובות