מלקולם על הסל מחצי מגרש, השמחה בשביל איטודיס, אדוארדס בראיון ואיש וויינרייט על פורים

פבר 27, 2026 | אירופה, כדורסל

על ידי Moshe Halickman

קרדיט לתמונות בכתבה: יהודה הליקמן 

תחושות הקלה ושמחה בהפועל תל אביב בזכות ניצחון הבית אמש (חמישי) 86:92 על ארמאני מילאנו ביורוליג, כאשר היא קטעה רצף של חמישה הפסדים במפעל. כעת, בחרנו באתר "ספורטס רבי" להביא את הציטוטים מחדר ההלבשה.

השחקן החדש, קסלר אדוארדס, שערך בכורה קצרה, שיתף על הזמן שלו עד עכשיו בישראל: "עד עכשיו היה די כיף. אני חושב שהסתגלתי לעיר די מהר. כל החבר’ה דואגים לי, מוודאים שאני בסדר, מספרים לי על הדברים הטובים בעיר, על מה צריך לשים לב, והכי חשוב – איך להסתגל לסגנון המשחק האירופי".

ההחלטה להגיע לישראל מארה"ב: "אני שומע על היורוליג כבר שנים. שיחקתי בג'י ליג, וכשקיבלתי את הטלפון מהפועל – קבוצה שעושה חיל ביורוליג – זו הייתה הזדמנות לשחק ברמה הכי גבוהה שיש מחוץ לארה״ב. זה משהו שהלהיב אותי. שמעתי כל כך הרבה דברים טובים, אז זו הייתה הזדמנות שרציתי לקחת".

מה הוא מביא כשחקן: "קודם כל הרבה אנרגיה. הגנה, להשתמש באורך שלי כדי לשמור על כמה עמדות שונות, וגם קליעה לשלוש".

עם איזה שחקנים דיבר לפני שהחליט להגיע: "דיברתי עם שחקנים ששיחקו ביורוליג, וגם עם כמה חבר’ה מה-NBA ומהג'י ליג. יש לי הרבה חברים שמשחקים בחו״ל במדינות שונות, אז שאלתי אותם על החוויות שלהם – ושמעתי בעיקר דברים טובים. שמעתי גם דברים טובים על תל אביב".

האם דאג מהמצב הביטחוני והאיום האיראני: "לא ממש. זה היה חשש בהתחלה, אבל אני והמשפחה שלי עשינו מחקר והרגשנו בנוח להגיע לכאן. אמא שלי עדיין קצת דואגת".

המפתח של הקבוצה להמשך: "ממה שאני יודע פתחנו חזק מאוד את העונה, ואז הפסדנו כמה משחקים. אני חושב שצריך פשוט להישאר יציבים, לשמור על החברות והכימיה, להישאר ביחד ולהמשיך לשחק עם אנרגיה".

האם יש שחקנים ששיחק איתם בעבר או שהכיר לפני כן: "אני מכיר את אלייז’ה בראיינט, מוטלי ואנטוניו בלייקני. לא שיחקתי עם אף אחד מהם בעבר. שיחקתי נגד וויינרייט ב-NBA".

האם חזרה ל-NBA היא החלום: "אפשר להגיד שכן. כבר הייתי שם, אבל כרגע אני מתמקד בלסיים את העונה עם הקבוצה הזאת, ואז נראה מה יקרה".

האם הוא רואה את עצמו ממשיך כאן: "כן, זה משהו שאני אצטרך להרגיש ולבחון. זו אחת הסיבות שרציתי לבוא לכאן – כדי לראות איך זה ואיך אני מרגיש לגבי זה. אני מתרגש לסיים את העונה עם הקבוצה הזאת".

איש וויינרייט דיבר על הניצחון: "מרגיש טוב לחזור לעמודת הניצחונות. אבל עכשיו צריך להמשיך את זה, להישאר חיוביים ולנתח את המשחק הזה. המשחק הבא שלנו הוא נגד פאריס, אז ברגע שהשעון יפגע בשעה חצות – שמים את המשחק הזה מאחור ומתכוננים לפאריס".

על כך שיום לפני באימון הוא אמר שצריכים מזל טוב במשחק, וכמה המאמן דימיטריס איטודיס היה צריך את זה: "זה כדורסל – יש עליות וירידות, שיאים ושפל. השאלה היא איך מתגברים על זה. כמו שאמרתי, היינו צריכים את הניצחון הזה, ועכשיו הגיע הזמן לחזור למסלול".

על הקהל: מדהים. היה לנו סרטון פתיחה – אני חושב שזו הייתה הפעם הראשונה השנה. בעצם, לא היה לנו כזה בשנה שעברה, נכון? (פונה לג'ונתן מוטלי). אני בטירוף. יותר ויותר אוהדים מגיעים, וזה מדהים".

על ההצטרפות של אדוארדס וליוואי רנדולף: "מרגיש טוב. קיבלנו אותם כמו אחים. נמאס לנו לראות את ליוואי בצהוב, אז החלטנו להביא אותו לאדום. ככה זה. שמחים שהוא איתנו, ושמחים ששניהם איתנו בסגל".

על השלשה של קולין מלקולם מחצי מגרש כשניסה למסור: "זה היה טוב – מסירה טובה, וזריקה טובה. הוא חיפש למסור, אבל דברים קורים. אני די בטוח שזה בטופ 10".

על הדרבי התל אביבי בשבוע הבא ביורוליג: "כרגע אנחנו חושבים על פאריס, ואחרי פאריס – על הדרבי. אבל כולם יודעים איך אנחנו מרגישים לגבי זה".

על חג הפורים: "בשנה שעברה הלכתי לים ופשוט נרגעתי. חג פורים שמח לכולם, והאל יברך".

קולין מלקולם, שרשם הופעה נהדרת עם 10 נקודות ו-21 נקודות מדד, נשאל על הסל מחצי מגרש סמוך לסיום הרבע הראשון: "כן, זה מרגש. כשאתה משקיע כל כך הרבה שעות באולם ועובד על הזריקה, ואז הכל מתחבר – זה פשוט כיף. אני עובד על הזריקה הזאת כל יום, אז אולי אצטרך לשלוף אותה עוד כמה פעמים השנה".

הניצחון: "זה היה מאוד חשוב. כל ניצחון ביורוליג הוא מאוד חשוב. זה עוזר הרבה בטבלה, ועכשיו אנחנו יכולים לבנות על זה".

כמה הוא שמח בשביל המאמן: "מאוד שמח. תמיד שמח בשביל המאמן – הוא בן אדם נהדר".

דן אוטורו, שקלע 16 נקודות, סיפר: "אני נותן את כל התהילה והתודה לאל הכל יכול. זו עוד הזדמנות לצאת לשם ולהתחרות. היום שיחקנו טוב, ניצחנו, ועכשיו צריך פשוט לשמור על גישה חיובית ולהמשיך קדימה".

על ההטבעות והאסיסטים מבראיינט: "אלייז’ה הוא אח שלי. אנחנו משחקים יחד כבר שלוש שנים, והוא שחקן מצוין. היה לו משחק פנומנאלי היום, והוא עלה מדרגה ועזר לנו לנצח את המשחק הענק הזה".

כמה המשחק היה חשוב לאמן: "בסוף היום אני יודע שהמאמן שמח שניצחנו. כולנו מאמינים במאמן. הוא בן אדם נהדר, מאמן מצוין. הוא מדרבן אותנו, עוזר לנו, ועושה כל מה שהוא יכול ובמסגרת היכולת שלו כדי לתת לנו תכניות משחק שנוכל לצאת ולבצע. ועלינו, כשחקנים, מוטלת האחריות לפעול לפי מה שהמאמן אומר. בסופו של דבר, הוא מאמן אגדי מסיבה טובה – הוא זכה באליפויות יורוליג, זכה במספר אליפויות, מאמן העונה. זו ברכה גדולה מאוד עבור הקבוצה שלנו שיש לנו מאמן במעמד כזה כמאמן ראשי".

על השחקנים החדשים: "בסופו של דבר זה מרגיש טוב. אלה שני שחקנים שמצטרפים מאוחר בעונה, אבל אני יודע שהם מוכנים לתרום לקבוצה, ואני מתרגש בשבילם".

כמה מיוחד היה הקהל: "זה היה נהדר. האווירה בקהל הייתה מדהימה. אני שמח שהאוהדים הגיעו, ושמח שניצחנו בשבילם".

טאי אודיאסי, שתרם הרבה הגנה, אמר: "היינו קצת ברצף הפסדים, תקופה לא טובה. אבל נשארנו עם הראש למטה, המשכנו לעבוד באימונים, לעבוד על ההגנה ועל הנקודות ההתקפיות שלנו – והשגנו את הניצחון הערב".

על הפיזיות של מילאנו: "כן, הם קבוצה טובה. אבל צפינו בהרבה וידאו השבוע והגענו למשחק די בטוחים שננצח".

על החסימה המהירה שלו כשנכנס: "אני חושב שזה התפקיד שלי. אני צריך להיכנס לדקות שלי ולהביא אנרגיה. תמיד הייתי ידוע כשחקן הגנה, וזה מה שאני מנסה להביא בכל משחק".

על פאריס ומכבי תל אביב: "פריז מנצחת הערב. הם יהיו קשים מאוד כאן בבית, בכל מצב. זו קבוצה מלאה באנרגיה, משחקת מאוד מהר. אבל אנחנו צריכים לקחת את זה משחק אחר משחק ולראות מה קורה".

על הדרבי: "קודם כל יש לנו את פריז, אז אני ממוקד בפריז, ואחר כך נתמקד במשחק הבא".

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך