כול אחד אוהב עוגות. ישנם כאלו שאוהבים את העוגות הפשוטות, גם אם הן לא נראות מפוארות. ישנם כאלו שיעדיפו את העוגות המרשימות מבחוץ, גם אם הן פחות טעימות מבפנים. מה שבטוח זה שכול עוגה מתחילה בבלילה של מרכיבים מגוונים, שבלי טעויות מיותרות, ייווצר מהם מוצר סופי שלם וטוב. עד שהמרכיבים מתחברים ונהיים אחד הם לא הכי יפים, חלקם לא הכי קשורים ביחד (על הנייר לפחות) ולא הכי טעימים. בדרך לאיחודם לעוגה הם מתערבבים, מקבלים מכות, מתחממים, מתקררים, לעיתים הם נהיים טעימים כבר בשלבי ההכנה ולעיתים ממש לא.
מכבי תל אביב של העונה מזכירה עד כה עוגה לא אפויה, כזאת שעשויה משחקנים טובים: ותיקים וחדשים, מאמן מנוסה שמחובר למועדון, צוות מקצועי והנהלה יציבה אבל היא עוד לה נאפתה מספיק לכדי קבוצה אחת שלמה, והמאזן שלה ביורוליג בהתאם (שלושה ניצחונות לעומת שבעה הפסדים). הצהובים מקבלים מכות בדרך: שחקנים מרכזיים סוחבים פציעות, הם לא יודעים לגמור משחקים ומפסידים כאלו שצמודים, יש מתח באוויר שהתבטא השבוע גם נגד הפועל חיפה בליגה כשסנדי כהן התעצבן על יאניס במהלך המשחק (השחקן הושעה זמנית), וגם כש-ווילבקין היה מתוסכל ונסער לאחר ההפסד לולנסיה. עוד לפני המקרים האלו, במשחק מול ראשון לציון ראינו פסק זמן “רותח” של יאניס והרחקה של דורסי. מצד שני יש גם רגעים מנחמים: מכבי טרם הפסידה בזירות המקומיות, הם נתנו הצגה מול ז’לגיריס שהתחילה מצוין את העונה וקיבלה השבוע שני מרכיבים מאוד חשובים בדמותם של ג’ון דיברתולומאו ועומרי כספי.
לאורך הרבה ראיונות העונה, המאמן היווני של מכבי דאג להסביר ולהבהיר כמה החיסרון של הסגל שלו הוא משמעותי, לפעמים הוא גם השתמש בזה כתירוץ. עכשיו, סמוך למחזור האחד עשר ביורוליג מול אולימפיה ארמאני מילאנו (חמישי, 21:00) ג’ונדי צפוי לשחק אבל עם כספי “עוד לא לוקחים סיכונים”, לדבריו של יאניס במסיבת העיתונאים לקראת המשחק. ייתכן ובאמת נראה שינוי משמעותי ומידי עם החזרה של דיברתולומאו לפרקט. הגארד אמור להוריד את העומס בהובלת הכדור וניהול המשחק. למרות יכולת אישית לא רעה עד כה של ווילבקין, דורסי, בראיינט וג’ונס, אפשר לראות במשחק ההתקפי של מכבי קושי בסידור התרגילים הקבוצתיים ויצירתם. כמובן שכשמדברים על דיברתולומאו, ישר מדברים על הגנה והלחץ שהוא מפעיל על היריבים. מכבי מאבדת כדורים ביחס של יותר מפי שתיים לעומת אסיטסים שהיא מחלקת, ותקווה שהחזרה של ג’ונדי מול מילאנו, ובהמשך של כספי וזוסמן, תהפוך את הנתון הזה לחיובי.
המועדון האיטלקי פתח את העונה ביורוליג עם מאזן של ארבעה ניצחונות לעומת שלושה הפסדים. לצד שלושה משחקי השלמה שנדחו בעקבות הקורונה, מחזורים 11-17 זימנו לה מראש שישה משחקים מתוך שבעה מול קבוצות שסיימו בשמינייה הראשונה בעונה שעברה (עד עצירת הליגה). עם אטורה מסינה כמאמן וסגל שחקנים שכולל את סרחיו רודריגס, לואיג’י דטומה, מלקולם דלייני, מייקל רול, זק ליידי, קייל הינס, ולדימיר מיצוב ושבון שילדס – פחות מהעפלה לשלב ההצלבה במפעל האירופי יהיה כישלון.
לשתי הקבוצות יש היסטוריית מפגשים מכובדת לאורך השנים בגביע אירופה לאלופות לדורותיו. המפגש הקרוב יהיה הפעם ה-35 שמכבי ומילאנו יפגשו, כאשר הישראלים מחזיקים בשמונה עשר ניצחונות והאיטלקים בשישה עשר, כולל פעמיים בגמר המפעל. מאז הקמת היורוליג בשנת 2000, בכול תשעת המשחקים ביד אליהו, מכבי יצאה כשידה על העליונה. ההפסד הביתי האחרון של הצהובים למילאנו היה בבית הגמר בעונת 1987/88, בה זכו האיטלקים בגביע לאחר ניצחון על מכבי בגמר. המפגש הכי זכור בשנים האחרונות היה בסדרת הטוב מחמישה משחקים בשלב רבע הגמר בעונת 2013/14 וידוע בשם “נס מילאנו הראשון”. המשחק הראשון באיטליה היה ברוב חלקיו בשליטה מוחלטת של מילאנו. דקה וחצי לסוף כשהיא בפיגור 84-74 מכבי תל אביב פתחה מבערים ואת מחולל הניסים שלה. גם יתרון של חמש נקודות, שלושים שניות לסיום וזריקת עונשין בשוויון 87, כשנותרה פחות משנייה למשחק לא עזרו למילאנו לעלות ל-1-0 בסדרה ומכבי ניצחה בהארכה, בדרך ל-3-1 בסיכום והעפלה לפיינל פור שנערך במילאנו. “נס מילאנו השני” היה בשלב חצי הגמר מול צסק”א כשמכבי מוחקת פיגור 4 נקודות ב-19 שניות. למה זה מוזכר? כי המאמן של הרוסים היה אטורה מסינה, שכאמור, מאמן את האיטלקים כיום.
מכבי תל אביב לא יכולה להרשות לעצמה הפסד נוסף ביורוליג, במיוחד לא בבית. אמנם המשחקים הם עדיין ללא קהל, וחזרתם תהווה סוג של הדובדבן שבקצפת אבל הצהובים חייבים לייצר רצף ניצחונות ראשון העונה במפעל ושניצחון לא יהיה כקפריזה שחולפת במהרה. הצהובים יהיו צריכים לשמור על החום הנכון במהלך המשחק ולא לאבד את הראש, להיות “on fire” מהשנייה הראשונה ועד לשריקת הסיום – ככה הם יוכלו למצוא את המתכון לניצחון שיכול להמתיק במעט את האווירה, לפחות כמו העוגה האיטלקית “טורטה קפרזה”. במידה ומכבי תמשיך עם שלושים אחוזי הצלחה ביורוליג היא תצטרך נס כדי להעפיל שלב, ומה יותר טוב מנס ליד העוגה?
(הכתוב בפסקה הראשונה הוא בלשון זכר, אבל מכוון לשני המינים).
0 תגובות