מכבי התכוננה לקלאסיקו כאל משחק יורוליג: נדב ידי זהב, הטור של זילברשטיין

אפר 14, 2021 | כדורסל, ליגה

על ידי Moshe Halickman

TJ Cline & Scottie Wilbekin – Photo Credit: Dov Halickman

סופר קלאסיקו?

ברשותכם, נתחיל במספרים, ואלו כידוע אף פעם לא משקרים:
אחוזים ל-2: מכבי ת״א 58% מול 48% לאלו מירושלים
אחוזים ל-3: 48% למכבי מול 32% לירושלים
זריקות עונשין: 26-12 למכבי

בשבוע שעבר דיברנו על ההיבט המנטלי שלאחר סיום קמפיין אירופאי בכלל ועונת היורוליג עבור מכבי בפרט. מהבחינה הזו לוח המשחקים שזימן למכבי ת״א משחק בירושלים עשה את העבודה. עובדה ידועה היא שמכבי ת״א מכינה עצמה למשחקים נגד יריבתה המושבעת כאל משחק יורוליג וכפועל יוצא הגיעה למשחק אגרסיבית מאוד, נחושה, כשמצד אחד הקו האחורי שלה עושה עבודה מצוינת בהגנה האישית על הגארדים של היריבה באחד על אחד ובשבירת מצבי הפיק אנד רול של ירושלים באגרסיביות ומצד שני סגירת הצבע בעזרות מתוזמנות שמנעו מירושלים אחוזים סבירים לשתי נקודות. בהתקפה מכבי ניצלה את היעדרה של עמדה 5 (למעט זלמנסון) בירושלים והלכה הרבה לז׳יז׳יץ׳, ידעה להתקיף את החולשות ההגנתיות של ירושלים ועל סקוטי ווילבקין שפוגש את היריבה הגדולה כל מילה מיותרת.

Ante Zizic – Photo Credit: Dov Halickman

מהצד השני ירושלים שלאחר חילופי המאמנים ניסתה לחזור בהתקפה לסגנון המשחק שבצלמו נבנתה הקבוצה – מצבי פיק אנד רול בכלל ומצבי היי פיק אנד רול כשהגבוה השני בגב ההגנה וזאת כדי לנצל את היתרונות של גבוהי ירושלים ב-short roll אם זה במצבי 1:1 עם הפנים לסל או ביכולת קבלת ההחלטות המצוינת שלהם במצבים אלו. התזמונים, הקצב, הריווח והניואנסים הקטנים לא שם עדיין, אבל זה דבר שעם זמן אימון ילך וישתפר בשבועות הקרובים.

Su Braimoh – Photo Credit: Dov Halickman

השיפור המיידי יהיה חייב לבוא בצד השני. אמנם, ירושלים בשנים האחרונות הייתה קבוצה בעלת אוריינטציה התקפית מובהקת וכזו שמשחקת בקצב גבוה וחיה המון ממשחק ריצה, אבל גם כזו בעלת זהות הגנתית שנהגה להשתמש במשך דקות רבות בהרכבים גבוהים ואתלטים, שביצעה המון חילופים אוטומטיים תוך ניצול היכולת של בריימו ותומאס לשמור על קרוב ל-5 עמדות ותהיה חייבת להמציא זהות כזו מחדש ומהר כי חזרה לסגנון המשחק הקודם בהתקפה לא יספיקו לה לניצחונות ו-2 המשחקים לתום הסיבוב השני (חולון וגלבוע) קריטיים להמשך.

Joe Ragland & Tyrus McGee – Photo Credit: Basket.co.il

ניפגש בחצי גמר הפלייאוף?

ניחוחות של פלייאוף עלו מהיכל הטוטו בחולון. משחק פיזי מאוד, אגרסיבי וטקטי מאוד כיאה לשתיים מהקבוצות הטובות בליגה. אילת היא קבוצת התקפה טובה מאוד… עד שהיא נתקלת בחולון שמציבה לה מצ׳אפים קשים בדמותם של ג׳ונסון וורקמן מגובים במגי ובורדיון כשגם בצד השני לאילת שומרים מצויינים כבראון ופראת׳ר שנעזרים בנוכחות של ניבו בצבע שמקשים על חולון.

Josh Nebo – Photo Credit: Basket.co.il

נתחיל עם המנצחת: הגנתית באה חולון לעצור את שני השחקנים (והאלמנטים) המרכזיים של אילת: את ג׳ו רגלנד ובעיקר משחק הפיק אנד רול שלו עם ג׳וש ניבו היא ניסתה לעצור ע״י דאבל אפים בחלקו הראשון של המשחק וחילופים אגרסיביים בחלקו השני, דבר שמנע מרגלנד להפעיל את ניבו בחיתוכים. את פראת׳ר ומצבי ה-1:1 היא עצרה ע״י כריס ג׳ונסון שעשה עבודה נפלאה במניעת הכדור וע״י ציפוף הצבע כך שבכל פעם שניסה לחדור הוא נתקל בלפחות 3-4 גופיות צהובות. עזרה לחולון הירידה הנפלאה שלה להגנה שלקחה מאילת את משחק הריצה בה רגלנד ופראת׳ר מצויינים.

Chris Johnson – Photo Credit: Basket.co.il

בהתקפה, חולון כהרגלה בקודש התקיפה שוב ושוב את שחקני המטרה של היריבה אם זה כדי לעייף/ להכניס לבעיית עבירות את רגלנד דבר שהשתלם לה מאוד עם העבירה החמישית שלו 8 דקות לסיום המשחק (שיחק רק 22 דקות סה״כ) ואם זה להתקיף את הרגליים של שולדבראנד כדי לייצר יתרונות.

Casey Prather – Photo Credit: Basket.co.il

מהצד השני, אריאל בית הלחמי הפיק את הלקחים מהמפגשים הקודמים. הגנתית, שחקני אילת שמרו מצויין ברמת האחד על אחד, היו אגרסיביים מאוד על שני היוצרים העיקריים של חולון (מגי והאריס) והיו ממושמעים מאוד בדקות רבות בכל הנוגע למניעת הזריקות מ-3 של חולון. כשהמומנטום הפך שלילי או בעיית העבירות השפיעה הציגה אילת אזורית שעוברת לאישית שמנעה מחולון להיכנס לשטף שלה. התקפית, ניסתה אילת להתקיף את פניני במצבי פיק אנד רול בתחילת המשחק, ללכת למשחק הפיק אנד רול שלה עם ניבו ולייצר לפראת׳ר מצבי בידוד תוך כדי ההתקפה. כל עוד רגלנד היה במשחק, שלט בקצב והיה מקבל ההחלטות העיקרי שלה, היא הובילה, ב-2 הדקות בסוף הרבע השלישי בו אריאל הוציא אותו בשל 4 העבירות וכמובן כשיצא ב-5 היא חסרה אותו מאוד.

ועכשיו דמיינו את כל זה בסדרה של הטוב מ-3…

Coty Clarke – Photo Credit: Dov Halickman

בני קלארק הרצליה

את העונה של הרצליה עד כה ניתן לחלק ל-3: 0-7 בשבעת המשחקים הראשונים, 7-10 בעשרת הבאים ו-0-5 בחמשת האחרונים.

קצת מספרים: בתקופה בה ניצחה הרצליה 7-10 היא קלעה 91 נקודות למשחק ואילו בשני רצפי ההפסדים 81. בתקופת ההפסדים קלע קלארק בממוצע 12.6 נקודות למשחק ואילו בניצחונות 20.1 … אני חושב שהמסקנה ברורה מאליה.

Coty Clarke – Photo Credit: Basket.co.il

קלארק הוא אולי השחקן הדומיננטי והמשפיע על קבוצתו בליגה (משחק הכי הרבה דקות בליגה – 36.4 דקות למשחק, שני במדד 23.9, רביעי בנקודות 18.3) על אחת כמה וכמה מאז שינתה הרצליה את פניה ועברה לשחק עם 3 אמריקאים בעמדות 3-5 (קו קדמי דומיננטי של 5 שחקנים ביחד עם כדיר ולוין שחזר). קלארק יחד עם היידגר הם המוציאים לפועל העיקריים. כשאחד מהם נעצר ע״י היריבה, הרצליה משוועת למייצר נוסף, ולכן החתימה לדעתי גארד שיוכל להוריד קצת מנטל היצירה מהשניים ולתת לה אפשרויות נוספות להרכבים עם שלושה מייצרים בקו האחורי (עם קלארק כ-3) או עם ארבעה כאלו (כשזליקוביץ׳ ב-3 וקלארק ב-4). אני לא יודע לגבי עיתוי הגעתו של וויליאמס ואם הדברים שנרשמו לעיל רלוונטיים למשחק הקרוב… מה שאני כן יודע שהמשחק נגד הפועל ת״א זה סוג של משחק ״עונה״ .

חג עצמאות שמח ומאושר לכולם!!!

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. 

You have Successfully Subscribed!