המחזור הראשון של היורוליג סיפק כמה משחקים מעניינים מאוד – אחד מהם התרחש בויטוריה, כאשר באסקוניה המקומית הצליחה להפתיע את ריאל מדריד וניצחה אותה 76-63.
כמה נתונים מהמשחק הזה מלמדים אותנו על באסקוניה של השנה והיכולת שלה להפתיע ולהיות הסוס השחור של היורוליג. בכתבה הזו ננתח את הקבוצה המסקרנת שאיבנוביץ' בנה העונה ובפרט את החוזקות שלה, נקודות התורפה והגורמים שיאפשרו לה להפתיע ואולי אפילו להתברג בפלייאוף.
ראשית, נתחיל בקיץ: באסקוניה עשתה כמה שינויים מעניינים מאוד בסגל שלה, שהמרכזי ביניהם הוא עזיבתו של טורניקה שאנגליה. הגיאורגי, שעבר לצסק"א מוסקבה, הפך בארבע השנים האחרונות בהן שיחק בבאסקוניה לאחד השחקנים הטובים ביורוליג וזכה איתם באליפות המפתיעה בעונה האחרונה. באסקוניה התבססה על שאנגליה בצורה כמעט מוחלטת – הוא שיחק כ-30 דקות בממוצע למשחק (שני ביורוליג) וקלע כ-16 נק' מדי ערב. יחד עם שאנגליה עזבו את הקבוצה הסנטר מייקל אריק, שלמרות שהיה הסנטר הפותח בעונה האחרונה לא סיפק תרומה משמעותית בצבע כפי שציפו ממנו, והפורוורד שאבון שילדס שחווה ירידה מסוימת ביכולת בעונה שעברה.
הסגל שדושקו איבנוביץ' הוותיק בנה מאוזן יותר, ובניגוד לשנים האחרונות – מתבסס התקפית דווקא על הגארדים. פיירה הנרי, לאחר עונה ראשונה טובה, יקבל את המושכות להוביל את הקבוצה – ולראייה הוא היה פנטסטי מול ריאל מדריד, עם 23 נק' ו-6 אסיסטים שהעניקו לו את תואר ה-MVP של המחזור הראשון. יחד איתו בקו האחורי ישחק זוראן דראגיץ' (אחיו הצעיר של כוכב מיאמי היט) ומהספסל לוקה וילדוזה ינסה להמשיך בגרף השיפור שלו ולהפוך לרכז הארגנטינאי המוביל הבא בליגה הספרדית. לעמדת הקלע איבנוביץ' הביא את רוקאס גידראיטיס, שמגיע לאחר עונת פריצה באלבה ברלין בה קלע ב-40% מחוץ לקשת.
אולם השחקן המסקרן ביותר שהגיע בקיץ הוא אלק פטרס. פטרס בשנתיים האחרונות היה שחקן רוטציה שמשחק כ-10-15 דקות בערב, תחילה בצסק"א ובעונה האחרונה באנאדולו אפס. הוא קלעי אדיר – בשתי הקבוצות קלע ביורוליג במעל 40% מהשלוש, אולם תרומתו בצבע הייתה דלה יחסית. איבנוביץ' נותן לו את המושכות למלא את מקומו של שאנגליה כשחקן חמישייה, ובינתיים הוא מספק את הסחורה בליגה הספרדית וביורוליג, כאשר מול ריאל מדריד היו לו 18 נק' ו-6 כדורים חוזרים.
אם כך, נראה שבאסקוניה השנה משנה את סגנון המשחק שלה – מקבוצה שבעיקר משחקת על כוכב אחד, שיבצע מהלכי אחד על אחד בצבע ויזרוק מכל מצד, נראה קבוצה שמשחקת בצורה יותר קבוצתית, זורקת הרבה מחוץ לקשת ומתבססת על חטיפות ויציאה למתפרצות – שחקני הקו האחורי שלהם (בעיקר הנרי) הם חוטפים מעולים, וחלק גדול משחקני הקו הקדמי זריזים ויכולים לרוץ לאורך המגרש במהירות.
את החמישייה של באסקוניה משלים שחקן חדש נוסף – טוניה ג'קירי, הסנטר הניגרי ששיחק בעונה שעברה בוילרבאן. בעונה האחרונה הוא היה שני ביורוליג בכדורים חוזרים (כ-7.5 למשחק), ומהספסל מחכים להחליפו אילמאנה דיוף, אתלט גדול שגם יכול לקלוע מבחוץ ולרווח את המשחק, ויוסופה פול (2.23) שהוביל את היורוליג בריבאונדים לדקה בעונה האחרונה. עם שלושה סנטרים מעל 2.10 מטרים, איבנוביץ' יכול להיות בטוח שגם השנה, כמו בעונה שעברה, באסקוניה תהיה אחת מקבוצות הריבאונד הטובות ביורוליג.
יחד עם זאת, ישנן כמה בעיות מהותיות בסגל של באסקוניה. ראשית, חוסר הניסיון של שחקני הספסל.
באסקוניה היא אחת הקבוצות הצעירות ביורוליג, והיא סובלת מקו אחורי קצר מאוד – מלבד דראגיץ', וילדוזה והנרי, כל שאר השחקנים הם מתחת לגיל 22 – סדקרסקיס הליטאי, קורוקס הלטבי וסנדר ראיסטה האסטוני. שלושת השחקנים הבולטים מוכשרים אמנם, אך חסרי ניסיון, ואיבנוביץ' יצטרך לתת להם דקות רבות בליגה הספרדית כדי לחלק את העומס ולהכין אותם להמשך העונה ביורוליג. יחד עם זאת, אם אף אחד מהם לא יראה שהוא יכול לתת דקות טובות ביורוליג ולעזור לה במאבק על מקום בפלייאוף, באסקוניה תהיה חייבת להחתים שחקן נוסף לקו האחורי במקום הרכז האמריקאי קרינגטון, שהוחתם בקיץ ושוחרר למונאקו עוד לפני המשחק הראשון.
בנוסף, פולונרה האיטלקי שיחליף בקו הקדמי את פטרס מהספסל יצטרך לעשות גם הוא התקדמות ובעיקר לשפר את הקליעה שלו מחוץ לקשת (22% בעונה שעברה ביורוליג).
היתרון המשמעותי של באסקוניה הוא במנטליות שאיבנוביץ' הצליח להכניס לקבוצה. באסקוניה סיימה בעונה האחרונה במקום ה-8 בליגה הספרדית, ולמרות זאת הצליחה לעלות לפיינל פור ולזכות באליפות מרשימה. ניצנים של האופי הזה ניכרו גם במשחק מול ריאל מדריד – כאשר היא ניצחה את הרבע האחרון בהפרש של 10 נקודות ולא אפשרה לריאל מדריד לחזור למשחק. כאשר אין כוכב גדול כמו שאנגליה בסגל, כל שחקן בקבוצה נותן מעצמו יותר; זה ניכר גם בהגנה הקשוחה שהיא הציגה וגם במשחק ההתקפה הקבוצתי. גם השארת רוב שחקני הסגל מהעונה שעברה הוא דבר חשוב שמאפשר לקבוצה להיראות מחוברת כבר מההתחלה, ויחד עם החיזוק הטוב שנעשה בקיץ – שכולו מורכב משחקנים ששיחקו ביורוליג בעונה האחרונה, לא פלא שהיא פתחה את הליגה עם שלושה ניצחונות רצופים, נוסף על הניצחון המרשים מול ריאל בשישי.
במחזורים הקרובים ביורוליג באסקוניה תשחק מול הכוכב האדום, זניט, חימקי מוסקבה ואלבה ברלין. אם היא תגיע למחזור השישי מול ברצלונה, אותה היא ניצחה בגמר הליגה הספרדית בעונה שעברה, כשהיא במאזן חיובי – הקבוצות הטובות ביורוליג כבר לא יסתכלו על החבורה של איבנוביץ' כאל אנדרדוג מוחלט – אלא כאל קבוצה קשוחה בשני צידי המגרש שלא פשוט בכלל לנצח אותה.
איתי אורן סטודנט לפסיכולוגיה ופילוסופיה, עיתונאי מתחיל, חובב ספורט מושבע שעוד לא מצא את הקבוצה שלו.
0 תגובות