“מאמן פנטסטי”: מי אתה מאוריציו בוסקאליה?

יול 15, 2021 | כדורסל, ליגה

על ידי Joshua Halickman

מאוריציו בוסקאליה, המאמן החדש של הפועל חולון, כבר התחיל לעבוד. כדי להבין טוב יותר מי יעמוד על הקווים בהיכל טוטו במקומו של סטפאנוס דדאס, פנינו לשחקנים ששיחקו תחת בוסקאליה וגם למספר עיתונאים איטלקים שסיקרו אותו מקרוב.

מיודענו ג’וש אוונס, ששיחק תחת בוסקאליה בטרנטו האיטלקית בעונת 2014/15, חיבב מאוד את המאמן האיטלקי. “מאוריציו הוא מאמן פנטסטי שדורש הגנה ואינטנסיביות. יש לו את האנרגיה שלו שהיא מאוד מידבקת בתוך הקבוצה. הוא עושה עבודה מעולה בלכנס קבוצות יחד. הוא מתקשר טוב, מה שמאפשר לו ליצור סביבה חדורת מטרה שבה הציפיות והסטנדרטים ברורים לכולם. אני חושב שאלו חלק מהתכונות הכי חשובות של מאמן”.

הגארד טיילר קלינוסקי, ששיחק במהלך העונה החולפת תחת בוסקאליה בברשיה, זוכר את המאמן לטובה. “באמת נהניתי לשחק עבור מאוריציו. הוא מאמן שמביא הרבה אנרגיה לקבוצה. יש לו פוקוס טוב על ההגנה שזה להביא אנרגיות ולגרום לקבוצה השנייה להיות מודאגת. הוא היה אדם שמאוד קל לדבר איתו וסייע להוציא את המיטב מהשחקנים שלו. למדתי ממנו הרבה ואני מאחל לו את הטוב ביותר בישראל”.

ה”ספורטס רבי” גם שוחח עם שלושה מומחים של הכדורסל האיטלקי: פדריקו ג’איבוטי מ”באסקט יוניברסו”, אלסנדרו מאג’י מ”ספורטאנדו” ו”ריל אולימפיה מילאנו”, בנוסף לדוידה פונאג’אלי מ”יורוספורט.איט” ו”באסקט קפה.קום”. המומחים התייחסו למאמן שעוזב לראשונה לליגה מקומית שנמצאת מחוץ למדינתו.


איזה סוג מאמן הוא ובאיזה סגנון הוא אוהב לשחק?
פדריקו ג’איבוטי: “הוא מאמן נבון עם מנטאליות גמישה: אפילו אם הוא מחשיב באופן קבוע את ההגנה ואת הלכידות הקבוצתית בתור המנטרות המנצחות שלו, אין לו דרך ספציפית שבה הוא משחק. הוא רק עושה את הטוב ביותר (בשיתוף פעולה חזק עם הצוות הטכני שלו) כדי לגרום לשחקנים שלו להתמודד מול כל יריבה בצורה ראויה”.

אלסנדרו מאג’י: “סטייל מסינה. הגנה קשוחה וצמודה ליריבה, לשחק מאוד קשוח בלי סנטר. הוא מעדיף סנטר בגודל קטן (דסטין הוגו) כדי לבצע תמיד חילופים בהגנה”.

דוידה פונאג’אלי: “מאוריציו בוסקאליה הוא מאמן עם מוסר עבודה מצוין, שעבר הרבה חוויות מאז שהוא היה צעיר (הוא החל לאמן כשהוא היה בן 18) ובליגות איטלקיות נמוכות (בין הקבוצות שהוא אימן – פרוג’יה ומסטרה), ושכבש את הסטטוס שיש לו דרך התוצאות שלו לאורך השנים. בתור אדם הוא רגוע, צנוע ונחמד, והוא מאמן מאוד ידעני מנקודת מבט טכנית. כפי שניתן לראות לעיל בטרנטו, המשחק שלו מבוסס על מהירות מבוקרת, על הגנה סולידית, והקבוצות שלו עושות הכי טוב עם הרכב נמוך ותפקידים גמישים, בלי ביג מנים אמיתיים אבל עם שחקנים אתלטיים וניידים שגם מסוגלים להגן מול הגארדים; בזמן שבהתקפה, הוא עוזב את הילדים שלו חופשיים כדי ליצור”.

Maurizio Buscaglia – Photo Credit: EuroCup


איך הוא מתנהל עם השחקנים שלו?
ג’איבוטי: “הוא מאמן שרוצה להוציא את המיטב מכל שחקן, לא רק בתור ספורטאים שהם כדורסלנים אלא גם בתור בני אדם: הוא מנסה להבין את העליות והמורדות של השחקנים שלו ואיך צורת המחשבה שלהם יכולה להזיז את חדר ההלבשה”.

מאג’י: “יש לו אופי נורמלי. מקצוען. אין חיבור ספציפי”.

פונאג’אלי: “אני מאמין שעבור האדם שהוא, הוא מצליח לבנות מערכת יחסים חשובה עם השחקנים שלו באופן שמבוסס על כבוד הדדי ואמון. הוא מאמן שלא צריך לצעוק או להרים את הקול שלו, ושמסתמך במידה רבה על האישיות של השחקנים שלו על הפרקט. תחת המנהיגות שלו צמחו שחקנים כמו דומיניק סוטון, ארון קראפט, דוסטין הוגו ושאבון שילדס, ששיחק תפקיד מוביל באולימפיה מילאנו ביורוליג בעונה שעברה”.

Maurizio Buscaglia – Photo Credit: EuroCup


למה הוא כל כך הצליח עם טרנטו והיה שם במשך עשור?
ג’איבוטי: “בזמנו היה פרויקט בסיסי וסולידי שבו בוסקאליה וכל חברי המועדון (מההנהלה אל הצוות הטכני) התקדמו באותו אורך גל, לא רק בבחירה של השחקנים, אלא גם בשיתוף הערכים, התשוקה לספורט והשאיפות. ההצלחה של טרנטו לאורך השנים הועילה לא רק לקבוצה ולאוהדים, אלא גם לכל האזור”.

מאג’י: “הוא הגיע מהליגות הנמוכות יותר, הוא לא שחקן עבר. בטרנטו הוא פגש את סלבטורה טראינוטי, שהוא עכשיו גם המנהל הספורטיבי של הנבחרת האיטלקית, והם בנו קבוצה טובה. המועדון בחר במשך השנים שחקנים איטלקים טובים, (דוידה פסקולו, טוטו פוראיי, דייגו פלקדורי) ושחקנים אמריקאים רעבים ומאוד קשוחים (דומיניק סאטון, דסטין הוגו, שאבון שילדס), ובנה קבוצת הגנה סולידית. משהו מסקרן: הוא תמיד פתח בצורה רעה, לא העפיל לגביע האיטלקי, כשהוא יכול היה לסיים בצורה גדולה הוא הפסיד שני גמרים באיטליה: נגד ונציה בעקבות הפציעה של דומיניק סאטון ונגד מילאנו בגלל החסימה האגדית של אנדרו גאודלוק על דומיניק סאטון. מה שקרה נגד אולימפיה מילאנו היה רגע מדהים. הם קראו לזה ‘החסימה’ (על שם הזריקה של קרטיס ג’רלס נגד סיינה ב-2014) או ‘אנדרו גאודבלוק'”.

פונאג’אלי: “בטרנטו הוא הכין יצירת מופת, כשהוא לקח את המועדון מהליגה השלישית לליגה הראשונה, הגיע לשני גמרים איטלקים (2017 ו-2018) ולחצי גמר היורוקאפ (2016)! בסביבה הזאת בוסקאליה היה מסוגל לעבוד בדרך רגועה בלי יותר מדי לחץ, והוא בנה קבוצות מאוד תחרותיות צעד אחרי צעד, כשהיו לו שחקני מפתח כמו הרכז טוטו פוראיי. בטרנטו הוא ידע איך לגרום לשחקנים שנבחרו על ידי המנהל הספורטיבי סלבטורה טראינוטי להופיע בשיאם ול’אקווילה (טרנטו) הפכה למודל בכדורסל האיטלקי בגלל שבכל שנה, בזמן שאיבדה את השחקנים הטובים ביותר שלה, היא הצליחה להישאר בטופ. זה אומר הרבה על העבודה המעולה שנעשתה על ידי בוסקאליה, אחד שלא אוהב את אור הזרקורים יותר מדי אלא מעדיף לדבר על עצמו דרך התוצאות של הקבוצות שלו”.

Maurizio Buscaglia – Photo Credit: EuroCup


מה לא עבד בשתי התחנות האחרונות שלו?
ג’איבוטי: “רג’יו אמיליה הייתה הקבוצה הראשונה אחרי הפרידה מטרנטו, אז זה לא תמד קל להצליח כשאתה מוצא את עצמך בסביבה חדשה לגמרי וזה גם לא היה שונה עבורו: אחרי התחלה טובה, לקבוצה היה רצף יותר שלילי מאשר חיובי וזה גרם למועדון לסיים את החוזה. בברשיה, הוא הגיע ברגע מדאיג והמטרה שלו הייתה לעלות מקומות בטבלה עם קבוצה שבכלל לא עבדה בצורה הכי טובה: במשך רוב הדרך שלו הוא הצליח במשימה, ועם זאת חוסר היציבות בחלק האחרון של העונה (שהתבלט ב-7 הפסדים ב-9 המשחקים האחרונים) שם את הקביעות של ברשיה בליגה האיטלקית הבכירה בסיכון גבוה”.

מאג’י: “מה שקרה ברג’יו אמיליה היה מוזר. פתיחה רעה, אחרי הקורונה. היה שינוי בעלים במועדון. בברשיה הוא החליף את וינצ’נזו אספוזיטו. קבוצה רעה, הוא החליף איזה שחקן בשוק. הוא עשה טעויות בבחירות שלו בשוק”.

פונאג’אלי: “אני חושב שבשתי העונות האחרונות בוסקאליה התקשה הן בגלל המורכבויות של המועדונים שאליהם הוא הלך והן בגלל התנאים. ברג’יו אמיליה היו הרבה עליות ומורדות, לאחר מכן העונה עצרה בגלל המגפה, בעלים חדש הגיע והוחלט לשחרר אותו למרות שהיה לו חוזה. מהצד השני, אל ברשיה הוא הגיע ברגע קשה (4 ניצחונות ו-12 הפסדים לפני שהוא הגיע לברשיה), הוא הצליח לבנות תוצאות טובות בהתחלה, אבל אז שחקנים הוחלפו, הרבה הפסדים קרו ובסיום העונה המועדון החליט שלא להשאיר אותו. אני חושב שבוסקאליה הוא מאמן טוב מאוד אבל הוא צריך מעט זמן כדי ליישם את הרעיונות שלו ואולי גם לא הרבה לחץ: אחרי כל כך הרבה שנים באותו מועדון בסוג של ‘אזור נוחות’, זה לא קל לחזור על עצמו במקום אחר”.

Maurizio Buscaglia – Photo Credit: EuroCup


איך לדעתך הוא יהיה בתור מאמן קבוצה בפעם הראשונה מחוץ לאיטליה?
ג’איבוטי: “גם כאן זו תהיה לגמרי חוויה ראשונה: בוודאות הוא לא ישנה את הפילוסופיה שלו בצד של האימון וגם ביחסים עם השחקנים, אבל הוא יצטרך להיות טוב בלהבין במהירות איך לשמור על סטנדרטים גבוהים בליגת ווינר. מעבר לכך, זה יהיה חשוב עבור המועדון שתהיה את הסבלנות הדרושה, הספייס והזמן כדי לתת לו לאמן: בקצרה, הוא גרר את הולנד אל אליפות אירופה, אז למה לא לתת לו לעשות? יתרה מכך, הוא די רגוע עם התקשורת, בכל פעם הוא מנסה לנתח את המשחק לא רק עבור הסטטיסטיקה אלא בשביל ההשפעה והמנטאליות של הקבוצה שלו. אין לו שום בעיה לענות”.

מאג’י: “זאת לא תהיה בעיה עבורו. הוא המאמן הראשי של נבחרת הולנד”.

פונאג’אלי: “אני מאחל לו להצליח ואני מאמין שיש לו את היכולות הדרושות ואת הניסיון כדי להשיג תוצאות טובות. זה נכון שהוא מעולם לא אימן מועדון מחוץ לאיטליה אבל בוסקאליה מתגאה בחוויות חשובות בחו”ל, הן בתור מאמן טרנטו כשהקבוצה שיחקה ביורוקאפ והן בתור מאמן נבחרת הולנד. בפחות משנתיים המאמן האיטלקי הצליח להביא את נבחרת האורנג’ בחזרה ליורובאסקט בפעם השנייה ב-30 השנים האחרונות. זה גם חייב להיזכר שלבוסקאליה הייתה התנסות בארצות הברית בקיץ 2016 כשהוא היה בצוות האימון של הברוקלין נטס בליגת הקיץ בלאס וגאס”.

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. 

You have Successfully Subscribed!