באדיבות מכבי תל אביב
מכבי תל אביב החזירה את דייויד בלאט בתור יושב ראש הוועדה המקצועית ויועץ חיצוני למועדון. המאמן האגדי, שהוביל את הצהובים לזכיה השישית באליפות אירופה והיה גורם חשוב בשלוש הזכיות שקדמו לה, יעבוד בשיתוף פעולה עם הצוות המקצועי ויתרום מניסיונו העשיר וקשריו בענף.
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
מלבד בלאט, הוועדה המקצועית תכלול את בעלי התפקידים הבאים: מאמן הקבוצה, המנהל הספורטיבי וצוות הסקאוטינג. הוועדה תעניק מעטפת מקצועית למאמן מכבי, שימשיך להיות הסמכות המקצועית המכריעה, וכן תדווח, תחווה דעתה ותמליץ לבעלים על שורה של נושאים מקצועיים.
"אני מאוד שמח ומאושר לחזור למכבי תל אביב", אמר דייויד בלאט לאתר הרשמי של המועדון. "אני שמח להצטרף לניקולה וויצ'יץ', אבי אבן ולכל שאר הצוות המקצועי ומחכה בכליון עיניים להתחיל לעבוד, למרות שכבר התחלנו, להגדיר ולהביא שחקנים ואנשים שיעזרו למכבי לחזור למקום בו היא צריכה להיות".
"אני חושב שעשינו צעד גדול מאוד בהבאתו של דייויד בלאט בחזרה למועדון בתפקיד יושב ראש הוועדה המקצועית", הסביר יושב ראש המועדון שמעון מזרחי. "דייויד מכיר את מכבי תל אביב לא מהיום, זכה איתה ב-2014 באליפות אירופה במילאנו, היה מאמן ב-NBA. הוא זכה בתארים רבים, היה מאמן נבחרת רוסיה והגיע איתה לתארים רבים. הוא מכיר שחקנים, מכיר את המבנים של קבוצות ביורוליג כי גם אימן קבוצות ביורוליג. אני חושב שהתרומה שלו תהיה גדולה מאוד. הוא יעבוד ביחד עם כל הצוות המקצועי ויוביל אותנו להצלחות רבות. הוא חוזר הביתה".
דייויד בלאט (63), שקטף כעוזרו של פיני גרשון גם ארבע אליפויות וארבעה גביעים, זכה עם מכבי כמאמן ראשי גם בחמש אליפויות, חמישה גביעי מדינה, אליפות הליגה האדריאטית והוכתר ארבע פעמים כמאמן השנה בליגה. בין שלל תפקידיו והישגיו גם זכייה באליפות אירופה ובמדליית הארד האולימפית והיבשתית עם נבחרת רוסיה, הדרכת קליבלנד קבאלירס לגמר ה-NBA ולמאזן הטוב ביותר בליגה בעונה העוקבת, זכיה ביורוקאפ עם דרושפאקה (בה שיחקו סקוטי ווילבקין ואנטה ז'יז'יץ'), זכיה ביורוצ'אלנג' וכן אליפות וגביע באיטליה.
בזירת המועדונים אימן בלאט גם את דינמו סנט פטרסבורג, בנטון טרוויזו, אפס פילזן, דינמו מוסקבה, אריס סלוניקי ואולימפיאקוס. בדצמבר 2019 הודיע על פרישה מאימון ולאחר מכן התמנה ליועץ מקצועי של ניו יורק ניקס ויועץ מיוחד לנבחרת קנדה. בפעילות שנערכה בקרב אוהדי מכבי באינסטגרם בעונה החולפת, נבחר דייויד בלאט על ידי הגולשים למאמן הטוב במועדון בכל הזמנים.
דייויד בלאט נולד בפרבר של בוסטון ב-22 במאי 1959, החל לשחק בנעוריו והפך לרכז במכללת פרינסטון היוקרתית, שם עשה תואר בספרות אנגלית. ב-1981 הגיע עם נבחרת ארצות הברית למשחקי המכביה ולאחר הזכיה במדליית הזהב עשה עליה. הוא שיחק במדי מכבי חיפה, הפועל ירושלים, אליצור נתניה, הפועל גליל עליון, עירוני נהריה ומכבי חדרה וגם כשחקן פעיל בלט כבעל אינטליגנציית משחק מיוחדת. ב-1993 פרש עקב פציעה והחל בקריירת האימון שלו באופן מלא.
0 תגובות