עונת 2021/22 בליגת העל עומדת בפני סיום, כשכבר הערב (חמישי, 20:45) בהיכל טוטו בהחלט עשויה להיות מוכתרת האלופה, אם הפועל חולון תנצח בבית את בני הרצליה במשחק מספר 2 בסדרת גמר הפלייאוף של הליגה בזמן שהיא מחזיקה ביתרון 0:1 בסדרה. כעת, בחרנו באתר “ספורטס רבי” להציג בפניכם זווית אחרת לסיכום העונה הזאת, כשהבאנו את הדירוג של כל קבוצות הליגה לפי דקות המשחק שהן נתנו לשחקנים מתחת לגיל 20 אחרי שערכנו בדיקה בעזרת האתר של מנהלת הליגה. שימו לב: שחקנים שפתחו את העונה בגיל 19 ובמהלכה הפכו להיות בני 20 בהחלט נחשבים בדירוג. איזו קבוצה מובילה את הדירוג? מיהם השחקנים שקיבלו הכי הרבה דקות? ואיפה נמצאות הפיינליסטיות? הכל בפנים.
12. הפועל באר שבע – 0 (דקות)
תחת הקבוצה מבירת הנגב היה רשום רק שחקן אחד מתחת לגיל 20, רון ציפר, ששיחק במסגרת הכרטיס הכפול בא.ס אשקלון מהליגה הארצית ועוד לא שותף בליגה הבכירה. ועדיין, זה לא מחמיא במיוחד עבור באר שבע שהיא לא שיתפה אף שחקן מתחת לגיל 20. כבר בעונה הקרובה העניין של פיתוח הצעירים אמור להשתנות, כשתחת המאמן החדש ליאור ליובין הצפי הוא שציפר המוכשר יתחיל לשחק בזמן שההחתמה של רועי פריצקי (יהפוך להיות בן 20 במהלך הקיץ) מבטיחה רבות.
11. מכבי תל אביב – 4
לא רק שהאלופה היוצאת רשמה ללא ספק את אחת העונות הגרועות בתולדותיה, אלא שהיא גם לא באמת פיתחה ישראלים צעירים. עידו מנצ’ל קיבל 3 דקות ונדב ינקוביץ’ שיחק דקה אחת בתקופה שיאניס ספרופולוס עדיין עמד על הקווים.
10. בני הרצליה – 10
מחזיקת גביע המדינה והפיינליסטית בסדרת גמר הפלייאוף מקבלת מפעם לפעם ביקורות על המקום של הישראלים בקבוצה וביניהם הצעירים, כאשר הנתונים אכן מחזקים זאת. עידו פוגל שיחק 6 דקות בסך הכל ועומרי קופרמן 4 דקות, כשברור שכמו עם צעירים רבים הדקות הללו הגיעו בגארבג’ טיים.
9. עירוני נס ציונה – 17
הזכרנו מקודם את ליובין, ודבר אחד בטוח: לצד הכישלון הקבוצתי באי ההגעה לפלייאוף בעונה האחרונה עם נס ציונה, המאמן לא נתן הזדמנויות רבות לצעירים. להב אקרמן שיחק 12 דקות ויובל חנקין שיחק 5 דקות.
8. הפועל חולון – 21
גם הפיינליסטית שעשויה לזכות הערב באליפות לא פיתחה צעירים העונה. אופק פוגלמן קיבל 11 דקות, איתן ינאי 7 דקות ועידו רומי 3 דקות.
7. הפועל גלבוע/גליל – 31
שחקנים שנחשבים צעירים התפתחו העונה בגלבוע/גליל כמיטב המסורת, אך לא שחקנים מתחת לגיל 20. דניאל גואטה קיבל 31 דקות, רובן במשחקים שהפכו לגארבג’ טיים ארוך בסדרת רבע גמר הפלייאוף מול הפועל ירושלים.
6. הפועל חיפה – 35
קבוצה נוספת שנתנה דקות לצעירים בגארבג’ טיים. יותם שמול קיבל 13 דקות ונעם בן הרוש ועוז לביא קיבלו 11 דקות כל אחד.
5. הפועל אילת – 72
כאן אנחנו מתחילים לראות שיפור קטן. אריאל בית הלחמי התחיל לקדם במספר הזדמנויות את עידו הראל שקיבל 60 דקות בסך הכל, כאשר אור אשכנזי קיבל 12 דקות.
4. הפועל גליל עליון – 94
כמו גלבוע/גליל, גם גליל עליון פיתחה צעירים שהם כבר מעל גיל 20, ולזכותה היא גם התחילה לקדם שחקן מתחת לגיל הזה, רון כהן, שבעיקר לקראת סיום העונה קיבל הזדמנויות במהלך משחקים, כולל בפלייאוף בעקבות הרוטציה הקצרה שנבעה ממספר פציעות, ורשם בסך הכל 59 דקות. יובל לוין קיבל 26 דקות, יהל פלג 5 דקות ורועי קוז’יקרו 4 דקות.
3. הפועל תל אביב – 275
כעת אנו רואים קפיצה רצינית. דני פרנקו קיבל מדי פעם ביקורות על כך שבין השאר הוא לא משתף מספיק את לוטן אמסלם, אבל בשורה התחתונה הפורוורד קיבל 247 דקות שכללו לא מעט משחקים שבהם הוא היה חלק אינטגרלי מהקבוצה, כאשר גידי שיפר קיבל 14 דקות, אופק גול שותף במשך 11 דקות ומתן חכמו שיחק 3 דקות.
2. הפועל ירושלים – 483
ההחתמה הנוצצת של נועם דוברת במהלך העונה טרפה את הקלפים עבור ירושלים בכל הנוגע לשחקנים צעירים, כשהוא שיחק אצלה דקות מאוד משמעותיות, 452 בסך הכל, כולל בפלייאוף כמובן. איילון ששון שותף במשך 23 דקות ויובל שניידרמן קיבל 8 דקות לפני שהושאל למכבי ראשון לציון.
1. מכבי ראשון לציון – 550
תגידו מה שתגידו של מכבי ראשון לציון של עונת 2021/22, כולל המכירה מעוררת המחלוקת של דוברת, אבל לפחות בדבר אחד היורדת לליגה הלאומית הובילה את הטבלה, כשהיא נתנה הכי הרבה דקות לשחקנים מתחת לגיל 20. דוברת קיבל 247 דקות כקפטן עד שעזב ובכך הוא למעשה השחקן עם הכי הרבה דקות מתחת לגיל 20 (699 בסך הכל) כשלמרות הירידה ביכולתו בעקבות הפציעות מצבו עדיין הרבה יותר טוב משאר השחקנים בגילו, כאשר טל פלד קיבל 194 דקות, יובל שניידרמן שהושאל במהלך העונה מירושלים התחיל לקבל הזדמנויות אמיתיות וגם להחזיר על הפרקט בדרך ל-106 דקות ויובל וירניק שותף במשך 3 דקות.
0 תגובות