הפועל ירושלים פיטרה בחמישי בערב את אורן עמיאל לאחר פתיחת העונה הרעה של הקבוצה, ומינתה את המנהל הספורטיבי יותם הלפרין למאמן הזמני. כעת, הגיע הזמן לדרג את 8 המאמנים של ירושלים מאז שהיא עברה לשחק בהיכל פיס ארנה בתחילת עונת 2014/15, כשהעזיבה של מלחה בעצם הפכה אותה רשמית למועדון גדול בכדורסל הישראלי.
8. אורן עמיאל (2021)
אחרי עונת 2020/21 הכושלת שעברה ירושלים, היה נדמה שאין לאן לרדת ושהדברים אמורים להיראות הרבה יותר טוב בעונה החדשה. אלא שעמיאל שחתם לשנתיים בנה את הסגל באיטיות ונאלץ לבלוע צירופים של שחקנים שהוא לא רצה, מה שגרם לו להימנע מלהחמיא לשחקנים כמו אנתוני בנט גם אחרי שהם שיחקו טוב, כשהוא ענה על שאלות בקצרה ובקרירות. עמיאל העבר סדרות חינוך לשחקנים מנוסים כמו שון קילפטריק, לקח החלטות תמוהות כמו הבחירה באדם אריאל להוצאת כדור החוץ המכריע בהפסד למנרסה, ולשיאו הוא הגיע כשהכניס את בנט רק באמצע הרבע הרביעי בהפסד לסטאל אוסטרוב, תוך שהקבוצה מתפרעת מחוץ לקשת עם 43 שלשות (שיא בליגת האלופות במשחק ללא הארכה) כשרק 7 נכנסו פנימה (16.3%). תוסיפו לזה את פערי הרמות בקלאסיקו הישראלי, הבעיה בעמדת הרכז והדיווחים על מתיחות עם המנכ”ל גיא הראל, ותבינו למה הרומן הזה נגמר אחרי מעט יותר משלושה חודשים בלבד. עמיאל, שעבד במועדון בתור עוזר מאמן בעונת 2013/14, פשוט לא הצליח להסתגל ללחץ כשעמד בראש ירושלים אחרי שהצליח בנימבורק הצ’כית. מי שהיה בעבר מאמן העונה בליגת האלופות (2019/20) קרס בירושלים עם שלושה הפסדים מאכזבים שכללו כדורסל משעמם, כאשר הקבוצה בדרך הבטוחה להדחה מוקדמת מאירופה.
7. פוטיס קציקאריס (2017)
קשה מאוד לשחזר הצלחה, רק תשאלו את אנאדולו אפס של העונה הנוכחית. מי שחווה על בשרו את הדבר בהפועל ירושלים היה פוטיס קציקאריס. אחרי ההצלחה של הקבוצה בעונת 2016/17 עם סימונה פיאניג’אני בדמות זכייה באליפות והעפלה לחצי גמר היורוקאפ, כמעט כל דבר שקציקאריס היה עושה בעונת 2017/18 היה פחות טוב מקודמו בתפקיד. קרטיס ג’רלס נזרק מהר מאוד מהקבוצה בעקבות יחסים מתוחים עם קציקאריס, אך בסופו של דבר הבעיה הייתה על הקווים והמאמן שדווקא חתם לשלוש שנים הפך לראשון שמפוטר בתקופת אורי אלון. קציקאריס התקשה בעיקר ביורוקאפ, עם ארבעה הפסדים מתוך חמשת המשחקים הראשונים, כשהוא סיים את דרכו לאחר הפסד ביתי לגלאטסראיי שבו נזרק לעברו דלי פופקורן מהיציע.
6. דאיניוס אדומייטיס (2021)
אחרי העזיבה הפתאומית של המאמן עודד קטש לפנאתינייקוס במהלך עונת 2020/21, ירושלים החליטה להביא מאמן ראשי בעל שיעור קומה ולא למנות עוזר מאמן כמו יונתן אלון. מי שנבחר עד סיום העונה עם אופציה לעונה נוספת היה אדומייטיס הליטאי, אך הוא פשוט לא ידע בדיוק מהי הסיטואציה שאליה הוא נכנס בתור זר. השחקנים טענו שלא הבינו את הדברים שהוא צעק לכיוונם באימונים, אך המאמן עצמו דווקא סיפר שהאימונים הם מצוינים ושהשחקנים הם בני אדם טובים, מה שהיה מנותק מהמציאות. אדומייטיס הודח מליגת האלופות, גביע המדינה ואפילו הליגה הבלקנית, כשהוא הידרדר בליגה ותבוסה ב-31 הפרש בחוץ גרמה לפיטוריו. לזכותו של אדומייטיס, הוא לא נהג להפיל את האשמה על שחקניו והוא גם לא בנה את הסגל, מה שמציב אותו מעל שני המאמנים שמתחתיו, או, במילים אחרות, לא במקום עד כדי כך נמוך כפי שהיה אולי מצופה ממאמן שנכשל בקבוצה.
5. מודי מאור (2017-18)
אחרי הפיטורים של קציקאריס מירושלים בעונת 2017/18, מי שלקח את המושכות והפך לראשונה למאמן הראשי היה עוזר המאמן מודי מאור. המאמן פתח טוב כולל ניצחון ביתי ביורוקאפ על לייטקבליס, אך מאז הוא הפסיד את כל ארבעת המשחקים שנותרו ביורוקאפ והקבוצה הודחה מהמפעל. בהמשך, ירושלים הודחה בחצי גמר גביע המדינה על ידי הפועל חולון, וגם בליגה התוצאות לא היו הכי טובות. בסך הכל, לאחר כמה חודשים, המאמן הצעיר הועבר מתפקידו ועזב.
4. יונתן אלון (2021)
לאחר העזיבה של קטש והתקופה הלא מוצלחת של אדומייטיס בירושלים בעונה שעברה, עוזר המאמן אלון קודם לתפקיד המאמן הראשי וניסה לשקם את ההריסות. הפתיחה הייתה קשה עם תבוסה למכבי תל אביב בבית ועוד כמה הפסדים, אלא שאז הדברים דווקא החלו להתחבר עם שני ניצחונות רצופים. פתאום, משום מקום, הגיע מבצע “שומר החומות” ועצר את המומנטום של ירושלים, כשלא מעט זרים עזבו את ישראל. אלון התמודד בכל זאת בגבורה עם הסיטואציה, הדהים בקלאסיקו הישראלי המפורסם שבו אדם אריאל קלע שלשת ניצחון, אך זה לא הספיק בפלייאוף. במבט על המאמנים של ירושלים בעידן הארנה, אלון מגיע בדירוג הזה לחצי העליון של הטבלה, גם אם המרחק שלו מהמקום שלפניו הוא כמו המרחק שבין השמיים לארץ. גם זה משהו.
3. עודד קטש (2018-20)
לאחר הפיטורים של קציקאריס וסיום דרכו של מאור בבירה בעונת 2017/18, קטש, בזמנו מאמן נבחרת ישראל, חזר לקדנציה שנייה בירושלים בחוזה לעונה וחצי. בהתחלה הוא גם לא הצליח לשקם את ההריסות, אך בעונת 2018/19 דברים יחסית התחברו כשהקבוצה זכתה בגביע המדינה והמאמן האריך חוזה. עונת 2019/20 הייתה קסומה וכללה זכייה בגביע המדינה, כשהיה נדמה שירושלים יכולה ללכת עד הסוף בכל המפעלים. אלא שאז הגיעה הקורונה ואיתה הירידה באנרגיות. ירושלים שוב הודחה בחצי גמר הפיינל פור בליגה, שוב הודחה מליגת האלופות (הפעם בטורניר פיינל 8 של עונת 2019/20 שהתקיים עם סגל חדש בתחילת עונת 2020/21…), והקבוצה לא הייתה אותו דבר. למרות זאת, קטש עדיין הצליח להוציא דברים לא רעים מירושלים, עד שהגיעה ההצעה מפנאתינייקוס ואיתה העזיבה שלו. למרות שלא זכה איתה באליפות ופישל ברגעי האמת באירופה, קטש הצליח בסך הכל בירושלים ושמר בה על יציבות. יש לי תחושה שעוד ניפגש בקרוב מאוד בירושלים הבנויה.
2. דני פרנקו (2014-16)
להיות הראשון זה דבר לא קל, אבל דני פרנקו היה חלוץ. הוא ייזכר לעד כמי שהביא את האליפות הראשונה בתולדות המועדון בעונת 2014/15, למעשה העונה הראשונה שבה החזיק בתפקיד מאמן הפועל ירושלים אחרי שהחליף את בראד גרינברג בקיץ. נכון, בגביע המדינה ובעיקר באירופה היו אכזבות, אך אי אפשר לקחת מפרנקו את ההיסטוריה שרשם עם ירושלים בדרך לזכייה בתואר מאמן העונה ואת כוכב הקבוצה הבלתי מעורער בזמנו, דונטה סמית’. פרנקו איבד את האליפות בעונת 2015/16 למכבי ראשון לציון, ולא המשיך בתפקיד.
1. סימונה פיאניג’אני (2016-17)
אחרי התקופה של פרנקו במועדון, ירושלים בחרה ללכת על מאמן זר כשהחתימה את פיאניג’אני האיטלקי לקראת עונת 2016/17. פיאניג’אני הצליח בגדול באירופה כשהוביל את ירושלים עד לחצי הגמר ביורוקאפ, שם הקבוצה הייתה קרובה מאוד לעבור את ולנסיה ולהעפיל לגמר. בליגה ירושלים ספגה הפסדים רבים ואף הייתה קרובה מאוד להדחה כבר רבע גמר הפלייאוף כשעירוני נהריה הובילה 0:2 בסדרה, אך באורח פלא היא הגיעה לשיאה בזמן הנכון וזכתה באליפות השנייה בתולדותיה כשפיאניג’אני נבחר למאמן העונה. נכון, הדרך לא תמיד הייתה הכי יפה, אבל עם התוצאות אי אפשר להתווכח ופיאניג’אני שלא המשיך לעונה שנייה במועדון ועזב למילאנו צריך להיזכר בתור הגדול מכולם.
0 תגובות