חולון מצדיעה למקריי, החזרה של קררה הביתה, הערב של רגלנד והרכש שבדרך לרעננה

דצמ 22, 2025 | כדורסל, ליגה

על ידי Moshe Halickman

קרדיט לתמונות בכתבה: יהודה הליקמן

הפועל חולון ניצחה אמש (ראשון) בחוץ 79:90 את מכבי רעננה באולם המטרווסט. אחרי מחצית ראשונה מאכזבת שאותה סיימו בפיגור 40:37, הסגולים יצאו כמו מלוע של תותח לרבע השלישי עם 17:30 בדרך ליתרון 57:67, ולא הביטו לאחור. חולון קלעה 3 שלשות בלבד מתוך 14 ניסיונות (21.4%), אך הלכה פנימה בהצלחה עם 32-47 לשתיים (68.1%). וכשאומרים שהיא הלכה פנימה בהצלחה, מתכוונים בעיקר לג׳ורדן מקריי – הכוכב, שחזר מפציעה, סבל מקשיים במחצית הראשונה, אך התפוצץ ברבע השלישי ובכלל במחצית השנייה, כשדייק פעם אחר פעם מבפנים וסיים עם 24 נקודות (10-13 לשתיים) ו-27 במדד היעילות ב-31 דקות. חולון עלתה ללא אקסבייר מנפורד הפצוע, מה שגרם לה לא לקחת את הניצחון כמובן מאליו.

״קודם כל אני מאוד שמח שניצחנו את המשחק״, פתח המאמן המנצח, דני פרנקו, בשיחה עם אתר ״ספורטס רבי״ במסיבת העיתונאים בסיום. ״אנחנו קצת בתקופה של חוסר ודאות מבחינת סגל ופציעות. כבר תקופה שאנחנו גוררים את זה ולא יודעים מה נקבל מכל שחקן ושחקן לפני שמגיעים למשחק. במחצית הראשונה נתתי הזדמנות לכולם, לראות עם מי אני יכול להמשיך את המשחק״.

שחקני חולון בכלל, ומקריי בפרט, קיבלו מחמאות מקיר אל קיר מצד מאמנם. ״אני מוריד את הכובע בפני כל מי ששיחק, לא כולם היו ב-100%. מקווה שההשלכות לא יהיו קשות. הוא לוחם מבחינת כדורסל, אני מאוד מעריך את המחויבות, הרצון והנחישות של כל מי שעלה היום אצלנו והיה צריך לקחת על עצמי יותר ולמלא את הוואקום של שחקן אחר״.

פרנקו המשיך, כשבינתיים חולון כבר במאזן 2:7 בדרך למקום הרביעי בליגת העל: ״הרבע השלישי היה יותר טוב שלנו. מחלה אחת שאנחנו מודעים לה היא הסגירה שלנו לריבאונד. שמח שיצאנו מהמשחק עם ניצחון, זה ממצב אותנו קרוב לפסגת הטבלה לעומת לו״ז משחקים מאוד צפוף ואינטנסיבי. לוקח כל ניצחון בעיתו״.

עוד אמר פרנקו על מקריי: ״מי שמכיר אותו יודע שבסוף הוא פריק של המשחק. הוא אוהב כדורסל יותר מכל דבר אחר בחיים שלו. אני לא יודע אם הוא היה צריך לשחק. מה יקרה מחר (היום, שני)? נשבור את הראש, הוא היה כאוב, היה קשה לשמור את קור הרוח לפני המשחק. מגיע לו כל הקרדיט על מה שעשה, הוא, דריק (וולטון ג׳וניור, שרשם 16 נקודות, 6 ריבאונדים, 6 אסיסטים ו-25 מדד) והישראלים שהם חלק מהדי אן איי של הקבוצה״.

במוצ״ש (20:55) פרנקו ומקריי יארחו את האקסית הפועל תל אביב, אך עוד לפני כן הם ישחקו בהרצליה: ״יש לנו ביום רביעי הרצליה. כל משחק אוספים משהו שאפשר לקחת להמשך הדרך״.

מי שהיה אחד המפתחות לניצחון הוא ליאור קררה, שאומנם החטיא זריקות עונשין שעיכבו את סגירת הסיפור, אך עדיין סיים עם מדד הפלוס-מינוס הגבוה על הפרקט – פלוס 21 – הודות להופעה נהדרת של 10 נקודות (3-7 לשתיים, 1-1 לשלוש ו-1-4 מהקו), 3 ריבאונדים, 2 אסיסטים ללא איבודים ו-10 במדד היעילות ב-28 דקות. ״מרגיש טוב, כמובן שניצחון תמיד עושה טוב לקבוצה ולכל אחד באופן אישי. זה היה משחק מאוד טריקי, ידענו שאנחנו פוגשים קבוצה יחסית חדשה ורצינו לבוא מאוד ממוקדים הגנתית. שמח שתרמתי את חלקי באנרגיות ובסדר על המגרש״, אמר קררה.

זוהי עונת שיא עבור קריירה עד כה, כשהוא השתלב היטב בחולון ואף ערך בכורה בנבחרת ישראל: ״מרגיש טוב כל עוד אני על המגרש, אני מודה על זה ושמח, אני מחפש את עצמי בקבוצה גדולה עם שחקנים יותר דומיננטיים״.

קררה גדל ברעננה ובמטרווסט. בצעירותו הוא זכה פעמיים באליפות ליגת הנוער, נבחר לחמישיית העונה בליגה, זכה באליפות התיכונים עם תיכון מטרווסט ובמדליית הארד באליפות העולם לתיכונים תוך שנבחר לחמישיית הטורניר, זאת בנוסף לכך ששיחק בקבוצה הבוגרת. כעת, קררה פגש את רעננה בליגת העל. ״תמיד כיף לחזור הביתה, גם הזדמנות לכל המשפחה שלא תמיד מצליחה לבוא לראות אותי. אין כמו בבית״.

קררה הוסיף על מקריי: ״מעבר ליכולות שכולם יודעים הוא משחק כמו ילד. הוא לא ילד והגישה שלו למשחק היא כמו כשהיינו קטנים, אהבה נטו״.

מנגד, מאמן רעננה שי סגלוביץ׳ הביע אכזבה. ״שתי מחציות שונות, בעיקר הגנתית איך שהופענו, בארבע דקות ברבע השלישי ספגנו 18 נקודות, רובן בצבע. זה הביא אותנו למצב מנטאלי קצת פחות טוב״.

רעננה סובלת ממכת פציעות, כשהסנטר לנארד פרימן והקפטן חואקין שוכמן בחוץ. סגלוביץ׳ רואה את העניין כבעיה המרכזית, וכבר יש לו התחלה של פתרון. קודם כל אנחנו צריכים לעשות שינוי או שניים כדי לחפות על פצועים כאלה ואחרים, שני שחקני חמישייה שיצאו די בו זמנית ואנחנו לא עם סגל רחב. ככל הנראה הצלחנו להביא גבוה אחד שיצטרף אלינו ביומיים הקרובים״.

על כך שלא שיתף את שחר דורון, בערב שבו חן גיא קיבל 5 דקות: ״הוא היה כשיר, רציתי לקצר קצת רוטציה וללכת עם המנוסים יותר. שחר עוד יקבל הזדמנויות. חן גיא נכנס לנישה מאז ששוכמן נפצע״.

מי שהרשים ברענהה היה אלכס לדר, שקבע שיא אישי חדש בליגה עם 10 נקודות. ״כמובן הפסד קשה ורצף הפסדים בשבילנו״, אמר לדר, כשרינה כבר עומדת על 7 הפסדים רצופים בדרך למאזן 8:2. התחלנו את המשחק טוב. אני אוהב את החברים שלי לקבוצה וכל יום אני נהנה לבוא לאימון ולעבוד על הגוף שלי, קשה בהפסד להרגיש טוב על משהו. אני מקווה שנוכל לגלות דברים ולחזור לנצח, פשוט להישאר ביחד כקבוצה כרגע ועם בחורים מסוימים שיש לנו בחדר ההלבשה זה הופך את זה לקל יותר״.

מי שלפני המשחק היה הסיפור הגדול הוא ג׳ו רגלנד, שהוביל את חולון לזכייה באליפות ה-2022 ואתמול פגש אותה על הפרקט לראשונה מאז שעזב. אחרי שהנהיג את הקבוצה בדרך ליתרון במחצית, רגלנד פחות השפיע ויצא בחמש עבירות בשלב מוקדם של הרבע הרביעי, כשהוא סיים עם 4 נקודות (2-5 לשתיים, 0-1 לשלוש), 4 ריבאונדים, 8 אסיסטים, 2 חטיפות, 8 במדד היעילות ופלוס 4 במדד הפלוס-מינוס ב-27 דקות. רגלנד הצטרף במהלך העונה לרעננה, וחדר נהנה מכל רגע איתו: ״ג׳ו דוגמא למישהו שתמיד חיובי ובווייבים חיוביים. מנהיג נהדר ו-וטרן נהדר, זה נהדר לשחק איתו ולחלוק איתו את הפרקט״.

לסיום, לדר נשאל איך אפשר לצאת מהמצב. ״בכל הנוגע ללהתגבר על המצב אנחנו צריכים לחבר ארבעים דקות ביחד. קל להגיד שיש לנו פציעות ואני לא רוצה להשתמש בזה כתירוץ כי אפשר לנצח כל קבוצה״.

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך