זה לא יהיה טור שגרתי על כדורגל. קודם כל, כי אנחנו לא נמצאים בשגרה שאנחנו רגילים לה, אבל בעיקר כי מי שאני אדבר עליו הוא לא תופעה שבשגרה. בטח שלא בשגרה המשעממת יחסית של הכדורגל הישראלי. קוראים לו ז'וסוואה.
הפועל באר שבע חיכתה 23 שנה להניף את תואר גביע המדינה. 23 שנים עברו מאז הזכייה האחרונה ב1997, בחלקם אף היו הצלחות כמו אליפויות או העפלות לאירופה, אבל דווקא התואר המרגש ביותר בכדורגל הישראלי לא הצליח להגיע אל בירת הנגב.
בשנים האלו הייתה גם תבוסה בגמר למכבי תל אביב, אך כפי שהוכיח הגביע לאורך השנים, לרוב צריך להתעלות בו שחקן גדול. שחקן אחד בלבד, כזה שיתעלה מעל כל השאר.
לפני המשחק היה ברור שהעיניים יהיו נשואות אל ז'וסוואה, הקשר ההתקפי הפורטוגזי של באר שבע, וכך אכן היה במשחק עצמו.
בדקה ה50 ז'וסוואה בישל לבן שהר את הראשון, ובדקה ה60 הכוכב בן ה29 שלח טיל מחוץ לרחבה ברגל שמאל שהכניע את שוער מכבי פתח תקווה דור חברון. 2-0. ז'וסוואה הוחלף בדקות הסיום, והיה אפשר לראות בקלות את השמחה הרבה שהייתה מרוחה על פניו.
ז'וסוואה הביא את באר שבע במו רגליו לרגע הזכייה בגביע. במשחקים הוא רושם אינספור פעולות גדולות, ולצפות בו זה פשוט תענוג צרוף. בטלוויזיה זה נראה נהדר, אבל במגרש עצמו, במקרה הזה באצטדיון בלומפילד שבתל אביב, זה נראה יפהפה. זאת הייתה הפעם הראשונה שהגעתי לראות את הפלא במו עיני, ובהחלט לא התאכזתי לרגע.
ז'וסוואה משחק כמו ריקארדו קווארסמה הפורטוגזי. אם תרצו, קווארסמה הישראלי. בכדורגל שלנו הוא משחק ברמה של מסי ביחס לשאר הליגה, אבל כמובן שהוא לא הגיע בקריירה אפילו קרוב לגבהים אליהם הגיע הפרעוש, וגם ביחס לקווארסמה הוא בכלל לא בכיוון. ג'וסוואה זכה בתואר ”פריצת העונה” בליגה הפורטוגלית החזקה בעונת 2012/13 כששיחק בפורטו, ומעמד גמר הגביע לא זר לו: השחקן כבש במדי בראגה מול פורטו בגמר הגביע בפורטוגל בעונת 2015/16, כשבראגה זוכה בתואר.
ז'וסוואה הוא מסוג השחקנים שכדי לראות אותם אוהדים קונים במיוחד כרטיס. ז'וסוואה תמיד יכול לעשות פעולה בלתי צפויה, ומרוב שזה כבר הפך לעניין של הרגל, הפעולות הלא צפויות שלו נהפכו דווקא לכה צפויות. כיום כניסת האוהדים למגרשים אסורה, אבל תהיו בטוחים שכל אוהדי באר שבע מעריצים את ז'וסוואה והיו משלמים כמעט כל סכום כדי לצפות בו מלהטט ומכדרר על הדשא.
עם 4 הופעות בעבר בנבחרת פורטוגל החזקה, לא ברור מה בדיוק עושה כאן האיש ששיחק עם כריסטיאנו רונאלדו הגדול. אומרים שזאת האישיות שלו שמנעה ממנו להגיע רחוק ברמות הגבוהות באמת, וכנראה שזה גם נכון, לפחות חלקית. אבל כאן בישראל ז'וסוואה הוא מלך המגרש ולא משמש כינור שני. החיבור הנהדר עם המאמן יוסי אבוקסיס עובד כל כך טוב על הדשא, ולראיה ההופעה של הסופרסטאר מול פתח תקווה מהליגה הלאומית. ז'וסוואה אמר שאבוקסיס הוא כמו אבא בשבילו, מפני שאיבד את אביו לפני כשנה וחצי, ובשביל אבוקסיס ז'וסוואה הוא השחקן הטוב ביותר שאימן. אבוקסיס צפוי לקבל את משרת מאמן נבחרת ישראל, והוא יתגעגע מאוד לז'וסוואה כשיעזוב את באר שבע. אבוקסיס זקוק לשחקן כמו ז'וסוואה בנבחרת ישראל, והוא אפילו אמר עליו שהוא רמה מעל הכדורגל פה. והמאמן צודק במיליון אחוז.
אנחנו, טוב, אני מודה, גם אני, לא בטוחים איך מאייתים בדיוק את השם שלו בעברית. ז'וסואה, ז'וסוואה, ג'וסווה, ג'וסוואה, ג'וסואה, ג'וסווה, ז'וסווה, ג'וזוואה, ג'וזואה, לא יודע, נכנעתי, צייצתי כמעט כל וריאציה בטוויטר, אבל זה באמת לא משנה. כי השחקן בגובה 1.74 מטרים הוא אחד הזרים הטובים ולבטח המרתקים ביותר שנחתו בארץ הקודש בשנים האחרונות, וכעת הוא גם מבטיח שיישאר בב”ש גם בעונה הבאה. ממש חביב האוהדים.
ז'וסוואה הוא אחד משלושת השחקנים הפורטוגזים של ב”ש, אבל לכולם ברור שהוא הדובדבן שבקצפת, עם יכולת המסירה המופלאה, הבעיטה המסובבת ברגל שמאל והדריבלים המדהימים. ופעם נוספת לא ברור לי רק דבר אחד:
ז'וסוואה היקר, איך הגעת לישראל בכלל?
0 תגובות