זה השם, הדרך, האתלטיות. הכדורסל הישראלי מצא את רומן סורקין הבא?

מאי 26, 2025 | כדורסל, לאומית

על ידי Moshe Halickman

"אנחנו מאוד שמחים על צירופו של מקס בחוזה ארוך טווח. מקס הוא פורוורד עם יכולות אתלטיות נדירות בנוף הישראלי, בנוסף הוא בעל יכולת הובלת כדור וראיית משחק ברמה גבוהה ויש לו פוטנציאל להפוך במהרה לשחקן משמעותי בליגת העל ואף מעבר לכך".

לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי

ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד

הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.

על הציטוט שבפתיח חתום עמית שרף, מאמן עירוני נס ציונה כיום ומי שהיה עוזר מאמן אלופת ישראל בזמנו הפועל חולון בעונת 2022/23 כשהסגולים צירפו את מקסים רומנוב בחוזה של 3 וחצי שנים. התקופה של רומנוב בקבוצה עצמה, שבה הוא חתם עד סיום עונת 2025/26, הסתכמה במעט משחקים ומעט דקות, ובאותה עונה הוא גם שיחק בא.ס אשקלון שהגיעה עד סדרת הגמר בלאומית, אך היה שחקן קצה רוטציה. בעונה שעברה פרץ רומנוב במדי מ.ס צפת, כשאחרי משחק פתיחה של 6 נקודות בלבד הוא התפוצץ עם כמות דו ספרתית של נקודות בכל אחד מ-11 המשחקים הבאים ששיחק. אלא שלצערו רומנוב נפצע, וסיים עונה מצוינת מבחינה אישית עם ממוצעים של 14.5 נקודות, 60.3% לשתיים, 0.9 שלשות מדויקות ב-39.3%, 73.4% מקו העונשין, 6.4 ריבאונדים (1.8 בהתקפה), 2 אסיסטים לצד 2.3 איבודים, 0.7 חטיפות, 0.6 חסימות, סחיטה של 3.6 עבירות ו-17.4 במדד היעילות ב-27 דקות למשחק.

Amit Sherf – Photo Credit: Yehuda Halickman

ואז הגיעה העונה הנוכחית, שהופכת את הציטוט שבפתיח לכזה שנראה ריאלי. רומנוב הגיע למכבי ראשון לציון, שבשנים האחרונות מנסה, ללא הצלחה, לחזור למקומה הטבעי בליגת העל. זה נפתח רע: בשני המשחקים הראשונים הוא רשם מדד יעילות שלילי; בששת המשחקים הראשונים הקבוצה עמדה על מאזן שלילי של 4:2, ואחרי המשחק השביעי, שבו רומנוב לא שיחק, היא המשיכה להידרדר בתחתית עם מאזן 5:2; וב-8 המשחקים הראשונים שלו הוא לא הצליח אפילו פעם אחת לקלוע מספר דו ספרתי של נקודות. אבל בשני המשחקים האחרונים של פרק הזמן הזה הוא כן רשם התקדמות מסוימת, ומאז דברים נראו יותר טוב, גם אם עדיין היו עליות ומורדות.

הקפיצה הגדולה הגיעה בפלייאוף: במשחק הראשון מול מכבי רחובות רומנוב קלע 8 נקודות, אך בכל ארבעת המשחקים הבאים קלע מספר דו ספרתי. לשיאו הגיע במהלך סדרת חצי הגמר מול אשקלון: אחרי הפסד בית במשחק הראשון, רומנוב וראשון לציון הגיעו למשחק השני בסדרת הטוב משלושה בידיעה שהפסד יסיים להם את העונה, והוא פשוט התפוצץ מהפתיחה כשהצטיין עם שיא עונתי של 23 נקודות בנוסף ל-6 ריבאונדים, 4 אסיסטים ללא שום איבוד, 23 במדד היעילות ופלוס 25 במדד הפלוס-מינוס ב-35 דקות בדרך לניצחון מוחץ 69:86. במשחק השלישי רומנוב התפוצץ שוב עם 20 נקודות, 6 ריבאונדים, 3 אסיסטים, 25 במדד היעילות ופלוס 17 במדד הפלוס-מינוס ב-29 דקות בדרך לניצחון 72:96, מה שהעלה את הקבוצה לסדרת הטוב מחמישה בגמר על הכרטיס לליגת העל מול הפועל אילת, שייפתח הערב (שני, 18:45) בחוץ באולם בגין. לפני הסדרה מול אשקלון, שיאו העונתי של רומנוב עמד על 18 נקודות.

בסך הכל, בפלייאוף עומד רומנוב על ממוצעים נהדרים של 14.8 נקודות, 60.6% לשתיים, 1.8 שלשות ב-37.5%, 70% מהקו, 5 ריבאונדים (1.4 בהתקפה), 2.4 אסיסטים, 0.8 חטיפות ו-14.2 במדד היעילות ב-33.2 דקות למשחק (תודה לעמוד האינסטגרם של הליגה הלאומית על הנתונים), זאת בהשוואה לממוצעים של 7.7 נקודות, 47.1% לשתיים, 0.5 שלשות מדויקות ב-21.6%, 3.7 ריבאונדים (1.6 בהתקפה), 2.1 אסיסטים, 0.5 חטיפות, 0.4 חסימות ו-7.6 במדד היעילות ב-23.4 דקות בעונה הסדירה (עונה רגילה + בית עליון). בעונה כולה, ממוצעיו של רומנוב עומדים על 8.7 נקודות, 49.7% לשתיים, 0.7 שלשות ב-25.5%, 75.6% מהקו, 3.9 ריבאונדים (1.6 בהתקפה), 2.2 אסיסטים, 0.6 חטיפות, 0.4 חסימות ו-8.5 במדד היעילות ב-24.8 דקות. רומנוב פתח בחמישייה ברוב המשחקים, ובעקבות חוק הצעירים בלאומית והעובדה שהוא בן 24 הוא מהווה נכס עבור הקבוצה שצריכה שחקן מסוגו על הפרקט.

Maxim Romanov – Photo Credit: Yehuda Halickman

רומנוב בן ה-24 (2.02 מטרים) החל את דרכו במחלקות הנוער של הפועל מטה אשר, הפועל נהריה והפועל גלבוע/מעיינות, ואת קריירת הבוגרים שלו בליגה הלאומית הוא התחיל בעונת 2018/19 במדי הפועל חיפה. לאחר מכן יצא לשחק בסאות'איסטרן לואיזיאנה במשך שנתיים, כאשר במהלך עונת הקורונה, 2019/20, הוא הצטרף למכבי חיפה, אך לא שיחק בעקבות חוקי המכללות. בעונת 2021/22 הוא שיחק באוניברסיטת רוקהרסט מדיוויז'ן 2, בה העמיד ממוצעים של 11.4 נקודות, 5 ריבאונדים, 1.7 אסיסטים ו-1.4 חטיפות בממוצע. משם, כאמור, התגלגל לחולון, אשקלון, צפת וראשל"צ.

באופן מעניין, במקביל לכדורסל רומנוב עסק ב-MMA ובג'ו ג'יטסו בין גיל 8 ל-16, כך הוא סיפר בראיון לאמיר גולדברג בפודקאסט "צעד וחצי – מדברים ליגה לאומית" במרץ 2023. עוד סיפר השחקן בפודקאסט כי עד כיתה י' גובהו היה 1.73 מטרים, ובין י' ל-י"א הוא הגיע בין 1.73 מטרים ל-1.88 מטרים, בזמן שהוא שיחק כגארד, ובעקבות הצמיחה בחר בכדורסל כשעבר מנהריה לגלבוע מעיינות. מ-י"א לי"ב הוא הגיע מ-1.88 מטרים ל-1.95. בקולג', רומנוב למד מנהל עסקים.

בסיום העלייה לגמר על הפרקט בבית מכבי, רומנוב ערך ראיון עם אתר "ספורטס רבי". "מרגש מאוד", הוא פתח. "יש פה אווירה מטורפת בבית מכבי, אני נהנה מכל רגע, יש לנו קבוצה באמת של אחלה אנשים ואני שמח על מה שעשינו, ואנחנו צריכים להמשיך, יש לנו משימה מול קבוצה חזקה".

Maxim Romanov – Photo Credit: Yehuda Halickman

האווירה בבית מכבי אכן הייתה נהדרת, ולא קשה לזהות שיש חיבור מיוחד בין האוהדים לרומנוב. "מדהים, אקסטרה מוטיבציה", אמר רומנוב. "מכניס אותנו לאווירה, וזה באמת כיף גדול".

ברבע השלישי יצא רומנוב למטווח קליעה חריג מחוץ לקשת (בנוסף לאסיסט מאחורי הגב). עד כמה חריג? ברבע הזה צלף רומנוב 3 שלשות, כשעד המשחק שיא הקריירה שלו במשחק בודד עמד על 3 שלשות. זה הוביל אותו לשיא קליעה של 4-5 לשלוש. הקליעה נחשבת לאספקט בולט שרומנוב צריך לשפר במשחק שלו, וההופעה הזאת בהחלט מעודדת: את העונה הוא פתח עם 0-9 לשלוש במצטבר על פני 8 משחקים; הגיע ל-1-19 (5.3%) על פני 11 משחקים, כלומר 0.1 שלשות מדויקות בממוצע למשחק; אל המשחק האחרון הוא הגיע עם 0.6 שלשות מדויקות ב-22.6% לאורך העונה; וכעת הוא עומד כאמור על 0.7 שלשות ב-25.5%.

"שמח כי העבודה שלי משתלמת", הגיב רומנוב. "אני עובד על הקליעה מאוד וזה אספקט שחשוב לי לשפר אותו במשחק שלי. אני רואה שזה עכשיו יוצא לפועל, ואני שמח מאוד".

רומנוב מציג אתלטיות חריגה לשחקן ישראלי, כשגם במשחק מול אשקלון הוא הטביע באופן מפלצתי. "הרבה עבודה מגיל צעיר", הוא הסביר. "הרבה מתיחות והרבה טיפולים לגוף, אני באמת מקצוען של מאה אחוז ואני מראה את זה במציאות במשחקים".

Maxim Romanov – Photo Credit: https://rockhursthawks.com/

זה עדיין מוקדם, אבל רומנוב זוכה בתקופה האחרונה להשוואות ללא אחר מאשר רומן סורקין. הדבר לא מקרי: מעבר לשמות שמתגלגלים בצורה דומה על הלשון ולאתלטיות המרשימה, גם סורקין שיחק במכללות ופרץ בליגה הלאומית בגיל שאינו צעיר מדי (22) כשעשה זאת במדי מכבי חיפה שהעפילה לליגת העל בעונת 2018/19. רומנוב כאמור אף היה חלק ממכבי חיפה של סורקין בעונת 2019/20. "קודם כל כבוד מדהים, רומן זה שחקן שאני מסתכל עליו כמישהו שמוביל את הדרך במיוחד לישראלים ולשחקנים הצעירים", שיתף רומנוב. "יש לי עוד הרבה מה לעשות, ואני שמח לקבל השוואות כאלו, אבל יש לי עוד דברים לעשות, ואני מוכן גם לעשות אותם".

באופן מעניין, כשנשאל בפודקאסט של גולדברג עם איזה שחקן הוא היה רוצה לשחק, ענה רומנוב: "פול ג'ורג'. שחקן שמרקד על המגרש. מאוד אוהב אותו. התנועתיות, מאוד מנסה גם לדמות את המשחק כביכול, זה שחקן שאני רואה אותו הרבה. תנועתיות, אתלטיות, סייז בערך אותו דבר. אתה מנסה לעשות סוג של רפליקה תמיד עם איזשהו שחקן, מאמין שכל שחקן כדורסל עושה את זה".

בסיום הראיון עם כותב שורות אלו, רומנוב נשאל על האתגר מול אילת והרצון לעלות ליגה. "רוצה מאוד. יש שם קבוצה חזקה וזה יהיה מבחן לכולנו כקבוצה, ואנחנו נעשה את המיטב ואני אעשה את המיטב לעשות ליגה".

Roman Sorkin – Photo credit: Yehuda Halickman

זוכרים את הציטוט של עמית שרף מתחילת הכתבה? "מקס הוא פורוורד עם יכולות אתלטיות נדירות בנוף הישראלי… יש לו פוטנציאל להפוך במהרה לשחקן משמעותי בליגת העל ואף מעבר לכך". כעת, כאמור, הדבר הופך מוחשי מתמיד, אבל קודם רומנוב צריך להביא את ראשל"צ לליגת העל. בפודקאסט, שנערך בעונה שעברה, רומנוב נשאל על הרצון לשחק בליגת העל בעונה הנוכחית, וענה: "נכון לעכשיו אני רואה את עצמי כן בחולון, זה מועדון הבית שלי באמת, ואני כן רואה את עצמי גם משמעותי, ללא ספק. אני פשוט חושב שבאמת הייתי צריך קצת זמן מתחילת השנה שעברה מאז שחתמתי בכדורסל המקצועני כדי להבין מה זה המשחק הזה כי המשחק באירופה הוא שונה, וברגע שהבנתי איך המשחק הזה אני מאמין שעכשיו אני יכול לשחק בחולון". אז אולי העונה רומנוב נשאר בלאומית, ולא הגיע לחולון, אבל בקצב הזה ייתכן שנראה אותו כבר בקרוב בליגה הבכירה, ומי יודע איפה זה יהיה. אולי ראשל"צ, אולי אפילו חולון, אולי מקום אחר.

בכתבת הפרופיל הראשונה שערכתי על רומנוב כשחתם בחולון, המחמאות זרמו מקיר אל קיר מצד שחקנים ששיחקו איתו בסאות'איסטרן לואיזיאנה. "לכל אחד שיהיה אותו יהיה מזל טוב", אמר קיאון קלרגאוט. "ביליתי שנתיים עם הבחור הזה בקולג' ואני יכול להגיד לך שלעולם לא תראה מישהו שעובד קשה יותר ממנו. הוא משקיע 6 עד 8 שעות בכל יום. הוא מאוד מכבד ותמיד מחפש להשתפר כספורטאי וכבנאדם. בגובה שלו אין הרבה אנשים שיכולים לעשות את מה שהוא עושה. הבחור הזה מוכשר מבחינה אתלטית ויכול לעשות הכל (כדרור, מסירה וקליעה). אני בטוח שהוא יצליח כשחקן מקצועני", אמר פאפה דיופ. "חבר מצוין" ו"חבר נהדר" לקבוצה, תיארו אותו בין השאר גאס אוקאפור ומת'יו סטריינג', ומקס ברקמן הוסיף: "גארד ערמומי עם אורך שמאפשר לו להוציא את הזריקה שלו בצורה טובה מאוד. גם מהיר מאוד, היו לו מספר חסימות אחרי שהוא רדף אחריי בעונה ששיחקתי איתו".

הסימנים מראים שמקסים רומנוב יכול להפוך לשחקן משמעותי בכדורסל הישראלי, אולי הוא גם יגיע לגבהים של סורקין. כצעד ראשון, רומנוב, שסגר מעגל בניצחון של ראשל"צ מול אשקלון אחרי שבעונת 2022/23 הוא שיחק במדי הקבוצה מהדרום והדיח את הכתומים ברבע הגמר, יחפש ללכת בדרך של רומן, ולהחזיר מועדון גדול למקומו הטבעי.

Maxim Romanov – Photo Credit: Yael Amsili, Leumit League

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך