סדרות רבע גמר הפלייאוף בליגת העל הסתיימו בשעה טובה. כעת, אחרי שנקבעו 4 העולות לשלב חצי גמר הפלייאוף וגם המשחקים שיתקיימו, בחרנו באתר “ספורטס רבי” לסכם את הסדרות שהיו דרך הצגת השחקנים שעשו לנו את סדרות רבע גמר הפלייאוף בליגת העל.
ברייס וושינגטון
נכון, הפועל גליל עליון הודחה בסוויפ מול הפועל חולון, אבל נקודת האור לאורך כל הסדרה הייתה ללא ספק היכולת של ברייס וושינגטון. השחקן השישי של הקבוצה סגר עונת בכורה מצוינת בליגה הבכירה כשבמשחק הראשון הוא קלע בספרות כפולות למרות התבוסה של קבוצתו, במשחק השני הוא הוביל קאמבק גדול שכמעט הספיק כשהוא סיפק דאבל-דאבל של 15 נקודות ו-11 ריבאונדים (7 בהתקפה), כאשר במשחק האחרון הוא קבע שיא אישי של 23 נקודות בזמן שהוא שוב עשה עבודה גדולה בריבאונד ההתקפה (5 כאלה מתוך 6 ריבאונדים בסך הכל).
Bryce Washington and Isaiah Eisendorf – Photo Credit: Basket.co.il
דרק קוק
הפועל גלבוע/גליל הייתה האחרונה שהודחה ברבע הגמר עם 3:1 מול הפועל ירושלים, אך היא סיימה את דרכה עם שלוש תבוסות רצופות. ובכל זאת, היא תיקח מהסדרה הזאת את הקשיחות של דרק קוק, שבמשחק הראשון בסדרה הוביל את קבוצתו לניצחון ענק בהיכל פיס ארנה כשהוא סיפק דאבל-דאבל מפלצתי של 17 נקודות ו-19 ריבאונדים (8 בהתקפה), במשחק השני וגם במשחק השלישי היה חלש מאוד מבחינה התקפית אך עדיין לקח 10 (5 בהתקפה) ו-7 ריבאונדים בהתאמה, כאשר במשחק האחרון הוא היה היחיד בקבוצתו שקלע בספרות כפולות דרך לדאבל-דאבל של 12 נקודות ו-11 ריבאונדים (7 בהתקפה), זאת על אף שהחטיא את כל 5 זריקות העונשין שלו.
Derek Cooke – Photo Credit: Basket.co.il
ג’ייקובן בראון
למרות שנפצע במשחק השלישי בסדרת הדרבי התל אביבי, ג’ייקובן בראון הצליח לשחק במשחק הרביעי ולספק 23 נקודות לצד 6 אסיסטים. זאת לא הייתה הפעם הראשונה שרכז הפועל תל אביב התעלה בסדרה וניסה להוביל את קבוצתו לקאמבק, כשבמשחק השני הוא רשם 26 נקודות ו-7 אסיסטים אחרי שבמשחק הראשון יצא בחמש עבירות עם דאבל-דאבל של 11 נקודות ו-10 אסיסטים.
J’Covan Brown and Keenan Evans – Photo Credit: Dov Halickman
בר טימור
בר טימור להט בתחילת הסדרה עם 18 ו-15 נקודות בהתאמה בשני המשחקים הראשונים כשהוא קלע באחוזים גבוהים, אך בניצחון של הפועל תל אביב בהיכל מנורה מבטחים במשחק השלישי הוא הגיע לשיאו עם שיא קריירה של 26 נקודות (6 מ-7 לשלוש) יחד עם 6 אסיסטים. הקפטן לא הצליח לשחזר אפילו חצי מאותה יכולת במשחק הרביעי מול מכבי תל אביב, אבל הוא היה ללא ספק אחד השחקנים הטובים ביותר בפלייאוף עד כה.
Bar Timor – Photo Credit: Basket.co.il
עידן זלמנסון
נכון, הסנטר שמולו גם עשה לו חיים קשים בכל משחק, אך עידן זלמנסון התאושש אחרי תקופה פחות טובה ופשוט נכנס ל’זון’ מול האקסית כשהוא קלע בכל משחק בסדרה בספרות כפולות, כולל כמה רבעים אדירים. הסנטר צלף כהרגלו מול הקבוצה שבה גדל כמה שלשות, והצטרף לרשימת האויבים של הקהל הצהוב בין השאר בעקבות הציטוטים שלו בתקשורת.
Idan Zalmanson and Bart Timor – Photo Credit: Basket.co.il
רז אדם
כבר כתבנו בעבר על כך שלטעמנו דני פרנקו היה צריך לתת לרז אדם יותר הזדמנויות במהלך העונה וזה כולל את המשחק הראשון בסדרה, אך במשחקים הבאים ייאמר לזכותו של המאמן שהגארד קיבל הזדמנות הוגנת. אדם אכן החזיר, כשקלע כמה סלים כולל שלשות בזכות הטירוף המוכר שלו.
Raz Adam – Photo Credit: Basket.co.il
ג’ו רגלנד
השחקן בכושר הכי טוב בישראל היה ככל הנראה מצטיין סדרות רבע גמר הפלייאוף. במשחק הראשון מול גליל עליון ג’ו רגלנד הכתיב את הקצב עבור חולון עם 15 נקודות ו-5 אסיסטים, במשחק השני הוא הצטיין עם שיא עונתי של 27 נקודות לצד 6 אסיסטים וגם במשחק האחרון הוא היה מעולה עם 18 נקודות (4 מ-5 לשלוש) ו-9 אסיסטים.
Joe Ragland – Photo Credit: Basket.co.il
טיירוס מגי
טיירוס מגי הציג משחקים שונים בתכלית בסדרה. במשחק הראשון הוא היה מעולה עם 18 נקודות (5 מ-7 לשלוש), במשחק השני הוא היה פחות טוב אך סחט עבירה ל-3 זריקות סמוך לסיום ועמד בלחץ מקו העונשין בדרך לניצחון, כשבמשחק השלישי הוא כבר סיפק הופעה בלתי נשכחת בדרך לשיא קריירה ושיא מועדון בפלייאוף של 41 נקודות (7 מ-11 לשלוש) עבור חולון.
Tyrus McGee – Photo Credit: Basket.co.il
כריס ג’ונסון
גם מכריס ג’ונסון ראינו סדרה די מגוונת. שחקן ההגנה המוערך ביותר בישראל רשם לא פחות מ-10 מ-12 מקו העונשין במשחק הראשון, קלע 15 נקודות (4 מ-4 לשתיים) במשחק השני ובמשחק השלישי הוא לקח צעד אחורה מבחינת נקודות (2) אך חילק 4 אסיסטים.
Bryce Washington and Chris Johnson – Photo Credit: Basket.co.il
כריס באב
כריס באב הוא פשוט ווינר ענק. במשחק הראשון של בני הרצליה בסדרה מול הפועל חיפה הוא היה פחות מדויק אבל עדיין סיים עם 15 נקודות, גם בתחילת המשחק השני הוא היה פחות מדויק אך בסופו של דבר התעלה עם שלשות ממרחק רב בדרך ל-25 נקודות בתום הניצחון בהארכה, ובמשחק השלישי הוא פשוט לא החטיא מבחוץ (5 מ-5 לשלוש) בדרך ל-22 נקודות בנוסף להגנה מצוינת.
Chris Babb – Photo Credit: Basket.co.il
מוריס קמפ
השחקן השישי של הרצליה היה הבשורה הגדולה שלה בסדרה. במשחק הראשון מוריס קמפ היה בלתי ניתן לעצירה עם 28 נקודות (13 מ-15 לשתיים), וגם במשחקים הבאים הוא היה טוב מאוד עם 20 ו-15 נקודות בהתאמה.
Maurice Kemp – Photo Credit: Basket.co.il
די ג’יי קופר
הקוסם של הרצליה ממשיך לעשות פלאים בעמדת הרכז. נכון, הוא לא קלע בספרות כפולות באף משחק בסדרה, אך במשחק הראשון וגם במשחק השלישי הוא מסר בכל פעם 12 אסיסטים ובתווך חילק 8 כאלה.
DJ Cooper – Photo Credit: Basket.co.il
סקוטי ווילבקין
כולם מדברים כרגע על דברים שלא קשורים לכדורסל כשהם שומעים את השם של סקוטי ווילבקין, אבל צריך לתת כבוד לסדרה האדירה שהייתה לו מול הפועל תל אביב. 31 נקודות במשחק הראשון, 18 בשני, 28 ברביעי ובסך הכל 16 אסיסטים במצטבר לאורך הסדרה מבלי לאבד שום כדור, כשרק במשחק השלישי הוא היה חלש.
Scottie Wilbekin – Photo Credit: Basket.co.il
רומן סורקין
בהיעדרו של אנטה ז’יז’יץ’ וכשלא ניתן לסמוך על ג’יילן ריינולדס, רומן סורקין היה צריך לעשות צעד קדימה בסדרה, והוא אכן עשה את זה. 12 נקודות במשחק הראשון (5 מ-6 לשתיים), 20 נקודות ו-9 ריבאונדים (5 בהתקפה) בשני, דאבל-דאבל של 10 נקודות ו-12 ריבאונדים (7 בהתקפה) ברביעי ולמרות שהמשחק השלישי היה בינוני (8 נקודות, 4 מ-4 לשתיים, 8 ריבאונדים) הוא עדיין חסם 3 פעמים, תחום בו הוא היה מצוין לאורך הסדרה.
Roman Sorkin – Photo Credit: Basket.Co.il
עוז בלייזר
הוא לא קלע בספרות כפולות באף משחק בסדרה, אבל עוז בלייזר כבש את הלב של אוהדי מכבי תל אביב ודווקא כשהסיכויים נגדו הוא הצליח לשנות את דעת הקהל שעכשיו רוצה שהוא יישאר, כאשר הוא גם חזר לסגל נבחרת ישראל. בלייזר עשה עבודה יוצאת מן הכלל בריבאונד ההתקפה כשבמשחק הראשון הוא הגיע לשיאו עם 5 כאלה ובכל משחק רשם לפחות 2 כאלה בנוסף לכך שהוא עמד בלחץ מקו העונשין במאני טיים במשחקים שנערכו בדרייב אין, וזה עוד לפני שהזכרנו את המחווה שלו לאנשים שמתמודדים עם מחלות קרוהן וקוליטיס, כאשר הוא לבש נעליים מיוחדות שעוצבו על ידי אשתו.
Oz Blayzer – Photo Credit: Basket.co.il
דריק וויליאמס
זה לא תמיד הלך חלק, אבל זאת הייתה סדרה קסומה מבחינתו של דריק וויליאמס. הפאוור פורוורד פתח עם 14 נקודות, המשיך עם הופעה נהדרת של 16 נקודות (5 מ-6 לשתיים) בדרייב אין, ירד למשחק חלש בתבוסה הביתית אך עדיין הצליח לספק שם סל בלתי נשכח מחצי מגרש עם הבאזר של סיום המחצית הראשונה, כשבמשחק האחרון הוא רשם את הופעת השיא שלו בישראל עם 25 נקודות (5 מ-6 לשלוש) ו-9 ריבאונדים, מספרים שמוחקים החטאות קריטיות מהקו.
Avi Even and Derrick Williams – Photo Credit: Basket.co.il
ג’ון אגבונו
ג’ון אגבונו יחסית אכזב עד כה בהפועל ירושלים, והדבר גם היה תקף לגבי המשחק הראשון שלו בסדרה מול גלבוע/גליל. אלא שבמשחקים הבאים בסדרה הסנטר קלע 13, 9 ו-14 נקודות בהתאמה באחוזים מצוינים לשתיים, כאשר בכל משחק הוא לקח יותר ריבאונדים מהמשחק הקודם, הטביע וחסם לפחות פעמיים בהגנה.
Suleiman Braimoh and John Egbunu – Photo Credit; Dov Halickman
איתי שגב
אם היה צריך לחלק את כל השחקנים בכתבה הזאת לקבוצות שונות של סוגים, איתי שגב בוודאי היה נכנס לאותה קבוצה עם עוז בלייזר, שכן השניים גדלו בכפר תבור, הם לא הכי מדויקים מבחינה התקפית ויותר מכל הם עושים עבודה אדירה בריבאונד ההתקפה בפלייאוף ונחשבים לאהובי הקהל בזכות האנרגיות שהם מביאים – אפשר לקרוא להם “התבורי’ס”. הסנטר של ירושלים אומנם החטיא המון מהקו בסדרה (רשם 2 מ-6 במשחק הראשון, 0 מ-5 בשני ו-0 מ-2 בכל אחד משני המשחקים האחרונים), אבל הוא הטביע, עשה כאמור עבודה אדירה בריבאונד והביא אגרסיביות הגנתית כשבמשחק האחרון הוא גם חסם פעמיים.
Itay Segev – Photo Credit: Basket.co.il
רטין אובאסוהן
העונה הזאת של רטין אובאסוהן נפתחה בסערה, אך ככל שהזמן עבר ג’יילן אדאמס השתלט על העניינים בירושלים. בסדרה, למעט המשחק הראשון (22 נקודות והפסד) אובאסוהן הציג את השילוב הכי בריא – הוא היה טוב מאוד כשקלע בכל משחק 13 נקודות או יותר, אך גם לא היה דומיננטי מדי כשהשאר לקחו חלק, בזמן שהוא הביא קשיחות בהגנה.
Retin Obasohan – Photo Credit: Basket.co.il
קיי סי ריברס
שחקן המפתח של ירושלים בסדרה היה דווקא קיי סי ריברס. במשחק הראשון הוא החטיא המון והתאושש כשכבר היה מאוחר מדי, במשחק השני הוא אומנם קלע 5 נקודות אך עשה זאת בפתיחה ושיחק רק 14 דקות במשחק שבו הפעולות הטובות שלו בהתחלה נתנו את הטון בדרך לתבוסה מצידה של גלבוע, במשחק השלישי הוא צלף מבחוץ בדרך ל-14 נקודות ובמשחק האחרון הוא שוב נתן את הטון עם 11 נקודות מוקדמות.
K. C. Rivers – Photo Credit: Dov Halickman
סולימאן בריימו
בכל משחק בסדרה סולימאן בריימו עשה את שלו – במשחק הראשון הוא קלע 21 נקודות למרות ההפסד של קבוצתו, במשחק השני הוא סיים בקלות בתוך הצבע, במשחק השלישי הוא סיפק 12 נקודות, 8 ריבאונדים (4 בהתקפה), 4 אסיסטים ו-2 חטיפות בהופעה שקנתה את הלב של הקהל שהעריך את המאמץ שלו, כשבמשחק האחרון הוא תרם עם קליעה מבחוץ.
Suleiman Braimoh – Photo Credit: Dov Halickman
הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
0 תגובות