סייע בהכנת הראיון: יהודה הליקמן
יונתן קלר הוא אחד השמות המעניינים בנבחרת הנוער, שתחל את דרכה באליפות אירופה במוצ"ש (22:00) במשחק מול בולגריה בבלגרד. הרכז בן ה-18 (1.89 מטרים), שכיכב בקבוצת הנוער של הפועל עמק חפר והוביל אותה כמעט לזכייה באליפות עם סדרת גמר מותחת מול הפועל תל אביב, היה הכוכב הגדול של נבחרת הקדטים באליפות אירופה בקיץ 2023, כשהוא השאיר אותה במו ידיו בדרג א' עם 16.7 נקודות בממוצע למשחק בנוסף ל-3.6 ריבאונדים ו-4.4 אסיסטים ב-32.1 דקות. כעת, רגע לפני פתיחת אליפות אירופה עם נבחרת הנוער, שמתבססת על מספר שחקנים ששיתפו איתו פעולה באותה נבחרת קדטים, קלר מדבר בראיון לאתר "ספורטס רבי".
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
"אני מתרגש מאוד. זה אירוע מאוד מרגש", פתח קלר. "נבחרת ישראל בכללי וכמובן עם כל החברים פה".
קלר נהנה מהעבודה עם המאמן ברק פלג. "כיף. אני לא עבדתי איתו בעבר, אני חושב שברק מאמן מצוין, ואני מסתכל לטורניר".
קלר מתייחס לאליפות שבה הרשים במדי נבחרת הקדטים. "זה היה מיוחד. אני חושב שהשנה המטרה שלנו היא גם להישאר בדרג וגם להגיע כמה שיותר רחוק".
מי שנבחר ל-MVP של סדרת הגמר בליגה לנוער עם הפועל ת"א מול עמק חפר של קלר הוא ארי עמיאל. כעת, אחרי המצ'אפ הנהדר ביניהם בסדרת הגמר, שני הרכזים ישתףו פעולה ביחד בנבחרת. "חוויה. אני מאוד אוהב את ארי, הוא שחקן מצוין, ואני חושב שיהיה כיף לשתף איתו פעולה".

Yonatan Keller – Photo Credit: FIBA
איך קלר התחיל לשחק כדורסל? "בגיל ארבע אבא הביא לי את הכדור, ובבית התחלתי לזרוק לסל".
קלר מסמן מספר מודלים לחיקוי. "סטף קרי, את קיירי אירווינג אני מאוד אוהב. אם זה בישראל אז ים מדר ותמיר בלאט".
לאחרונה, תומר גבעתי מ"ישראל היום" דיווח על כך שקלר עשוי להצטרף להפועל ירושלים, ולעבור בהשאלה לליגה הלאומית בעונה הקרובה. זה קורה כשברקע הפרסום שלנו באתר "ספורטס רבי" על כך שעמק חפר שוקלת שיתוף פעולה עם ירושלים. קלר מתייחס לעונה הקרובה: "אני לא אשחק בהפועל ירושלים, אבל זה מעניין אותי מאוד, ואני אהיה בלאומית בשנה הבאה". קלר נשאל האם הוא ישחק בא.ס רמת השרון, קבוצת הבת של ירושלים: "לא. כרגע אני לא יודע איפה, ובקרוב נדע". בינתיים, אור שקדי מ"וואלה! ספורט" דיווח שקלר בדרך למ.כ עוטף דרום של מאמנו בנבחרת, פלג.
מה החלום הכי גדול של קלר? "פשוט להגיע כמה שיותר רחוק. לממש את הפוטנציאל שלי, לעבוד קשה וליהנות".

Yonatan Keller – Photo Credit: Yehuda Halickman
Step It Up היא הספונסר הראשי של אתר "ספורטס רבי" לאליפות אירופה לנוער







0 תגובות