נבחרת ישראל בכדורסל נשים תשחק במוצאי שבת (20:00, ערוץ ספורט 5+) מול נבחרת מונטנגרו במסגרת מוקדמות אליפות אירופה. המשחק יערך בבועה בפודגוריצה, בירת מונטנגרו, ויהיה הרביעי והאחרון של הנבחרת במעמד זה. במחזורים הקודמים, הישראליות לא הצליחו לנצח והפסידו פעם אחת למארחת (73:66) ופעמיים נוספות לנבחרת שבדיה החזקה (77:40, 90:51), ובכך איבדה את הסיכוי להעפיל לעלות לאליפות הקרובה.
סגל הנבחרת עבר מתיחת פנים לפני פתיחת הטורניר, כאשר בראש ובראשונה מונה אלי רבי למאמן הנבחרת. רבי, שב לתפקיד לאחר שבין השנים 2006 ל-2013 הוביל את ישראל לאליפויות אירופה שלוש פעמים ברצף. עוזרי המאמן הם רועי אייזנברג ושירה העליון. השחקניות שזומנו למשחק הקרוב: עדן רוטברג (קפטנית, 22), אלכס כהן (27), דניאל רבר (24), טל לב (23), דניאל קארש (19), עדן ציפל (18), גילי אייזנר (19), אמי רינת (17), ליעד אורבך (22), ירדן גרזון (17), אופיר קסטן רז (20) והדר חדד (21). מתחילת הקמפיין, ניתן לזהות את תהליך ההצערה שהנבחרת עברה מבחינת השחקניות שלובשות את המדים הכחולים לבנים. ממוצע הגילאים היום עומד על 21.
לקראת המשחק הקרוב, ערכתי ראיון עם דניאל רבר, שחקנית אליצור חולון, והיא שיתפה בתחושות של להיות חלק מנבחרת צעירה:
“האמת שזה כיף. אני הייתי בנבחרת הבוגרת לאורך השנים, אז היו את השחקניות הבוגרות שהן היו השביעייה המובילה ומשחקות, ואנחנו היינו בעיקר על הספסל. פה זה סגל של שתיים עשרה בנות שיכולות לשחק. בנוסף, זה אווירה קצת שונה, אווירה קצת יותר קרובה. הכול יותר קרוב ויש דם צעיר. יש פה טירוף שאני לא חוויתי בנבחרות היותר בוגרות. זה סגל של שתיים עשרה בנות שיכולות לשחק ורוצות להוכיח, ויכולות להוכיח, וכולנו באות בטירוף”.
דניאל לא התרגשה מהחיסרון בסגל כזה: “ניסיון זה דבר מאוד חשוב, אין ספק. אז כן, יש את הקטע הזה של ניסיון בדקות הכרעה וכדומה, אבל אני חושבת שזה שאנחנו נבחרת צעירה וזה שיש את הלהט הזה שלבנות יש זה עולה על החסרונות”.
מי שכן נותן מענה בניסיון זה הצוות המקצועי: “חד משמעית הם נותנים את הניסיון ואת הדברים הקטנים של איך לבוא למגרש ולא לבוא בגישה תבוסתנית. הם צוות עשר”.
על החשיבות לנצח את המשחק מול מונטנגרו, מעבר לפאן הספורטיבי: “מאוד חשוב הניצחון הזה. הוא חשוב לעתיד שלנו וחשוב לפעימה הבאה. חשוב שאנחנו נדע שזה שאנחנו נבחרת צעירה זה לא אומר שום דבר, ואנחנו לא משתמשות בזה כתירוץ. אנחנו לא באות בגישה של: ‘אנחנו צעירות, יש את שנה הבאה’. אנחנו באות לנצח את המשחק הזה גם כדי להצהיר הצהרות לגבי הפעימה הבאה ולכול האנשים בארץ, אבל בעיקר כלפי עצמנו. להוכיח שאנחנו יכולות ועובדות מספיק קשה ואנחנו מספיק מוכשרות כדי לנצח, אנחנו רוצות לנצח.
אנחנו חושבות שנחשק יותר טוב מנבחרת מונטנגרו ואנחנו מאמינות שאנחנו יכולות לנצח אותן וזה משהו שאנחנו ניקח אותו לעתיד. אם ננצח את מונטנגרו, שאנחנו כיום לדעתי הנבחרת הכי צעירה באירופה, אז לנו בתור שחקניות זה ייתן זריקה של ביטחון בנבחרת שלנו לפעימות הבאות”.
המפתחות לניצחון: “בעיקר סגירה לריבאונד. יש להן גבוהה מאוד דומיננטית ומה שגמר לנו את המשחק פעם קודמת זה היה הריבאונד התקפה שלקחו עלינו. בנוסף, הגנה קבוצתית, הגנה של כולנו על הצבע ושוב, לסגור לריבאונד. בסופו של דבר, המנצחת היא מי שקולעת יותר נקודות אז לשחק ביחד ולקלוע את הסלים הקלים, לרוץ למתפרצות כי הגבוהות שלהן לא ישרדו 40 דקות במשחק מהיר.
משחקים בבועה: “בקטע של המלון, הבועה, שאסור לצאת זה משהו שמתרגלים אליו ויש בזה גם משהו יפה. זה נותן לנו להיות המון זמן ביחד. לשחק בלי קהל זה אף פעם לא כיף, זה משהו שתמיד יהיה חסר. לצערי בתקופה הזאתי ככה זה, אבל אנחנו מודות שיש משחקים בכלל ולא ביטלו את זה לגמרי”.
השאיפות לעתיד: “לעלות לאליפות אירופה שנה הבאה, עוד שנתיים, עוד שלוש ונראה מה אפשר לעשות שם. חד משמעית כבר בקרוב אפשר לעלות”.
מי שתהיה ראש המשלחת לבועה בפודגוריצה תהיה שחקנית העבר, אורנית שוורץ, שהיום היא בתפקיד יו”ר ועדת נשים אגף באיגוד הכדורסל. לאחר הפסקה של כעשור מאז הפרישה, אחת השחקניות היותר טובות שגדלו בארץ חוזרת כדי לשפר את הענף ולקדמו. שוחחתי עם אורנית על התפקיד שלה כיום ועל הנבחרת.
“אני עשר שנים הייתי מחוץ לכדורסל, הייתי עסוקה בלהביא שלוש בנות לעולם. בזמן הזה שיצאתי מהכדורסל הייתי באגף הספורט ברמלה תחת ניסים רון, שהוא שם דבר בכדורסל נשים ואליצור רמלה ולמדתי ממנו הרבה. היום אני משמשת כמנהלת מחלקת הספוט ביהוד מונוסון ולפני כחמישה חודשים נכנסתי לכדורסל נשים כיו”ר ועדת נשים מקצועית באיגוד הכדורסל. בנוסף אלי, אגף הנשים מונה את עדי שטדלר כרכזת ענף הכדורסל ואת מוישל’ה וינקרץ. אנחנו עובדים בשיתוף פעולה למען קידום הענף”.
מי שעזב את התפקיד לאחרונה הוא טל נתן, ולאורנית היה חשוב להודות לו: “טל עשה את התפקיד שמונה שנים ועשה את זה טוב. הוא הכניס הרבה דברים ודברים השתנו. אני באמת מאוד מעריכה את כול מה שהוא עשה. טל נתן היה המאמן שגידל אותי בתור ילדה ובתור שחקנית בנבחרות הצעירות”.
ההסתגלות לתפקיד: “בחודשים הראשונים עסקתי בעיקר בלהכיר חזרה את מה שפועל ואיך פועל היום הענף. זאת אומרת להכיר את ליגת הילדות, נערות ב’, נערות א’, להתעסק בכול מה שקורה בשטח ולשמוע מהאגף את הדברים שקורים או לא קורים, ומה שצריך לקרות. בעצם את כל התוכניות. התפקיד שלי כיום יחד עם מוישל’ה הוא לבוא ולנסות לראות איך אנחנו גורמים לענף הכדורסל להיות שם דבר ולא רק להיות. איך יוצרים מוצר שלא רק הילדות ירצו לשחק כדורסל, אלא ההורים יראו בזה ערך חשוב לחיים ובכך לדחוף את הילדות שלהם להיות שחקניות כדורסל, לעסוק בספורט תחרותי ולהבין את הערך הנוסף שיש לילדה שנמצאת בתוך ספורט תחרותי…היום אני נמצאת בנקודה של פרשת דרכים: זה מה שיש ומכאן צריך להבין מה הלאה כדי להפוך את זה למוצר טוב יותר, מה אפשר לשפר. לזה אין לי עדיין תשובות אבל זה יגיע בהמשך”.
ההכנה לעתיד: “האגף המקצועי בעצם אחראי על הכול, על כול נבחרות ישראל, אחראי על איך האגודות פועלות ולעזור לאגודות. הוא אחראי על הנושא של איתור של ילדות דרך מרכזי מצוינות. הוא אחראי על פיתוח מאמנים ומאמנות צעירות וצערים ואלו הקיימים. הנושא של הפיתוח המקצועי זה חלק מאוד חשוב בתוך הענף”.
על הנבחרת הבוגרת: “הנבחרת עברה תהליך הצערה בשנים האחרונות. כרגע יש צעירות ויש צעירות יותר. זה מורכב. יש לזה יתרונות ויש לזה חסרונות. יש הרבה כישרונות. יש כאן שחקניות, שהן בניגוד לשנים קודמות, יותר גבוהות, אתלטיות, חזקות, זה משהו שאני יכולה להגיד שמאוד כיף לראות. יש הרבה דברים לעשות אבל יש חומר, יש הרבה כישרון בנבחרת הזו ואני מאמינה שתוך שלוש שנים זאת נבחרת שהולכת להיות אחת הנבחרות הטובות יותר שהיו לנו”.
השתתפות במפעלים אירופים: “לשחק במפעל אירופי זה יתרון מאוד גדול. זו חשיפה, זה ניסיון, יש בזה הרבה ערך מוסף. אני חושבת שקבוצות היו רוצות אבל לא תמיד זה מתאפשר ואיגוד הכדורסל לא יכול לבוא ולעזור בזה. זה תלוי הרבה בתקציבים בסופו של דבר. אבל זה ביצה ותרנגולת, ברגע שאנחנו נוכל להגדיל את מספר השחקניות, לשפר את השחקנית הישראלית – שתהיה יותר מקצועית, יותר מקצוענית, שהקבוצות יהיו יותר מקצועניות, אני חושבת שאז הערך המוסף הזה של לשחק באירופה לא יהיה מכשול, אלא יהיה המטרה של כול קבוצה בליגת העל. הקבוצה תראה בזה ערך מוסף, חשיפה, פרסום, שיווק, זה יקדם ספונסרים לכיוון הענף אבל זה תהליך ולא קורה ביום אחד. אני רואה את זה כיעד בעייני, אבל היום, בתפקיד שלי, במקום שלי, זה לא הדבר שאני מתמקדת בו.
אני עסוקה יותר בפיתוח השחקנית שלא תהיה בינונית אלא שתהיה כוכבת. איך לייצר כוכבות, איך להיות מודל לחיקוי ואיך לגרום להגדיל את מספר השחקניות בענף”.
0 תגובות