קרדיט לתמונה הראשית: פיב"א
נבחרת העתודה של ישראל סיימה אתמול (שני) במקום הראשון בבית א' באליפות אירופה בכרתים שביוון עם מאזן מושלם של 0:3, כאשר היא חזרה מפיגור דו ספרתי לניצחון 75:91 על פולין בדרך למפגש נוח על הנייר עם רומניה מחר (רביעי, 13:00) בשמינית הגמר. מי שיכול להיות מוכתר בינתיים לתגלית האליפות של ישראל הוא דניאל שרון. הגבוה בן ה-19, שמתנשא לגובה של 1.98 מטרים, די נמוך לביג-מן, הראה ניצוצות בשנתיים האחרונות בליגה הלאומית במדי מכבי רחובות, אבל הכניסה שלו לסגל הסופי לא הייתה מובנת מאליה, שכן יש בנבחרת שמות שכבר היו בטורנירים כאלה בעמדות הפנים, בזמן שעבור שרון זוהי האליפות הראשונה. אלא ששרון לא רק נכנס לסגל, אלא הפך לאחד ממצטייני הנבחרת עד כה ולאיש שמחבר את הכל במערך של אברהמי.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
שרון, שעולה בכל משחק מהספסל ויכול לשחק לצד סנטר גדול או בתור גבוה יחיד, נלחם על ריבאונדים בשני צידי הפרקט ומספק סלים מבפנים, אבל הממוצעים היבשים, 6.3 נקודות, 6.3 ריבאונדים (1.7 בהתקפה), 1.7 אסיסטים לעומת 0.3 איבודים ו-12.3 במדד היעילות ב-22.4 דקות, מספרים הרבה אבל לא את כל הסיפור.
כי נתון אחד מראה עד כמה ההשפעה של שרון היא גדולה – מדד הפלוס-מינוס. במצטבר, שרון שיחק 67 דקות בשלושת המשחקים עד כה, ובהן הנבחרת הייתה בפלוס 52 – 17.3 בממוצע (הכי גבוה בנבחרת). וב-53 הדקות בלעדיו? מינוס 12, – מינוס 4 בממוצע. במשחק האחרון מול פולין שרון הגיע לשיא, כשקלע 7 נקודות כולל שלשה, לקח 10 ריבאונדים, חילק 2 אסיסטים מבלי לאבד שום כדור, חסם פעם אחת ורשם 16 במדד היעילות יחד עם פלוס 24 במדד הפלוס-מינוס (הכי גבוה על הפרקט) ב-26 דקות. במשחק הראשון בטורניר מול ספרד שרון רשם 8 נקודות עם 4-6 לשתיים, 5 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 13 במדד היעילות ופלוס 8 במדד הפלוס-מינוס ב-25 דקות, ובמשחק השני מול פינלנד סיפק 4 נקודות, 4 ריבאונדים, 8 במדד היעילות ופלוס 20 במדד הפלוס-מינוס תוך 16 דקות.
"ידענו שיהיה משחק קשה, הם קבוצה אגרסיבית, פיזית, גבוהה, ובחצי הראשון עדיין לא שיחקנו כמו שאנחנו יודעים, אבל בסוף החצי הראשון ובתחילת החצי השני העלינו את האגרסיביות ואת האינטנסיביות, שיחקנו כמו שאנחנו רגילים ויודעים, והתוצאה הייתה בהתאם", אמר שרון עצמו בסיום המשחק מול פולין, והוסיף על שלב הבתים המוצלח: "אני חושב שהראינו שאנחנו מגוונים כקבוצה וכל יום זה באמת מישהו אחר בולט והוא האקס פקטור, ואנחנו חבורה שאוהבים אחד את השני ומסתדרים כולם".
נבחרת העתודה ב-67 הדקות של דניאל שרון בטורניר: פלוס 52
ב-53 הדקות בלעדיו: מינוס 12
תגלית האליפות pic.twitter.com/mzMlEGDXNr— Moshe Halickman משה הליקמן (@mobluelion) July 14, 2025
מי שמכיר את שרון מהליגה הלאומית לא מופתע מהיכולת שלו לספק מספרים נהדרים, כך לדוגמא הוא רשם 19 נקודות עם החטאה אחת בלבד, 8 ריבאונדים ו-29 במדד היעילות ב-17 דקות בלבד בהיותו בן 18 בניצחון על מ.ס צפת בעונת 2023/24, וכך הוא גם סיפק בעונה האחרונה משחק של 9 נקודות עם החטאה אחת, 12 ריבאונדים, 3 אסיסטים ללא שום איבוד, 2 חטיפות, 4 חסימות, 28 במדד היעילות ופלוס 28 במדד הפלוס-מינוס בניצחון על הפועל כפר סבא. אך מבחינת ממוצע לאורך זמן, בעונה האחרונה הוא הסתפק ב-3.9 נקודות, 4.1 ריבאונדים, אסיסט ו-5.6 במדד היעילות ב-12.4 דקות, כך שאנחנו רואים ממנו תפקיד מאוד שונה בעתודה.
שרון אכן גדל במחלקת הנוער של רחובות שם הוא עשה את מרבית שנותיו, אך הוא החל את דרכו בהפועל גזר/נען, שם שיחק פעם נוספת גם בהמשך. באופן מדהים, בעונת 2023/24 שהייתה הראשונה שלו בבוגרים הוא גם שיחק בקבוצת הנוער בליגה הבכירה, ורשם בין השאר ממוצע של לא פחות מ-18.6 ריבאונדים למשחק ב-7 המשחקים ששיחק. אך לא פחות מדהים מהממוצע, הוא רשם משחק של 30 ריבאונדים (מול עירוני נס ציונה) ומשחק של 28 ריבאונדים (מול מכבי פתח תקווה), כשבכל אחד מהם הוא השתלט על לא פחות מ-9 ריבאונדים בהתקפה.
רמון וולפסון, המנהל המקצועי של מחלקת הנוער של מכבי רחובות (והמאמן הראשון של בן שרף בהפועל עמק חפר), שנכנס לתפקיד בקיץ 2023 ודאג להשתלבות של שרון בקבוצה הבוגרת כשהשחקן היה בן 17, מספר לאתר "ספורטס רבי": "דניאל שחקן שהתפתח אצלנו במחלקת הנוער, דניאל ניכר בחוש התמצאות יוצא דופן ויכול לשחק בכמה עמדות, דניאל שיחק כבר לפני שנתיים בהיותו שחקן נוער בקבוצה הבוגרת בהצלחה רבה, אנחנו מאוד גאים ובטוחים שדניאל ימשיך חזק ויגיע לרמות הגבוהות".

Photo Credit: Maccabi Rehovot
מחר, שרון ונבחרת העתודה ימשיכו במסע, כשהם יקוו להגיע רחוק בטורניר, עד כדי חצי גמר, זכייה במדליה או אפילו זכייה באליפות אירופה. אבל בכל מקרה, איך ייראה היום שאחרי של כוכבי הנבחרת הוא מעניין במיוחד, ובמקרה של שרון, למרות חסרון הגובה, נדמה שבהחלט יש לו את כל התכונות שצריך כדי להגיע, כמו שוולפסון אמר, לרמות הגבוהות.





תודה על המחמאות, רק נתון שגוי, שכבר שנים לא משנה, גובהו 2.0 מטר+