האחד במאי מוגדר כיום הפועלים הבינלאומי. אלא שהאחד במאי 2013 לא באמת היה היום של הפועל. ולא, הכוונה היא לא ל"פועל" מלשון עובד. הכוונה הייתה להפועל ירושלים. "עוד פיצוץ בהפועל ירושלים. פלס צעק על דרוקר: "עוף לי מהפנים"", זעקה הכותרת באתר ערוץ הספורט באותו יום. "שוב שמח בהפועל י-ם: דרוקר ופלס התעמתו", נכתב בכותרת לכתבתה של העיתונאית אפרת עמורבן באותו נושא. אלא שהצרות לא נגמרו באחד במאי שבמקור יועד להיות יום חג עבור כל הפועלים. הן רק המשיכו להופיע. "הבלגן בהפועל ירושלים נמשך: עוזר המאמן פוטר", הייתה הכותרת לכתבתה של עמורבן יום לאחר מכן, בשני במאי באותה שנה.
הסיפור היה קיצוני בכל קנה מידה, והדיווחים הרבים המשיכו להופיע בכלי התקשורת השונים: התברר כי פורוורד הפועל ירושלים באותה תקופה, קורטני פלס, סירב להיכנס לאחד המשחקונים מכיוון שלא רצה לשחק באותה הקבוצה עם מאיר טפירו, אחד השחקנים האהובים בתולדות הכדורסל הישראלי. בכתבה של עמורבן ביום שבו פורסם על העימות, הגיב דרוקר, מגדולי מאמני ירושלים בכל הזמנים (זכה עם הקבוצה בגביע יול"ב בעונת 2003/2004) על התקרית עם פלס: "אמרתי לו בזמן האימון שכדורסל זה משחק קבוצתי ואם הוא לא רוצה לשחק יחד עם טפירו הוא לא יוכל להיות בקבוצה. מיד לאחר מכן הוא הסכים להשתתף והעניין נפתר. הוא התקשר כעבור כמה שעות והתנצל". אז מה בכלל הקשר בין המקרה של פלס והמאמן שרון דרוקר לבין הפיטורים של עוזר המאמן? ומי היה אותו עוזר מאמן? נגיע לזה.
שי סגלוביץ' היה עוזר המאמן והסקאוט של הפועל ירושלים באותה עונה, כאשר בנוסף אליו גם דרור כהן (כיום במכבי ראשון לציון) שימש כעוזר המאמן של דרוקר. חשוב בהחלט לציין שהקשר בין השניים לא החל בבירה, כאשר סגלוביץ' שימש כעוזרו של דרוקר בנבחרת העתודה, והשניים המשיכו לעבוד ביחד גם בירושלים. אז למה בדיוק סגלוביץ' פוטר? בכתבה של עמורבן על הפיטורים של עוזר המאמן צוטט גורם בקבוצה באותה עונה: "דרוקר היה בטוח שסגלוביץ' הוא זה שהדליף את התקרית בין קורטני פלס לבינו". סגלוביץ' העדיף שלא להגיב לאותה כתבה של עמורבן.
היו לנו מספר אירועים בכמה פסקאות, אז בואו נעשה סדר בדברים עם סיכום קצר… מה היה לנו עד עכשיו?
1. קורטני פלס סירב לשתף פעולה עם מאיר טפירו באימון של הפועל ירושלים. התפתח עימות, אך לאחר מכן דרוקר סיפר שפלס השתתף באותו אימון ואף התנצל בסופו של דבר. הידיעה פורסמה באחד במאי 2013.
2. עוזר מאמן הקבוצה, שי סגלוביץ', פוטר על ידי ירושלים בשני במאי בעקבות חשד של דרוקר שעוזרו הדליף את העימות לתקשורת, כך טען גורם באותה תקופה.
הסיפור נגמר? רחוק מכך. אחרי ששחקן ירושלים באותה תקופה, אורי קוקיה, הפך להיות עוזר המאמן של ירושלים במקומו של סגלוביץ', עוזר המאמן היוצא נכנס למסע במטרה לטהר את שמו, שכן הוא הכחיש את הדברים. בשביעי במאי פורסם באתר "וואן" כי סגלוביץ' שילם 2,000 שקל על בדיקת פוליגרף ונשאל שאלות קשות. סגלוביץ' יצא לדבריו דובר אמת, והוא טען: "אין לי טענות להפועל ירושלים, הם היו איתי בסדר, יש לי טענות רק להתנהלות של דרוקר איתי, ובדרך שזה נעשה". דרוקר עצמו הגיב לאותה כתבה בנוגע לפיטוריו של סגלוביץ': "זה הצעד האחרון בעולם שרציתי לעשות אבל לא הייתה לי ברירה".
באתר ערוץ הספורט אף פורסם הנוסח של בדיקת הפוליגרף שעבר סגלוביץ'. בנוסח נכתב: "מהלך הבדיקה: בהתאם לנושא הבדיקה ובהסכמת הנבדק, נוסחו ונשאלו השאלות הרלוונטיות הבאות: שאלה מס' 1 – האם הדלפת לעיתונאים פרטים כלשהם, על המריבה של שרון דרוקר עם השחקן קורטני פלס? שאלה מס' 2 – ללא קשר למקרה עם קורטני פלס, האם אי-פעם הדלפת לעיתונות פרטים כלשהם על קבוצת הפועל ירושלים? שאלה מס' 3 – האם אי-פעם דיברת בגנותו של שרון דרוקר בפני שחקני או חברי הנהלת הפועל ירושלים, בעניינים אישיים ו/או בעניינים מקצועיים? הנבדק השיב בשלילה על כל השאלות הרלוונטיות שנשאל בבדיקתו. ממצאים: מניתוח תגובותיו של הנבדק לשאלות הרלוונטיות שנשאל, אובחנו אצלו וביחס לכל השאלות לאמירת אמת".
סגלוביץ' צוטט באותה כתבה של עיתונאי ערוץ הספורט בתקופה ההיא, רועי גלדסטון, כשהוא מגולל את התפתחות העניינים לפי הגרסה שלו. "יום בהיר אחד התחיל נתק, שרון עשה ברוגז עם דרור כהן וגם איתי. היינו רגילים לדבר בד"כ ופתאום שום דבר. טלפונים? הוא אמר 'אני אחזור אלייך' וניתק. לאחר מכן הגענו לאימון, ושוב, לא מחליפים אף מילה. הוא יושב מכין את האימון לבד, לא מדבר איתנו, העביר הכל לבד. ואז דרוקר פנה אליי: "אל תגיע יותר, פגעת בי ובהפועל ירושלים". שאלתי 'למה?' והוא ענה שאת הסיבות ישאיר לסוף העונה. הייתי בהלם, נכנסתי לשוק והרגשתי שקיבלתי בומבה. בינתיים ישבתי בבית ובכיתי. דני כהן (המנכ"ל דאז) אמר לי ששרון מציג את זה כך שהוצאתי דברים לתקשורת ועשית שיחות לא לויאליות עם שחקנים. בסוף פורסם שפוטרתי בגלל חוסר אמון ופגיעה במועדון, ואני יודע שזה לא נכון. דרוקר עשה את זה בשיחת טלפון לפני שהוא יידע את ההנהלה וללא שימוע", אמר סגלוביץ'.
עוזר המאמן של ירושלים לשעבר המשיך: "יכול להיות שדרוקר חשב שיש פה מהלך נגדו, אבל לא מפטרים ככה אדם בטלפון. בלי שימוע, בלי שיחה מראש. זה מראה על הרבה דברים לא תקינים. הייתי חייב לעשות משהו, ולכן עברתי פוליגרף. אח"כ אמרו לי שהבדיקה עברה בהצלחה, ושנמצאתי דובר אמר לכל השאלות. יצא לי שם לא טוב בתקשורת, אבל זו לא הסיבה שהובילה לפיטורין, יש כאן סיבות אחרות ורק דרוקר מחזיק בהן. אם אני הייתי מאמן ראשי אין שום סיכוי שהייתי עושה דבר כזה לבן אדם. זה גם לא מעניין אותי לשמוע את התגובה של שרון דרוקר ואני לא מחפש התנצלות ממנו. אי אפשר לחזור אחורנית, אני לא אעבוד איתו יותר בחיים, לא תהיה סולחה". מעבר לכך, סגלוביץ' גם חשף סיפור שהדגיש לטענתו את מערכת היחסים שלא הייתה תקינה בינו לבין דרוקר.
בראיון שהעניק דרוקר לעמורבן וליעל שחרור בקיץ 2013 בסיום העונה הסוערת בירושלים שכללה בין השאר גם שחרור של קרייג סמית' אחרי ש"הקרנף" אמר דברים נגד דרוקר כשהתראיין ל"מעריב", המאמן הציג את הזווית שלו לסיפור עם סגלוביץ': "לגבי מה שקרה עם קורטני פלס, מי שהדליף את התקרית הזו עשה נזק אנוש למערכת, כי זה לא היה עימות ביני לבינו, זה היה בינו לבין מאיר טפירו. ברגע שפלס, באמצע אימון, לא הסכים לשחק עם מאיר, לקחתי אותו לשיחה והבהרתי לו: 'אין דבר כזה שאתה לא תשחק עם חבר שלך לקבוצה'. שי סגלוביץ' זה היה סיפור אחר, ראיתי משהו שאולי לא הייתי צריך לראות, שקשור לשי וזה לא השאיר לי ברירה. אני הבאתי את הבחור הזה לירושלים. הוא היה איתי בנבחרת העתודה ונאבקתי בשבילו על כל התנאים, כדי שהוא יוכל לעבוד כעוזר מאמן. אני לא רוצה לפגוע בקריירה שלו, אבל מה שהוא עשה זה חוסר לויאליות לחלוטין".
הערב (19:30), כמעט 8 שנים אחרי הפרשה ההיא, ייפגשו דרוקר וסגלוביץ' כיריבים בליגת העל. דרוקר מאמן את בני הרצליה בעוד שסגלוביץ' מדריך את עירוני נהריה, ולמרות כל המשקעים עדיין ניתן למצוא נקודת השקה בין השניים שמתקשרת גם לתקופה שלהם ביחד בירושלים. שניהם לא חוששים ללכת ראש בראש עם הכוכבים שלהם – דרוקר נאלץ להתמודד עם סיפור העזיבה של פרנק גיינס שנטש את הרצליה בזמן שמצבה היה קשה, בעוד שרק לאחרונה ג'ו אלכסנדר הושעה על ידי סגלוביץ' בנהריה בעקבות עבירות משמעת, וההערכות הן שהפורוורד גם יסיים את דרכו במועדון. בשני המקרים, נדמה שההחלטות השתלמו למאמנים, כאשר דרוקר ניצב עם הרצליה במקום התשיעי בליגה עם מאזן של 6 ניצחונות לעומת 10 הפסדים אחרי פתיחת עונה קשה של 7:0, בעוד שנהריה נראית יותר טוב בשני המשחקים האחרונים שלה ללא אלכסנדר עם הפסד מינימאלי להפועל ירושלים וניצחון קריטי על מכבי חיפה מהמקום האחרון בטבלה. נהריה כעת עדיין נמצאת מתחת לקו האדום במקום ה-12 עם מאזן של 14:3, אך היא בהחלט מציגה מגמת שיפור תחת סגלוביץ', שהצטרף במהלך העונה הנוכחית אחרי שהיה בעברו עוזר מאמן בקבוצה.
אחד המשחקים הראשונים של סגלוביץ' כמאמן הראשי של נהריה היה בסוף דצמבר האחרון, כאשר קבוצתו הובסה בחוץ על ידי אותה הרצליה של דרוקר. אם שאלתם, אז סולחה כנראה לא תהיה, אבל שני המאמנים באופן ג'נטלמני וראוי להערכה לאור המשקעים העבירו אגרוף לאגרוף במקום לחיצת יד כיאה לתקופת הקורונה בסיום המפגש האחרון. דרוקר ממשיך לכתוב את תסריט קריירת האימון המוצלחת שלו, בזמן שסגלוביץ' מתחיל לכתוב את סיפורו הייחודי בעצמו. הערב, יהיה מרתק לראות את הדרבי הפרטי בין שני המאמנים, שכן קבוצותיהם שנלחמות בתחתית קודם כל כדי להישאר בליגה נמצאות במגמת עלייה.
0 תגובות