מאת אליאור גיטלר
כול סטודנט במהלך שנת הלימודים יציץ בלוח הבחינות של הסמסטר. יהיו כאלו שיראו שני מבחנים באותו השבוע, אפילו יום אחרי יום או בפער של יומיים. מרגע זה, ייכנס התלמיד לדילמת למידה: “מה עלי לעשות? האם לגשת לשני המבחנים? האם ללמוד אליהם באותה הדרך? האם כדאי לי להמר על אחד? האם שווה לי להשקיע בקורס שבו אני יותר טוב או בזה שפחות?”. עוד לפני שהתלמיד ניגש להיבחן, אפילו לפני שפתח את חומר הלמידה, הוא מבין שהשבוע הזה יכול לקבוע את המורל להמשך, על אחת כמה וכמה שמדובר בימים הראשונים של תקופת המבחנים.
השבוע, לראשונה העונה, תתמודד מכבי תל אביב עם שני מבחנים כמעט צמודים, עם פער של יום מנוחה ביניהם. ביום רביעי (19:30, היכל מנורה-מבטחים) היא תארח את באיירן מינכן וביום שישי תצא למשחק חוץ, ביוון, מול אולימפיקוס. מאמן הצהובים, יאניס ספרופולוס, יצטרך להחליט איך הוא מחלק את דקות המשחק בין שחקניו מול הגרמנים – האם ישאיר את החלוקה כפי שראינו במשחקים הראשונים העונה או בצורה אחרת, על מנת לשמור כוחות להתמודדות הקשה יותר על הנייר, מול היוונים. מכיוון שזוהי עונת המשחקים השלישית של המאמן במועדון, ניתן ללמוד ממקרי עבר איך יאניס ניגש למפגשים כפולים ולשער לפי זה מה יעשה כעת. קודם כול, אציין, את מה שסביר להניח בכול מקרה: השחקנים שב”זון” יקבלו את דקות המשחק המרביות. כמו כן, הדקות יושפעו מפער הנקודות בין הקבוצות, כאשר בהפרש גדול, סביר ותינתן מנוחה לשחקנים הבכירים. שנית, אין “שמירת” כוחות – רוב השחקנים (בדגש על הכוכבים) יקבלו במשחק הראשון פחות או יותר את אותן הדקות בממוצע שהיו רגילים אליו, כאשר במשחק השני יכולה להיות חריגה בחלוקה בקרב זוגות שחקנים על אותה משבצת (בעונה שעברה לדוגמה, זה קרה עם דורסי ובראיינט), וגם זה רק בעמדה אחת או שתיים. נכון לעכשיו, יש לקחת בחשבון שהקבוצה לא נמצאת במקביל במסגרת נוספת, דבר אשר מראש מסייע בהפחתת העומס, ולדעתי יחזק את הטענה השנייה לגבי מחזורים אלו.
יושבי הקמפוס הוותיקים, ינסו לנתח משנה לשנה מה היה נכון להם לעשות כשיש בחינות צמודות, ואיך לוח הזמנים השפיע על הציונים שלהם ובאיזה קורס. כאשר מסתכלים על עונות היורוליג האחרונות, מאז שיש מחזורים כפולים בליגה הסדירה, הצהובים-כחולים עומדים על מאזן של עשרים ושלושה ניצחונות בלבד מתוך ארבעים ושניים משחקים סך הכול (54.7% אחוזי הצלחה). מאזנו של ספרופולוס כמאמן מכבי במפגשים אלו – שלושה עשר ניצחונות מתוך שמונה עשר (72.2%), מבלי להתחשב במשחקיו הראשונים שהיו כחלק ממפגש כפול וחלו פחות משבוע לאחר שמונה לתפקיד, והסתיימו שניהם בהפסד. כתוצאה מכך, אם נקביל לעולם האוניברסיטאי, עד כה אפשר לתת למאמן התל אביבים את תואר ה”סטודנט המצטיין”, לכול הפחות.
הקבוצה הגרמנית, בזהה למכבי, אינה מתחרה במסגרת נוספת מלבד היורוליג כאשר משחקי הגביע המקומי צפויים להתחיל ביום ראשון הבא. הבונדסליגה תיפתח בתחילת נובמבר, לאחר שזו חודשה ראשונה מבין הליגות שנעצרו בעקבות נגיף הקורונה. באיירן סיימה את העונה שעברה עם טעם מר כאשר הודחה ברבע הגמר של טורניר סיום העונה בליגה ובכך איבדה את תואר האליפות. במפעל האירופי, הקבוצה הבווארית דורגה במקום ה-17 והאחד לפני האחרון (8-20). העונה, הגרמנים מקווים להשתפר, כאשר המטרה היא להיאבק על אחד מ-8 המקומות שמובילים לפלייאוף. לאחר שני משחקייה הראשונים, מאזנה עומד על הפסד אחד (81-79 בהארכה) למילאנו וניצחון אחד (90-72) על יריבתה המושבעת, אלבה ברלין. בסגל השחקנים, ניתן למצוא שני שמות מוכרים מאוד לאוהדי מכבי – מלקולם תומאס וג’יילן ריינולדס. תומאס חתם בקבוצה מתל אביב בתחילת עונת 2012/13 ושותף בחמישה עשר משחקי יורוליג. ריינולדס הוא זיכרון טרי ביותר, כאשר הצטרף לצהובים בדצמבר אשתקד עם חוזה זמני שכלל אופציה להארכה לשנה נוספת שלא מומשה, בין היתר בעקבות חוסר הוודאות שהיה בנוגע להמשך העונה שעברה, שהופסקה עקב הקורונה. השחקן הספיק להשתתף בשנים עשר משחקי יורוליג במדי מכבי.
שתי הקבוצות נפגשו עד כה 6 פעמים במפעל האירופי מאז תחילת המילניום, כאשר הצהובים ניצחו בחמישה מפגשים. הניצחון הבודד של באיירן הושג במשחק האחרון ביניהן בעונה שעברה. לאחר ההפסד בשבוע שעבר לצסק”א, מבחן שהיה לה סיכוי ריאלי לעבור ובתום מותחן מעדה, האלופה הישראלית לא יכולה להרשות לעצמה כישלון נוסף, במיוחד בבית. במבחן הקרוב, מכבי פייבוריטית והיא זאת שתצטרך להכתיב את הקצב מתחילת המשחק כדי לא להיכשל פעם נוספת.
(הכתוב בפסקה הראשונה הוא בלשון זכר, אבל מכוון לשני המינים).
כתב: אליאור גיטלר, בן 30 ממעלות, נשוי לעדן ואבא של רגב. חי, נושם וכותב ספורט.
0 תגובות