הכוכבים והניתוח המקצועי: על טנריפה, היריבה של הפועל ירושלים

אפר 26, 2023 | אירופה, כדורסל

על ידי Elchanan Hacohen

הגרלת הפיינל פור של ליגת האלופות של פיב"א שהתקיימה אמש (שלישי) בשעות הצהריים סיפקה לנו מפגש מרתק בין האלופה המכהנת טנריפה לבין מחזיקת הגביע הישראלי הפועל ירושלים, זה יהיה המפגש השלישי בין הקבוצות אי פעם כאשר שני המפגשים הקודמים היו ברבע הגמר של עונת 17/18, אז הדיחה טנריפה את הירושלמים בעקבות הפרש סלים עדיף.

לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי

ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד

הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.

שתי הקבוצות נמצאות בעונה מעולה, הפועל ירושלים מגיעה לפיינל פור במאזן 3:12 (אחד ההפסדים זה משחק מספר 2 בסדרה נגד אא"ק, כדורסל לא היה שם) כשהיא מציגה הגנת ברזל וסופגת 100.64 נקודות לכל 100 פוזשנים ו-71.1 נקודות בממוצע למשחק, טנריפה מגיעה במאזן 4:11 (שניים מההפסדים היו במשחקים לפרוטוקול) גם היא עם נתון הגנתי מעולה של 102 נקודות חובה ל-100 פוזשנים, ו-73 בממוצע למשחק. בצד השני של המגרש, טנריפה קולעת 115 נקודות לכל 100 פוזשנים ו-81.9 בממוצע למשחק, לעומת 109 נקודות ל-100 פוזשנים ו-77.1 בממוצע למשחק שמציגים האדומים.

אם עד כאן ניתן היה להבין שיש דמיון מסוים בין הקבוצות, מפה והלאה רב המפריד על המחבר, מאמנה של טנריפה, צ'וס וידורטה, מאמין בחלוקת דקות שוויונית מאוד, אף שחקן של טנריפה לא מקבל יותר מ-23 דקות על הפרקט והוא מחליף לא מעט הגנות ומתבסס על תרגילים לקלעים בהתקפה, בעוד שדז'יקיץ' נותן לרנדולף, סמית' והנקינס יותר מ-28 דקות על הפרקט, נשאר נאמן להגנה אישית, וכמעט ולא מתבסס על תרגילי קליעה.

אני רוצה להתעכב רגע על החלפת ההגנות של טנריפה, כי לפחות בעיניי מדובר באחד המפתחות המשמעותיים ביותר למשחק. לגיאורגי שרמדיני ומרסליניו הוארטס יש הרבה יתרונות, ועוד ניגע בהם בהמשך, אבל הגנה היא לא הצד החזק שלהם, העובדה הזאת מאלצת את וידורטה לפשרות מסוימות, בניסיון "להחביא" את שרמדיני (וגם את הסנטר המחליף פארן גוארה, למען האמת, אם כי בעצימות פחותה) הטיפול ההגנתי של טנריפה לפיק&רול יכלול בדרך כלל "דרופ" – הליכה אחורה של השומר של החוסם במטרה לקבל את השחקן החוסם שוב בצבע, הדרופ אומנם יכול למנוע את הכנסת הכדור פנימה לשחקן החוסם, אבל משאיר את חצי המרחק חשוף כמעט לחלוטין.

גיאורגי שרמאדיני

Giorgi Shermadini – Photo Credit: BCL

הדרך השניה של הקנריים להחביא את שרמדיני והוארטס בהגנה היא הגנה אזורית, לעיתים כזו שמתחילה בלחץ על כל המגרש כמו שראינו את אא"ק עושה לא מעט, הודות לרגליים הכבדות של הגיאורגי, גם הטיפול ההגנתי הזה משאיר את אזור קו העונשין חשוף מאוד.

ההימור הזה יהיה בעייתי מול שחקנים כמו ליוואי רנדולף, ברנדון בראון וספידי סמית' שמאוד מחבבים את הזריקות האלו, במיוחד כשהפיק&רול הולך כמו שצריך ואז הנקינס מחכה בצבע לקלוט כדורים חוזרים, אספקט שהוא מצטיין בו, לעומת שרמדיני שעל כל 216 סנטימטריו לוקח רק 3.5 כדורים חוזרים בהגנה.

כמו שאמרנו, ההתקפה של טנריפה מתבססת לא מעט על תרגילים לקלעים שמגיעים דרך פיק&רול, בדרך כלל בין שרמדיני היעיל להוארטס, שחקן בן 40 בחודש הבא שעדיין מעמיד ממוצעים מפלצתיים של 12.7 נקודות ו-7 אסיסטים ב-23 דקות על הפרקט, זאת עובדה בעייתית להפועל ירושלים שהטיפול העיקרי שלה לפיק&רול הוא "האדג'" – יציאה חזקה ומהירה של הנקינס/שגב על מוביל הכדור, כשבמקביל השחקן שאמון על שמירת השחקן בוויק-סייד מגיע לעזור בצבע למנוע את המסירה פנימה עד שהנקינס/שגב חוזרים חזרה, זה עובד טוב בדרך כלל, אבל זה בעייתי מאוד כשהשחקן בפינה יהיה סאסו סאלין שזורק יותר מ-8 שלשות למשחק וקולע כמעט 40% אחוז מהן, או ברונו פיטיפלדו האיטלקי שעומד על מעל 50% ל-3 ב-BCL העונה. יהיה מעניין לראות מה הפתרון של דז'יקיץ' לתרגילי הקלעים האלו.

לסיכום, מדובר בהגרלה לא קלה, לשתי הקבוצות, אומנם על הנייר לטנריפה יש יתרון קל בעיקר בזכות סגל עמוק מאוד, אך בפיינל-פור כמו בפיינל פור, אי אפשר באמת לדעת מה יקרה, הכל פתוח.

לטור הקודם על העלייה של ירושלים לפיינל פור

Marcelinho Huertas – Photo Credit: FIBA

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. 

You have Successfully Subscribed!