היו 10? ציוני השחקנים של נבחרת העתודה באליפות אירופה

יול 17, 2023 | כדורסל, נבחרת

על ידי Moshe Halickman

קרדיט לתמונה הראשית: פיב”א

נבחרת העתודה של ישראל הפסידה אמש (ראשון) 89:79 לצרפת בתום דרמה אדירה שהסתיימה לאחר הארכה בכרתים שביוון במשחק גמר אליפות אירופה ובכך זכתה במדליית הכסף בטורניר. כעת, הגיע הזמן להעניק ציונים לכל אנשי הנבחרת שלקחו חלק בקמפיין.

לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי


ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד

הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.

גארדים

נועם יעקב – 10

אומנם התקשה מאוד לקלוע מחוץ לקשת, נחסם כשחדר בעיקר במשחקים הראשונים, מעד מקו העונשין ואיבד כדורים, אבל הציג שיתוף פעולה מושלם עם דני וולף כאשר שניהם סחבו את הנבחרת על הגב מבחינה התקפית בעיקר בתחילת הטורניר בזמן שהוא חילק הרבה מסירות קסומות בדרך למקום הראשון בטבלת האסיסטים בפער גדול, השתלט על ריבאונדים בשני צידי הפרקט, הציג ידיים מצוינות בהגנה בדרך לחטיפות וגם הצליח להציג חדירות מרשימות בנוסף לכך שסחט עבירות. בסופו של דבר בגמר הכדורים שלו מבחוץ גם נכנסו. מעל הכל, היה הבדל עצום בנבחרת בדקות שהוא שיחק לעומת הדקות שבהן הוא נח, שכן גם כשדברים לא עבדו ברוב שלב הבתים הוא הצליח לעיתים ליצור יש מאין. התפוצץ בגמר עם 31 נקודות, שהזכירו את גמר המונדיאל של אמבפה. נבחר בצדק לחמישיית הטורניר.

Noam Yaacov – Photo Credit: FIBA

אופק גול – 6

התקשה לנהל את העסק בדקות שבהן יעקב נח, אבל קשה להאשים אותו. שיחק יותר בעיקר בתחילת הטורניר, אבל הצליח להפתיע בגמר עם דקות טובות שהחזירו את הנבחרת לעניינים במהלך המחצית השנייה.

Ofek Gol – Photo Credit: FIBA

דניאל גואטה – 6

החטיא את כל הזריקות שלו מבחוץ ואיבד כדורים כשברוב הטורניר הוא לא הצליח לעמוד בציפיות, אבל התעלה בחצי הגמר מול בלגיה עם משחקו הטוב ביותר באליפות, כשלאורך כל הדרך הוא הכניס אנרגיות חיוביות.

Noam Yaacov and Daniel Guetta – Photo Credit: FIBA

עידו הראל – 7

היה המחליף הטוב ביותר של הנבחרת לאורך האליפות, כשכמעט בכל פעם הוא ידע לקלוע זריקה חשובה ממרחק בנוסף לכך שהוא שלט באופן שקול בכדור בזמן שחילק כמה אסיסטים.

Ido Harel – Photo Credit: FIBA

רון ציפר – 9

אומנם רשם אחוזים די נמוכים לשלוש, אך עדיין היה הצלף המוביל של הנבחרת מבחוץ בכל הנוגע לכמות השלשות המדויקות, בנוסף לכך שהוא נע היטב כדי לסיים מבפנים ובעיקר שמר בצורה יוצאת מן הכלל בהגנה בדרך לחטיפות (שווה למקום השלישי בטורניר). סיפק משחקים שבהם הוא התפוצץ, לצד משחקים שבהם הזריקות מבחוץ פשוט לא נכנסו.

Ron Zipper – Photo Credit: FIBA

פורוורדים

אריאל אייזיק – 8

עשה עבודה הגנתית יוצאת דופן, כשהוא חטף כדורים ובעיקר ביצע פעולות שלא רואים בסטטיסטיקה בזמן שנלחם על כל כדור בשני צידי הפרקט בדרך לריבאונדים. גם קלע לעיתים ממרחק כשהיה צריך וחילק מסירות מדויקות.

Ariel Aizik – Photo Credit: FIBA

יואב ברמן – 6

התקשה לסיים מבפנים כשחדר ואיבד כדורים, אך תרם בהגנה עם כמה פעולות טובות. לא רשם אף משחק יוצא דופן.

Yoav Berman – Photo Credit: FIBA

יובל לוין – 8

פתח את הטורניר עם משחק טוב ופחות השפיע במספר משחקים שהגיעו לאחר מכן, אלא שהוא הגיע ובגדול לשלבי ההכרעה. הציג גיוון נפלא כשהוא נע היטב פנימה, קלע מבחוץ, תרם בריבאונד, חילק מסירות טובות ונלחם בהגנה בדרך לחטיפות.

Yuval Levin – Photo Credit: FIBA

סנטרים

דני וולף – 10

וואו. הדהים את כל הכדורסל הישראלי, כשהוא סחב את הנבחרת על הגב מבחינה התקפית יחד עם יעקב תוך שהוא הציג שיתוף פעולה יוצא דופן איתו. ריווח את הפרקט עם היכולת לקלוע מבחוץ (אם כי הוא לא היה הכי מדויק משם), דייק בצורה מרשימה מקו העונשין (עד הגמר…), עשה עבודה יוצאת מן הכלל בריבאונד, הציג יכולת מסירה נדירה עבור גבוה (מה שעלה גם באיבודים), כדרר באופן שלא נראה כמותו וגם השקיע מאמץ אדיר בהגנה כולל חטיפות וחסימות מפלצתיות. אומנם לא תמיד היה בכיוון מבפנים וגם הפך לגיבור טראגי עם החטאת העונשין בסיום הזמן הרגיל מול צרפת, אבל בלעדיו הנבחרת בכלל לא הייתה מתקרבת להארכה בגמר. רשם ממוצע מפלצתי של דאבל-דאבל, כשכמעט בכל משחק הוא רשם דאבל-דאבל מוחשי. היה מלך הריבאונדים, מלך המדד של האליפות וסגן מלך הסלים. נבחר בצדק רב לחמישיית הטורניר, כשהוא היה כפסע מלזכות בתואר ה-MVP.

Danny Wolf – Photo Credit: FIBA

אבנר דרור – 5

סבל מכך שהיה המחליף של וולף, כשהוא לא הצליח להיכנס לשטף מספיק גדול של דקות ובעיקר עשה עבירות.

Avner Dror – Photo Credit: FIBA

ללא ציון: נווה מינץ ונבו זומרפלד (לא שיחקו מספיק)

מאמן: אלעד חסין – 10

הגיע לטורניר בלי יותר מדי ציפיות, אך התחיל אותו עם ניצחון מרשים על טורקיה, מה שפתח את התיאבון. מייד לאחר מכן הגיעו תצוגות נפל בדרך למקום הרביעי בבית א’, והוא רק קיווה להישאר בדרג א’, שכן ספרד החזקה חיכתה בשמינית הגמר. אלא שהוא הצליח להפיח תקווה בחניכיו כשהדהים את ספרד וגרם להם להאמין שהכל אפשרי, כל הדרך לתצוגות סופר מרשימות ולגמר שלא היה רחוק מלהסתיים עם תואר. הלך בעיקר עם החמישייה המובילה שלו, ובעקבות כך גם התקשה לקבל תרומה משמעותית מהספסל. יכול להיות גאה בעבודה שהוא עשה לאורך הטורניר, כאשר נבחרתו הציגה הגנה קשוחה.

מצטיין הנבחרת – דני וולף

Elad Hasin – Photo Credit: FIBA

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. 

You have Successfully Subscribed!