קרדיט לתמונה הראשית: אתר היורוקאפ
הפועל ירושלים יכולה להיות מרוצה מהניצחון הראשון שלה העונה ביורוקאפ, 74:94 בחוץ על לייטקבליס. הקבוצה של יונתן אלון פתחה רע עם פיגור דו ספרתי מוקדם, אבל לאחר מכן הראתה אופי בדרך לניצחון בהפרש גבוה, על אף שרוב המשחק היה צמוד. הנה כמה נקודות מרכזיות שלי על המשחק.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
1. הפתיחה הרעה
ירושלים פתחה רע, ורק בפיגור 21:8, אחרי שגם החילופים המוקדמים עוד לא עזרו, יונתן אלון הזעיק פסק זמן. שם קרה מקרה שלא היה מכוון אך די ייצג את פתיחת העונה של ירושלים עד אותו רגע תחת אלון: המאמן הסביר על המהלך הבא וקרא לספידי סמית’ אך לא מצא אותו, וחבריו לקבוצה של הרכז העירו אותו. משם ירושלים התעוררה, והאיכות והעומק שלה עשו את ההבדל במשחק חוץ שיכל ללכת לכיוון רע, כמו שהוא נפתח. סמית’ עצמו, שלא היה טוב עד המשחק הזה העונה, סיים עם 9 נקודות שכללו שלשות חשובות (3-5 לשלוש) בנוסף ל-8 אסיסטים ללא שום איבוד, והוא בעיקר הראה שהוא יכול לחיות לצד ג’ארד הארפר, שפתח יחד איתו בחמישייה.
2. כן כן, קפטן
המשחק הראשון של יובל זוסמן העונה ביורוקאפ מול ולנסיה, ובכלל של שחקניה הישראלים של ירושלים, גרר הרבה ביקורות. הוא אומנם הוביל את הקלעים הישראלים של קבוצתו, אך עשה זאת עם 4 נקודות בלבד שהגיעו כולן במחצית הראשונה. אותו משחק היה אירוע שעליו זוסמן ספג אינספור ביקורות לאורך הקריירה: הנה שוב הוא לא לוקח על עצמו מספיק, וגם המעט שהוא לוקח על עצמו נגמר רע. הפעם, זוסמן, שנכנס כשקבוצתו הייתה עם הגב אל הקיר, הבין את גודל השעה, והתעלה למעמד. הוא מזער נזקים כשצלף שלוש שלשות ברבע הראשון, סיפק הגנה מצוינת וסיים את המחצית הראשונה עם 16 נקודות. נכון, בחצי השני נותר לו פחות כוח בטנק, אבל זוסמן עדיין הצליח לקנח עם שלשה נוספת שחתמה ערב ענק של 20 נקודות (1-1 לשתיים, 5-6 לשלוש ו-3-4 מקו העונשין), 5 ריבאונדים (2 בהתקפה), 2 אסיסטים לצד 3 איבודים, 2 חטיפות, 26 במדד היעילות ופלוס 24 במדד הפלוס-מינוס ב-31 דקות. בערב קשה במדינת ישראל, זוסמן הצליח להשוות את שיא הקריירה שלו בנקודות במפעל אירופי במשחק שהיה אחד הגדולים ביותר שלו בקריירה והטוב ביותר שלו במדי ירושלים. כעת, המבחן שלו יהיה לשמור יציבות ולתת עוד משחקים טובים גם כשקבוצתו לא נמצאת בלחץ עם הגב אל הקיר.
3. ג’ארד הארפר
ג’ארד הארפר בהפועל ירושלים הוא תופעה שלא ברור איך לאכול אותה. הוא שחקן הרכש עם הרזומה הכיר בכיר כמי ששיחק באן.בי.איי ורשם עונה עם ממוצע דו ספרתי של נקודות במדי ולנסיה ביורוליג, ובמחזור הראשון מול האקסית הוא אומנם סיפק לא פחות מ-27 נקודות אך במחצית הראשונה בעיקר סיפק סגנון משחק סוליסטי שפגע בקבוצתו. הפעם, האחוזים של הארפר מהשדה שוב לא היו טובים (2-7 לשתיים, 1-6 לשלוש), אבל הוא הציג לראווה פעם נוספת את היכולת שלו לסחט כמות חריגה של עבירות בדרך לכמות חריגה עוד יותר של זריקות עונשין, ולרמת דיוק חריגה עוד יותר מהקו. 10 עבירות סחט הארפר בדרך ל-16-17 מהקו (94.1%), הוסיף 5 אסיסטים ללא שום איבוד בדרך ל-27 במדד היעילות ורשם פלוס 22 במדד הפלוס-מינוס ב-30 דקות, כשהפעם היכולות שלו רק תרמו לקבוצתו.
4. ג’סטין סמית’
ג’סטין סמית’ זה עוד שם שהותיר רושם פחות טוב במשחק הראשון, אבל הפעם הוא נכנס בצורה מצוינת בדרך למספרים של 15 נקודות (5-7 לשתיים, 5-6 מהקו), 7 ריבאונדים, 2 חטיפות, 20 במדד היעילות ופלוס 23 במדד הפלוס-מינוס ב-21 דקות. חשוב מהכל, סמית’, שנפגע באפו, היה שם ברבע הרביעי כשקבוצתו הייתה ללא שום גבוה אחר בעקבות היציאה של אוסטין וויילי וגבי צ’אצ’אשווילי בחמש עבירות עוד לפני סיום הרבע השלישי ובהמשך של כריס ג’ונסון, והוא לא אכזב.
5. נכס
כריס ג’ונסון בן 34, מוכר כשחקן פציע, אבל בכל פעם מחדש הוא מוכיח כמה הניסיון שלו חסר תחליף. הפעם הוא פשוט להט ברבע השלישי כולל שלשה עם הבאזר של סיום הרבע, וסיים עם 13 נקודות (3-4 לשתיים, 2-3 לשלוש) ו-7 ריבאונדים ב-21 דקות. נכון, הוא יצא בחמש עבירות ברבע הרביעי, אבל לפני שזה קרה הוא כמובן היה לתת שם כדי להתעלות פעם נוספת כשמילא דקות בעמדת הסנטר כמו שרק פורוורד כמוהו יודע בזמן שוויילי וצ’אצ’אשווילי יצאו בחמש עבירות, כאשר הוא דאג שדברים לא ישתבשו בסיום הרבע השלישי.
6. האופי של ירושלים, ומה יהיה עם אוסטין וויילי?
כאמור, ירושלים סבלה מהיציאה של וויילי וצ’אצ’אשווילי בחמש עבירות, אבל היא הציגה כל כך הרבה אופי דווקא ברגעים הקשים האלה, כשכמובן כבר הזכרנו את השמות המרכזיים שהובילו לניצחון. סיום המשחק הזה הראה למה לפני פתיחת העונה התחזית הייתה שירושלים מסוגלת לסיים שנייה בבית שלה, מתחת לוולנסיה. בעוד שצ’אצ’אשווילי, למרות היציאה בחמש עבירות והחטאות מקו העונשין, הראה דברים יפים כמו משחק בין גבוהים נהדר עם ג’סטין סמית’ (2 אסיסטים לצ’אצ’א), וויילי, שבינתיים מתקשה לעמוד בציפיות כשחקן הרכש הנוצץ של ירושלים, מתחיל להדאיג. הפעם, וויילי רשם מינוס 12 במדד הפלוס-מינוס ב-13 הדקות שלו על הפרקט, סיים עם 0 זריקות מהשדה, 2-4 מהקו וריבאונד אחד בלבד. מפה אפשר רק לעלות?
7. ברוך השב
כמה שירושלים הייתה זקוקה לעוד גארד יוצר כמו קאדין קרינגטון. המתאזרח החדש, שנעדר מהמשחק הראשון בעקבות נסיבות אישיות, לא היה צריך להיות בשיאו כדי להביא הכוח האש שלו מהספסל בדרך ל-9 נקודות. כמה טוב שחזרת.
8. עוד לא אבדה
אם וויילי כבר מתחיל להדאיג, אז דווקא אצל ג’רמי מורגן יש סימנים של תקווה. כן, 2 נקודות שלא הגיעו מהשדה זה לא משהו שאתה מצפה משחקן זר, אבל הפעם הפורוורד תרם למשחק הקבוצתי בדרך לניצחון כשהוא הוסיף 4 ריבאונדים ו-3 אסיסטים שכללו אחד יפהפה ללא שום איבוד בדרך ל-8 במדד היעילות ובעיקר פלוס 29 במדד הפלוס-מינוס (הכי גבוה על הפרקט) ב-19 דקות. תנו לו זמן.
9. לא נועם, כן נורא?
ובתוך החגיגה של הפועל ירושלים, יש גם ישראלי בכיר שלא שיחק: נועם דוברת. אחד הכדורסלנים הישראלים הכי מוכשרים שצמחו בשנים האחרונות, שלצערו סבל מפציעות קשות (אני טוען שהאחת במדי מכבי ראשון לציון בסיום עונת 2020/21 היא זו שפגעה בקו העלייה יותר מזו הקשה הרבה יותר מבחינה פיזית ומנטאלית בתחילת עונת 2022/23), התקשה במשחק הפתיחה מול ולנסיה, ועם החזרה של קרינגטון הוא כלל לא שיחק הפעם, בערב שבו גם נועם אחר מוכשר במיוחד, יעקב מהפועל תל אביב, לא שותף בעצמו. שימו לב גם לאור קורנליוס, שקיבל מעט יותר מחמש דקות, רובן כשפתח בחמישייה בתחילת המשחק. כעת, דוברת יצטרך לנצל כל הזדמנות שיקבל, בעיקר בליגת העל, כדי לחזור לקנות דקות בבמה האירופית, וקל זה לא יהיה. תחל שנה וברכותיה.
0 תגובות