פרויקט הדירוגים שמלווה אותנו בתקופה האחרונה נמשך, כשהפעם בחרנו לדרג את 5 התגליות של העונה בליגת העל הישראלית. איזה שחקנים נכנסו לרשימה? מי זכה במקום הראשון? כל התשובות וההסברים בפנים.
5. נטע סגל
הפועל באר שבע ידעה בדיוק את מי היא החתימה בקיץ האחרון. נטע סגל, רכז בן 26 עם רזומה קטן מאוד בליגת העל ויותר ניסיון בליגה הלאומית. סגל נראה לא רע בכלל בחלק מהמשחקים, כשבארבעת המשחקים האחרונים של קבוצתו לפני סדרת הפלייאוף מול מכבי תל אביב הוא הצליח לקלוע 3 פעמים בספרות כפולות אחרי שעשה זאת פעם אחת בלבד ב-23 המשחקים הקודמים. עם ממוצעים של 3.1 נקודות, 1.4 ריבאונדים ו-1.4 אסיסטים ב-10.5 דקות בעונה הסדירה סגל הוכיח שהוא יכול לתרום בתור שחקן סגל שעולה מהספסל (פתח בחמישייה פעם אחת בלבד) בליגת העל. כשחקן שלא רבים שמעו עליו לפני העונה הנוכחית, סגל בהחלט נחשב לאחת מתגליות העונה.
4. רז אדם
אין הרבה שחקנים בליגת העל שיותר כיף לצפות בהם מאשר רז אדם. הגארד של הפועל תל אביב מביא לפרקט את כל הדברים שאנחנו אוהבים כצופים ושקבוצתו זקוקה להם במיוחד כדי לנצח: תשוקה, טירוף, שיגעון ורעל בעיניים. אדם בן ה-21, אלוף אירופה עם נבחרת העתודה ב-2018 ו-2019, פשוט אוהב לשחק בדרייב אין, המקום שבו גם זכה עם ישראל באליפות השנייה. הוא יודע איך לסחוט עבירות תוקף על ימין ועל שמאל, והשלשות המפתיעות שלו כבר מתחילות לא להפתיע אף אחד. אחרי שבעיקר סופסל בתחילת העונה אצל יאניס קאסטריטיס, דני פרנקו לקח אותו בחשבון יותר ויותר עם הזמן. בזמן שב-18 המשחקים הראשונים שבהם שותף העונה אדם הוא סיפק תרומה מזערית של 1.8 נקודות ב-7.8 דקות, ב-11 המשחקים האחרונים הוא רשם 6 נקודות ב-17.4 דקות. אדם היה בוודאי אחד מהגורמים שהשפיעו יותר מכל על ההישארות של הפועל בליגה, ובתור מי שהגיע למועדון ב"ליגת הקורונה" בעונה שעברה אחרי שבלט בליגה הלאומית זה בהחלט הישג מרשים שהוא חתום עליו. אדם ביצע צעד גדול קדימה ואף ניצח בקליעת עונשין את הפועל באר שבע, כשבסך הכל העונה הוא רשם אחוזים נפלאים מהטווחים האחרים: 58% לשתיים ו-40% לשלוש. אל תפספסו את הריקודים שלו אחרי ניצחונות!
3. נועם אביבי
פתיחת העונה של נועם אביבי הייתה חלומית. הוא הציג משחקים גדולים במדי מכבי ראשון לציון למרות שאף אחד לא ציפה ממנו לעשות זאת, ובתור אלוף אירופה עם העתודה ב-2018 ועם חלק מרכזי יותר ב-2019 הוא גם התחיל כעת להפוך לשחקן לגיטימי בליגת העל. כמו אדם, אביבי הצטרף לקבוצתו הנוכחית מהליגה הלאומית ב"ליגת הקורונה", כשבעבר הוא גם שותף מעט מאוד בליגת העל. נכון, אחרי הפתיחה המדהימה אביבי עבר העונה מספר עליות ובעיקר מורדות בעקבות כאבים בגב, אך בסך הכל הוא סיפק עונה שמראה שהוא חייב להיות שחקן משמעותי בישראל גם בשנים הקרובות. 6.2 נקודות ו-3.2 ריבאונדים ב-16.4 דקות זה הספק נהדר בשביל הפורוורד בן ה-22, שרשם 65% אחוזים מרשימים לשתיים, קלע מחוץ לקשת בתור סטרץ' פור (34% לשלוש) ודייק ב-86% מקו העונשין. אביבי פתח את העונה בסערה עם שלושה משחקים בספרות כפולות וסיים אותה עם שמונה כאלה בסך הכל, כולל דאבל-דאבל ענק של 22 נקודות (שיא קריירה) ו-10 ריבאונדים בניצחון על עירוני נס ציונה בנוסף לדאבל-דאבל בניצחון על מכבי חיפה. ניתן להעריך שגם חברו של אביבי לקבוצה, טל פלד, היה נכנס לרשימה ומדורג גבוה מאוד אם היה כשיר במשך פרק זמן יותר גדול העונה.
2. יאיר קרביץ
כבר בתחילת העונה סומן יאיר קרביץ כשחקן שמסוגל לעשות קפיצה גדולה. הרכז בן ה-22 של בני הרצליה אמנם סבל מפציעה בשלב יחסית מוקדם של העונה, אך כשהוא חזר הוא הרחיב את הסגל הישראלי של בני הרצליה. קרביץ, עוד אלוף אירופה עם נבחרת העתודה ב-2018 ו-2019, היה בעבר בליגת העל, אך הוא מיעט לשחק במדי הפועל באר שבע, כשהפעם בהרצליה הוא זכה להזדמנות אמיתית לאחר שכיכב בליגה הלאומית. בעונה הנוכחית קרביץ נראה טוב מאוד, כשבשלבים המכריעים של מלחמת ההישארות בליגת העל הוא קיבל את המפתחות משרון דרוקר והחזיר בסך הכל עם 4 תצוגות בספרות כפולות העונה, כולל דאבל-דאבל אחד בניצחון על עירוני נס ציונה שהבטיח את ההישארות של בני הרצליה. למעשה, קרביץ רשם 3 משחקים בספרות כפולות ב-7 ההופעות האחרונות שלו העונה, זאת בהשוואה למשחק אחד כזה ב-16 ההופעות הראשונות שלו העונה. מעבר לכך, קרביץ פתח בחמישייה ב-6 מ-8 המשחקים האחרונים שלו העונה, דבר שעשה פעם אחת בלבד ב-15 המשחקים הקודמים. ב-16 המשחקים הראשונים שלו העונה קלע קרביץ 4.2 נקודות בממוצע, כשב-7 המשחקים האחרונים הוא זינק ל-9.7 נקודות. הממוצעים העונתיים? 5.9 נקודות, 2.5 ריבאונדים ו-3.1 אסיסטים ב-21.4 דקות.
1. גל גילינסקי
יש לנו יופי של שחקנים משלימים ברשימה. כולם שיחקו עוד לפני העונה הנוכחית בליגת העל וחלק גדול מהם היה מוכר לקהל הרחב בזכות הישגים בלתי נשכחים עם נבחרת העתודה. רובם אכן מוכשרים מאוד וזכאים בצורה כזו או אחרת להיחשב כמועמדים לתואר "תגלית העונה", אך אף אחד מהם הוא לא כמו גל גילינסקי. כי בעוד שרבים הכירו לפני העונה לדוגמא את אדם, אביבי וקרביץ, מעטים מאוד הכירו את גילינסקי. עירוני נהריה ירדה בצורה מביכה לליגה הלאומית, על כך אין חולק. עם זאת, יסכימו כמעט כולם שהדבר הטוב היחיד שיצא מהקבוצה הזאת הוא גל גילינסקי, שחקן ללא עבר בליגת העל או בטורנירים גדולים עם הנבחרות הצעירות. וכך אכן החלה העונה של גילינסקי. הוא קיבל פירורי דקות, וסביר להניח שגם הוא העריך שזה מה שיקרה. הרי זה לא כאילו הוא היה אחד הכוכבים הגדולים בליגה הלאומית. אלא שפתאום, משום מקום, בזמן שנהריה לא הצליחה לשנות את העונה הזוועתית שלה, גילינסקי הצליח לשנות את העונה שלו מהקצה אל הקצה. רגע המפתח? ההשעייה של ג'ו אלכסנדר. לפני ההשעייה של אלכסנדר, גילינסקי רשם 2 נקודות ב-9.1 דקות בממוצע ב-13 המשחקים הראשונים שבהם שותף. במשחק הראשון שאחרי ההשעייה של אלכסנדר (שעזב בסופו של דבר את הקבוצה), גילינסקי קלע 6 נקודות ב-19 דקות בהפסד להפועל ירושלים. לאחר מכן, הוא החל למלא את החלל שנוצר במצבת הישראלים של נהריה כשקלע 11 נקודות בניצחון החשוב על מכבי חיפה. בסך הכל, מאז אותו הפסד לירושלים גילינסקי שיחק 11 משחקים שבהם רשם 9.5 נקודות ב-27.8 דקות בממוצע תוך כדי שהוא קולע בספרות כפולות בשישה מתוך אותם משחקים בהשוואה ל-0 פעמים קודם לכן, כשלצערו המשחק הראשון בתקופה הטובה שלו היה גם הניצחון היחיד באותו פרק זמן. בשלב מסוים גילינסקי אף הפך לישראלי הבכיר של הקבוצה, כשהקפטן אור לאומי נפצע. הממוצעים העונתיים? 5.5 נקודות, 66% לשתיים, 2.2 ריבאונדים, 2.2 אסיסטים ומדד 6.3 ב-17.7 דקות. לא סתם מאמן הפועל תל אביב, דני פרנקו, שאימן את גילינסקי בנהריה לפני שעזב והוחלף בידי שי סגלוביץ', צייץ בטוויטר ביום הולדתו של גילינסקי באפריל: "פריצת השנה?… מזל טוב!!". תקראו לזה פריצת השנה או תגלית העונה, זה לא באמת משנה. נהריה אמנם ירדה לליגה הלאומית, אך אין סיבה שגילינסקי בן ה-26 לא ישחק בליגת העל גם בעונה הבאה.
0 תגובות