פרויקט הדירוגים שלנו לעונת 2020/21 בליגת העל בכדורסל נמשך בתקופה הזאת, והפעם בחרנו לדרג את 5 הפלופים הגדולים ביותר העונה בישראל. מי נמצא בראש הרשימה? איזה עוד שחקנים נכנסו לדירוג, ומאיזו סיבה בדיוק? בואו נצא לדרך.
5. ארון ואלדז
14 דקות בממוצע, 2.8 נקודות, 1.5 ריבאונדים ומדד של 0.3. אם אוהד הכדורסל הישראלי הממוצע היה צריך לנחש של מי השורה הסטטיסטית הזאת, הוא ככל הנראה היה מצביע על אחד השחקנים הישראלים בקצה הרוטציה של קבוצת תחתית בליגה. אבל מסתבר שזו הייתה השורה הסטטיסטית של ארון ואלדז, אחד מ-4 הזרים שפתחו את העונה בליגת העל עם מכבי חיפה. “אנחנו שמחים להביא את ארון למכבי חיפה. הוא שחקן הגנה טוב, קלע מוכשר ובעל הרבה פוטנציאל”, אמר בקיץ הבעלים ג’ף רוזן עם חתימת הסווינגמן האמריקאי בקבוצה. “ארון הוא ווינר עם פוטנציאל גדול, אנחנו בטוחים שהוא יתרום לנו במספר אספקטים במשחק”, החמיא לשחקן בן ה-27 המאמן בזמנו, דניאל סאואנה. במציאות, ואלדז הספיק לשחק 4 משחקים בלבד עם הקבוצה, ושיא הנקודות שרשם היה 4 בלבד. וכמה הוא רשם במצטבר מחוץ לקשת, לפני ששוחרר? 0 מ-7.
4. ג’ארד קאנינגהאם
עם עבר באן.בי.איי במדי דאלאס, אטלנטה, סקרמנטו, הקליפרס, קליבלנד ומילווקי, בנוסף לעונה שבה כיכב במדי באיירן מינכן ביורוקאפ, הייתה תחושה שבני הרצליה רשמה “גניבה” גדולה כשהחתימה באמצע העונה את ג’ארד קאנינגהאם בן ה-29. אלא שבסופו של דבר, הגארד שנבחר במקום ה-24 בדראפט 2012 שיחק שני משחקים בלבד בישראל, קלע 4 נקודות במצטבר וסיפק 1 מ-5 לשתיים ו-0 מ-2 לשלוש בסך הכל. מעבר לכך, קאנינגהאם נפצע במה שהיה אמור לגרום לו להיעדר עד סוף העונה, והרצליה נאלצה להיפרד ממנו. במקרים מעט שונים שראויים לציון לצד קאנינגהאם, ראקים סנדרס הצטרף להפועל באר שבע אך לבסוף הודיע שלא יגיע לישראל, ופטריק יאנג שחתם בהפועל גלבוע/גליל שוחרר לבקשתו מבלי שערך משחק רשמי אחד.
3. וולטר למון ג’וניור
לא בכל יום מגיע לישראל שחקן שסיפק ממוצעים מרשימים בקבוצתו האחרונה באן.בי.איי כמו וולטר למון ג’וניור. נכון, הוא שיחק 6 משחקים בלבד במדי השיקאגו בולס בעונת 2018/19, אבל 14.3 נקודות, 5 אסיסטים ו-4.5 ריבאונדים למשחק הם באמת מספרים של כוכבים. הליגה הישראלית אמורה להיות קטנה על שחקן כזה, נכון? אז מסתבר שלא. בדומה לזרים רבים שלא הצליחו בהפועל תל אביב בשנים האחרונות, גם למון ג’וניור בן ה-28 אכזב, כאשר הוא הודח עם הקבוצה במוקדמות ליגת האלופות ובליגה הוא רשם ב-4 משחקים מספרים של 9 נקודות בממוצע ומדד של 1.8 בלבד. עם 33% לשתיים ונתון חלש של 0 מ-8 מחוץ לקשת במצטבר, הגארד ששוחרר מהפועל ת”א הוא פלופ אדיר. תוסיפו גם תקרית עם עידן זלמנסון, וקיבלתם פספוס גדול של כל הצדדים המעורבים. ולמה ג’ון דיבלר לא נבחר לרשימה? חשוב להגיד שהוא כלל לא שיחק כדורסל בעונה שעברה בעקבות פציעות, ובהפועל ת”א הוא הונחת כברירת מחדל במקומו של דקוואן קוק.
2. דראגן בנדר
דראגן בנדר זה כמעט שם נרדף לפלופ. אחרת, איך תסבירו את זה שכשמחפשים את הצירוף של 3 המילים האלו באינטרנט בשפה האנגלית, עולות לא פחות מכ-167,000 תוצאות? המציאות של בנדר היא מורכבת: מצד אחד, הוא רושם בליגה תרומה לא רעה של 8 נקודות ו-4.9 ריבאונדים בממוצע למשחק, אך ביורוליג הוא תורם הכי פחות מבין הזרים של מכבי תל אביב, עם 5.5 נקודות ו-3.5 ריבאונדים בממוצע למשחק, כשב-10 המשחקים האחרונים שלו באירופה – תחזיקו חזק – הוא לא קלע בכלל בדו ספרתי. הפאוור פורוורד הקרואטי שנבחר רביעי בדראפט 2016 אפילו לא מצליח להיבחר לאחד מ-5 השחקנים שנרשמים למשחקים החשובים במסגרת המקומית, ומצבו של מי שנחשב לפלופ בארצות הברית די דומה גם באירופה. במקום לממש את הפוטנציאל שטמון בו, לרוב כשבנדר בן ה-23 מוריד כדור לרצפה זה לא נגמר טוב, והקליעה מבחוץ היא לא בדיוק מה שסיפרו לנו. כמעט 5 שנים אחרי שעזב את ישראל לראשונה, היכולת של בנדר בקושי השתפרה.
1. אנטה ז’יז’יץ’
מרוב שבנדר מוכר כפלופ, היה צריך לקרות משהו נדיר כדי שאת המקום בפסגת הרשימה יתפוס שחקן אחר. והדבר אכן קרה, בדיוק באותה קבוצה, עם אנטה ז’יז’יץ’. הסנטר הקרואטי, שבדומה לבנדר נחשב לבן טיפוחיו של המנהל הספורטיבי ניקולה וויצ’יץ’, אמנם שולט בליגה בזכות הגודל שלו (14.1 נקודות, 71% לשתיים, 7.3 ריבאונדים ומדד 20.3), אך ביורוליג הוא נחשב לכישלון ענק. בתקשורת כינו את החתימה של ז’יז’יץ’ בן ה-24 בישראל ולא בריאל מדריד כהצלחה ענקית של מכבי ת”א, אבל בפועל השחקן קרס עם הקבוצה ביורוליג כשהוא נראה כמו חור עצום בהגנה והוא רושם ממוצעים של 8.4 נקודות ו-5.2 ריבאונדים. “אם ז’יז’יץ’ יצליח – רוב הקרדיט מגיע לוויצ’יץ’. אך אם ז’יז’יץ’ יתברר בסופו של דבר כפלופ – הכישלון יהיה שייך ברובו לוויצ’יץ'”, כתבתי בקיץ, וכרגע האופציה השנייה מתגשמת. אלופת ישראל תקועה עם השחקן לעונה נוספת, ולא מן הנמנע שהיא תנסה למצוא דרך להיפרד ממי שהגיע בקול תרועה רמה אחרי שנים באן.בי.איי ועוד קודם לכן כיכב בדרושפאקה.
0 תגובות