שביעות רצון בהפועל תל אביב שניצחה 71:76 את הפועל ירושלים באולם אנרבוקס בחדרה במשחק במסגרת חצי גמר גביע ווינר ובכך עלתה לגמר, שם היא תפגוש את המנצחת במשחק בין מכבי תל אביב להפועל חולון. הגמר יתקיים ביום א', תאריך 23/10/22, בשעה 21:00 באולם אנרבוקס בחדרה. בשל הקדמת משחקי הנציגות הישראליות בליגת האלופות, הדרבי התל אביבי הוא המקרה היחידי בו הגמר היה יכול להתקיים ביום ראשון הקרוב.
אך לאור משחק הכדורגל הביתי של הפועל תל אביב נגד הפועל ירושלים ביום זה, הוחלט לדחות את הגמר בכל מקרה כדי לאפשר למקסימום אוהדים מכל הקבוצות לצפות במשחק הגמר של גביע ווינר סל. כעת, הגיע זמן הציטוטים.
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
המאמן המנצח, דני פרנקו, אמר: "אני שמח עם הדרך שניצחנו את המשחק הזה, לא היה משחק גדול שלנו היום אבל שיחקנו נגד קבוצה פיזית ואגרסיבית, זה מאוד חשוב לשחק נגד קבוצות כאלה. שיחקנו נגד ירושלים לפני מספר שבועות והם ניצחו אותנו בפיזיות הזאת, היום זה נראה יותר טוב, נצטרך יותר עקביות. עדיין יש הרבה עליות ומורדות אבל נצטרך יותר שליטה לאורך דקות רבות, פישלנו בגדול היום בריבאונד וירושלים זרקה לסל בערך 10 פעמים יותר מאיתנו, בהרבה פוזשנים עשינו עבודה טובה הגנתית. יש לנו הרבה טווח לשיפור, אני לוקח את הניצחון ושמח ממנו, הגמר הוא עוד המון זמן וכרגע הדבר היחיד שמעניין אותי הוא משחק הליגה מול הפועל אילת. היינו מאוד מפוזרים ברבע השני במגרש, איפשרנו לירושלים לרוץ וריבאונד ההגנה שלנו לא היה טוב. ראיתי את לונדון משחקת לפני כמה ימים ואם היום התקשינו בריבאונד שם לא יהיה לנו מה לחפש, לא יהיו הרבה משחקים שקבוצה תיקח 20 ריבאונדים בהתקפה ואנחנו ננצח. יש חבר'ה צעירים ויש חבר'ה עם ניסיון, מחר זה יהיה מאחורינו והראש יתרכז במשחק הבא".
על לוטן אמסלם, שהושאל להפועל גליל עליון: "לגבי לוטן, מאוד רציתי שהוא יהיה בקבוצה, הקבוצה שלנו קצת השתנתה, טראוויס ווריק היה אמור להיות פה והגיע אדם (אריאל) שהוא שחקן בפרופיל יותר גבוה, לא בנינו על ג'יילן (הורד) והעובדה שהוא נשאר כזר שישי פוגעת בלוטן, אני מאוד אוהב את לוטן ורוצה שהוא יתקדם ויצליח, בעונה הראשונה הוא שיחק מספר דו ספרתי של דקות, הבטיחו לו כנראה דברים שפיתו אותו לעזוב, אני מקווה שהוא יתקדם ויחזור יותר טוב, היינו עם הרבה שחקנים באימונים ופתאום אנחנו ממש מעט, לא תמיד אני יכול לקבל את כל מה שאני רוצה וזה לגיטימי, אני מבין את הצעד שלו ומאחל לו בהצלחה. בנושא של הזרים אני לא הכתובת, יש החלטת הנהלה שנשחק עם ארבעה זרים. בגביע ווינר החלטנו להשתמש במה שהמנהלת מאפשרת. נעשה רוטציה בין השחקנים ובכל פעם נשאיר מישהו בכיר בחוץ. כרגע הקבוצה שמשחקת על המגרש לא משקפת את הקבוצה שתהיה בליגה. לליגה נגיע עם קבוצה שונה, עם קצת פחות כוח אש".
המצטיין תומר גינת, שסיפק דאבל-דאבל של 19 נקודות ו-10 ריבאונדים (4 בהתקפה), סיפר: "כל אחד מסתכל על הדברים איך שהוא רוצה להסתכל על הדברים, אנחנו מסתכלים על עצמנו, התחלנו את המשחק טוב, אגרסיביים, יש לנו בעיות שאנחנו מאבדים עקביות במהלך משחק. המפגש הקודם? יש הבדלים בשתי הקבוצות, זו הייתה ממש ההתחלה של קדם העונה, הכימיה משתפרת ואנחנו בדרך הנכונה. יש משחק אימון ביום ראשון, נתרכז בלעשות הכי טוב שאנחנו יכולים. חשוב להבין, לא באתי להיות הכוכב של הקבוצה הזאת ולא לעשות שום דבר מטורף, הגעתי כדי לעזור למועדון ללכת צעד קדימה והמועדון אכן עשה את זה, התנאים השתפרו פה, כשהגעתי בקיץ ראיתי לאיזה כיוון המועדון הולך. אני בסך הכל עוד שחקן פה. ג'ורדן מקריי שחקן מדהים, מאוד נהניתי לשחק איתו בשנה שעברה, כישרון שלא מגיע לישראל בכל יום, מקווה שנגיע למקומות שאנחנו רוצים להיות בהם. זה תמיד היה אתגר לשחק נגד ג'ייקובן (בראון), האיי קיו, הווינריות, כיף גדול לחלוק את המגרש, עדיין היו כמה פעמים שלא הבנו אחד את השני".
המאמן המפסיד, אלכסנדר דז'יקיץ', ניתח: "אני לא מרוצה מהדרך שבה קיבלנו החלטות בהתקפה. זו אשמתי, לא מצאנו איזון. לא הופתענו מהלחץ שלהם על הכדור, הם היו מאוד קרובים אלינו ולא אגיב עוד על זה. למרות שלא שיחקנו טוב בהתקפה ייצרנו הרבה זריקות פנויות אבל פשוט החטאנו אותן. אני מאמין שאפשר לתקן את הדברים האלה שקשורים בעיקר לריכוז ולשלב הזה של העונה. הייתי רוצה שנשלוט בדברים שאנחנו יכולים בהתקפה יותר טוב, גם כן היו טעויות לא מחויבות המציאות, עם כל הכבוד ליריבה כמה מהדברים קרו כי פשוט איבדנו את השליטה בכדור. הייתי רוצה שנתקשר טוב יותר על הפרקט כדי שכולם יהיו עם אותו רעיון. במשחקים מהסוג הזה פשוט צריך להתאים את עצמך למה שקורה על הפרקט, כנראה הגבתי באיחור לחלק מהחילופים".
דז'יקיץ' הוסיף: "אני לא מודאג כי אנחנו יודעים מה קורה עם זאק (הנקינס) וזה משהו שנתקן עם הזמן, הוא שחקן חשוב עבורנו וכמובן שבליגת האלופות יהיה לנו עוד שחקן שהיה חסר לנו, ונה שהוא קלע מצוין, רצינו לראות מה נקבל ממארקס מייריס, הוא נמצא במצב הזה בגלל הפציעה שעדיין ייקח לו 3-4 שבועות להתאושש ממנה".
עוז בלייזר, שרשם 7 נקודות (1 מ-7 לשלוש) ו-4 ריבאונדים, סיכם: "זה דבר שיכול לקרות בקדם עונה, רצינו לנצח את המשחק, לא שיחקנו מדהים, החטאנו המון זריקות פנויות, בעיקר אני. יש לנו משחק חשוב באירופה. חבל, אבל אנחנו רק בהתחלה. כמו כל קבוצה יש לנו את היתרונות והחסרונות שלנו, עם הזמן נלמד לשחק את השיטה יותר טוב. יש לנו כמה שחקנים שצריכים להיכנס לעניינים. קרינגטון? זה התפקיד שלו, לעלות למגרש ולקלוע נקודות".
0 תגובות