גביע המדינה לנוער: על הגמר המסקרן בין מכבי תל אביב להפועל ירושלים

מרץ 29, 2023 | גביע, כדורסל

על ידי Yehuda Halickman

כתבתו של רותם אלון, מנהל עמוד אינסטגרם על כדורסל הנוער בישראל

היום (רביעי) בשעה 18:30 באולם מלחה (שידור ישיר בערוץ 5 פלוס) יתקיים גמר גביע המדינה לנוער בין הפועל ‘עזרא’ ירושלים למכבי ‘טדי’ תל אביב.

לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי

ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון

לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד

הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.

מכבי תל אביב מגיעה למשחק הזה במאזן של 0:6 חיובי בבית העליון לעומת הפועל ירושלים שמגיעה ב-7:0 שלילי. הקבוצות נפגשו כבר פעם אחת העונה במשחק שנגמר בתוצאה חד צדדית לטובת הצהובים 89:63. שחר דורון ועופרי נוה בלטו למכבי, ומהצד השני 29 נקודות של אבולוף לא הועילו כלל.

כדי להגיע לשלב הגמר שתי הקבוצות היו צריכות לעבור 5 משחקים, מכבי תל אביב שיחקה 2 ממשחקיה נגד קבוצות בית עליון בנוער על ו-3 משחקים נגד קבוצות בית תחתון בנוער על, כשלעומת זאת הפועל שיחקה 4 משחקים מול קבוצות בית עליון ומשחק אחד מול קבוצה בנוער לאומית. אפשר להגיד שמכבי שיחקה נגד קבוצות נוחות יותר לעומת הפועל ששיחקה מול 4 קבוצות בית עליון וקבוצה מהמקום הראשון בנוער לאומית.

השוואת הממוצעים של הקבוצות:

נקודות

מכבי – 87.7

הפועל – 77

ריבאונדים

מכבי – 37.2

הפועל – 34

אסיסטים

מכבי – 17.7

הפועל – 19.6

חטיפות

מכבי – 13

הפועל – 7.7

אחוזים

מכבי –

75.2% מהעונשין

52% לשתיים

35.9% לשלוש

הפועל –

62.1% מהעונשין

47.3% לשתיים

36.6% לשלוש

אפשר לראות בבירור שמכבי עולה על הפועל ירושלים ברוב הפרמטרים, ומכבי באה כפייבוריטית למשחק הגמר.

האדומים צריכים להיזהר בריבאונד, שחקני מכבי יותר גבוהים וחזקים והם ינצלו את זה להמון נקודות בצבע. במפגש ביניהם מכבי לקחה 48 ריבאונדים (18 מהם בהתקפה) לעומת 22 בלבד של הירושלמים, מכבי ניצלה את היתרון בריבאונד להמון סלים בצבע באחוזים טובים.

המאצ’ אפ שלי למשחק:

עומר מאייר נגד רום כיטכס

עומר ורום הם שני שחקנים מפוצצים בכישרון מהטופ של ליגת העל לנוער, שניהם מספקים עונות נהדרות והם חלק משמעותי בהצלחה של שתי הקבוצות. עומר ורום שחקני מפתח של הקבוצות שלהם ואני מניח שהם יהיו חלק משמעותי מהמשחק.

Rom Hitkes – Photo Credit: Yael Amsili, IBBA

הממוצעים שלהם העונה:

נקודות

עומר – 12.7

רום – 14

ריבאונדים

עומר – 4

רום – 5

אסיסטים

עומר – 2.7

רום – 4.3

חטיפות

עומר – 2

רום – 1

יהיה מעניין לראות את המאצ’ אפ ביניהם ולאן זה יתפתח תוך כדי המשחק.

שחקן נוסף שכדאי לשים לב אליו הוא יאיר ידין. הרכז של הירושלמים הוא חלק מהותי מהמשחק ההתקפי של הקבוצה. כשידין ביום טוב – הקבוצה מצליחה, אבל כשהוא לא ביום כזה, הקבוצה מתרסקת. האדומים צריכים לקוות שיאיר יתן משחק טוב מאוד כדי שיוכלו לנצח. שווה לשים לב גם לרועי אבנרי.

ההימור שלי: ניצחון למכבי תל אביב

הקבוצה מגיעה בכושר נהדר ובאה כפייבוריטית ברורה על הירושלמים. מומלץ לצפות במשחק, מצפה לנו משחק מעניין מאוד. בהצלחה לשתי הקבוצות.

Omer Mayer – Photo Credit: Yael Amsili, IBBA

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. 

You have Successfully Subscribed!