הוויזארדס מגיעים למשחק האחרון במסע החוץ הקשה שלהם במערב, ועד כה ניתן לקבוע שהם לא יכולים להיות יותר מרוצים- מאזן 3-1, שכלל נצחונות מרשימים על קבוצות חזקות כמו פורטלנד, הנאגטס והאלופה המכהנת מלוס אנג’לס. המשחק האחרון היה תבוסה לקליפרס, אך בסך הכל אין ספק שהוויזארדס יכולים להיות מרוצים.
נתחיל בסיכום של שני המשחקים האחרונים, כאשר שניהם הגיעו מול הקבוצות של לוס אנג’לס. המשחק הראשון, שהיה בלילה שבין שני לשלישי, הפגיש את הוויזארדס לראשונה העונה מול האלופה, הלוס אנג’לס לייקרס. הוויזארדס השיגו ניצחון קשה לאחר הארכה, בתוצאה 127-124, מה שהיה הניצחון החמישי ברצף של הקבוצה. הוויזארדס הראו הרבה אופי במשחק הזה, ולמרות שפיגרו ברוב שלבי המשחק הם הצליחו לגרור את המשחק להארכה ולנצח בדקות הסיום. שני נתונים מעניינים מהמשחק הזה הוא שלמרות שקצב המשחק של הוויזארדס נשאר דומה לממוצע העונתי שלהם, הם קלעו באחוזים משמעותית יותר טוב מכל הטווחים. הגדיל לעשות ראסל ווסטברוק, שקלע באחוזים הרבה יותר טובים מכל הטווחים, הרבה בזכות העובדה שזרק רק שלשה אחת (שלא נכנסה). אמנם זאת דוגמא בודדת, אך היא ממחישה בצורה מעולה איך קבלת ההחלטות שלו משפיעה על ההצלחה הקבוצתית. נתון מעניין נוסף הוא אחוז הדירוג ההגנתי של הקבוצה. בעוד הדירוג ההתקפי במשחק האחרון היה זהה לממוצע שלהם, הדירוג ההגנתי היה טוב משמעותית- הסבר אפשרי לכך הוא כמות השלשות שהלייקרס זרקו, שהייתה גבוהה ביותר מ-20% מהממוצע של היריבות של וושינגטון העונה. בנוסף לכך, הזריקות שלהם נכנסו באחוזים פחות גבוהים מבדרך כלל.
המשחק מול הקליפרס היה סיפור שונה לחלוטין. הוויזארדס הפסידו בתוצאה 135-116, בהפסד שלמעשה הדגיש שלמרות רצף הניצחונות האחרון שלהם, הקבוצה עדיין משחקת עם ההרגלים הרעים הישנים שלה. הקליפרס פתחו פער גדול כבר בתחילת המשחק שעבר את 20 הנקודות באמצע הרבע השני, ולמעשה הם שייטו לניצחון קליל. באופן מעניין, דווקא במשחק הזה הוויזארדס קלעו באחוזים נהדרים מהשדה (מהעונשין קצת פחות). לצערם, גם הקליפרס קלעו באחוזים מעולים, במיוחד קוואי לאונרד ופול ג’ורג’ שהיו בלתי נתנים לעצירה, וקלעו ב-65% מהשדה כל אחד.
בראדלי ביל וראסל ווסטברוק היו הקלעים המובילים של הוויזארדס במשחקים אלו עם 30.5 ו-26 נקודות למשחק בהתאמה, כשאחריהם ברשימה מו וואגנר המשתפר עם 13.5 נקודות למשחק.
הגיע הזמן לדבר קצת על דני, ונתחיל מהמשחק היותר טוב שלו, נגד הלייקרס.
מעבר לעובדה שזה היה אחד מהמשחקים הטובים יותר של דני העונה המשחק בהחלט היה גם נקודת ציון חשובה בעונתו הראשונה של דני. השחקן שחגג יום הולדת 20 רק בינואר האחרון, הראה, שכמו שרוב הישראלים כבר יודעים עליו, הוא לא מפחד בכלל מהרגעים הגדולים. הוא סיים את המשחק עם 8 נקודות שאת כולן קלע ברבע הרביעי, להן הוסיף 9 ריבאונדים ושני אסיסטים, ולא פחות חשוב מכך הגנה מעולה.
ראשית, צריך לדבר על כך שלמרות שלדני היה משחק טוב, חוץ מברבע הרביעי הוא כמעט ולא שותף במשחק ההתקפה של הוויזארדס ועמד על 10% יוסאג’ בלבד. ההבדל במשחק זה היה שהוא קלע את הזריקות הפנויות, כשעמד על 2/3 משלוש וידע בעיקר להעניש בקלאץ’.
עוד צד נהדר במשחק הזה של דני היה ההגנה שלו. אמנם הפעם לא היה לו את הדירוג ההגנתי הגבוה בקבוצה כמו בדרך כלל, אך מדד ה-PIE שלו, שקובע את השפעת השחקן על המשחק, הייתה הגבוה בקבוצה, במיוחד בזכות היכולת שלו ברבע הרביעי. בנוסף לכך, הגנת האחד על אחד של דני הייתה טובה במשחק הזה, וגם לברון ג’יימס החטיא את שתי הזריקות שלו כשדני שמר עליו.
באופן כללי הוא היה נראה שופע ביטחון, ובמהלך הזה הוא אמנם החטיא, אך סוף-סוף ראינו חיתוך שלו לטבעת ולא רק שהוא מחכה בפינה לקאץ’ אנד שוט.
בניגוד לזה, המשחק מול הקליפרס היה שונה לחלוטין ועגום מאוד מבחינתו של דני. 0 נקודות ב-11 דקות והסתבכות מוקדמת בעבירות מיותרות ופשוט השפעה אפסית על המשחק, זו הייתה מנת חלקו של דני. אנחנו רק צריכים לקוות שהוא יצליח לרכב על המומנטום מהמשחק מול הלייקרס למשחקים הבאים, ושהביטחון שלו לא ייפגע בעקבות המשחק האחרון.
במשחק הבא, הוויזארדס פוגשים את הדנבר נאגטס, בפעם השנייה בשבועיים. במשחק הקודם, הוויזארדס ניצחו הודות לאחוזי קליעה מעולים, התפוצצות התקפית של דאוויס ברטאנס, העובדה שהם הגיעו לעונשין הרבה יותר פעמים וסגל חסר באופן יחסי של הנאגטס. במשחק האחרון שלה, דנבר ניצחה את פורטלנד בתוצאה 111-106, בהובלתו של ניקולה יוקיץ’, שנבחר לחמישיית האולסטאר לראשונה העונה והוביל את הקבוצה עם 41 נקודות. דנבר איבדה רק כדור אחד (!) במהלך כל המשחק, מה שמהווה כמובן שיא ליגה. הנאגטס עומדים על מאזן 17-14 מאכזב באופן יחסי לציפיות, לאחר שלאחרונה הפסידו כמה משחקים שציפו לנצח. דנבר היא אחת מקבוצות ההתקפה הטובות בליגה, ומדורגת במקום החמישי גם בנקודות למשחק ושביעי באסיסטים למשחק. בנוסף לכך, היא מדורגת בעשירייה הראשונה של הליגה באחוזים מ-2 ומ-3, וגם מחזיקה ביחס אסיסטים/איבודים השלישי בטיבו בליגה. באופן קצת מפתיע, דנבר היא אחת מהקבוצות שמשחקות בקצב הנמוך ביותר בליגה, וזה מה שמאפשר לה לא לספוג הרבה נקודות למרות הגנה בינונית מאוד. אחד הגורמים המשמעותיים בהם דנבר שולטת בניצחונות שלה הוא הריבאונדים, ולכן שליטה בריבאונד, ובמיוחד בריבאונד ההתקפה, תהווה מפתח חשוב בשביל ניצחון של וושינגטון.
הסגל של הנאגטס ממשיך להיות חסר, במיוחד בעמדות הפנים, שם הם יחסרו ככל הנראה את פול מילסאפ וג’מייקל גרין. מי שמשחק טוב לאחרונה בשורותיהם בהיעדר הפצועים, מלבד יוקיץ’ וג’אמל מארי, הם פאקונדו קמפאצו, הגארד הארגנטינאי שמוכר לנו מריאל מדריד, וזיק נאג’י, הרוקי שלא קיבל הרבה הזדמנויות בתחילת העונה אך הוא מראה לאחרונה שיש על מי לסמוך גם על הספסל של הנאגטס.
לאחר המשחק מול הנאגטס, הוויזארדס חוזרים הביתה ויפגשו את מינסוטה טימברוולבס, אולי המשחק הראשון העונה אליו הם מגיעים כפייבוריטים.
0 תגובות