"אני נראה כאילו חגגתי כל הלילה": אבדיה שבר שיא אסיסטים אישי ביום הולדתו. נציגנו בוושינגטון מדווח

ינו 4, 2022 | דני אבדיה, כדורסל

על ידי Neil Dalal

דני אבדיה פתח את מסיבת העיתונאים בסיום המשחק עם בדיחה: "אני נראה כאילו חגגתי כל הלילה כי אני מרגיש שנראיתי עייף ממש על הפרקט היום. לא הרגשתי לגמרי במיטבי היום." אבדיה לא חגג במועדון לילה את יום הולדתו ה-21 לפני המשחק, אבל הוא כן התקשה בקליעה שלו כשהוא פתח את המשחק עם 0-6 מהשדה נגד ההורנטס. הוויזארדס הצליחו לנצח את המשחק 124-121, ואבדיה תרם לניצחון בכמה דרכים הנחשבים "מתחת לרדאר".

קייל קוזמה קלע שיא עונתי של 36 נקודות שכללו 4-5 לשלוש ברבע האחרון לבד כדי לעזור לוושינגטון לחזור מפיגור דו ספרתי במחצית השנייה. אבדיה צחק בסיום שיש לו חלק בכושר המשחק של קוזמה לאחרונה. מאז אימון ב-22 לדצמבר שבו אבדיה וקוזמה נצפו משחקים אחד נגד השני 1 על 1, קוזמה רושם ממוצעים של 23.7 נקודות ב-51.4% מהשדה יחד עם 10.5 ריבאונדים למשחק ב-6 משחקים. הרבה מכך קשור לאגרסיביות של קוזמה יחד עם העובדה שחסרים מספר שחקני רוטציה עקב הפורטוקולים של ה-NBA בנוגע לקורונה, אבל זה הבדל מהותי בהשוואה ל12.6 נקודות ב-41.6% מהשדה ו-7.8 ריבאונדים למשחק שאלה היו הממוצעים של קייל ב-29 המשחקים שקדמו לאותו משחק 1 על 1 עם אבדיה באימון.

"מאז שהוא התחיל לשחק נגדי 1 על 1, הוא גם משחק 1 על 1 טוב יותר במשחקים עצמם," אבדיה שיתף בסיום עם חיוך גדול על פניו. "הוא לא נתן קרדיט, אבל זה חלק גדול (מהשיפור שלו). את זה אני יכול להגיד לך."

בהתייחס להופעה של אבדיה נגד ההורנטס, הוא קלע 7 נקודות ב-1-7 מהשדה עם 3 איבודים וזו סטטיסטיקה לא מרשימה, אבל הסתכלות מעמיקה יותר יכולה להראות את תרומתו. הישראלי חילק 8 אסיסטים (שיא קריירה) ורשם ארבע חטיפות ב-40 דקות שלו כשחקן חמישייה כשהמשימה המרכזית שלו בהגנה הייתה לשמור על לאמלו בול, שנבחר באותו דראפט עם דני. בול קלע 18 נקודות ב-8-21 מהשדה. אבדיה נכנס לחמישייה במשחק האחרון בפעם הרביעית בלבד העונה כשחלק מהסיבה לכך היא כדי להוריד מהלחץ על בראדלי ביל שנלחץ אל תוך עמדת הפוינט גארד כשדינווידי לא בסגל. היה קל לראות את הנעת הכדור ואם ה-NBA היו מחשיבים אסיסטים כמו בהוקי קרח, אבדיה היה אולי יכול להגיע לספרות כפולות במספר האסיסטים שלו.

"זה לא היה רק לשמור על לאמלו בול, זה היה גם לתת לנו עוד רכז על הפרקט," ווס אנסלד אמר על ההחלטה להכניס את אבדיה לחמישייה. "הייתי בנוח עם מה שהוא עשה. ברגעים מסוימים זה לא תמיד יהיה יפה כי אנחנו מבקשים ממנו לרכז והוא לא מכיר לגמרי את כל מה שאנחנו עושים בעמדה הזאת, אבל עם ניסיון לשמור על זה פשוט ולהוריד למינימום את הטעויות. אני נותן לו הרבה קרדיט. הוא ניסה לעשות את הדבר הנכון ומאוחר במשחק הוא עלה מדרגה."

אתיקת העבודה המצויה באבדיה הוא משהו חיובי כמובן, אבל זה יכול לתפקד גם כחרב עם שתי פיפיות כשזה גורם לישראלי לאבד ביטחון. כל מי ששיחק כדורסל בכל רמה שהיא יודע שכשאתה מחטיא את ששת הזריקות הראשונות שלך, קל להיכנס לדיכאון על כך. למזלו של אבדיה, יש לו חברים לקבוצה שהיו באותם סיטואציות שעוזרים לו במצבים האלה. הישראלי היה בעל תפקיד בניצחון על ההורנטס, שבין השאר כלל את הזריקה האחרונה שלו מהשדה, שלשה שהוא קלע כאשר הוויזארדס היו בפיגור 4.

"אני רואה הרבה מאני עצמי בגיל צעיר יותר בו," קוזמה שיתף. "מישהו עם כישרון, אבל חושב יותר מדי הרבה פעמים מה שיכול להקשות על עצמך מבחינה מנטאלית. אני מנסה להיות איתו במהלך כל המשחק. היה בערך 6:44 לסיום הרבע הרביעי והוא אמר לי "מבשלים אותי פה", ואני אמרתי לו "מה אתה מנסה להגיד בזה שמבשלים אותך?" "הדבר הכי טוב זה שיש לך 6 דקות לסובב את זה" (קוזמה אמר לאבדיה). קוזמה המשיך לספר: "הדבר שאני הכי אוהב בו זה שהוא מקבל מאוד ביקורת ואני פשוט כאן כדי לעזור לו. כשהמוח שלו יהיה מכוון לגמרי, הכל יעבוד, זה הולך להיות אדיר. זה יהיה אדיר לראות כי הוא מסוגל לעשות הרבה דברים על המגרש והוא מאוד מוכשר."

גם בלי לקלוע סל שדה ב-90% הראשונים של המשחק, אבדיה הצליח להשפיע על המשחק בדרכים אחרות, מה שנתן לו את הזכות לסיים את המשחק על אף הקשיים שלו. זה יהיה אדיר לראות את המשך ההתפתחות של אבדיה.

"מה שאני אוהב זה שהוא ממשיך לשחק חזק ללא קשר לאם הוא קולע או מחטיא זריקות ואני חושב שזה בטוח התקדמות עבורנו בכיוון הנכון," ביל אמר לגבי הישראלי. "לא לתת לאיך אנחנו משחקים בהתקפה להשפיע על איך שאנחנו משחקים בהגנה. דני אחד משחקני ההגנה הכי טובים שלנו. הוא נשאר מעורב, הוא עדיין מבצע מהלכים גדולים, עצירות קריטיות, ריבאונדים. הוא לומד כל הזמן. כל משחק יהיה שונה עבורו. אנחנו מבקשים ממנו לשחק בעמדה 1, מבקשים ממנו להיות פליימייקר, מבקשים ממנו לשחק בעמדה 4, מבקשים ממנו לעשות חסימות, אנחנו מבקשים ממנו הרבה דברים. אנחנו זורקים הרבה דברים לכיוונו והוא עושה עבודה נהדרת בהתמודדות עם זה."

0 תגובות

כתבות שיעניינו אותך

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates. 

You have Successfully Subscribed!