עופר ינאי עשה לא מעט פעולות מבורכות מאז שהפך לבעלי הפועל תל אביב. אחד הדברים היפים ביותר שנעשו במועדון הוא ללא ספק ייסוד קבוצת הפועל “שווים” תל אביב, שכוללת בוגרים על הספקטרום האוטיסטי לצד אוהדי הפועל ת”א. לפני מספר שבועות, לקראת יום המודעות לאוטיזם, הקבוצה, שהוקמה בתחילת העונה, זכתה לסייר באולם הדרייב אין ולקיים אימון יחד עם קפטן הקבוצה הבוגרת בר טימור ושחקן הקבוצה קייל אלכסנדר. מדובר בקבוצת הכדורסל הראשונה מסוגה בישראל, וכעת, בחרנו באתר “ספורטס רבי” להביא את הציטוטים מהאירוע המרגש.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט “התשיעית באירופה” ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
“הפועל ‘שווים’ תל אביב זו קבוצת הכדורסל הראשונה בארץ שמשלבת אוהדי הפועל תל אביב נוירו-טיפיקלים ואנשים בוגרים בעלי צרכים מיוחדים”, פתח מנהל הקבוצה, דני אור. “זה מודל שלקחנו מקבוצת הכדורגל שקיים כבר כמה שנים פה בארץ, כל תחום ה-Unified Sports מתפתח בעולם, ולשמחתי הפועל תל אביב ועיריית תל אביב זרמו עם הרעיון שלנו והקמנו את הקבוצה הזאת. אנחנו מתאמנים כבר מספטמבר ואני מקווה שבהקדם יהיו עוד קבוצות כאלו שנוכל לשחק גם עם אחרים”.
לפי אור, כרגע יש מחסור בקבוצות יריבות. “כרגע לא כי אין לנו ממש עם מי לשחק ואנחנו גם עדיין לא מספיק מאומנים, אבל בשבוע הבא יש לנו מפגש עם עמותה לסוג של משחק ראשון אי פעם שלנו, ואני חושב שבמאי אמור להיות טורניר 3 על 3 בהרצליה שאני מקווה שניקח בו חלק באופן כלשהו. אני מקווה שבשנה הבאה יהיו עוד קבוצות כאלו”.
אור התייחס לסוגי האנשים שמרכיבים את הקבוצה. “רובם על הספקטרום האוטיסטי, חלק עם בעיות רגשיות ובעיות חברתיות, כל מיני תחומים”.
אור התרגש מאוד יחד עם השחקנים על ההזדמנת שקיבלו באולם הביתי של הפועל ת”א. “זו התרגשות גדולה, גם שלי וגם של כל האוהדים שפה, הגשמת חלום מאוד-מאוד גדולה, עצם זה שאנחנו פה ולובשים את המדים של הפועל – יש פה אנשים שהיו באולם הזה פעם אחת, יש פה אנשים שזה היום הראשון ויש אנשים שהיו פה מאות פעמים, ובשביל כולנו זה יום מאוד-מאוד מרגש והוא היה אחד היעדים שלנו לשנה הזאת, להגיע לפה לעשות אימון, לגרום להם להבין שאנחנו צריכים לעבוד קשה ולהתאמן כדי לזכות להגיע לאימון הזה”.
אור התייחס לדרך שבה השחקנים גויסו לקבוצה. “אנחנו בקבוצה היום 14, 7 אוהדים ו-7 אנשים עם צרכים מיוחדים. איך מצאנו? זו שאלה מצוינת שאני שמח שעלתה. את האוהדים היה מאוד קל למצוא כי איך שהתחלנו לארגן את הפעילות זה הביא חבר וזה הביא אוהד, ולשמחתי עיריית תל אביב והמרכז לחיים עצמאיים בתל אביב הם חלק מהפרויקט, זה בעצם המרכז בתל אביב שדואג לבוגרים על הספקטרום או בוגרים בעלי צרכים מיוחדים להתנהל בקהילה, יש פה את ליאת שמנהלת את המרכז הזה בקהילה והיא חלק בלתי נפרד מההקמה של הקבוצה הזאת והניהול היומיומי שלה. היא בעצם אחראית על כל התחום הזה”.
אור פועל לכך שכבר בקרוב קבוצתו תוכל לפגוש יריבות ישראליות. “זה מה שהתחלנו לקדם בשבועות האחרונים, אנחנו בקשר עם הפועל ירושלים ועם בני הרצליה, נוצר קשר ראשוני גם עם מכבי ראשון, אני גם בקשר עם רעננה שהיא העיר שאני גר בה, סוג של נוצר קשר ראשוני עם הפועל חיפה, ואני מקווה שעד ספטמבר נהיה לפחות 4 קבוצות, אנחנו ועוד 3, כדי שנוכל לעשות טורנירים בשנה הבאה. זה יהיה מדהים”.
מה אור עושה בחיי היומיום שלו? “אני מנהל בקבוצת הדסטארט, אתרי מימון המונים. אני מוביל את האתרים החברתיים הדסטארט, Give Back ו-Be Active, אני אבא לשלושה ילדים שהבן הבכור שלי בן 8 והוא ילד עם צרכים מיוחדים. בכוונה הקמתי את הקבוצה לבוגרים ולא לילדים, יום אחד הוא יהיה הקפטן של הפועל שווים תל אביב. זה מה שחיבר אותי יותר לתחום הזה של שילוב בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים”.
“קודם כל, זה מאוד מרגש אותי והיוזמה הזאת מאוד משמחת, זה מראה על הפועל, מה זו הפועל, איזו מן משפחה ואיזה מן מועדון”, אמר טימור. “להיות פה, לעבוד איתם ולהתאמן איתם קצת זה תמיד נותן לי תזכורת על הזכות שלי לשמח אנשים ולעזור לאנשים. זה כיף, מיוחד, ובאמת כל הכבוד לכל מי שנוגע בדבר”.
טימור ללא ספק עשה לשחקנים את השנה. “אני מבין את זה מהתגובות ומהחיבוקים. זה מה שאמרתי לגבי הזכות, זה מדהים מבחינתי, המעט שאני עשיתי, לבוא לפה ולהיות איתם 10-15 דקות, קצת לרוץ איתם, קצת לזרוק וקצת למסור. אתה רואה את התגובות ואת החיוכים, זה שווה הכל”.
כבר שנים שטימור לוקח חלק בפעילויות חברתיות רבות כקפטן, כשכזכור הווא גם שימש במשך שנים כקפטן הפועל ירושלים. “אני חושב שמעבר לקפטן זה מיוחד קודם כל כבנאדם וכשחקן, באמת לדעת להשפיע על אנשים בקשת רחבה, ילדים ומבוגרים, זה תמיד מאוד-מאוד משמח ומרגש, וזה חלק מהזכות של להיות כדורסלן ולהשפיע על אנשים”.
טימור התרגש מאוד מכך שהפועל הייתה הראשונה להקים קבוצה כזאת. “זה מדהים, באמת, וזה רק מראה על המועדון הזה ועל הערכים שלו. אני גם מקווה וגם בטוח שזה יגרום לעוד מועדונים להרים את הכפפה ולעשות את זה. אני בטוח שאנשים ממועדונים אחרים ייקחו דוגמא מפה, ויש ממי לקחת ואת מי לשאול, והם ירצו שזה יהיה פרויקט שיילך ויגדל. אני בטוח שזה יקרה, וזה מדהים”.
“לא ידעתי שזה היה הראשון, אני מרגיש כבוד עכשיו”, שמח אלכסנדר כששמע על כך שהפרויקט של קבוצתו הוא הראשון מסוגו. “זה אירוע מדהים, כולם כאן באמת מדהימים, לכולם יש חיוכים על הפנים, זה מדהים לראות את הכדורסל מאחד אנשים”.
אלכסנדר הצטנע. “אני לא יודע אם עשינו להם את השנה, אבל אני בהחלט שמח שהצלחנו לעשות להם את היום. כמו שאמרתי, זה אירוע מדהים, והעובדה שהם רוצים שנהיה כאן ושהם מעריכים את זה אומר הכל”.
אלכסנדר נהנה מאוד להיות חלק מהקהילה שנקראת הפועל ת”א. “זו כנראה אחת הקבוצות והקהילות המטורפות ביותר שהייתי חלק מהן. כולם כאן שואלים ‘באיזו קבוצה אתה משחק?’ הם רוצים לדעת באיזו קבוצה אתה משחק אם אתה משחק כדורסל, מכבי או הפועל. אם אתה משחק בהפועל הם אוהבים אותך, האוהדים מדהימים, בכל מקום שאתה הולך אנשים יודעים מי אתה, רוצים לתמוך והם אוהדים גדולים, אולי הם אפילו לא יודעים מי אתה אבל אם אתה משחק בהפועל הם אוהבים אותך, אז זה דבר מדהים להיות חלק מהקהילה, ואנחנו פשוט מנסים לעשות כמיטב יכולתנו”.
אלכסנדר נשאל האם קבוצתו תוכל ללכת עד הסוף העונה. “אני מקווה. אני מנסה לא לדבר יותר מדי בימים האלה. אני רק מנסה להתכונן, ונראה מה יקרה”. כשנאמר לו שיש סיכויים לא רעים שזה יקרה, אלכסנדר ענה לסיום: “אני מעריך את זה שאתה חושב כך. כמו שאמרתי, התפקיד שלנו הוא להתכונן כל יום ולנסות לעשות את הכי טוב שאנחנו יכולים”.
0 תגובות