יוגב ברדוגו, מייסד STEP IT UP, הגיע לאחרונה לראיון מיוחד ומרתק עם אתר "ספורטס רבי". הראיון מצורף כסרטון וכפודקאסט, ובנוסף לכך גם תמללנו את הדברים שנאמרו.
לחצו כאן כדי להצטרף לקהילת ספורטס רבי
ספורטס רבי – גם באפליקציה! כל העדכונים והתוכן האיכותי ביותר על הכדורסל הישראלי היישר לידיים שלכם!
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באייפון
לחצו כאן להורדת אפליקציית ספורטס רבי באנדרואיד
הירשמו לפודקאסט "התשיעית באירופה" ב-iTunes, Spotify או Google Podcasts.
על הדרך שהוא עשה בעולם הכדורסל עד להקמת STEP IT UP, פתח ברדוגו: "התחלתי כדורסל לפני 30 שנה. התחלתי בכיתה ז' ככדורסלן, הייתי שחקן עד סוף התואר הראשון, אז מכיתה ז', חטיבת ביניים, תיכון, תואר ראשון, והגעתי להיות שחקן בקולג בדיוויז'ן 1 שנתיים, אחרי זה שנתיים בדיוויז'ן 3. עברתי לארץ, הייתי בליגת העל עונה אחת ב-2005, מכבי גבעת שמואל, והתחלתי לפתח שחקנים ב-2009, בגיל 25. דרך ארוכה ומספקת, כיף גדול".
החזון של Step It Up: "לשנות את הפרספקטיבה של כל שחקן וכל בן אדם שמגיע אלינו, מראיית משחק, לאתלטיות, לגישה לספורט והרבה-הרבה מעבר. זכינו לפתח מעל 10,000 משפחות מ-2009, מגיל 7 עד גיל 30 פלוס. בית ספר יסודי, חטיבת ביניים, תיכון, קולג', ליגות מקצועיות, נבחרות ישראל. לפתח, לאתגר, 'לשגע' את הגוף ואת המוח, ולראות מה יוצא. לצייד את הכדורסלן הישראלי עם היכולות וסט הכלים שתואמות לחלומות שלהם. להראות להם מה זו אתלטיות ברמה עולמית ואיך מפתחים יכולות ברמה הזו".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
על הכלים שהשחקנים מקבלים: "כל הכלים. אני מאמין שהיית עונה על השאלה הזאת – איזה כלים השחקן לוקח? יש שחקנים שמצליחים באמת לעשות שינוי סיסטמתי, תודעתי, מחשבתי, פיזי, תגובתי, ויש שחקנים שפחות. יש כאן חבר'ה שיצליחו ליישם את זה כבר באותה שנה, ויש חבר'ה שאחרי כמה שנים, אז אנחנו מנסים ללמד מהרגע שפותחים את העיניים עד שעוצמים אותן, מהליך בוקר להליך לילה ועד לתזונה, איך לכתוב, איך לדבר וכמובן איך לייצר התקפה ללא כדרור, וכדרור אחד, שני כדרורים. איך לשמור, איך לעמוד מול מאמן, איך להכין את הגוף, איך להכין את הנפש, איך לשלוט בהגנה, לשלוט בהתקפה, פיק אנד רול, והרבה-הרבה מעבר".
על סוגי הפרויקטים: "מחנה קיץ בארצות הברית זה הפרויקט הארוך טווח שלנו, כחודש וחצי, כל שנה הוא רץ, כבר מעל 15 שנה. בנוסף לפרויקט הקיץ שהוא שישה שבועות של מחנה לינה בארצות הברית, יש עוד מחנה לינה בישראל, שזה עוד שבוע. בנוסף, מרכז פיתוח שחקנים שרץ מספטמבר עד יוני כל השנה שהוא גם תכנית שמתלווה למחנות קיץ, אז אנחנו מנסים לעזור לשחקנים להתפתח 12 חודשים בשנה, חודשיים מחנות קיץ ועשרה חודשים מרכז פיתוח יכולות".
המטרות הקרובות: "בהקשר לכדורסל הישראלי זה להמשיך לעזור לפתח את הדור הבא. אני חושב שאנחנו בתקופה מאוד מאוד מעניינת, כשאני הקמתי את Step It Up והתחלתי לפתח שחקני כדורסל ב-2009 תחום פיתוח יכולות הכדורסל בישראל לא היה כל כך מפותח כמו שהוא היום, וזה כיף גדול לראות כמה חברות וכמה ילדים באגודות באיגוד הכדורסל, וכמה אנשים נרתמים לדבר הזה. אנשים שאוהבים כדורסל ורוצים לפתח מהגילאים הצעירים עד שחקנים בוגרים".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
על ים מדר ופיתוח שחקנים בכלל: "אני הייתי גם רוצה להעלות נקודה. אני מאמין שלפני המון המון שנים כשהאגודות ראו כל מיני חברות של פיתוח יכולות שעושות מחנות קיץ ושחקנים באים להתאמן אצלן קצת, הן לא הבינו איך לאכול את זה. 'להמליץ לשלוח לשם?', 'לא לשלוח לשם?', 'הוא יעבוד איתו בשנה ואנחנו לא רוצים, אנחנו רוצים לעבוד רק אנחנו', ומשהו יפה שצפינו קרה בשנים האחרונות – האגודות וחברות פרטיות מחזיקות ידיים עכשיו ומבינות שזה לוקח קהילה שלמה לפתח ספורטאים, ואני שמח על זה. הדוגמא של ים מבית דגן, כל המחנכים וההורים, ואני בטוח שאפילו לפני זה בבית הספר לכדורסל, מי שפיתח אותו שם, ואז מחנות קיץ שלנו כמובן שהוא היה בגיל 12, 13, 14, ו-15. המשכתי באימונים אישיים מגיל 16-21. הפועל תל אביב, כל הצוות המקצועי שם, מאמנים אישיים, כל מיני. מעופר רון, לערן גמזו, יורם אביסרור, אריאל בית הלחמי ליוגב ולעוד הרבה מאמנים שהכרתי על הדרך שעבדו עם ים. אני מאמין שזה לוקח קהילה שלמה לפתח שחקן כדורסל או ספורטאי, It takes a village.
"אני העליתי את כל זה כי זה חשוב להבין שזה לוקח קהילה. אני בא מעולם ספורט אמריקאי שהוא מאוד שיתופי, טיפה פחות אגו, וכולם מפתחים ספורטאים ביחד. לא 'אני אחראי על הפיתוח שלו' או 'הוא', כולנו ביחד. מה שים הצליח לעשות אצלנו זה משהו מאוד מעניין, להקפיץ את היכולות שלו בכמה וכמה רמות, לעשות נבחרת ישראל, וכל השאר אתם כבר יודעים, זה היסטוריה. הוא טופ 5 טאלנטים שהיו בישראל אי פעם, על זה אין שאלה בכלל. גם אופי מדהים ומשפחה מדהימה. הוא 'פלפל' בהגנה ובהתקפה, משגע את המדינה. זה היה מאוד ברור לי לפני המון שנים שים יעזור למלא היכלים, ומה שהם עשו בהפועל תל אביב, מההנהלה, למאמנים, לזרים ולישראלים, להחזיר את ים ולקחת יורוקאפ, אני פשוט ישבתי שם מול המסך עם חיוך. שאתה רואה משהו קורה, שנים לפני שהוא באמת קורה ופתאום הוא קורה מול העיניים שלך. זה מרגש. זה נותן לך כוח להמשיך את הדרך. ים נולד כוכב, וכשאתה עובד עם כוכבים – עכשיו זה רק ללטש, לעזור, לייעל, לשפר, לחדד ולאתגר את השחקנים ברמות האלה".

Yam Madar – Photo Credit: Yehuda Halickman
על הבחירה של ים מדר בדראפט ה-NBA ב-2021 על ידי הבוסטון סלטיקס, כמה זה היה מיוחד עבורך? "כמה זה היה מיוחד לך? כמה זה היה מיוחד למדינת ישראל. כמה זה היה מיוחד לבית דגן? למשפחת מדר. לאחים שלו, להורים, לסבתא, לכל מי שאי פעם אמר 'ים היה אצלי'. אני באותו יום חזרתי הביתה, ישבתי עם עצמי כמה שעות במרפסת, ו-10 שנים של עבודה פשוט צפו, אז זה הכי מיוחד שיש. אחד מהרגעים היותר מרגשים מקריירת הספורט שלי כמאמן".
על איתן בורג, כוכב נוסף שעשה דרך ב-Step It Up והגיע עד למכללת טנסי: "איתן גם ילד מקסים, הוא וים היו במחנה באותה שנה ליד בוסטון לפני בערך 10 שנים, וראית מההתחלה באיתן בורג אש, אופי, רוצה להתחרות עם החבר'ה הגדולים, הוא בא לאימונים, מפוקס. אני לא ידעתי שהוא יגיע לרמה הזאת, קשה לי לראות כי אני תמיד רוצה עוד ועוד ועוד. גם ים לא היה טוב מספיק בעיניי, ואז פתאום הוא טופ באירופה, אז זה מדהים לראות. זו העבודה שלנו כמאמנים, לקחת את כל השחקנים, במיוחד ההכי טובים, ולא להתפשר, תמיד לדרוש עוד ועוד ועוד. איתן בורג עוד לא התחיל, הוא עוד יראה היכלים גדולים, גם ב-SEC שזה בכדורסל המכללות, וגם אני מאמין שבאירופה או אפילו מעבר. יש לכל הספורטאים הגדולים אופי מאוד מיוחד, בין אם זו חוצפה, תבונה, יכולת להגיב, ולאיתן בורג יש את זה ברמות הגבוהות בעולם. מאוד מעניין לאן הוא יביא את זה".

Eitan Burg – Photo credit: Yehuda Halickman
על החלום: "אני חי אותו כל יום. להשפיע על החיים של אנשים בצורה בלתי רגילה. אחד מהציטוטים שהם עמוד שדרה לחברה הזו ולחיים שלי זה 'בשביל להגיע לתוצאות בלתי שגרתיות, צריך לקחת אמצעים בלתי שגרתיים'. זה מה שעשינו עם ים ועם איתן, זה מי שהם בלי שום קשר אלינו. כשאתה מחבר ביחד שני אנשים שהם בלתי רגילים, אפשר לייצר משהו מאוד מיוחד, אז כיף לראות את זה. אני חי את החלום מהבוקר עד הלילה, באימונים אישיים, אימונים קבוצתיים, כמובן במחנות קיץ ונבחרות ישראל. להשפיע, להשפיע, להשפיע".
על השינויים הארגוניים והניהוליים שבוצעו בחברה לאחרונה, והנתיבים החדשים שאליהם החברה נכנסת: "אני מפתח שחקנים במסגרת קבוצתית ואישית כבר מעל 16 שנה. אני סופר אינטנסיבי, אוהב להקים פרויקטים, אז לאורך השנים יש לך שנים שאתה בבנייה, יש שנים שאתה יותר באיזי ומייצב פרויקטים, יש שנים שאתה הוגה וחושב על איך להקים פרוייקט ואיך הוא יהיה, למה כן ולמה לא. בשנים האחרונות ניקיתי את השולחן מדברים שהם היו פחות העיקר של מי אנחנו ומה אנחנו עושים, והשינויים הארגוניים זה פשוט להמשיך לפתח את המאמנים הצעירים תחתיי. לתת לא רק מענה של חודשיים בשנה, אלא שנים עשר חודשים, גם למאמנים, גם לשחקנים, גם להורים, למנהלים מקצועיים וסוכנים".
על הביטחון העצמי של השחקנים הישראלים כיום: "אני כל כך גאה לראות את הנבחרות בעשור האחרון, יותר ספציפי מ-2016, 2017, 2018 ועד היום בכל הגילאים. אלו קבוצות שעולות על המגרש, יודעות לשמור, להניע כדור, לקלוע, יש כאלה פחות ויש כאלה יותר, עם מאמנים שמבינים עניין ושיודעים איך להוביל. אני מאמין שהביטחון של השחקן הישראלי היום הוא יותר גבוה ממה שהוא היה אי פעם. עולה לך על המגרש דני אבדיה, ים מדר, תמיר בלאט, בן שרף, איתן בורג, רון ציפר, עומר מאייר, ועוד עשרות שמות של שחקנים סופר כישרוניים, שעולים לך על הפרקט ומוכנים לשחק ברמה עולמית. פשוט יש כישרון כפי שתמיד היה, והיום מאמנים את הכישרון הזה בצורה הנכונה. יש יותר גאווה לשחקן הישראלי/היהודי מאי פעם, יש יותר הצלחות, ואני צופה שבעשור הבא אנחנו נהיה עם כמה וכמה ישראלים ב-NBA. אולי אני מגזים, אבל איזה כיף להגזים. זה בדיוק מה שמאפיין את Step It Up, אותי ואת עולם הספורט. בשביל להגיע לתוצאות בלתי שגרתיות חייבים לנקוט באמצעים בלתי שגרתיים, ובמילה אחת זה 'להגזים'".

Deni Avdija and Yam Madar – Photo Credit: Dov Halickman
"זו תקופה מאוד מעניינת. אל תשכחו שלפני 20 שנה היה את טוני פארקר, ואז ילד צרפתי צעיר בן 8-9 ישב בבית עם העיניים פקוחות וראה את טוני פארקר וחלם, ואז את בוריס דיאו, ניקולאס באטום. זה גם קרה בספרד ועם סרביה. אנחנו ישראלים. הגיע הזמן. אנחנו רעבים בטירוף ואנחנו עכשיו עם ביטחון עצמי בשמיים. שחקנים אגדיים כמו מיקי ברקוביץ' בזמנו, טל ברודי, דורון ג'מצ'י ועדי גורדון שהתחילו את זה, ואז זה עבר לעודד קטש, דורון שפר, נדב הנפלד, ליאור אליהו ויותם הלפרין שהכינו את הבמה לעומרי כספי וגל מקל שפתחו את הדלת ל-NBA. באותו יום השחקן הישראלי התחיל לחשוב על ה-NBA כאופציה. היום אתה רואה את הפירות של כל הכדורסל הישראלי ב-70-80 שנים האחרונות, וספציפית יותר אפשר להגיד 30 השנים האחרונות, ואז 20 ו-10. זה מרגש מאוד לראות. אנחנו עוד לא התחלנו".
מה מייחד את המחנות בארץ ובחו"ל: "ידע עצום בכדורסל, יכולת להעביר את המסר שלנו, בין אם זה ורבאלי או לא ורבאלי, עם עיניים, ידיים ושפה שלא דומה לשום דבר אחר. אנחנו מבינים איך להניע בני אדם. אנחנו חיות רעות. שחקן שהוא שחקן Step It Up – ים זה אחד מהם, איתן בורג הוא עוד אחד, ויש עוד מלא כאלה שעברו דרכנו שהם חיות רעות על המגרשים. יש שחקנים שהגיעו אלינו שהם כבר שחקנים בוגרים כמו עמית אלון שהיה אצלי שנה שלמה ונתן קפיצה משחקן ספסל ליגה לאומית לשחקן בכיר בליגה הלאומית ולחמישיית עונה בליגה הלאומית, ולפני כמה שבועות הוא חתם ברמת גן מליגת העל. עמית אלון בגובה 1.80 מטר? אני אומר שאין מצב. אולי על נייר. כל ההורים שואלים, 'האם הילד שלי גבוה מספיק?'. מה קשור גובה?! מדריק שארפ עד לגיל בני, עמית אלון, תמיר בלאט ועוד מלא שחקנים 1.80 מטר ששולטים בליגות. פשוט כיף".

Amit Alon – Photo Credit: Oded Carni, Leumit League
על כך שגם שחקנים דתיים בהחלט יכולים להשתלב ב-Step It Up: "בארץ יהיה לך קשה להצליח אפילו כשחקן נבחרת אם אתה דתי, יש טורניר ומשחקים, כמובן שזה פיב"א ולא בשליטתנו. גדלתי בבית שומר שבת ומסורת, בית מרוקאי, ולמדתי ב-Jewish Day School, כשהקמתי את המחנה נתתי גם אופציה לילדים שהם שומרי שבת ושומרי כשרות לקבל כדורסל ברמה גבוהה, ובמשפחות כמו מדר ובורג הכשרות והשבת חשובות, שהילדים יהיו עם זהות יהודית.
"לחבר'ה חילונים שלא קשורים לדת ולא רוצים שום דת – זה מקום מדהים. לחבר'ה שהם עם כיפה סרוגה, שהם צריכים מניין בבוקר, בצהריים ובערב – זה מקום מדהים. לחבר'ה שיותר שומרים – זה מקום מדהים. לחבר'ה לא יהודים – לא צריכים לראות בית כנסת ולהיות בשום תפילה – זה מקום מדהים. הכדורסל מחבר אנשים מכל רחבי העולם בצורה מרגשת, וזה מה שאנחנו עושים גם. ב'תשעת הימים' אנחנו בלי מוזיקה במחנה, צמים תשעה באב וגם בצומות האחרים. אנחנו משלבים את זה בנועם. אני מאמין שהשבת היא מתנה ענקית לכל ספורטאי ולכל בן אדם בעולם, בלי שום קשר לדת".
ברדוגו סיכם: "אני אוהב כדורסל, אני אוהב ישראל, אני אוהב להיות יהודי, אני רוצה להודות לכל המשפחות ולכל המאמנים שהכירו אותי ולאלה שעוד לא יצא להם להיות איתי על המגרש, שחלקנו שחקנים אחד עם השני. אני חי את המשחק. תיצרו קשר איתי. אני רוצה לעזור. הולך לי טוב בחיים, אני באמת רוצה שכשיכתבו את הספרים בעוד 30 שנה להיות עוד שם ברשימת ארוכה של אנשים שעשו שינוי מערכתי בכדורסל הישראלי שיספרו עליו דורות על גבי דורות".
מסר אחרון: "אני מאחל הצלחה גדולה לנבחרת הבוגרת, שהחטופים יחזרו ושהחיילים יחזרו הביתה בשלום, ושנגיע למקום הרבה יותר חכם ושלוותי במדינה שלנו. אנחנו בתקופה-תקופה, אבל כיף להיות ישראלי ויהודי בתקופה הזאת".

Yogev Berdugo and Mo Bamba – Photo Credit: Step It Up
בשיתוף Step It Up







0 תגובות