"אנחנו בעננים": ליאם אלקובי וקבוצת הנוער של מכבי תל אביב חגגו ניצחון בדרבי

על ידי Moshe Halickman

קרדיט לתמונות בכתבה: יהודה הליקמן

קבוצת הנוער של מכבי תל אביב ניצחה הערב (שני) בחוץ 63:70 את הפועל תל אביב באולם התיכונט, בדרבי הנוער הראשון לעונה. מכבי פתחה חזק יותר, ולא איבדה את ההובלה בשום שלב, למרות קולות קאמבק של הפועל שהורידה את ההפרש לנקודה במהלך הרבע הרביעי. ליאם אלקובי הוביל את קלעי מכבי עם 15 נקודות, רום סטולר הצטיין במאני טיים בדרך ל-14 נקודות, תמיר גולד קלע 13 שכולן הגיעו במחצית השנייה, וארבל לחמנוביץ' וכרם אשכנזי הוסיפו 12 כל אחד. מנגד, עמית גרצמן קלע 19 ושי דותן 17, כשהפועל הפסידה לראשונה העונה אחרי 9 ניצחונות במחוז הדרומי בליגת העל לנוער. מכבי עלתה למאזן 1:8.

המאמן המנצח, יותם הלפרין, שמח בסיום ופרגן למאמן היריבה איתי ירושלמי: "קודם כל, היו רגעים קשים ברבע הרביעי. הם חזרו, שיחקו מאוד אינטנסיבי והקשו עלינו מאוד הגנתית בהרבה דברים. קרדיט גדול מאוד לשחקנים שעברנו את המשוכה הזאת כי זה בדיוק איפה שאתה מפסיד משחקים בדרך כלל כשאתה מוביל הרבה, שולט במשחק ופתאום הכל מתהפך. ידענו לעצור את זה, ובאמת מגיע לשחקנים קרדיט על זה. ניצחון יפה פה, הפועל קבוצה נהדרת, לא הפסידה העונה, עם מאמן יוצא מן הכלל שחי כבר המון שנים את הליגה הזאת. כל הכבוד לשחקנים, אין לנו הרבה זמן לחגוג כי עוד שלושים שעות אנחנו בגמר התיכונים עם אותם חבר'ה או לפחות חלק מהם, ככה שאנחנו שמחים, ננוח עכשיו, והלאה".

Yotam Halperin – Photo Credit: Yehuda Halickman

הלפרין התייחס למשמעות הניצחון: "אנחנו עוד מוקדם בעונה. אנחנו עוברים איזשהו תהליך השנה שהוא טוב ובריא, אני פתאום מקבל את הי"אים של השנה שעברה יותר בוגרים השנה בכיתה י"ב ואת היודים של הנערים פתאום בי"א. החבר'ה והשחקנים האלה מתבגרים ועוברים תהליך טוב וחשוב, ואמרתי את זה גם לחבר'ה שמעליי במועדון הזה – המטרה הסופית שלנו היא גם לזכות בתארים, אבל לא פחות חשוב להוציא את כל הילדים האלה לחלום הכי גדול שלהם עם המעטפת הכי טובה שאנחנו יכולים, ומכבי עושה את זה בצורה יוצאת מן הכלל. הלוואי שנראה פה שחקני נבחרת, זה הכי חשוב מהכל".

הלפרין נשאל על סטולר המוכשר, שרק לאחרונה חגג יום הולדת 16. "כל מאמן שמח שיש לו רום סטולר בקבוצה. מעבר לזה שיש בו מנטאליות אי אפשר ללמד אותה, הוא גם ילד מדהים שרוצה ללמוד ולהתפתח ועובד מאוד קשה, ומגיע לו להיות טוב גם. הרבה פעמים לשמחתי וגם לצערי כשיש מגיע זה לא קורה ולפעמים כשאין מגיע זה קורה – יש מגיע, לרום זה קורה, ואני שמח בשבילו".

Rom Stoller – Photo Credit: Yehuda Halickman

הלפרין החמיא גם לחריג הגיל תמיר גולד, שמשתלב גם בקבוצה הבוגרת של מכבי: "ראיתם מה הוא מביא – תמיר מביא איתו המון דומיננטיות, כבר חצי שחקן בוגרים, עבר איתם עבר כמה חודשים. אני חושב שהדומיננטיות שלו היא מאוד משמעותית כלפינו, גם בפעמים שהוא לא תמיד זה שעושה את הסל אלא מושך את רוב האש, ואנחנו צריכים אותו".

Tamir Gold – Photo Credit: Yehuda Halickman

ליאם אלקובי גם שוחח עם אתר "ספורטס רבי" בסיום. "אנחנו בעננים. עבדנו קשה בשביל זה, אני חושב שמגיע לנו. תחושות מדהימות, אנחנו שמחים פה מאוד, ונקווה שגם דרבי הבא ניקח".

הפאוור פורוורד בן ה-17 (2.01 מטרים) דיבר על ההצטיינות שלו במשחק הגדול: "זה דרבי, אני בא בטירוף כמו בכל משחק, בדרבי אפילו במיוחד. פתחתי חזק, וכל המשחק המשכתי ככה. זה התבטא בנקודות, כן".

Liam Alkobi – Photo Credit: Yehuda Halickman

אלקובי שמח על העבודה עם הלפרין, מגדולי השחקנים הישראלים בכל הזמנים. "יש הרבה מה ללמוד מיותם, הוא היה שחקן ברמות הכי גבוהות שיש עם מקומות שצריך רק לחלום עליהם. אני לומד ממנו הרבה ויכול ללמוד ממנו עוד, זו הזדמנות גדולה בשבילי".

אלקובי הרחיב על החוויה במכבי והעומק בקבוצה: "אין כיף כזה. זה תחרותי מאוד, כל אימון, כל חדר כושר וכל משחק. נכון, כל אחד מקבל קצת פחות קרדיט, אבל כך זה יהיה גם בעתיד בבוגרים, וזה אימון טוב לחיים".

Liam Alkobi – Photo Credit: Yehuda Halickman

אלקובי סיפר על הדברים שהוא מביא. "אני מרגיש שאני מביא המון רוגע למשחק, קצת חוכמה, למסור, להכניס אקסטרה פס, מרגיש שאני שחקן שרוצה יותר בשביל הקבוצה מאשר בשביל עצמי".

לסיום, מה המטרה של אלקובי עם מכבי העונה? "דאבל, אין משהו אחר. רק דאבל".

השתתף בהכנת הכתבה: יהודה הליקמן

Liam Alkobi and Arbel Lachmanovich – Photo Credit: Yehuda Halickman

0 תגובות

שלח תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתבות שיעניינו אותך