הפועל ירושלים סיימה עוד עונה אירופית בקול ענות חלושה כשנכנעה בבית 85:75 לפרומיטיי האוקראינית בהיכל פיס ארנה והודחה מליגת האלופות בעקבות הפסד 2:1 בסדרת הטוב משלושה בפליי-אין של ליגת האלופות. כעת, הגיע הזמן להעניק ציונים לשחקנים של המאמן יותם הלפרין על היכולת שלהם העונה במפעל.
גארדים
רטין אובאסוהן – 7
מי שהגיע עם אורן עמיאל מנימבורק בתור מעין “מר צ’מפיונס ליג” פתח את הקמפיין בצורה רעה מאוד תחת המאמן שהוא מכיר היטב. אלא שאז ירד הלפרין לקווים, הרכז עם הכוח הפיזי האדיר הוביל לניצחונות בעזרת יכולת החדירה והמסירה בדרך לממוצעים של 14.7 נקודות ו-5.3 אסיסטים, אך עומס הדקות (31.8) פגע בו בנתון של האיבודים (4, ראשון במפעל), כשלאורך כל העונה הוא לא דייק מספיק במפעל מחוץ לקשת (0.9 שלשות מדויקות למשחק ב-19%).
ג’יילן אדאמס – 8
הקלע הציג יכולת אישית גבוהה מאוד בהתקפה (17.8 נקודות בממוצע, שני במפעל) כשהוא חדר וצלף מחוץ לקשת (2.2 שלשות ב-40%), בין אם עלה מהספסל או פתח בחמישייה. אדאמס גם הבריק לעיתים בהגנה (1.3 חטיפות), רשם כמה משחקים גדולים ולמעשה בכל משחק קלע בדו ספרתי, אך אי אפשר להתעלם מהכישלון הקבוצתי שהוא היה חלק ממנו עם לא מעט איבודים והחטאות.
עמית גרשון – 6
הביא את הקליעה המוכרת מחוץ לקשת כשקיבל הזדמנות (שלשה אחת ב-60%) בדרך ל-4.5 נקודות בממוצע, בנוסף ליכולת לתפקד בתור מוביל כדור בעת צרה, במהלך שגרר המון ביקורת כלפי עמיאל. למרות שהיה בסדר גמור בזמן ששיחק, הלפרין מחק אותו כמעט לחלוטין מהרוטציה בשלב מסוים, מה שמנע מהגארד לקבל את האפשרות להציג את יכולותיו.
שון קילפטריק – 6
הגארד עלה לכותרות בעקבות סדרת חינוך שקיבל מעמיאל בהפסד הביתי למנרסה, ובסך הכל רשם כמה משחקים טובים וגם כאלה שהיו הרבה פחות בדרך ל-9.2 נקודות בממוצע. בשורה התחתונה, הוא לא הצליח להביא לידי ביטוי בצורה חיובית את הקליעה (37% לשתיים, 23.1% לשלוש, 50% מקו העונשין), ולא שותף בסדרה מול פרומיטיי בעקבות קורונה ופציעה, כשכעת השמועות עולות לגבי העתיד שלו במועדון.
נועם דוברת – ללא ציון (שותף בפחות מחצי מהמשחקים)
הגארד הצטרף לקבוצה במהלך העונה והתחיל לצלוף מחוץ לקשת (1.3 שלשות ב-44.4%) בדרך ל-5.7 נקודות, אך לא ראינו אותו מוביל כדור מספיק, כשלרוב הוא שיחק לצד אובאסוהן ולא במקומו.
פורוורדים
קייזר גייטס – 6
הפורוורד עשה לעצמו שם, ובצדק, של אחד משחקני ההגנה הטובים במפעל בזכות היכולת לשמור בהצלחה על כמה עמדות בנוסף לשליטה בריבאונד (5.6). לצד זאת, התפוקה ההתקפית שלו בתור זר בהפועל ירושלים הייתה נמוכה (5.4 נקודות), כשהוא העדיף בעיקר לזרוק שלשות באחוזים בינוניים (1.2 מ-3.7, 33.3%) במקום להשתמש בגודל שלו בצבע (1.2 זריקות לשתיים בממוצע).
אדם אריאל – 7
המשחקים הראשונים של הקפטן במפעל לא היו טובים מספיק, אך תחת הלפרין הוא הפך לשומר גדול (כולל חטיפה אחת בממוצע) ושכלל את הקליעה המפורסמת מחוץ לקשת (2.2 שלשות ב-48.8ֵ%) בדרך להפיכה לכוח ישראלי של ממש עם 9.1 נקודות. הסמול פורוורד כמובן ידע להעניש את חלק מהיריבות גם במאני טיים עם הקליעה שלו.
ווילי וורקמן – 6
הסמול פורוורד הביא את האנרגיות המוכרות, נלחם על הריבאונד (3.3) וסיים היטב כשהגיע לצבע (72.7% לשתיים) בדרך ל-5.1 נקודות. הבעיה הייתה שהוא התפתה לזרוק שלשות מדי פעם כשהשאירו אותו פנוי למרות שהוא לא מצטיין בכלל בהיבט הזה (1 מ-11 העונה, 9.1%), והתחושה היא שבעונה שעברה בהפועל חולון הוא היה יותר טוב במפעל בצורה משמעותית.
סולימאן בריימו – 8
חזר לקבוצה במהלך העונה ושדרג אותה במהירות. בריימו סיפק 14.6 נקודות כשסיים היטב מבפנים (65.5% לשתיים) ומבחוץ (1.4 שלשות ב-50%), תוך שהוא שדרג את משחק ההגנה של הקבוצה ולקח 5.8 ריבאונדים.
שגיב דוד – ללא ציון (שותף בפחות מחצי מהמשחקים)
שותף במשחק אחד בלבד ולכן לא יקבל ציון.
סנטרים
איתי שגב – 6
למרות שלשת הניצחון של בונזי קולסון בהפסד לקרשיאקה במשחק הפתיחה, הסנטר בסך הכל הוכיח את עצמו מבחינה הגנתית במפעל כשסיפק בממוצע 5 ריבאונדים וחסימה אחת, שהגיעו בזכות מאמץ בלתי מתפשר. הוא לא הכריח דברים מבחינה התקפית (1.7 מ-3.1 לשתיים, 53.6%) אך גם לא הרשים בהיבט הזה (3.4 נקודות ב-19.6 דקות) והמשיך להתקשות כשהגיע לקו העונשין (1 מ-8 העונה, 12.5%), כשהוא לעיתים הביא את יכולת המסירה לידי ביטוי (1.1 אסיסטים).
ג’ון אגבונו – ללא ציון
הסנטר הצטרף לקבוצה במהלך העונה וכבר התחיל להראות בדקות ששיחק את היכולת האתלטית המפלצתית שלו בשני צידי הפרקט: הוא הטביע וסיים היטב מתחת לסלים (5 נקודות ב-60%), שהוא גם לקח ריבאונדים (5, 2.3 בהתקפה) ובעיקר חסם (2).
שחקנים ששוחררו מהקבוצה ולכן לא יקבלו ציון: ת’ון מייקר ואנתוני בנט
0 תגובות